תכנון רשת ביתית
-
Davidman
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
אני צריך עזרה בתכנון רשת אלחוטית עבור בית בן 3 מפלסים (מרתף, קומה 0 וקומה 1)
המליצו לי לחבר ראטור אלחוטי לתשתית הספק בקומה 0 ולשרשר באמצעות כבל רשת (מוסתר) שני AP בשתי הקומות הנוספות ( מרתף וקומה 1).
אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
תודה
אלי
אני צריך עזרה בתכנון רשת אלחוטית עבור בית בן 3 מפלסים (מרתף, קומה 0 וקומה 1)
המליצו לי לחבר ראטור אלחוטי לתשתית הספק בקומה 0 ולשרשר באמצעות כבל רשת (מוסתר) שני AP בשתי הקומות הנוספות ( מרתף וקומה 1).
אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
תודה
אלי
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
האמת, קבלת המלצה טובה. אם מדובר בבית חדש - האם יש כבילת רשת או לפחות הכנה לכל חדר בבית?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בגדול הפתרון שהציעו לך ישים אבל יש כמה בעיות שיכולות להיות...
מכשיר AP שמוגדר כרפיטר קולט את הרשת האלחוטית מהראוטר ומעביר הלאה, אם הוא קולט לא טוב, ככה גם תהיה קליטה בקומה...
מכשיר AP שמוגדר כAP מייצר רשת אלחוטית בעצמו והיא נפרדת מהרשת האלחוטית של הראוטר, לכן אם אתה רוצה שתהיה חפיפה בין הרשתות בכדי שתוכל לגלוש ממכשיר נייד מבלי להתחבר כל פעם לרשת אחרת ועל אותו ערוץ זה אלול להיות בעיתי...
הפתרון יעיל זה לבנות רשת קווית לצרכנים נייחים ולחזק רק את המקומות שבהם נדרשת רשת אלחוטית.
ואפשר גם וגם, אך תלוי בתקציב.
מכשיר AP שמוגדר כרפיטר קולט את הרשת האלחוטית מהראוטר ומעביר הלאה, אם הוא קולט לא טוב, ככה גם תהיה קליטה בקומה...
מכשיר AP שמוגדר כAP מייצר רשת אלחוטית בעצמו והיא נפרדת מהרשת האלחוטית של הראוטר, לכן אם אתה רוצה שתהיה חפיפה בין הרשתות בכדי שתוכל לגלוש ממכשיר נייד מבלי להתחבר כל פעם לרשת אחרת ועל אותו ערוץ זה אלול להיות בעיתי...
הפתרון יעיל זה לבנות רשת קווית לצרכנים נייחים ולחזק רק את המקומות שבהם נדרשת רשת אלחוטית.
ואפשר גם וגם, אך תלוי בתקציב.
-
Davidman
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היות וניתן לקלוט באמצעות ראוטר אלחוטי אינטרנט בכל קומה אין תכנון לתקשורת קווית בכל הבית, כמו כן יש לי מחשב נייד ולכן אני מוותר על החיבור הקווי.
זה התכנון המיועד:
1. אינטרנט אלחוטי בקומה 0 באמצעות חיבור הראוטר בארון התקשרות\חשמל לתשתית הספק,
2. מארון התקשורת אני מחבר כבל רשת לארון תקשרות בקומה השנייה לראוטר נוסף אשר יספק את האינטרנט האלחוטי לקומה 2 (ישמש כ AP)
3. בסלון ככל הנראה אחבר בעתיד סטירמר, אשר יחובר גם הוא לרשת האלחוטית... כיום אני מחבר את המחשב הנייד באמצעות HDMI ל TV
חוץ מזה בכל חדר בבית יהיו נקודות כבלים, וטלפון בלבד.
לגבי קומת המרתף, ככל הנראה שם אחבר מחשב נייח וקונסולת משחקים ולכן אני צריך חיבור קווי לאינטרנט.
ספק התקשורת יכול להגדיר נקודת אינטרנט עצמאית במרתף על התשתית הקיימת ללא שירשור לRouter בקומה 0?
האם יש המלצות נוספות לתכנון העברת המדיה בבית?
זה התכנון המיועד:
1. אינטרנט אלחוטי בקומה 0 באמצעות חיבור הראוטר בארון התקשרות\חשמל לתשתית הספק,
2. מארון התקשורת אני מחבר כבל רשת לארון תקשרות בקומה השנייה לראוטר נוסף אשר יספק את האינטרנט האלחוטי לקומה 2 (ישמש כ AP)
3. בסלון ככל הנראה אחבר בעתיד סטירמר, אשר יחובר גם הוא לרשת האלחוטית... כיום אני מחבר את המחשב הנייד באמצעות HDMI ל TV
חוץ מזה בכל חדר בבית יהיו נקודות כבלים, וטלפון בלבד.
לגבי קומת המרתף, ככל הנראה שם אחבר מחשב נייח וקונסולת משחקים ולכן אני צריך חיבור קווי לאינטרנט.
ספק התקשורת יכול להגדיר נקודת אינטרנט עצמאית במרתף על התשתית הקיימת ללא שירשור לRouter בקומה 0?
האם יש המלצות נוספות לתכנון העברת המדיה בבית?
אם זה עוד לא מאוחר מדי, אל תוותר על תשתית קווית לכל הקומות.
דרכה תוכל לחבר כמה ראוטרים שתרצה כדי לקבל כיסוי אלחוטי בכל הבית (כמובן שתצטרך להגדיר בכולם את אותה הרשת, כשרק אחד מהם משמש כשרת DHCP).
דרכה תוכל לחבר כמה ראוטרים שתרצה כדי לקבל כיסוי אלחוטי בכל הבית (כמובן שתצטרך להגדיר בכולם את אותה הרשת, כשרק אחד מהם משמש כשרת DHCP).
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אכן - זו תהיה טעות קשה לוותר על רשת קווית בכל הבית. לא מומלץ לעשות חצי עבודה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אתה יכול להתחיל לאסוף המון מידע פה בפורום.
אני לא מאמין שיש משהו שלא דיברנו עליו, אבל אם כן תשאל ספציפית ונענה לך.
אני הייתי מציע להשתמש בכבילה CAT6 או לכל הפחות CAT5E (רבל רצוי 6 - פערי המחיר לא גדולים).
יש כל מיני סיכוכים, אני הלכתי על סיכוך לכל זוג גידים ואז עוד אחד לכולם. לא זוכר את האותיות, מישהו פה בטוח יודע.
בשביל אסטטיקה ונוחות הייתי מציע לעשות בכל נקודת קצה שקע רשת ואז מהשקע לחבר עם כבל קצר לצרכן עצמו (מחשב, סטרימר...)
מהצד השני יש שתי אפשרויות לדעתי
להריץ את כל החוטים מכל הקומות לארון תקשורת אחד עם רכזת.
אפשרות שנייה היא ליצור ארונות משנה בשתי קומות שאליהם יתרכזו כל הכבלים של אותה קומה ותהיה בו רכזת ו\או ראוטר. משתי ארונות המשנה ישתלשל לו כבל נוסף לארון תקשורת הראשי שיחבר ביניהם.
האפשרות השנייה עדיפה לטעמי מכיוון שבעת הצורך תוכל לחבר AP או ראוטר שיחובר קווית בארון המשנה וכך להרוויח רשת אלחוטית טובה בכל קומה שתרצה.
אני לא מאמין שיש משהו שלא דיברנו עליו, אבל אם כן תשאל ספציפית ונענה לך.
אני הייתי מציע להשתמש בכבילה CAT6 או לכל הפחות CAT5E (רבל רצוי 6 - פערי המחיר לא גדולים).
יש כל מיני סיכוכים, אני הלכתי על סיכוך לכל זוג גידים ואז עוד אחד לכולם. לא זוכר את האותיות, מישהו פה בטוח יודע.
בשביל אסטטיקה ונוחות הייתי מציע לעשות בכל נקודת קצה שקע רשת ואז מהשקע לחבר עם כבל קצר לצרכן עצמו (מחשב, סטרימר...)
מהצד השני יש שתי אפשרויות לדעתי
להריץ את כל החוטים מכל הקומות לארון תקשורת אחד עם רכזת.
אפשרות שנייה היא ליצור ארונות משנה בשתי קומות שאליהם יתרכזו כל הכבלים של אותה קומה ותהיה בו רכזת ו\או ראוטר. משתי ארונות המשנה ישתלשל לו כבל נוסף לארון תקשורת הראשי שיחבר ביניהם.
האפשרות השנייה עדיפה לטעמי מכיוון שבעת הצורך תוכל לחבר AP או ראוטר שיחובר קווית בארון המשנה וכך להרוויח רשת אלחוטית טובה בכל קומה שתרצה.
של כל דבר עם 4 גלגלים!