מחפש המלצה למעקב טמפרטורות בקולה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני משתמש ב Amprobe tmd-56 יחד עם התוכנה החינמית Artisan.
http://www.amprobe.com/Amprobe/usen/HVA ... ?PID=73414
הטרמומטר מצוין ומקבל 2 טרמוקאפלים ומתחבר עם usb למחשב, החומרה שלו זהה ל Omega 806 ויש הוראות באתר של Artisan כיצד לקנפג ומאיפה צריך להוריד דרייברים.
שים לב שהעסק לא זול, הטרמומטר הנ"ל עלה לי עם משלוח בסביבות 160$ + מע"מ כל האחרים אף עולים יותר.
תציץ באתר של התכנה וראה אילו מכשירים נתמכים, בעקרון מכשירים עם חיבור rs232 (לדוגמהcenter 301) לרוב נתמכים ללא דרייברים שמבצעים אמולציה כמו במכשיר שלי.
http://www.amprobe.com/Amprobe/usen/HVA ... ?PID=73414
הטרמומטר מצוין ומקבל 2 טרמוקאפלים ומתחבר עם usb למחשב, החומרה שלו זהה ל Omega 806 ויש הוראות באתר של Artisan כיצד לקנפג ומאיפה צריך להוריד דרייברים.
שים לב שהעסק לא זול, הטרמומטר הנ"ל עלה לי עם משלוח בסביבות 160$ + מע"מ כל האחרים אף עולים יותר.
תציץ באתר של התכנה וראה אילו מכשירים נתמכים, בעקרון מכשירים עם חיבור rs232 (לדוגמהcenter 301) לרוב נתמכים ללא דרייברים שמבצעים אמולציה כמו במכשיר שלי.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אני פעם השתמשתי ב mypclab
זה מתאם שיכול להתחבר ל 2 תרמוקפלים
התוכנה די פשוטה .
אני הפסקתי להשתמש בזה בעיקר בגלל שהתוכנה לא מראה את הקפיצות מדקה לדקה שזה חשוב לי.
פעם בניתי לזה קובץ אקסל שמתעדכן כל דקה ואז כן זה מראה קפיצות אבל משהו שם לא עבד חלק אז הפסקתי עם זה.
זה מתאם שיכול להתחבר ל 2 תרמוקפלים
התוכנה די פשוטה .
אני הפסקתי להשתמש בזה בעיקר בגלל שהתוכנה לא מראה את הקפיצות מדקה לדקה שזה חשוב לי.
פעם בניתי לזה קובץ אקסל שמתעדכן כל דקה ואז כן זה מראה קפיצות אבל משהו שם לא עבד חלק אז הפסקתי עם זה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני חושב שכל זה מורכב מדי - צריך אפליקציה טובה לאנדרויד או אייפון (ככה מקבלים מסך טוב והכל) ועוד קופסה לבקרה עם בלוטות' אל האייפון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
ראשית עופר, הרשמת אותי. לא האמנתי שאתה מכיר את הביטוי "מורכב מידי".
בטח לא אחרי שאני קורא את שרשור השיפוץ המטורף- מדהים שאתה עושה.
אם אני מבין נכון, האפליקציה לאייפון מחייבת רישום של הטמפרטורות לכל אורך הדרך.
זה מסרבל את התהליך ומבחינתי לפחות פוגם בחוויה של הקלייה. אם היה מתאם שמחבר
את האייפון לגששי הטמפרטורה וקורא ישירות מהם- זה היה נהדר.
עם מה אתה משתמש בקווסט?
בטח לא אחרי שאני קורא את שרשור השיפוץ המטורף- מדהים שאתה עושה.
אם אני מבין נכון, האפליקציה לאייפון מחייבת רישום של הטמפרטורות לכל אורך הדרך.
זה מסרבל את התהליך ומבחינתי לפחות פוגם בחוויה של הקלייה. אם היה מתאם שמחבר
את האייפון לגששי הטמפרטורה וקורא ישירות מהם- זה היה נהדר.
עם מה אתה משתמש בקווסט?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

פשוט זה יכול להיות חכם. אפליקציה שיש לה תקשורת רציפה עם הקולה דרך בלוטות' תהיה פשוטה לעבודה.
תחשוב שאתה מצייר עם האצבע פרופיל ומשם האפליקציה דואגת לבצע את הפרופיל ומציגה לך מה קורה בפועל - לא מורכב ומסורבל.
אני משתמש בכלום כרגע. בגדול אני רושם כל דקה בטבלה ואז מעלה באקסל. אבל אני לא מקפיד.
אני לא קולה-תותח-על כמו נגרו אז אני הולך על פרופיל אחד להכל.
משהו כמו חמום על 4.3A, הכנסה ב 200 מעלות ET ואז מ 5 דק' פולס אוורור של 10 שניות כל 2 דקות.
כשמגיעים ל BT 190 אני סוגר פתח פולים, מפעיל מאורר קבוע על 5 ומוריד אמפר ל 3.3 למשך 3 דקות בערך.
ככה אני משחק עד שאני אגיע לחזרתיות ויציבות ואיבוד לחות של יותר מ 15% שיש לי כרגע.
היית די יציב בפרופיל שלי אבל כל הזמן אני משנה כדי לשפר.
תחשוב שאתה מצייר עם האצבע פרופיל ומשם האפליקציה דואגת לבצע את הפרופיל ומציגה לך מה קורה בפועל - לא מורכב ומסורבל.
אני משתמש בכלום כרגע. בגדול אני רושם כל דקה בטבלה ואז מעלה באקסל. אבל אני לא מקפיד.
אני לא קולה-תותח-על כמו נגרו אז אני הולך על פרופיל אחד להכל.
משהו כמו חמום על 4.3A, הכנסה ב 200 מעלות ET ואז מ 5 דק' פולס אוורור של 10 שניות כל 2 דקות.
כשמגיעים ל BT 190 אני סוגר פתח פולים, מפעיל מאורר קבוע על 5 ומוריד אמפר ל 3.3 למשך 3 דקות בערך.
ככה אני משחק עד שאני אגיע לחזרתיות ויציבות ואיבוד לחות של יותר מ 15% שיש לי כרגע.
היית די יציב בפרופיל שלי אבל כל הזמן אני משנה כדי לשפר.
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

אני כתבתי כל דקה ישירות על האקסל כדי לראות בזמן אמת את קצב ההתקדמות אבל כאמור זה הורס לי את הכיף.
אני בתחושה שללא בקרה מסודרת אני עובד על עצמי עם הקלייה למרות התוצאות הטובות (לרוב) בכוס.
5 דקות ראשונות ללא אוורור כלל?
אני מבין שאתה משאיר את פתח הכנסת הפולים כדי לאבד לחות. האם בדקת מה קורה אם
הפתח נשאר סגור ויש אוורור? הלחות לא תצא בכל זאת?
מה משך הקלייה שלך עד 190 ומשם עד הסוף?
אני בתחושה שללא בקרה מסודרת אני עובד על עצמי עם הקלייה למרות התוצאות הטובות (לרוב) בכוס.
מה משך הקלייה שלך עד 190 ומשם עד הסוף?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני התייאשתי מהר מאוד מלתעד ביד ולכן קניתי את המכשיר.
בהתחלה הייתי משתמש המון בקולה ללא רישום וניסיתי ללמוד ולהתרגל אליו בעזרת החושים ומעקב ויזואלי על הטמפרטורה.
גם בלי מעקב אפשר להגיע לתוצאות מעולות ולפתח פרופיל טוב ודיי חזרתי אבל כשרוצים למקסם את הקליה חייבים לתעד ולהבין מה קרה באמת בכל שלב ולא בערך...
ה Artisan עושה עבודה נהדרת ומאפשרת תיעוד טוב כולל הצגת הגרפים בסוף, יש לך כפתורים מתוכנתים מראש לכל ציון דרך בקליה וצריך רק להיות עירני ולהקפיד ללחוץ עליהם בזמן (סיום ייבוש, פיצוץ ראשון וכו').
בנוסף אפשר להוסיף אירועים נוספים כגון הפעלת מאוורר בעוצמה שונה, הגברה/הנמכה של החום וכו'.
בקווסט הייתי קודם כל חושב על החלפת מדי החום האנאלוגים לתרמוקאפלים דיגיטלים מסוככים, העסק דיי זול ואפשר למצוא ב EBAY בדולרים בודדים יופי של תרמוקאפלים עם בידוד רציני (כמובן רק תבדוק היטב מה מתאים לקווסט מבחינת גודל).
טרמומטר K עם 2 כניסות פשוט עולה בסביבות 25$ ותקבל מעקב טמפ' הרבה יותר מדויק ונכון עם זמני תגובה אפסיים ביחס למדי הטמפ' שיש בקווסט.
בהתחלה הייתי משתמש המון בקולה ללא רישום וניסיתי ללמוד ולהתרגל אליו בעזרת החושים ומעקב ויזואלי על הטמפרטורה.
גם בלי מעקב אפשר להגיע לתוצאות מעולות ולפתח פרופיל טוב ודיי חזרתי אבל כשרוצים למקסם את הקליה חייבים לתעד ולהבין מה קרה באמת בכל שלב ולא בערך...
ה Artisan עושה עבודה נהדרת ומאפשרת תיעוד טוב כולל הצגת הגרפים בסוף, יש לך כפתורים מתוכנתים מראש לכל ציון דרך בקליה וצריך רק להיות עירני ולהקפיד ללחוץ עליהם בזמן (סיום ייבוש, פיצוץ ראשון וכו').
בנוסף אפשר להוסיף אירועים נוספים כגון הפעלת מאוורר בעוצמה שונה, הגברה/הנמכה של החום וכו'.
בקווסט הייתי קודם כל חושב על החלפת מדי החום האנאלוגים לתרמוקאפלים דיגיטלים מסוככים, העסק דיי זול ואפשר למצוא ב EBAY בדולרים בודדים יופי של תרמוקאפלים עם בידוד רציני (כמובן רק תבדוק היטב מה מתאים לקווסט מבחינת גודל).
טרמומטר K עם 2 כניסות פשוט עולה בסביבות 25$ ותקבל מעקב טמפ' הרבה יותר מדויק ונכון עם זמני תגובה אפסיים ביחס למדי הטמפ' שיש בקווסט.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא בדקתי אוורור - זה מה שאני אתחיל לעשות. פשוט זה ישנה לי את הזמנים שאני מכיר ואין לי כח לזה...הלחות תצא על בטוח.lior_a כתב:אני כתבתי כל דקה ישירות על האקסל כדי לראות בזמן אמת את קצב ההתקדמות אבל כאמור זה הורס לי את הכיף.
מה משך הקלייה שלך עד 190 ומשם עד הסוף?...
מ 190 ועד הסוף זאת החידה הכי גדולה כרגע.
אני עכשיו מוריד ל 3.5A עם אוורור ועוקב אחרי ET לראות מתי הוא נופל כדי להעלות זרם חזרה.
לפי נגרו צריך להגיע ל 7 דק עד תחילת שני - צריך למצוא איך לעשות את זה.
אבל לא בא לי לשים לפטופ ליד הקולה. לא אכפת לי לשים קופסת בקרה ומהטלפון להריץ פרופיל. לפטופ שלם זה יותר מדי לסחוב...
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

לצערי, העניין הטכני גדול עלי.
מקווה שמישהו מבעלי הקווסטים יתלבש על העניין ויספר מה ואיך עשה.
ברור לי שלמרות התוצאה הטובה, אני מפספס הרבה מאוד.
נ.ב מקווה שגלעד נגרו לא רואה את השרשור הזה...אני מתבייש אחרי כל מה שלימד אותי
נ.ב מקווה שגלעד נגרו לא רואה את השרשור הזה...אני מתבייש אחרי כל מה שלימד אותי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תנסה את הפרופיל הבא:lior_a כתב:לצערי, העניין הטכני גדול עלי.
נ.ב מקווה שגלעד נגרו לא רואה את השרשור הזה...אני מתבייש אחרי כל מה שלימד אותי...
חימום על 4.7 אמפר עם פן על 4.5 וכל הפתחים סגורים.
כש ET מגיע ל 200 (גם BT בדיגיטלי אצלי) מכניסים פולים.
אחרי 9 דקות בערך ET עולה חזרה ל 200. עכשיו תוריד אמפר ל 3.5 למשך כ 4.5 דקות.
אחרי 4.5 דקות תעלה ל 4.3 אמפר וחכה לתחילת שני ואז תפסיק (אזור ה 16 דקות)
אפשר למשוך גם 5 דקות על 3.5 אמפר.
ככה איבדתי 17% לחות ומשכתי הרבה פיצוץ ראשון ואת הזמן אחריו.
לא כתבתי BT כי אצלי הוא דיגטלי ויהיה שונה מאצלך אז ההוראות הן רק לפי ET.
(המאוור כל הזמן על 4.5 כולל בחימום המקדים וכל הזמן כל הפתחים סגורים.)