שרשור תגובות: Polk Audio RTiA3 - רמקולים לקהל מיוחד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

למאמר: Polk Audio RTiA3 - רמקולים לקהל מיוחד

תמונה

Polk audio הוא יצרן "צעיר" בהשוואה לשמות האמריקאים האחרים במבחן הקבוצתי. האם הוא יראה למה הוא מסוגל?

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

כתבה נאה .
רמקול ניראה פשוט ולא מסובך , ולא אמור להיות מדהים בצליל ברמה כזו של מחיר .
השאלה היא האם הוא טוב לרמת מחירו ומול מיתחרים ...

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #3 

איתי,
יופי של ביקורת, כיף לקרוא!
תודה (Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #4 

תודה על הסקירה, חיכיתי לה מאז שהוכרז המבחן... 8)
ממה שאני מצליח להבין מהכתוב אתה רשום שהרמקול הנ"ל הוא "אחר / שונה" לעומת רמקוליים אחרים.
למרות כל מה שכתבת אני אשמח אם תוכל למקד / לחדד במשפט אחד למה התכוונת שהרמקול הוא לקהל מיוחד ? מה מבדיל אותו בחותם הסאונד "האחר" שלו ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #5 

HazooM

תודה על הביקורת.
מכיוון שכל סקירה היא סקירה בפני עצמה אני ממתין לסיכום כי מעניין אותי ההבדלים ששמעת בין הקליפש וה- Polk Audio. נכון שאפשר "לנחש" מתוכן הסקירה אבל ההתרשמות שלך מההבדלים כנראה תנקה כמה שאלות.
מוטי

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #6 

זה הרמקול שלי! :)

תודה על המאמר, כתוב היטב ומעניין.
כאשר אני בחנתי מדפיים לקניה מאוד אהבתי את הגוון של הפולק אודיו, באמת הרגשתי את הדגש שלו בגבוהים חד ומדוייק וגם הבאסים היו משמעותיים טובים לעומת מדפיים ברמת מחיר דומה.
מאוד יכול להיות שאכן שני הקצוות האלה הם מעט על חשבון המיד.

האם זה גם מה שהרגשת בסקירה? (לפי המאמר נראה לי שכן?).

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

אני לא יודע איך אתה עושה את המדידות
אבל בלי חדר אנאקואי אי אפשר לעשות מדידות נכונות

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #8 

מה מבדיל אותו בחותם הסאונד "האחר" שלו ?
...
לכל רמקול יש את "הסאונד" שלו, והכוונה שלי היתה שלדעתי חותמת הסאונד של ה A3 תמצא חן בעיני קהל יחסית קטן, אבל שוב, זו רק דעתי האישית.
מכיוון שכל סקירה היא סקירה בפני עצמה אני ממתין לסיכום כי מעניין אותי ההבדלים ששמעת
...
הסיכום יהיה מיועד לבחירת הזוכים שלי לפי קטגוריות, לא למטרת השוואה ישירה.
אבל בלי חדר אנאקואי אי אפשר לעשות מדידות נכונות
...
אין לי מה לעשות מלבד להמליץ לך לקרוא קצת (עדיף הרבה) על איך מבצעים מדידות בתנאים שונים.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

אני מדדתי בעצמי רמקולים, וגם בחדר אנאקואי
המדידות שלך דומות מידי למדידות של סטריאופייל

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #10 

המדידות שלך דומות מידי למדידות של סטריאופייל
...
תודה, אני לוקח את זה כמחמאה (Y)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #11 

tomer_h כתב:זה הרמקול שלי! :)

תודה על המאמר, כתוב היטב ומעניין.
כאשר אני בחנתי מדפיים לקניה מאוד אהבתי את הגוון של הפולק אודיו, באמת הרגשתי את הדגש שלו בגבוהים חד ומדוייק וגם הבאסים היו משמעותיים טובים לעומת מדפיים ברמת מחיר דומה.
מאוד יכול להיות שאכן שני הקצוות האלה הם מעט על חשבון המיד.

האם זה גם מה שהרגשת בסקירה? (לפי המאמר נראה לי שכן?).
...
אצלי ה-RTIA3 משודך לאונקיו 605 והצליל משובח .כנראה שגם אני שייך לאנשים שאוהבים את הפולק אודיו (Y)

תודה על הסקירה (l)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

יניבש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

HazooM כתב:
מה מבדיל אותו בחותם הסאונד "האחר" שלו ?
...
לכל רמקול יש את "הסאונד" שלו, והכוונה שלי היתה שלדעתי חותמת הסאונד של ה A3 תמצא חן בעיני קהל יחסית קטן, אבל שוב, זו רק דעתי האישית.

אשמח להבין מה ימצא חן בעיני קהל יחסית קטן ? מה מיוחד בחותמת הסאונד ?
...

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #13 

...
את דעתי על הסאונד רשמתי בביקורת.

זה כמו לשאול אותי: למה "קרפצ'יו בקר" ימצא חן בעיני קהל קטן, ומה מיוחד בטעם של זה? יש שאוהבים, יש שלא.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #14 

HazooM כתב:
...
את דעתי על הסאונד רשמתי בביקורת.

זה כמו לשאול אותי: למה "קרפצ'יו בקר" ימצא חן בעיני קהל קטן, ומה מיוחד בטעם של זה? יש שאוהבים, יש שלא.
...
וואי, אני אוהב קרפצ'יו בקר (עם הרבה לימון, פרמזן, שמן זית, מלח גס ועלי בייבי) ויש לי גם את ה- RTiA1.
כנראה שזה הולך ביחד פולק אודיו וקרפצ'יו 8) (Y) (f) (b)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

lllliiioor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

אחלה סקירה,
יש לי את הTSI200 שנקנו בהשראתם של רצפתיים מאותה סדרה
אם זה המקום והזמן לבקש, יהיה נחמד אם תתבצע סקירה גם עליהם :)
זה יכול לעשות סדר בין הסדרות הרבות שיש לפולק
תודה רבה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #16 

איתי תודה רבה. אני תמיד אוהב לקרוא ביקורות שלך ושמתי לב שבמשך הזמן נהיית פוליטיקאי לא קטן. מה זאת אומרת 'רמקולים לקהל מיוחד'? מי אלה? הילדים שנוסעים באוטובוס הכחול לבית הספר? האנשים שאוהבים לזרוק 3 וחצי K ולקבל מוצרים חצי אפויים? אתה יודע מה - בשיא הרצינות. כל הביקורות האלה מתחילות להרדים אותי. כולן אותו שטענץ. נראות אותו דבר, בעלות אותן טקסטים, בעלות אותם תיאורים בדיוק. אני לא מדבר על שלך. אני מדבר על ביקורות בכל העולם.

הגדולה של מבקרים אמיתיים היא שהם גידלו זוג ביצים ויש להם האומץ לבוא ולהגיד קבל-עם ועדה 'זה ח*א של מוצר - תחסכו לכם את הכסף ובמחיר הזה, תחפשו לכם משהו אחר' (לא שחלילה אני מתכוון לזוג הזה של Polk - ואולי כן...). 'רמקולים לקהל מיוחד' - זה אנמי. זה פרווה. זה להיות 'חייב' ליבואן. זה לעשות חשבון לבעלי הממון, למפרסמים, לבעלי האתר ולדאוג לכל האינטרסים של כ-ו-ל-ם, חוץ מאלה שלי, הצרכן. ואולי בעצם אני ה'קהל המיוחד'?

זה אומר שכדי לדעת מה אתה חושב באמת - צריך להכיר אותך היטב ולעבור על ההיסטוריה של הביקורות שלך. אני עברתי. תראה לי בבקשה, פעם אחת, ותפנה אותי בבקשה למקום שבו ערכת ביקורת לרמקולים ששנאת. מה זה שנאת, תיעבת ולא יכולת לסבול... מה אמרת לנו עליהם? מה הרפרנס שלך למקרים כאלה? מה? 'רמקולים מעניינים'? פעם אחת - הייתי רוצה לקבל את האמת בפנים. פעם אחת בבקשה תדאג לי - בשפה שאני מבין ואינה משתמעת לשני פנים. לקנות - או לא לקנות? זו השאלה.

מכיוון שאני קורא גם פוסטים שלך, ולא רק ביקורות, ניכר בעיני שלא מדובר במבקר טירון. אתה לא יכול לטעון להיותך 'ירוק' בתחום או לחוסר מקצועיות. בזה אף אחד לא חושד בך. אתה מכיר רמקולים טובים וכולנו יודעים שאתה מכיר. לא יתכן שתציג לנו גרפים שזועקים 'גוועלד' לשמיים ותספר לנו כאן על קהלים מיוחדים. זה פשוט לא עובר.

אם כבר ביקורת צרכנית - איך בדיוק מסבירים את העובדה שהמחיר הכי יקר לזוג RTI A3 בעולם הוא $400 ובמדינת היהודים הוא בערך כפול מהאופצייה הכי יקרה בעולם? במחיר של $400 לזוג כזה - גם אני מוכן להיות 'קהל מיוחד' ובמקרה הזה, 'קהל מיוחד' לא ממש חכם בהתחשב בהצעה הזו.

במחיר כפול מהמחיר הכי חזירי באינטרנט - הייתי מצפה כאן גם למעט ביקורת על-מי שמנסה למכור לנו סקודה במחיר של אודי. הייתי מצפה כאן, להמלצה חמה, לכל 'המיוחדים' שבכל זאת עדיין רוצים זוג כזה, לרכוש אותו ב-eBay ולייבא בעצמם. עם כל העלויות של ההובלה - זה יצא חצי מהסכום המחוצף שהוזכר בביקורת. 3490 ש"ח? וואלה? בבקשה ממך. שים קצת קווים אדומים גם לספונסרים שלך. אם ראש הממשלה יכול לעשות את זה באו"ם מול כל העולם - גם אתה יכול לעשות את זה כאן, במיוחד לאור העובדה, שהגרף של ביבי היה פחות טוב מהגרפים שלך. סליחה. לא מקובל עלי. לנו מגיעה ביקורת יותר 'ביקורתית'.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #17 

טומי
(Y)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #18 

^^ נון-קונפורמיזם מהוקצע לעילא (Y)

המדפיים האלה לפחות אם לשפוט לפי המראה שווים את הMSRP שלהם, נראה שהיבואן גם חושב כך ופשוט בא והכפיל אותו. היה צריך להזכיר זאת בסקירה ללא ספק.

אבל סה"כ ניתן ללמוד מהסקירה עם מה יש פה עסק בגדול, גם אם איתי משאיר זאת לפרשנות מסויימת (של דעתו).

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #19 

מה זאת אומרת 'רמקולים לקהל מיוחד'?
...
זו כולה הכותרת של המאמר. אם היינו כותבים "רמקולים לקהל חמוץ" זה היה יותר טוב? take it easy.
'רמקולים לקהל מיוחד' - זה אנמי. זה פרווה. זה להיות 'חייב' ליבואן. זה לעשות חשבון לבעלי הממון, למפרסמים, לבעלי האתר ולדאוג לכל האינטרסים של כ-ו-ל-ם, חוץ מאלה שלי, הצרכן. ואולי בעצם אני ה'קהל המיוחד'?
...
כל מה שבאתי לומר בסוף המאמר זה שלדעתי ה A3 יקלעו לטעם של קהל מצומצם, זהו בעצם. על טעם וריח ידידי - אין כזה דבר "גרוע", יש לטעמך, ויש לטעמו של מישהו אחר, להודות בזה זו לדעתי הגדולה של מבקר טוב.

לגבי נושא המחיר, מה לי ולזה? אני לא קובע את המחירים או מעורב בהחלטות האלו, ובבחינת הסאונד אני תמיד מתעלם מזה, בכל הביקורות שלי. מה יקרה אם אני אעשה ביקורת על רמקול ב 100,000$? הוא חייב להיות מדהים כי הוא יקר? ברור שלא.

טומי, אתה צריך להבין שאני כתב, לא מרוויח מזה, לא מקבל כלום, לא קשור ליבואנים, ולא יוצר קשר איתם. רק כתב שעושה את זה בשביל הכיף, אז אין צורך לפזר האשמות לא מבוססות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #20 

Tnsilver

נתחיל מזה שהכותרת לעיתים קרובות נבחרת ונערכת על ידי עורך. זה המקרה גם הפעם ולכן תקיפה של מאמר בגלל כותרת שלא מוצאת חן בעיניך זה פשוט לא לעניין.

דבר שני פוליטיקאי צריך אג׳נדה. הוא מנסה להבחר או לקדם משהו. זה ממש לא המקרה כאן ואשמח אם תבהיר גם אתה שזו לא כוונתך.

לאיתי אין אינטרס מעבר להעביר באופן שקוף וברור את ממצאיו. הוא מתרחק מפוליטיקה כמו מאש ולא מייפה את המציאות עם מינוח מפוצץ אך חסר פשר. הוא משתמש במדידות בכדי להבין לעומק במה מדובר וזה לפי הגישה הדידקטית שאנחנו מקדמים.

אנחנו שומרים על הפרדה מוחלטת בין הצדדים המסחריים לתוכן - ולכן אין לאיתי שום מניעה להגיד את מה שהוא חושב.

הטענות שלך הן שאיתי לא בוטה מספיק עבורך ושהגישה שלו (שלדעתי היא הנכונה) לא כנה ושבפועל הוא מרגיש באופן שונה מכפי שכתב. אני לחלוטין לא מסכים עם הטענות הללו - ואבקש שתבהיר שגם אתה לא חושב כך.

אני בודק מוצרים כבר למעלה מעשור. הגעתי כבר מזמן למסקנה שלכל צנצנת יש מכסה אחרת, במונחים דרוויניסטים, המשמעות היא שמוצר ללא קהל יעד - פשוט יכחד.

לכל המוצרים שאנחנו בודקים יש קהל יעד. חלקו גדול וחלקו קטן. המטרה של מבקר טוב הוא לזהות את היתרונות והחסרונות של המוצר שהוא בודק ולנסות ולזהות את קהל היעד האידאלי שלו ולציין אותו.

אם אתה מחפש ביקורות כסחניות שמטרתן היא הרסני - נדיר שיש מוצר שהוא כל כך רע שמצדיק גישה כזו. אני לא אומר שאין מקום לכסאח, אלא שזה נדיר יחסית למוצרים שיש להם מקום כלשהו או קהל יעד כלשהו. המטרה שלנו כאתר אינו לכסח בביקורות או לשבח אלא להציג את האמת במונחים אפורים - נדיר שמוצר הוא שחור או לבן, ב 99.99% הוא ג׳ון של אפור.

אני גם חושב שהמסקנות של הקורא משתנות מקורא לקורא. לדוגמא אפשר לקחת את הביקורת שלי על הדרבי. אנשים ציפו לביקורת מזהירה ללא חסרונות וכאשר הצגתי את כל התמונה וגם את העובדה (בעדינות, אגב) שאני לא משתגע אחרי התוצאות - אנשים חשבו שהביקורת היתה כסאח לא מוצדק. בפועל, הביקורת היתה מאוזנת ומנומקת - בדיוק כמו זו.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 01/10/2012 14:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”