שרשור תגובות: פתיחת השמיים לייבוא טלפונים סלולרים - אך המחיר לא ירד

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
NetCHEIF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

למאמר: פתיחת השמיים לייבוא טלפונים סלולרים - אך המחיר לא ירד

תמונה
בערב יום כיפור פירסם משרד התקשורת נוהל חדש המקל על יבוא מסחרי של טלפונים סלולריים לישראל. משרד התקשורת סבור שצעד זה יביא להוזלה במחירים אבל לביא שיפמן חושב אחרת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78894
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #2 

כואב, אבל המחירים רק עולים.

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #3 

הי עופר,
האם אתה מתכוון לדגם ספציפי או לכול המגוון בשוק הישראלי.?
אני למשל עוקב אחרי מחירי גלקסי 2 - ודוקא רואה ירידה זוחלת כול הזמן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

לאורך זמן מודל מסויים תמיד ירד - זה ברור.

אבל בגדול אנחנו משלמים היום לא פחות מבעבר על סלולריים חדשים.

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

עופר אני בהחלט מסכים איתך, ששעור הורדת המחירים בסלולר בישראל במהלך השנה האחרונה - מאד מאכזבת ואינה תואמת את הכוחות החדשים בשוק שהיו אמורים לדחוף לירידת מחירים משעותיתי יותר.

כניסת כול המפעילים הורטואליים , פתיחת אלפי חנויות חדשות למכירת סלולר ברחבי הארץ, כניסת דגמים חדשים כול חודש חודשיים (שבעולם מלווה בירידת מחירים דרסטית של הדגמים הקודמים הישנים והטובים - ראה עולם האודיו והוידאו שאתה מכיר יותר טוב מכולנו), וחדירת מכשירים סיניים מצד אחת ומכשירים מוברחים מצד שני = בשוק נורמלי ותחרותי אמיתי = הצרוף של אלו ועוד כמה אחרים שלא מניתי - הצרוף שלהם היה חייב להוביל מלחמת מחירים חריפה יותר בישראל ממה שקיים בחודשים האחרונים.

רק לאחרונה התחלתי ללמוד בצורה יסודית את התחום הזה (ברמה השיווקית) ואין לי הסבר אקדמי הגיוני מדוע זה המצב אצלינו- אשמח אם תאיר את עיניי כי אתה בתחום כבר כמה שנים ומכיר היטב ממני את כוחות השוק הזה.
לדעתי - שוב לא מספיק מבוססת אבל בתחושת הבטן - הבלימה העיקרית להורדת מחירים הייתה שליטתו של היבואן והמפיץ הראשי למכשירים סלולריים - היא חברת שיא-קום, שאפילו ייבאה סלולריים גם לרשתות הגדולות כמו באג וKSP (שהם מתיימרים להציג את עצמן כיבואנים ראשיים ואני לא בטוח שכך התמונה האמיתית), לפי מיטב ידעותיי הדלות - ואשמח אם מישהוא יתקן אותי - רוב החנויות הפרטיות קונות מ"שיא-קום" או סוכני משנה שלה ולכן השוק הקמעונאיי הזה משלם דמי תיווך של כמה ידיים.
דווקא עכשיו, אם החלת הרפורמה של יבוא הסלולר - לדעתי יתחילו חנויות גדולות שקיימות בשוק מספיק זמן ועם עורף כלכלי מספיק חזק, לייבא בעצמן את המכשירים ( או חלק מהם= המובילים בעיקר), כי רוב הבירוקרטיה הורדה.

תגובת השוק לרפורמה כזאת היא בממדי זמן של חודשים ולא ימים.

אף אחד לא נותן דגש על מגבלה נוספת שהורדה לפי הרפ]ורמה החדשה = אין חובה ליבואן להקים מערך מלאי של חלקי חילוף ואין יותר חובה להחזיק מעבדה צמודה למתן שרות ללוקוחות.
וזה חסכון עצום בעלויות התפעול !!!

השוק עכשיו חופשי לגמרי ואולי לא יפתחו הרבה חנויות חדשות - אבל לדעתי הקמעונאיים הקיימים יהפכו מהר מאד ליבואניים יד ראשונה וכך יחסכו להם את כול פער התיווך הקמעונאי ששילמו לפני חן == וכן זה יביא להורדת מחירים משמעותית, צריך רק קצת סבלנות.
בנוסף לכול אלו כמו במכוניות - אם הישראליים יפסיקו או יורידו חזק את הקניות - כי אמרו להם שירדו המחירים- השר כחלון אמר וכתב ומי לא מאמין לו שיקום, אזי יהיה לחץ כביר על הקמעונאיים/סטונאיים/מפיצים ראשיים וכמובן יבואנים.

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

שאלה לגבי אחריות בינלאומית -
כיום רוב המכשירים שניקנים בחו"ל מגיעים עם אחריות בינלאומית , אבל מה קורה בארץ האם היבואנים הרשמיים מכבדים כזו אחריות ? האם יש גוף שדואג לזה ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אני חושב שגורם משמעותי זה הלהיטות של הקהל הישראלי להשיג מכשירים במהירות ופחות להיטות לוודא שהמחיר הגיוני. אין ממש גם תחרות משמעותית ביבוא.

גם החברות בחו״ל מצליחות לשמר מחיר גבוה...

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

oferlaor כתב:אני חושב שגורם משמעותי זה הלהיטות של הקהל הישראלי להשיג מכשירים במהירות ופחות להיטות לוודא שהמחיר הגיוני. אין ממש גם תחרות משמעותית ביבוא.

גם החברות בחו״ל מצליחות לשמר מחיר גבוה...
...
מביא דוגמא מידע אישי שמראה כן מגמה של ירידת מחירים - אמנם קלה אבל לדעתי תתגבר..

אני שוקל לרכוש GALAXY S2 ועשיתי סקר לגבי אפשרות רכישה בחו,ל ובארץ.
בחו"ל: - מחיר באמזון מלפני שבוע היה = 447 דולר
לפני יומיים ירד = 440 דולר
מבדיקה הרגע ירד שוב = 437 דולר = תוקן !!!
http://www.amazon.com/Samsung-i9100-Unl ... B004QTBQ2C
אופס טעיתי !!! הייתי מת שיהיה 347 דולר - אולי אחרי שסמסונג תכריז על הגלקסי S4

כלומר בשבןע ימים = ירידה של 10 דולר בניגוד למצב שהמחיר היה מאד יציב בחודש האחרון - לדעתי זה משמעותי ואני מתאר לי שכך גם באתרים האחרים ( עדיין לא בדקתי באייבי למשל כי אני נמנע עקרונית לקנות שם).

בארץ:
בזאפ התחילה מלחמת מחירים " מי יופיע ראשון" בהורדות של שקלים בודדים כול פעם.
מחיר גלקסי 2 לפני שבוע-שבועיים היה הנמוך ביותר 2200 שקל (לא כולל KSP) והינה ישנה כבר משיכה כלפי מטה בכמה מדרגות מאז והמחיל יורד כול יום בשקל- או שני שקלים.
נכון לבדיקה של הרגעים האחרונים בזאפ - המחיר הנמוך ביותר הוא 2184 שקלים במזומן.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792456
בנוסף נא לא לשכוח שהמחיר הכי זול היום הוא בKSP באילת = 2026 שקלים במזומן.
כלומר : אין היגיון בלהביא את הגלקסי2 מחו"ל ואפילו שמישהוא קונה בניו יורק ומביא אישית בכיס אליך.
כי:
מחיר אמזון 437 דולר ( -No Warranty ) + מס ניו יורק 9% = כ- 480 דולר = בתנאי שמישהוא מבריח אותו אליך.
כלומר בערך 1920 שקל == במזומן ובלי אחריות בכלל ולא לשכוח מטען אמריקאי וכו'.
המחיר עולה כמובן אם עושים הזמנה ישירה ליבוא אישי לארץ כולל הובלה מיסים עמילות מכס טיפול וכו' = מעל המחיר בשקלים שנמכר בארץ !!!!

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #9 

ami9 כתב: מביא דוגמא מידע אישי שמראה כן מגמה של ירידת מחירים - אמנם קלה אבל לדעתי תתגבר..

אני שוקל לרכוש GALAXY S2 ועשיתי סקר לגבי אפשרות רכישה בחו,ל ובארץ.
בחו"ל: - מחיר באמזון מלפני שבוע היה = 447 דולר
לפני יומיים ירד = 440 דולר
מבדיקה הרגע ירד שוב = 437 דולר = תוקן !!!
http://www.amazon.com/Samsung-i9100-Unl ... B004QTBQ2C
אופס טעיתי !!! הייתי מת שיהיה 347 דולר - אולי אחרי שסמסונג תכריז על הגלקסי S4

כלומר בשבןע ימים = ירידה של 10 דולר בניגוד למצב שהמחיר היה מאד יציב בחודש האחרון - לדעתי זה משמעותי ואני מתאר לי שכך גם באתרים האחרים ( עדיין לא בדקתי באייבי למשל כי אני נמנע עקרונית לקנות שם).
...
כמובן שבאופן כללי המחירים ירדו. אבל הקביעה שלך שהמחיר ירד ב- 10 דולר בשבוע פשטנית. אמזון יותר חכמים מזה. הם עושים אופטימיזציה של המחיר באופן קבוע. הם משחקים עם המחיר כל הזמן כדי להיות תחרותיים אבל להרוויח כמה שהם יכולים. זה לא שיש מישהוא שמסתובב עם אקדח מחירים, נכון? וגם אין להם בעיה להציע מוצרים במחירים שונים למשתמשים שונים (טכנית זה לא מסובך. קוראים לזה אפליית מחירים וזה לא חוקי).
אתה מוזמן לראות את היסטוריית המחירים של ה- S3 באמזון פה: http://camelcamelcamel.com/Samsung-i910 ... &cpf[]=new
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

השאלה העיקרית היא אם עכשיו רשת או איגוד של חנויות יוכלו לפנות לסמסונג או אפל למשל, ולקנות טלפונים במחיר של יבואן?
אם השינוי הוא שעכשיו המבריחים יהיו חוקיים לא הרווחנו כלום. הרווח יהיה רק כשחנות תוכל לקנות את הטלפון במחיר נמוך מאוד במקום לקנות מהחנות בניו יורק או לונדון (המבריחים שקונים בחנות במחיר צרכן ועדיין מצליחים להיות זולים יותר...).

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

flsh כתב:השאלה העיקרית היא אם עכשיו רשת או איגוד של חנויות יוכלו לפנות לסמסונג או אפל למשל, ולקנות טלפונים במחיר של יבואן?
אם השינוי הוא שעכשיו המבריחים יהיו חוקיים לא הרווחנו כלום. הרווח יהיה רק כשחנות תוכל לקנות את הטלפון במחיר נמוך מאוד במקום לקנות מהחנות בניו יורק או לונדון (המבריחים שקונים בחנות במחיר צרכן ועדיין מצליחים להיות זולים יותר...).
...
הרפורמה שלנו לא מחייבת את היצרנים.
אני לא מאמין שהם יתחילו לטפל ישירות בכול יבואן חדש - אלא היבוא יעשה בעסקאות עם מפיצים שלהם או אפילו מפיצים משניים ביבוא מקביל.
כול עוד המכשיר ירכש בצורה חוקית ויהיה מתאים לתקנים אמריקאיים והאירופיים - אפשר יהיה לייבא אותם לארץ ראשמי.
מחירים זה עניין של כמות רכישה חד פעמית או שוטפת רבעונית - ככול שתרכוש יותר מאותו מפיץ תקבל הנחה וגם בונוסים.
נגד ההברחות אין מה לעשות - אפילו המכס כבר לא בודק כמויות אישיות - תחזור עם 4 ילדים תביא 4 סמארטפונים אישיים של כול אחד.

בדוגמא שהראתי בפוסט הקודם, לגבי המחיר באמזון של סמסונג2 - אין שום הגיון כלכלי להביא מחו"ל -
בארץ אותו מחיר או אפילו יותר זול ( שמתמחרים גם את עלות המשלוח/מס קניה/מעמ וכו' ואת עלות שנה אחריות = לפחות 10% מערך המוצר הארץ).

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

עדכון - מחיר גלקסי2 ממשיך לרדת גם בארץ וגם באמזון !!!

לא בדקתי לגבי הניידים האחרים - האם יש לכם גם מידע על תמונה כללית של ירידה ?

בזאפ - הנמוך (לא באילת) כבר הגיע ל2144 שקל - הוד השרון
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792456
חבל ש - KSP לא מצטרפים לירידה הכללית כי הזמנתי בסניף אילת אך עדין לא לקחתי. (הם לא לוקחים מקדמה על הזמנה לכן תמיד אפשר לבטל ברגע האחרון)

באמזון = מתחת ל - 430 דולר
http://www.amazon.com/Samsung-i9100-Unl ... +Galaxy+S2

והיום - 10 באוקטובר - שוב ירדו המחירים בזאפ ( 2137 שקל) ובאמזון ( 426 דולר)

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”