מערכות כיול והשפעתם על חללי האזנה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #1 

כפי שידוע לכולם היום לכל רסיבר קולנוע ביתי שיוצא יש לו מערכת כיול.
הייתי שמח אם נדון על השפעת מערכות הכיול על חלל האזנה שלנו במיוחד כאשר החלל הוא בעייתי או האקוסטיקה בעייתית.

המקרה שלי כרגע :
יש לי אונקיו 607, בחלל מאוד בעייתי, בלתי ניתן למדידה מבחינת מ"ר.
3 מטר רוחב בין הרמקולים האחוריים וכל החלל מאחורי הספה פתוח לכיוון של עוד 5 מטר.
היכן שאני מאזין הכל בעל קירות אלכסוניים.

האם כדאי להשקיע יותר כסף על רסיבר בעל מערכת כיול מתקדמת יותר?
האם מערכת כיול מתקדמת יותר יכולה לגרום לכך שהסאונד יהיה טוב יותר?
איזה עוד מערכות כיול יש מלבד האודיסי? איך הם לעומת האודיסי?

אני צריך רסיבר תומך 3D
ובאונקיו 607, 616 ו717 האודיסי הוא 2EQ לכן אני מעוניין להשקיע קצת יותר ולרכוש אונקיו 818 בעל XT32, האם ההשקעה כדאית?

אשמח אם יהיו תשובות וכמובן שאנשים ישתפו את דעתם וישתפו אותנו מנסיונם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78853
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5390 פעמים

שליחה #2 

חלל לא ריבועי לרוב זה יתרון כי זה שובר גלים עומדים והדהוד. תמחא כפיים במרכז החלל ותשמע כמה הדהוד יש לך.

אם זה חלל יבש עם מעט הדהוד מערכת כיול לאו דווקא תצטרך יותר מדי לעבוד קשה.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

לדעתי מערכת כיול מוגבלת ביותר מטבעה.

שליחה #3 

המגבלות:

1. מערכת RC לא יכולה לבטל הדהוד.

ההדהוד מתבטא: בצלילים שדועכים לאט, ויצירת הדגשות מופרזות של צלילים מסוימים יחד עם ניחות מופרז של תדרים אחרים.
התופעה האחרונה נגרמת מהחזרת גלים ממשטחים חלקים ויצירת התאבכות בונה (הדגשת יתר) או הורסת (ניחות)

2. המערכת לא יכולה לבטל רעידות של רהיטים זכוכיות, חלונות וחפצים אחרים בחד.

מה RC יכול לעשות:

כאשר האקוסטיקה סבירה הוא יכול לשפר חדר בולע, לישר הדורים קלים כאשר יש הדגשה או ניחות קל בחדר, ולתקן מעט חסרונות של התאמת הרמקול לחדר, אבל שוב - רק כאשר התיקון הוא קל.

מה תפקידה העיקרי של המערכת:

היא מכיילת בדייקנות את התאמת העצמה של הרמקולים השונים, והתאמת חתימת הצליל של רמקולים מיצרנים שונים
ואת התזמון המדויק הנדרש מרמקולים שונים כולל התזמון של הסאב. התזמון המדויק של RC גורם לתופעה של באס איטי להיות חסרות משמעות, תופעה שגרמה להרבה חובבי HE להרתע מהוספת סאב למערכת דו ערוצית - (ראו כיצד הופתע נמר לוי באתר DT כאשר מערכת הכיול חברה לו סאב כמו שצריך)

כמובן שגם בהתאמת רמקולים - על מי שבוחר מערכת רמקולים, לא חייב לקנות הכל מאותה סדרה או מאותו יצרן, אבל הוא חייב לחפש התאמה בחתימת הצליל ובנצילות, כי RC אינו פתרון קסמים,.

לסיכום עדיין לא נמצא תחליף ראוי לטיפול אקוסטי בחדר ההאזנה - (כאשר החדר לקוי) ולהרכבת מערכת רמקולים שתהיה מאוזנת ומתאימה לחלל, (בחדר ענק לא תסתדר עם סטליטים לדעתי) ולביצוע ניסיונות אין ספור בהעמדת המערכת למציאת המיקום המיטבי.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

לגבי אונקיו

שליחה #4 

לדעתי 607 הוא בכלל רסיבר חלש, לפחות ה- 608 בסקירתי מצאתי עמום, וגם אחד או 2 מעל לא הלהיב.

הבעיה היא שרסיברים חדישים מאוד התיקרו. הייתי ממליץ לך לבדוק את הימהא 1010 או 2010, אן הצליל שלו דומה ל- 3000, אז אתה מסודר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #5 

לאונקיו 607 שברשותך יש מערת כיול הבסיסית ביותר של אודסי דגם אודסי 2eq .
המערכת הזו לא מטפלת בתדרי הבס.

במידה ותרכוש רסיבר של אונקיו/דנון/מרנץ/נאד/רוטל ,שכולל מערכת כיול של אודסי דגם xt או בדגמים הבכירים אודסי xt32 ובדגמים הבכירים יותר אודסי xt32 ,עם תמיכה בכיול של אודסי פרו , תוכל לקבל תוצאות משמעותיות טובות יותר וזה נכון בכל חלל האזנה.

כמו שכבר הוסבר פה המערכת תעזור להתאים את גוון הסאונד של הרמקולים . את המרחקים והכי חשוב תטפל בצורה יעילה בהגדרת כיוון הפאזה בין הסאב/ים לבין יתר הרמקולים כמו גם את המרחק האקוסטי ( לא מרחק רגיל, שיש כאלו שטועים בזה) של הסאב/ים והעוצמות.
ה xt32 כולל רזולוציית דגימה משמעותית גבוה יותר מדגם ה xt והדבר בא לידי ביטוי, במיוחד בכל הקשור לכיול תדרי הבס.

אין לי מושג לגבי טיפול האודסי בהידהודים אבל המערכת דואגת לייצר איזון בין התדרים, כלומר במידה ויש תדר מוגבר היא תנמיך אותו ולהפך וזאת על מנת ליצור גרף בעל קו ישר.

האודסי xt32, שתומך בפרו ,עושה שימוש במיקרופון מקצועי הרבה יותר לצורך מדידת החדר ובנוסף ניתן לשחק עם הגרפים השונים שמתקבלים עבור כל רמקול במידה ואתה לא מרוצה מהתוצאוה שהתקבלה.

המערכות כיול ,כפי שהוסבר פה, לא עושות אוקוס פוקוס אבל ללא ספק משפרות את התוצאה בכל חלל נתון.

בהצלחה

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #6 

היום יש לי משודך Focal Jmlab Sib & Cub2 ואני מאוד מרוצה מהסאונד.
הסיבה היחידה שאני מחליף את ה607 זה כדי לקבל רסיבר עם תמיכת תלת מימד.
אני מאוד אוהב את הסאונד של אונקיו עם הפוקאל אצלי ולכן מתכוון לבדוק את האופציה ללכת על אונקיו 818 בגלל שלא שמתי לב שברמת מחיר של 7000 ש"ח אני יכול לקבל רסיבר עם האודיסי XT32.
את ימאהה אני לא מכיר עם פוקאל, ואם ארכוש במקום אונקיו רק לאחר בדיקת שניהם אצלי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”