היום בפעם הראשונה עשיתי השוואה בין DTS ל DTS-HD MASTER
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
כשקניתי את המקרן האחרון שלי, פאנאסוניק 4000, ניסיתי לעשות השוואות בין סרטי 720P ל 1080P ובין 1080P MKV ל 1080P בלוריי מלאים. בין ה 720P ל 1080P מצאתי הבדלים בעיקר בשחורים. בין MKV לבלוריי מלא לא בצלחתי למצוא הבדלים בעין בילתי מזויינת.
רכשתי רסיבר חדש שתומך בפורמטי הסאונד של ה HD. אני מרגיש הבדל בין הרסיבר החדש (ימאהה 3067) לישן (ימאהה 661) אבל רציתי לדעת איפה הפער גדול יותר, בין הרסיברים או בין פורמטי הסאונד.
יש לי מספר סרטים ב MKV ובלוריי מלא כדי לבדוק. לקחתי 2 מהם. "הנוקמים" ו Battleship. לקחתי קטעים ספציפיים בסרטים כדי לעבור מאחד לשני. אין ספק שהמעבר לוקח 20 שניות מינימום ככה שיש פה גם בעיה של הזכרון השמיעתי אבל נדמה לי שהצלחתי לעלות בכל הקטעים ששמעתי על איזשהו דפוס מסוים ששונה בסאונד ה HD על ה DTS.
נראה כאילו הצליל פתוח יותר. כאילו יש יותר טרייבל HD ולכן גם נדמה ששומעים יותר פרטים אבל ההשוואה באמת קשה.
מישהו יכול להאיר מניסיונו על השוואה כזאת? אולי קטע ספציפי שהוא שמע בוודאות יותר פרטים בסאונד ה HD?
תודה
רכשתי רסיבר חדש שתומך בפורמטי הסאונד של ה HD. אני מרגיש הבדל בין הרסיבר החדש (ימאהה 3067) לישן (ימאהה 661) אבל רציתי לדעת איפה הפער גדול יותר, בין הרסיברים או בין פורמטי הסאונד.
יש לי מספר סרטים ב MKV ובלוריי מלא כדי לבדוק. לקחתי 2 מהם. "הנוקמים" ו Battleship. לקחתי קטעים ספציפיים בסרטים כדי לעבור מאחד לשני. אין ספק שהמעבר לוקח 20 שניות מינימום ככה שיש פה גם בעיה של הזכרון השמיעתי אבל נדמה לי שהצלחתי לעלות בכל הקטעים ששמעתי על איזשהו דפוס מסוים ששונה בסאונד ה HD על ה DTS.
נראה כאילו הצליל פתוח יותר. כאילו יש יותר טרייבל HD ולכן גם נדמה ששומעים יותר פרטים אבל ההשוואה באמת קשה.
מישהו יכול להאיר מניסיונו על השוואה כזאת? אולי קטע ספציפי שהוא שמע בוודאות יותר פרטים בסאונד ה HD?
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78905
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ההבדל הוא פסיכולוגי ,
אתה רואה את הלוגו נדלק בתצוגה של הרסיבר DTS HD MASTER
ואתה מלא התרגשות
, בפועל ההבדלים הם מזעריים עד כדי לא מורגשים.
צריך לקחת בחשבון שלא כל הריפים שמשתחררים לרשת הם איכותיים ב 100%
יש מקרים שהפס-קול קצת פגום , גם התמונה לא תמיד הכי חדה
כאשר אתה מוריד ריפ של קבוצת שחרור אחרת לפעמים יש שיפור.
עכשיו אני אמתין לכל המורעלים שקנו ציוד הגברה יקר
יש לי הרגשה שאני יודע מה הם יגידו..
אתה רואה את הלוגו נדלק בתצוגה של הרסיבר DTS HD MASTER
ואתה מלא התרגשות
צריך לקחת בחשבון שלא כל הריפים שמשתחררים לרשת הם איכותיים ב 100%
יש מקרים שהפס-קול קצת פגום , גם התמונה לא תמיד הכי חדה
כאשר אתה מוריד ריפ של קבוצת שחרור אחרת לפעמים יש שיפור.
עכשיו אני אמתין לכל המורעלים שקנו ציוד הגברה יקר
יש לי הרגשה שאני יודע מה הם יגידו..
kingikra כתב:שידרגתי עכשיו את הקולנוע הבייתי שלי בכמעט 20K. מקווה שהוואוו שיצא לי מהפה לא יהיה רק בגלל הסכום...
מסכים איתך ביותר מ 100%
בגלל זה אני לא משדרג , הרסיבר והרמקולים שלי הם בני 13 (!)
ואני מרוצה עד הגג
את הרסיבר- אני אקנה יד שניה בכמה מאות שקלים מבלי להסס.
מצד שני - אין ספק שכיף לפנק את עצמך ולהתחדש ,
במיוחד אם מדובר בתחביב שאהוב עליך
אבל הגעתי למסקנה שזה פשוט לא משתלם כספית
חג שמח ,
וצום קל
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בדיוק,oferlaor כתב:הבעיה שגם המיקס לא זהה......
המיקס לא זהה, ה reference level לא זהה.
אפשר להשוות בין המיקסים לא בין הפורמטים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
לא ברור לי - הרצת את הקטעים על 2 רסיברים שונים? אם כן, האם הצלבת את הקטעים?
אני יכול להגיד, שבסרטי בלו-ריי מלא, אני מרגיש ושומע הרבה יותר טוב ומדוייק את הסראונד. אם זה קשור לסאונד HD או לכמות זיכרון הניתנת לסאונד (Bitrate כפול לעומת MKV ב 1080p) - לא יודע
אני יכול להגיד, שבסרטי בלו-ריי מלא, אני מרגיש ושומע הרבה יותר טוב ומדוייק את הסראונד. אם זה קשור לסאונד HD או לכמות זיכרון הניתנת לסאונד (Bitrate כפול לעומת MKV ב 1080p) - לא יודע