מקרטע בXBMC ורץ חלק בMPC-HC
שאלה למועצת החכמים,
עם קבלת הHTPC עבדתי לפי המדריך הנ"ל: http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366
הכל עבר מצויין והעבודה עם הרסיבר מצויינת.
משום מה אני שם לב (בעיקר בסרטים של 1080P) שהXBMC מאבד פריימים ולא רץ חלק,
לעומת זאת הMPC-HC עובד נהדר ומתמודד יפה מאוד עם הכל
יש דרך לשפר את היכולות של הXBMC? אולי בכל זאת משהו משפיע עליו?
תודה.
מפרט:
A6 3500 AMD
RADEON 6530D
4G KINGSTON
120G SSD
Gigabyte GA-A75M-D2H
עם קבלת הHTPC עבדתי לפי המדריך הנ"ל: http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366
הכל עבר מצויין והעבודה עם הרסיבר מצויינת.
משום מה אני שם לב (בעיקר בסרטים של 1080P) שהXBMC מאבד פריימים ולא רץ חלק,
לעומת זאת הMPC-HC עובד נהדר ומתמודד יפה מאוד עם הכל
יש דרך לשפר את היכולות של הXBMC? אולי בכל זאת משהו משפיע עליו?
תודה.
מפרט:
A6 3500 AMD
RADEON 6530D
4G KINGSTON
120G SSD
Gigabyte GA-A75M-D2H
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
קודם כל, אם לא עשית קודם, להוריד ולהתקין דרייבר עדכני מהאתר של AMD (ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט).
וב-XBMC, בפירוט:
לך ל-Settings-Video-Playback:
את ה-Render method תשים על Auto detect.
את ה-DXVA2 תאפשר.
את ה-Sync playback to display גם תאפשר, ואת ה-A/V sync method תשים על Video clock Resample audio.
כמו כן, תוודא שב-Settings-System-Audio Output הגדרת את הכל כמו שצריך, בהתאם לחיבור שלך (אנלוגי או דיגיטלי). הגדרה לא נכונה של האודיו יכולה לגרום לקרטועים בוידאו. בד"כ מומלץ לבחור ב-Direct Sound כנתיב הוצאת האודיו (למטה בתפריט).
וב-XBMC, בפירוט:
לך ל-Settings-Video-Playback:
את ה-Render method תשים על Auto detect.
את ה-DXVA2 תאפשר.
את ה-Sync playback to display גם תאפשר, ואת ה-A/V sync method תשים על Video clock Resample audio.
כמו כן, תוודא שב-Settings-System-Audio Output הגדרת את הכל כמו שצריך, בהתאם לחיבור שלך (אנלוגי או דיגיטלי). הגדרה לא נכונה של האודיו יכולה לגרום לקרטועים בוידאו. בד"כ מומלץ לבחור ב-Direct Sound כנתיב הוצאת האודיו (למטה בתפריט).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
כתבתי כאן מדריך קטן לגבי איך לקנפג ואיך לוודא איבוד פריימים ב XBMC:
http://www.hometheater.co.il/vt174695.% ... 7%9E%D7%94
http://www.hometheater.co.il/vt174695.% ... 7%9E%D7%94
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
צודק. אני אוסיף את הלינק לשרשור המדריכים. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
מה ה FRAMES PER SECOND של הסרט? מה ה REFRESH RATE שקבעת בהגדרות של כרטיס המסך?
אתה צריך שהם יהיו שווים, ז"א אם הסרט הוא 23.976 פריימים בשניה (רוב הסרטים הם כאלה), אתה צריך לכוון את ה REFRESH RATE בכרטיס המסך שלך על 23HZ או 24HZ.
אתה יכול לראות במדריך שכתבתי שבתמונה השניה גם אצלי יש ERROR של 25%, זה בגלל שהצילום מסך הוא מהלפטופ שלי והלפטופ מכוון על 60HZ והסרט הוא 23.976.
ברגע שתשנה את ה REFRESH RATE בכרטיס המסך אתה אמור לראות שה ERROR יורד לאפס.
אתה צריך שהם יהיו שווים, ז"א אם הסרט הוא 23.976 פריימים בשניה (רוב הסרטים הם כאלה), אתה צריך לכוון את ה REFRESH RATE בכרטיס המסך שלך על 23HZ או 24HZ.
אתה יכול לראות במדריך שכתבתי שבתמונה השניה גם אצלי יש ERROR של 25%, זה בגלל שהצילום מסך הוא מהלפטופ שלי והלפטופ מכוון על 60HZ והסרט הוא 23.976.
ברגע שתשנה את ה REFRESH RATE בכרטיס המסך אתה אמור לראות שה ERROR יורד לאפס.
adidas1 כתב:מה ה FRAMES PER SECOND של הסרט? מה ה REFRESH RATE שקבעת בהגדרות של כרטיס המסך?
ברגע שתשנה את ה REFRESH RATE בכרטיס המסך אתה אמור לראות שה ERROR יורד לאפס.[/quot
צודק. אכןשיניתי ל23 וזה רץ רגיל.
אגב, זה תקין לעיניים שזה קבוע על 23?
המחשב מחובר לסוני לד 46....
אוקיי,adidas1 כתב:ב REFRESH RATE ערך גבוה לא אומר שרואים יותר טוב, מה שחשוב זה שאם הסרט צולם ב 23 FPS אז גם קצב הרענון בטלוויזיה חייב להיות תואם, אחרת תראה "קפיצות" בתמונה כמו שתיארת....
למרות שלפעמים יש תכנים של סרטים בNAVIX או בICEFILMS שהם מקרטעים ב23FPS ואז שוב צריך לשנות, קצת מעצבן.
אולי עדיף בכל מקרה לא לסמן את ה-ADJUST DISPLAY REFRESH RATE TO MATCH VIDEO