בעיה עם מכונה ומטחנה בעבודה
שלום לכולם.
יש לי בעבודה מטחנה מסוג מאצר סופר ג'ולי ומכונת לה מרזוקו 3 ראשים כלשהי.
משום מה לקפה יש טעם שרוף.
במטחנה יוצאים גושים דיי גדולים היום פירקתי אותה וניקית אותה ככל האפשר שמתי לב שהלהבים נראים דיי כהים והמלצתי לבוס שלי להחליף אותם.
בדרגת טחינה גסה אגב אין גושים בכלל משום מה.
בקשר למכונה אנו מנקים אותה כל יום עם קפיזה.
ניסיתי לקחת קפה טחון מאותו סוג שנמכר באריזה סגורה ונטחן במכונה אחרת ועדיין הקפה יצא בטעם שרוף/מר/מתכתי.
יכול להיות שהקפה בשקית היה לא מאוד טרי אבל בכל זאת זה נראה לי כמו בעיה במכונה או שילוב של בעיה במכונה ובעיה במטחנה.
איזה עוד צעדים אוכל לעשות אם בכלל כדי לטפל בבעיה במכונה?
בקשר למטחנה אמתין שיחליפו סכינים...
אני מזכיר שאני סה"כ עובד שם אז הדברים שאני יכול לעשות מוגבלים.
כל העובדים טוענים כמוני שפתאום הטעם של הקפה מר ולא טוב.
אגב יש שם דוחסן של מאפקאפ עם ידית ככה שהבעיה היא לא בדחיסה והיום גם שיחקתי עם דרגת הטחינה ובכל מקרה היה טעם שרוף.
יש לי בעבודה מטחנה מסוג מאצר סופר ג'ולי ומכונת לה מרזוקו 3 ראשים כלשהי.
משום מה לקפה יש טעם שרוף.
במטחנה יוצאים גושים דיי גדולים היום פירקתי אותה וניקית אותה ככל האפשר שמתי לב שהלהבים נראים דיי כהים והמלצתי לבוס שלי להחליף אותם.
בדרגת טחינה גסה אגב אין גושים בכלל משום מה.
בקשר למכונה אנו מנקים אותה כל יום עם קפיזה.
ניסיתי לקחת קפה טחון מאותו סוג שנמכר באריזה סגורה ונטחן במכונה אחרת ועדיין הקפה יצא בטעם שרוף/מר/מתכתי.
יכול להיות שהקפה בשקית היה לא מאוד טרי אבל בכל זאת זה נראה לי כמו בעיה במכונה או שילוב של בעיה במכונה ובעיה במטחנה.
איזה עוד צעדים אוכל לעשות אם בכלל כדי לטפל בבעיה במכונה?
בקשר למטחנה אמתין שיחליפו סכינים...
אני מזכיר שאני סה"כ עובד שם אז הדברים שאני יכול לעשות מוגבלים.
כל העובדים טוענים כמוני שפתאום הטעם של הקפה מר ולא טוב.
אגב יש שם דוחסן של מאפקאפ עם ידית ככה שהבעיה היא לא בדחיסה והיום גם שיחקתי עם דרגת הטחינה ובכל מקרה היה טעם שרוף.
מוגזם לנקות כל יום בקפריזה (בקפלאש).אתה עושה יותר נזק מתועלת בשימוש יומי.avivv כתב: בקשר למכונה אנו מנקים אותה כל יום עם קפיזה....
יכול להיות שזו הסיבה לטעם המר והמתכתי ,שומן הקפה מבודד מהמתכת וכל עוד הוא בשיכבה דקה
אז אין עם זה שום בעייה.
בשימוש ביתי ההמלצה היא פעם בחודש , לבית קפה נראה לי פעם בשבוע מספיק .
טעם מר נגרם בדר"כ או מקלייה כהה , מחליטה ארוכה מדי או מטמפרטורה גבוהה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לה מרצוקו היא דאבל בוילר - לא צריך קולינג פלאש.
בית קפה צריך לעשות בק פלאש לפחות פעם ביום - מה שאחנו עושים בחודש בית קפה עושה בחצי יום.
גושים לא יהיו לעולם בטחינה גסה - הטחינה הרבה יותר מהירה ככה.
קפה טחון מראש מיותר לגמרי לניסוי - אין מצב שזה ייצא טוב באספרסו.
קפה מר יכול להיות מטמפרטורת חליטה גבוהה וזה מצריך בדיקה\כיוון במכונה.
רב הסיכויים הם שהראש\ידיות מאוד מלוכלכים או הקפה עצמו הוחלף לאחד מלא רובוסטה.
להחליף סכינים כדאי אחרי 500 קילו מכסימום 1000 קילו. בבית קפה זה יכול להיות 4 פעמים בשנה גם...
בית קפה צריך לעשות בק פלאש לפחות פעם ביום - מה שאחנו עושים בחודש בית קפה עושה בחצי יום.
גושים לא יהיו לעולם בטחינה גסה - הטחינה הרבה יותר מהירה ככה.
קפה טחון מראש מיותר לגמרי לניסוי - אין מצב שזה ייצא טוב באספרסו.
קפה מר יכול להיות מטמפרטורת חליטה גבוהה וזה מצריך בדיקה\כיוון במכונה.
רב הסיכויים הם שהראש\ידיות מאוד מלוכלכים או הקפה עצמו הוחלף לאחד מלא רובוסטה.
להחליף סכינים כדאי אחרי 500 קילו מכסימום 1000 קילו. בבית קפה זה יכול להיות 4 פעמים בשנה גם...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
עדיין נראה לי מוגזם...תקן אותי עם אני טועהדבוטאנט כתב: בית קפה צריך לעשות בק פלאש לפחות פעם ביום - מה שאחנו עושים בחודש בית קפה עושה בחצי יום....
שימוש ביתי מוגדר עד 10 כוסות ביום זה אומר כ 300 כוסות בחודש
מכונה עם שלושה ראשים צריכה לעשות כ 900 כוסות ביום כדי להגיע לאותה רמת שימוש/ליכלוך.
הראש והידיות לא מלוכלכים כי את הידיות אנחנו משרים במים עם קפיזה והן יוצאות נקיות לגמרי.
הראש גם נראה נקי.
מה שכן יכול להיות שבגלל חילופי העונות והמקום שאני גר בו (מקום גבוה של 800 מטר מעל הים) השפיעו על הטמפרטורה של המים.
מישהו פעם אמר לי שבמקום שאני גר בו טמפרטורת הרתיחה של המים נמוכה יותר מבקומות אחרים.
זה גם מסביר את העובדה שזה קרה פתאום ביום אחד בהיר שהתחיל להיות קר.
לדעתי הבעיה היא לא בקפה זה קפה ג'ו שמוחלף בתדירות מאוד גבוהה ועד כמה שאני יודע הוא בקלייה מקומית ורשום על השקיות 100 אחוז ערביקה.
הראש גם נראה נקי.
מה שכן יכול להיות שבגלל חילופי העונות והמקום שאני גר בו (מקום גבוה של 800 מטר מעל הים) השפיעו על הטמפרטורה של המים.
מישהו פעם אמר לי שבמקום שאני גר בו טמפרטורת הרתיחה של המים נמוכה יותר מבקומות אחרים.
זה גם מסביר את העובדה שזה קרה פתאום ביום אחד בהיר שהתחיל להיות קר.
לדעתי הבעיה היא לא בקפה זה קפה ג'ו שמוחלף בתדירות מאוד גבוהה ועד כמה שאני יודע הוא בקלייה מקומית ורשום על השקיות 100 אחוז ערביקה.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אני לא משוכנע שאתה צודק. בדרך כלל פרסוסטטים מודדים לחץ מעל ללחץ האטמוןספרי. כלומר: בצד אחד יש את הלחץ בבוילר, ובצד השני לחץ אטמןספרי + קפיץ.yanivol כתב:הלחץ האטמוספירי במקומות גבוהים נמוך מעט מאשר בגובה פני הים, אך אתה מחמם את המים בדוד שבו הלחץ גבוה, ולא לחץ אטמוספירי, ולכן אין משמעות לגובה הישוב....
כדי שפרסוסטט כזה ימדוד לחץ אבסולוטי עליו להיות אטום בצד של הקפיץ כך שלא יושפע מהלחץ הברומטרי. איני בטוח שכך בנויים הפרסוסטטים במכונות הקפה. מישהו יודע באופן ודאי???
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
סניף של ארקפה עושה דבר כזה.dorso כתב:עדיין נראה לי מוגזם...תקן אותי עם אני טועהדבוטאנט כתב: בית קפה צריך לעשות בק פלאש לפחות פעם ביום - מה שאחנו עושים בחודש בית קפה עושה בחצי יום....
שימוש ביתי מוגדר עד 10 כוסות ביום זה אומר כ 300 כוסות בחודש
מכונה עם שלושה ראשים צריכה לעשות כ 900 כוסות ביום כדי להגיע לאותה רמת שימוש/ליכלוך....
כל בית קפה עושה בק פלאש בסיום עבודה - המהדרין עושים גם בהפסקת צהריים.
הכמויות של שאריות הקפה השרוף באזור הראש הרבה יותר גדולות מאשר בבית כי שם אין זמן לנקות את הידית וכו'.
מי שלא עושה בקפךאש מקבל טעם שרוף (מאוד אופייני לבתי קפה מוזנחים אצלנו)
אחד מהצ'מפיונים של וורלד ברסיטה המליץ לעשות פעם בשעה בקפלאש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אוקיי אני שוב בעבודה.
הקפה עדיין מגעיל.
הטמפרטורה שרשומה במכונה היא 97 מעלות שזה נשמע לי תקין.
האם יכול להיות שכל הבעיה היא במטחנה? הרחתי את הקפה שנטחן לעומת הפולים ואין לו ריח טוב במיוחד... כמו שקוף מעופש לפולים יש ריח אגוזי.
האם יכול להיות שיש איזושהי קורוזיה או לכלוך או חלודה במכונה עצמה שגורם לטעם השרוף?
מה דעתכם?
עד כמה שאני יודע מעולם לא החליפו להבים במטחנה והיא עובדת המון זמן.
הקפה עדיין מגעיל.
הטמפרטורה שרשומה במכונה היא 97 מעלות שזה נשמע לי תקין.
האם יכול להיות שכל הבעיה היא במטחנה? הרחתי את הקפה שנטחן לעומת הפולים ואין לו ריח טוב במיוחד... כמו שקוף מעופש לפולים יש ריח אגוזי.
האם יכול להיות שיש איזושהי קורוזיה או לכלוך או חלודה במכונה עצמה שגורם לטעם השרוף?
מה דעתכם?
עד כמה שאני יודע מעולם לא החליפו להבים במטחנה והיא עובדת המון זמן.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אביב 97 מעלות נשמע לי מאוד גבוהה , קודם כל רד לאזור ה 93 מעלות.
חוץ מיזה ב97 מעלות מצב של חוסר קיול של הטרמוקפל יכול בקלות להפוך ל 99 מעלות וגם מעבר לכך . (יתכן גםשהפוך כמובן - אבל איך שלא אהייה זה ניראה לי מאוד גבוה)
ניראה לי שזה חלק גדול מהבעיה שלכם.
לא ניראה לי שהמטחנה יכולה ליגרום לבעיה נירחבת כזו, למרות הסכנים השחוקות , אורך השוט נכון ?
חוץ מיזה ב97 מעלות מצב של חוסר קיול של הטרמוקפל יכול בקלות להפוך ל 99 מעלות וגם מעבר לכך . (יתכן גםשהפוך כמובן - אבל איך שלא אהייה זה ניראה לי מאוד גבוה)
ניראה לי שזה חלק גדול מהבעיה שלכם.
לא ניראה לי שהמטחנה יכולה ליגרום לבעיה נירחבת כזו, למרות הסכנים השחוקות , אורך השוט נכון ?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יש לכם מטחנה נוספת כגיבוי או לנטול ?
אם כן אפשר לכייל אותה ולבדוק ראש בראש האם זה נובע מהמטחנה.
בכל מקרה נשמע שחייבים להחליף דסקיות ותסביר לבוס שלך שזה זול מאוד...
איך השוטים נראים ? הזרימה לכוס איטית ומתקבל שוט ב 25 שניות בכמות נכונה ? יש קרמה בצבע נכון, מחזיקה הרבה זמן ?
מה מצב המרכך ? הצנרת ? האם מקפידים לרענן את המרכך בזמן ? אולי הצנרת חלודה אולי יש פילטר לטיהור מים שלא הוחלף בזמן ?
תנסה לטעום את המים שיוצאים מהמכונה ותוודא שלמים אין טעם לוואי מתכתי כמו שאתה מתאר.
לגבי הטמפרטורה, כפי שגונן ציין 97 מעלות נשמע דיי גבוה אבל צריך להכיר את המכונה הזו היות ומדובר במכונה גדולה ייתכן שהטמפרטורה כוילה בצורה הזו כדי שהקפה ייחלט בטמפרטורה נכונה או אולי במהלך הזמן מישהו החליט שצריך להרים טמפרטורה או שזה סתם נעשה בטעות לאחרונה.
האם המים רותחים כשאתה מוריד מים מראש המכונה כשהידית לא מחוברת ? אם הזרימה חלקה והמים לא גועשים וניתזים טיפות לכל עבר סביר להניח שזו לא הבעיה.
אגב בקפלאש אפשר גם לבצע כל שעה שעתיים ללא קפיזה רק כדי להוציא שאריות קפה מראש המכונה ואפשר בנוסף להחזיק מברשת קטנה ולנקות במהלך היום קצת את ראש המכונה משאריות קפה.
לפני כל שוט כדאי להוציא קצת מים לנקות שאריות קפה.
צריך סבלנות, הרבה הגיון ואלמינציות ובסוף תבודד את הבעיה, בהצלחה.
.
אם כן אפשר לכייל אותה ולבדוק ראש בראש האם זה נובע מהמטחנה.
בכל מקרה נשמע שחייבים להחליף דסקיות ותסביר לבוס שלך שזה זול מאוד...
איך השוטים נראים ? הזרימה לכוס איטית ומתקבל שוט ב 25 שניות בכמות נכונה ? יש קרמה בצבע נכון, מחזיקה הרבה זמן ?
מה מצב המרכך ? הצנרת ? האם מקפידים לרענן את המרכך בזמן ? אולי הצנרת חלודה אולי יש פילטר לטיהור מים שלא הוחלף בזמן ?
תנסה לטעום את המים שיוצאים מהמכונה ותוודא שלמים אין טעם לוואי מתכתי כמו שאתה מתאר.
לגבי הטמפרטורה, כפי שגונן ציין 97 מעלות נשמע דיי גבוה אבל צריך להכיר את המכונה הזו היות ומדובר במכונה גדולה ייתכן שהטמפרטורה כוילה בצורה הזו כדי שהקפה ייחלט בטמפרטורה נכונה או אולי במהלך הזמן מישהו החליט שצריך להרים טמפרטורה או שזה סתם נעשה בטעות לאחרונה.
האם המים רותחים כשאתה מוריד מים מראש המכונה כשהידית לא מחוברת ? אם הזרימה חלקה והמים לא גועשים וניתזים טיפות לכל עבר סביר להניח שזו לא הבעיה.
אגב בקפלאש אפשר גם לבצע כל שעה שעתיים ללא קפיזה רק כדי להוציא שאריות קפה מראש המכונה ואפשר בנוסף להחזיק מברשת קטנה ולנקות במהלך היום קצת את ראש המכונה משאריות קפה.
לפני כל שוט כדאי להוציא קצת מים לנקות שאריות קפה.
צריך סבלנות, הרבה הגיון ואלמינציות ובסוף תבודד את הבעיה, בהצלחה.
.
אורך השוט כרגע לא נכון כי שיחקתי עם רמת הטחינה וכרגע זה טוחן גס מדי.
לגבי הטמפרטורה ניסיתי ללחוץ על החצים אבל זה לא מוריד את הטמפרטורה.
בנוסף אני חושב שהמים די רותחים שיוצאים מהראש וגם המים יוצאים לא רק מהראש אלא גם מהצדדים שלו איפה שיושבת הידית.
אין לנו מטחנה נוספת שם ועניין החלפת הלהבים לא תעלה כסף לבוס שלי כי יש לו שירות זה עניין של עצלות שלו וחוסר בהבנה שזו בעיה רצינית אם הייתי קונה קפה במקום הזה הייתי מאוד מתעצבן הטעם השרוף מורגש מיד.
לגבי המרכך והצנרת אין לי מושג אבל מחר שאעבוד אטעם את המים זה רעיון טוב שלא חשבתי עליו ואעדכן.
תודה רבה לכולם על כל העזרה וחג שמח.
לגבי הטמפרטורה ניסיתי ללחוץ על החצים אבל זה לא מוריד את הטמפרטורה.
בנוסף אני חושב שהמים די רותחים שיוצאים מהראש וגם המים יוצאים לא רק מהראש אלא גם מהצדדים שלו איפה שיושבת הידית.
אין לנו מטחנה נוספת שם ועניין החלפת הלהבים לא תעלה כסף לבוס שלי כי יש לו שירות זה עניין של עצלות שלו וחוסר בהבנה שזו בעיה רצינית אם הייתי קונה קפה במקום הזה הייתי מאוד מתעצבן הטעם השרוף מורגש מיד.
לגבי המרכך והצנרת אין לי מושג אבל מחר שאעבוד אטעם את המים זה רעיון טוב שלא חשבתי עליו ואעדכן.
תודה רבה לכולם על כל העזרה וחג שמח.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כדי לעקוף בשלב זה את עניין המים הרותחים תוריד מים לפני כל שוט עד שתראה שהמים נרגעים קצת והרותחים פונו....
כשיגיע הטכנאי לגבי המטחנה תשאל לגבי כיול הטמפרטורה במכונה.
חג שמח, זה יפה שאתה משתדל וחבל שבעלי המקום לא ממש מקשיבים לך.
כשיגיע הטכנאי לגבי המטחנה תשאל לגבי כיול הטמפרטורה במכונה.
חג שמח, זה יפה שאתה משתדל וחבל שבעלי המקום לא ממש מקשיבים לך.
זה לא מחוסר אכפתיות של המנהל הוא פשוט מאוד עסוק.
למען האמת אני חושב שתיקון המכונה ומטחנה יועילו בעיקר לי רוב העובדים לא יודעים להכין קפה לצערי.
יש לנו דוחסן של מאפקאפ בעבודה והם מעדיפים להשתמש בדוחסן פלסטיק פשוט בדיחה.
למען האמת אני חושב שתיקון המכונה ומטחנה יועילו בעיקר לי רוב העובדים לא יודעים להכין קפה לצערי.
יש לנו דוחסן של מאפקאפ בעבודה והם מעדיפים להשתמש בדוחסן פלסטיק פשוט בדיחה.
הטיפ שנתת לי היה מאוד מועיל תודה רבה.
הזרמתי מים וחיכיתי שהטמפרטורה תרד ואכן האספרסו היה יותר טעים הקרמה הייתה יציבה יותר ולא היה טעם שרוף.
אבל לצערי עדיין זה לא טעים כמו שזה אמור להיות או בגלל שהמכונה לפני ניקוי או בגלל נושא המטחנה הבעייתית אעדכן אחרי ניקוי המכונה.
אגב בדקתי שוב היום את הטמפרטורה לפני שהכנתי והיא עמדה על 99 מעלות.
הזרמתי מים וחיכיתי שהטמפרטורה תרד ואכן האספרסו היה יותר טעים הקרמה הייתה יציבה יותר ולא היה טעם שרוף.
אבל לצערי עדיין זה לא טעים כמו שזה אמור להיות או בגלל שהמכונה לפני ניקוי או בגלל נושא המטחנה הבעייתית אעדכן אחרי ניקוי המכונה.
אגב בדקתי שוב היום את הטמפרטורה לפני שהכנתי והיא עמדה על 99 מעלות.
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
תנסה להכין שוט שהמכונה עדיין בשלבי חימום (בהדלקה הראשונה) סביב ה 90 מעלות . במידה וזה עוזר אליך לכייל את טמפרטורת המכונה, לטמפרטורה נמוכה יותר . חג שמח
יום דבש
- sterns
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 122
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
- יצירת קשר:
אם הקפה שרוף בגלל טמפרטורה, רואים את זה על הקרמה. - תן צילום.
לדעתי אתה מחפש את הבעיה במטחנה, מה שאתה יכול בקלות לברר, תביא מטחנה אחרת ליום אחד וזה יסלק את השאלה.
מה שנראה לי זה הקפה + כיוון המכונה. לאחר שתבדוק מה שכתב הבחור המלומד לפני, היינו תפיק קפה בסביבות 90 מעלות, נסה להחליף את הקפה.
בסוף תצליח
חג שמח
לדעתי אתה מחפש את הבעיה במטחנה, מה שאתה יכול בקלות לברר, תביא מטחנה אחרת ליום אחד וזה יסלק את השאלה.
מה שנראה לי זה הקפה + כיוון המכונה. לאחר שתבדוק מה שכתב הבחור המלומד לפני, היינו תפיק קפה בסביבות 90 מעלות, נסה להחליף את הקפה.
בסוף תצליח
מחבר הספר "מדריך הקפה"
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.