לא מקבל מהירות 100 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
0230 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, לא מזמן שידרגתי ל100 מגה בהוט (תשתית) ונטוויז'ן(ספק)
לא קיבלתי את המהירות שרציתי, קיבלתי רק 25 בבדיקת מהירות ובבדיקה שעשינו ראינו שהבעיה היא בהוט,
התקשרתי וביררתי עם נציגה של הוט שאמרה שהבעיה היא בכרטיס רשת שלי שמגיע רק ל100mb, כבר פה לא הבנתי- זה לא המהירות הרצויה?
בנוסף כשאני פותח את החיבור לאינטרנט רשום שאני מקבל מהירות של 100mb...

השאלה שלי מה אני יכול לעשות בנוגע לזה, יש לי מחשב נייד ואני לא ממש יכול להחליף את הכרטיס רשת שלו, או שיש איזשהו תחליף usb?[/img]

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

שאלות:

- איזה מהירות אתה מקבל באתר http://speed.hot.net.il/hot_speedtest.aspx
- מי ספק האינטרנט שלך? האם גם ממנו רכשת חיבור של 100M?
- האם החיבור שלך הוא דרך חייגן?
- יש לך נתב? אם כן - תרשום דגם.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

0230 כתב: בנוסף כשאני פותח את החיבור לאינטרנט רשום שאני מקבל מהירות של 100mb...
...
המהירות הזו היא לא רוחב הפס שלך החוצה אלא מהירות הקו המקסימלית בין המחשב לראוטר. זה לא אומר כלום

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #4 

באיזה בדיקה ומי זה "ראינו" שבעיה היא בהוט? במקרה זה היה עם נציג\ה של נטוויז'ן?
"על החתום...."

0230 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אז ככה: קודם כל תודה על התשובות,
- באתר בדיקת המהירות הבוקר קיבלתי 24 עכשיו קיבלתי 9.58, לא יודע מה השתנה..
- הספק הוא נטוויז'ן , גם אצלו אני מחובר במהירות 100M
- החיבור שלי הוא לא דרך חייגן , דרך מודם hotbox של הוט שמחובר לראוטר tplink- WR841N
- בדרך כלל אני מחובר עם ראוטר, ספציפית היום עשיתי חיבור קווי ישירות מהמודם למחשב בשביל הבדיקות עם הוט ונטוויז'ן.

בבדיקה עם הוט הנציגה אמרה לי לפתוח את מנהל ההתקנים שלי ושם ראינו שהכרטיס רשת יכול לשדר מקסימום 100M ושזה לא מספיק, קודם כל לא הבנתי למה?,אם זה נכון? כי זה בסופו של דבר המהירות שאני צריך לקבל, אם מישהו יסביר לי את זה אני אשמח.
דבר שני אם זה נכון מה אפשר לעשות כדי בכל זאת לקבל את המהירות שאני משלם עליה?

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #6 

כרטיס 100 יתן לך מהירויות נמוכות מ-100, אבל 10? זה נראה לי מוגזם.
בכל מקרה כרטיס רשת 1G, עולה היום 50 ש"ח. תשקיע תתקין ותראה אם עוזר.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

0230 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

יש דבר כזה כרטיס רשת אלחוטי ? כי אני עם לפטופ.. אני לא יכול סתם ככה להחליף כרטיס רשת.
ואם תוכל לכוון אותי איזה פרמטר קובע שהכרטיס הוא 1G כי הסתכלתי בזאפ וקצב העברת הנתונים המקסימלי שם הוא 300Mbps..
תודה רבה

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #8 

כן יש כרטיסי רשת אלחוטיים אבל לא תגיע איתם ל100 בחיים. תגיע ל60 ביום טוב עם תנאים אידאליים.

כרטיסי רשת אלחוטיים מגיעים עד 300Mbps (יש גם 450 אבל זה יקר ולא משתלם)
1Gbps זה כרטיס חוטי.
אתה כן יכול להתקין כרטיס רשת חוטי בלפטופ - דרך USB.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

0230 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקיי אני חייב כרטיס רשת אלחוטי כי יש לנו שני מחשבים ניידים בבית שקולטים רשת מהראוטר כך שלא אתבאס אם זה יהיה רק 60M מהירות.
אבל בזאפ יש שתי קטגוריות : "למחשב נייד", "אלחוטי" - מה ההבדל ביניהם?מה יותר כדאי לי?
והאם 300Mbps זה המקסימום שאני יכול לקנות? וחייב תקן n נכון?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #10 

הקטגוריות זה סתם לנוחות החיפוש. ההבדל היחיד הוא שב"אלחוטי" יהיו גם מוצרים למחשבים נייחים (כלומר כרטיסים פנימיים ולא רק חיצוניים).

כן, 300Mbps זה המקסימום היום (יש יותר אבל צריך ראוטר תומך וזה יקר מאוד ואין מגוון של מוצרים כאלה).
300Mbps זה רק N. אתה לא חייב N אבל מומלץ בגלל טווח גדול יותר ומהירות גבוהה יותר.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #11 

בסך הכל בעיית אינטרנט בסיסית בישראל, כמו כולנו שעברנו ל 100 או שעובד, או שעובדים עליך!!!
דבר ראשון עובדים עליך בגדול!כרטיס רשת קווי 100 מגה יתן 99 מגה אפילו 100 כי זה הוא שמו! וזה הדבר הראשון עוד לפני שיצא האינטרנט המהיר (100 מגה) שכבר ראיתי שחופרים לנציגים במוח וללקוחות במוח (וגם כתוב בחוזה :wink: ) כדי להתנער מאחריות! הכי קל זה לבלבל את האיוב!
אז זה לא נכון ולא קשור, אם תבוא אליי עם המחשב תוכל לראות שאצלי הוא מוריד בין 90-100 עם כרטיס של 100 מגה, כל עוד הכרטיס תקין!!!
ההבדל היחיד הוא זה שאני עם כרטיס של גיגה מגיע ל 108 ושנתקדם הלאה במהירויות אני לא יצטרך לשדרג.
אצלי אמרו לי הבעיה שאני לא מקבל מהירות, זה הכבל רשת! :lol: רק שלא ידעו שכל הבית שלי זה CAT6a העיקר בשבילם זה להתנער, ולהעביר אשמה מאחד לשני.
תתקשר לנטוויזן שוב פעם, תבקש שיעלו את הוט על הקו! עד שיפתרו את הבעיה תגיד להם יש לך כרטיס רשת גיגה, תן להם לריב בינהם בסוף כנראה יגידו לך שהבעיה או בתשתית שצריך לבוא אליך ולפתור( ותדאג שיפתרו), או נטוויזן הבעיה (תנסה ספק אחר- הוטנט-בזב"ל).
יש לי חבר פה בעיר שגם מנסים להתנער מאחריות למאה בשבילו, ואצלו הבעיה זה הוט שמתנערים מאחריות כי מאה מגה זה גם 20? :? מה לא?
אם לא תריב עם החברות עד שימצא האשם והפיתרון מבחינתם שום דבר לא ייפתר והכל בגללך ובגלל הציוד שלך!
מקווה שתצא מזה שפוי...

0230 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

TheTurtle כתב:בסך הכל בעיית אינטרנט בסיסית בישראל, כמו כולנו שעברנו ל 100 או שעובד, או שעובדים עליך!!!
דבר ראשון עובדים עליך בגדול!כרטיס רשת קווי 100 מגה יתן 99 מגה אפילו 100 כי זה הוא שמו! וזה הדבר הראשון עוד לפני שיצא האינטרנט המהיר (100 מגה) שכבר ראיתי שחופרים לנציגים במוח וללקוחות במוח (וגם כתוב בחוזה :wink: ) כדי להתנער מאחריות! הכי קל זה לבלבל את האיוב!
אז זה לא נכון ולא קשור, אם תבוא אליי עם המחשב תוכל לראות שאצלי הוא מוריד בין 90-100 עם כרטיס של 100 מגה, כל עוד הכרטיס תקין!!!
ההבדל היחיד הוא זה שאני עם כרטיס של גיגה מגיע ל 108 ושנתקדם הלאה במהירויות אני לא יצטרך לשדרג.
אצלי אמרו לי הבעיה שאני לא מקבל מהירות, זה הכבל רשת! :lol: רק שלא ידעו שכל הבית שלי זה CAT6a העיקר בשבילם זה להתנער, ולהעביר אשמה מאחד לשני.
תתקשר לנטוויזן שוב פעם, תבקש שיעלו את הוט על הקו! עד שיפתרו את הבעיה תגיד להם יש לך כרטיס רשת גיגה, תן להם לריב בינהם בסוף כנראה יגידו לך שהבעיה או בתשתית שצריך לבוא אליך ולפתור( ותדאג שיפתרו), או נטוויזן הבעיה (תנסה ספק אחר- הוטנט-בזב"ל).
יש לי חבר פה בעיר שגם מנסים להתנער מאחריות למאה בשבילו, ואצלו הבעיה זה הוט שמתנערים מאחריות כי מאה מגה זה גם 20? :? מה לא?
אם לא תריב עם החברות עד שימצא האשם והפיתרון מבחינתם שום דבר לא ייפתר והכל בגללך ובגלל הציוד שלך!
מקווה שתצא מזה שפוי...
...
בקשר לחלק הראשון של ההודעה שלך הכרטיס רשת שלי הוא 100M ולא 1G ואני מתחבר בדר"כ אלחוטי למרות שכשעשינו את הבדיקות עם נציגי השירות המחשב היה מחובר חוטית לאינטרנט.
האמת שאני לא יודע איזה סוג של כבל רשת יש לי אבל לא הבנתי מה בדיוק אתה מציע, שאני אעלה את שתי החברות על הקוומה אגיד להם? כי אני לא בדיוק מבין בזה , הם יכולים לבלבל לי את המוח גם עוד שנה על הציוד שלי.
כרגע הציוד שלי יכול לתת מהירות נורמאלית ולא 20 בלחץ?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #13 

כרטיס הרשת האלחוטי שלך לא קשור לכרטיס הרשת החוטי. אלה שני כרטיסי רשת שונים לגמרי.
לכן כשאתה אומר שהכרטיס הוא 100Mbps ואתה מתחבר באלחוטי אתה מערבב תפוזים ותפוחים, זה לא קשור.
מהו דגם כרטיס הרשת האלחוטי שלך?

דבר נוסף, חבילת 100 מגה לא מחייבת שתקבל 100 מגה - זה עד 100 מגה. אכן, 25 זה לא ריאלי אבל 60-70 זה תקין מבחינת הגדרת החבילה.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

0230 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

לא ידעתי שיש כרטיס רשת חוטי ואלחוטי במחשב שלי.. :| תודה על העדכון..
ואין לי בעיה שיהיה לי 70 מגה ידעתי שזה יהיה משהו בסגנון כשהצטרפתי לחבילה
זה הכרטיסי רשת שלי:
כרטיס רשת
 כרטיס רשת

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #15 

הוא תקן N ותומך 300Mbps. לא כאן הבעיה.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ניסית לחבר את הלפטופים (שניהם) באופן קווי רק לניסוי לבדוק את המהירות?
אם המהירות עדיין איטית, אין קשר לחיבור האלחוטי. אם היא מהירה, יכול להיות שיש לך הפרעות...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

meandalwaysme
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

תגיד, אתה בטוח שאתה מחובר דרך MPLS?

אני זקוק לשתי האוקטטות הראשונות של כתובת ה-IP הציבורית שלך.

0230 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

shayze כתב:ניסית לחבר את הלפטופים (שניהם) באופן קווי רק לניסוי לבדוק את המהירות?
אם המהירות עדיין איטית, אין קשר לחיבור האלחוטי. אם היא מהירה, יכול להיות שיש לך הפרעות...
...
כן היא עדיין איטית אבל העניין הוא שההתחייבות שלהם הוא על חיבור קווי לא? ואז הם יכולים להאשים את החיבור שלי.. או שלא?
meandalwaysme כתב: תגיד, אתה בטוח שאתה מחובר דרך MPLS?

אני זקוק לשתי האוקטטות הראשונות של כתובת ה-IP הציבורית שלך.
...
האמת שלא הבנתי את ההודעה, לא הבנתי את המושגים.. אתה יכול להגיד לי איך לבדוק?

ד"א מצטער שאני כמו ילד בן 2 שצריך שיסבירו לו הכל פשוט אני לא מבין כל כך בעניינים של התקשורת אז באמת תודה על העזרה

meandalwaysme
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

קודם כל, אין לך כלל על מה להתנצל. אני פשוט יוצא מנק' הנחה כשאני "זורק" מושגים, אז אני זה שמצטער.
בכל מקרה, כשאני אומר MPLS, אני מתכוון לחיבור ללא חייגן.
העובדה שאתה נמצא "מאחורי" ראוטר לא בהכרח אומרת שאתה בלי חייגן (יכול להיות שהראוטר מחייג עבורך).
אבל כמובן שיש סיכוי גדול שאני טועה, מאחר וביצעת חיבור ישיר וגלשת. אני פשוט יסודי מטבעי ומעדיף לוודא ולהתחיל מהבסיס.

אני צריך חלק מכתובת ה-IP הציבורית שלך. תיכנס לאתר הבא - www.noc.co.il.
יהיה כתוב לך "Your IP address is..." ומיד לאחר מכן כתובת ה-IP שלך (במספרים, כמובן).
בבקשה אל תפרסם כאן את כל הכתובת במלואה. אני זקוק רק לשתי האוקטטות הראשונות (בשפה פשוטה "מספר-נקודה-מספר").

אני אתן לך דוגמא:
אם, למשל, כתובת ה-IP שלי היא: 85.64.122.102, אני רק צריך שתכתוב לי: 85.64 מתוך כל הכתובת. (ז"א רק שני סט המספרים מצד שמאל).

גם הכתובת שלך תיתן לי אינדקציה מסוימת לגבי החיבור והאימות שמתבצע.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

0230 כתב:
shayze כתב:ניסית לחבר את הלפטופים (שניהם) באופן קווי רק לניסוי לבדוק את המהירות?
...
כן היא עדיין איטית אבל העניין הוא שההתחייבות שלהם הוא על חיבור קווי לא? ואז הם יכולים להאשים את החיבור שלי.. או שלא?
...
אם חיברת קווי (עם כבל ישירות לראוטר) ועדיין קיבלת מהירות איטית, אז או שהראוטר דפוק (אפשר לחבר את שני המחשבים למודם ישירות כדי לבדוק) או שהאינטרנט שאתה מקבל דפוק.

למה שני מחשבים? כדי לשלול סיכוי שיש בעיה באחד מהם שגורמת להאטה בגלישה. (לדוגמא במקרה שיש יותר מגורם מאט אחד)

The story of stuff

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”