בערב יום כיפור פירסם משרד התקשורת נוהל חדש המקל על יבוא מסחרי של טלפונים סלולריים לישראל. משרד התקשורת סבור שצעד זה יביא להוזלה במחירים אבל לביא שיפמן חושב אחרת.

מביא דוגמא מידע אישי שמראה כן מגמה של ירידת מחירים - אמנם קלה אבל לדעתי תתגבר..oferlaor כתב:אני חושב שגורם משמעותי זה הלהיטות של הקהל הישראלי להשיג מכשירים במהירות ופחות להיטות לוודא שהמחיר הגיוני. אין ממש גם תחרות משמעותית ביבוא.
גם החברות בחו״ל מצליחות לשמר מחיר גבוה......
כמובן שבאופן כללי המחירים ירדו. אבל הקביעה שלך שהמחיר ירד ב- 10 דולר בשבוע פשטנית. אמזון יותר חכמים מזה. הם עושים אופטימיזציה של המחיר באופן קבוע. הם משחקים עם המחיר כל הזמן כדי להיות תחרותיים אבל להרוויח כמה שהם יכולים. זה לא שיש מישהוא שמסתובב עם אקדח מחירים, נכון? וגם אין להם בעיה להציע מוצרים במחירים שונים למשתמשים שונים (טכנית זה לא מסובך. קוראים לזה אפליית מחירים וזה לא חוקי).ami9 כתב: מביא דוגמא מידע אישי שמראה כן מגמה של ירידת מחירים - אמנם קלה אבל לדעתי תתגבר..
אני שוקל לרכוש GALAXY S2 ועשיתי סקר לגבי אפשרות רכישה בחו,ל ובארץ.
בחו"ל: - מחיר באמזון מלפני שבוע היה = 447 דולר
לפני יומיים ירד = 440 דולר
מבדיקה הרגע ירד שוב = 437 דולר = תוקן !!!
http://www.amazon.com/Samsung-i9100-Unl ... B004QTBQ2C
אופס טעיתי !!! הייתי מת שיהיה 347 דולר - אולי אחרי שסמסונג תכריז על הגלקסי S4
כלומר בשבןע ימים = ירידה של 10 דולר בניגוד למצב שהמחיר היה מאד יציב בחודש האחרון - לדעתי זה משמעותי ואני מתאר לי שכך גם באתרים האחרים ( עדיין לא בדקתי באייבי למשל כי אני נמנע עקרונית לקנות שם)....

הרפורמה שלנו לא מחייבת את היצרנים.flsh כתב:השאלה העיקרית היא אם עכשיו רשת או איגוד של חנויות יוכלו לפנות לסמסונג או אפל למשל, ולקנות טלפונים במחיר של יבואן?
אם השינוי הוא שעכשיו המבריחים יהיו חוקיים לא הרווחנו כלום. הרווח יהיה רק כשחנות תוכל לקנות את הטלפון במחיר נמוך מאוד במקום לקנות מהחנות בניו יורק או לונדון (המבריחים שקונים בחנות במחיר צרכן ועדיין מצליחים להיות זולים יותר...)....