ONKYO בדיקה של 603E מול 703E
יש לי כעת בבית שני מגברים של ONKYO לבדיקה 603E ו 703E
בבדיקה של Pure Audio (עוד לא חיברתי את שאר הרמקולים - רק הקדמיים)
נראה שה 703 הרבה יותר מאוזן (אבל ממש) ה 603 נותן יותר באסים וגורם להרגשה לא הכי מאוזנת.
האם זה הגיוני או שאני עושה משהוא לא נכון.
בבדיקה של Pure Audio (עוד לא חיברתי את שאר הרמקולים - רק הקדמיים)
נראה שה 703 הרבה יותר מאוזן (אבל ממש) ה 603 נותן יותר באסים וגורם להרגשה לא הכי מאוזנת.
האם זה הגיוני או שאני עושה משהוא לא נכון.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בהנחה שכל החיבורים תקינים (לא הפכת פאזה או משהו כזה) ובהנחה שב-PURE AUDIO אין שום השפעה של TONE CONTROL, זה אכן הגיוני.
מעבר לזה, יכול להיות למשל, שאחד מהם יותר חזק והרמקול שלך קצת תובעני, וזו התוצאה שיכולה להיות ממגבר שיש לו מספיק שרירים.
מעבר לזה, יכול להיות למשל, שאחד מהם יותר חזק והרמקול שלך קצת תובעני, וזו התוצאה שיכולה להיות ממגבר שיש לו מספיק שרירים.
מרטין תודה על התשובה המהירה
בדקתי שוב ולא לא הפכתי פאזה
בקשר למשהוא כזה - לא עולה לי בראש עוד משהוא כזה
ב ONKYO ה PURE AUDIO ממש סוגר את המעגלים הדיגיטלים של המגבר כך שאין לי מושג מה יכול עוד להיות.
באמת היה לי חשש של 603 לא היה לי מספיק שרירים וזו הסיבה שלקחתי גם את 703 לבדיקה - אבל נראה לי מוזר שבמגבר שאמור להיות חלש יותר הבאסים מוגברים יותר (ולא מואזנים)
דרך אגב איך יודעים לאיזה מגבר יש יותר שרירים ההבדל שלהם ביציאות הוא
ב 603 יש 125
Watts per channel minimum into 6 ohms, 1 kHz, DIN
מול
ב 703 יש 130
Watts per channel minimum into 6 ohms, at 1 kHz, DIN
בדקתי שוב ולא לא הפכתי פאזה
בקשר למשהוא כזה - לא עולה לי בראש עוד משהוא כזה
ב ONKYO ה PURE AUDIO ממש סוגר את המעגלים הדיגיטלים של המגבר כך שאין לי מושג מה יכול עוד להיות.
באמת היה לי חשש של 603 לא היה לי מספיק שרירים וזו הסיבה שלקחתי גם את 703 לבדיקה - אבל נראה לי מוזר שבמגבר שאמור להיות חלש יותר הבאסים מוגברים יותר (ולא מואזנים)
דרך אגב איך יודעים לאיזה מגבר יש יותר שרירים ההבדל שלהם ביציאות הוא
ב 603 יש 125
Watts per channel minimum into 6 ohms, 1 kHz, DIN
מול
ב 703 יש 130
Watts per channel minimum into 6 ohms, at 1 kHz, DIN
החיים זה מה שקורה לנו,
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
בדקתי פעם את האוקיו 702 מול ה 602 ראש בראש
ואני חייב לציין ש 702 נשמע לי מעט יותר טוב...
אבל זה היה הבדל מינורי.
ואני חייב לציין ש 702 נשמע לי מעט יותר טוב...
אבל זה היה הבדל מינורי.
היה לי מגבר של דנון 2700 דגם ישן (עוד לפני שניפאן היו היבואנים של דנון בארץ) והיה מחובר לרמקולים של מירז OM-14 (האחוריים שלי גם מירז והסאב של אנרגי). רציתי לעבור למגבר חדש יותר כדי לקבל את היכולת של NEO-6 ו DTS (לא קיים בדנון) - אני שומע טלויזה תמיד דרך המגבר.hasday כתב:כרמי שלום
לי כיום יש את ה 603
ובשבוע האחרון יש לי מחשבות על ה 703
ממש צרוף מקרים
אשמח אם תכתוב חוות דעת מפורטת יותר...
שידרגתי את הדנון ל ONYKO 603E (נשארתי עם אותם רמקולים) - הצליל שקיבלתי היה שונה מהצליל של הדנון עם באס מאוד עמוק וחזק וגם צלילים גבוההים מפורטים מאוד. אבל היה חסר לי משהוא בצליל - לדעתי זה היה החוסר שלהאיזון בצליל.
חשבתי שה 603 לא דוחף מספיק טוב את הרמקולים שלי ורציתי לבדוק חיבור של מגבר הספק - אבל ל 603 אין PRE OUT.
עמי מהעולם הדיגיטלי (שם שידרגתי ל 603 ) המליץ לי לקחת לבדוק את ONKYO 703 כדי לראות (לשמוע) - איך הוא דוחף את הרמקולים שלי.
בשלב ראשן בדקתי את שתי המגברים במצב של PURE AUDIO לראות כיצד הרמקולים נשמעים בסטריאו עם מגוון סוגי המוזיקה שאני שומע.
בשמיעה ראשונה קל לראות שגוון הצליל דומה בשתי המגברים, אבל לדעתי ה 703 בשילוב עם הרמקולים שלי מוציא צליל הרבה יותר מאוזן.
אם שומעים את המגברים בשתי מקומות שונים עם רמקולים שונים יהיה קשה לשמוע את ההבדל.
האם זה שווה את ההפרש במחיר - זו שאלה אישית , אני חושב ללכת על ה 703
החיים זה מה שקורה לנו,
המצב זהה גם בסטריאו רגיל - פחות מורגש אומנם היות ובסטריאו רגיל יש גם סאב.LiorC כתב:אני נתקלתי בתופעה דומה שבה במגבר זול/חלש יותר התדר הנמוך מודגש על מנת ליצור אשליה של מגבר חזק יותר.
כרמי, האם במצב סטריאו "רגיל" (לא PURE) התופעה גם דומה?...
אם ה 603 נשמע לך טוב עם הרמקולים שלך - השאלה מה ה 703 יתן לך יותר - אחרי הכול גוון הצליל יהיה מאוד דומה. כמו תמיד מומלץ לשמוע את שתי המגברים בבית כדי לשמוע את ההבדל.hasday כתב:
לי כיום יש את ה 603
ובשבוע האחרון יש לי מחשבות על ה 703...
החיים זה מה שקורה לנו,
- hasday
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 858
- שם מלא: אבי חסדאי
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
יש לו PRE OUTאם ה 603 נשמע לך טוב עם הרמקולים שלך - השאלה מה ה 703 יתן לך יותר - אחרי הכול גוון הצליל יהיה מאוד דומה. כמו תמיד מומלץ לשמוע את שתי המגברים בבית כדי לשמוע את ההבדל....
תתחדש
אבי נראה לי שבשביל PRE OUT לא ממש משתלם לך להחליף את ה603 ל703 .הרי כמו שכרמי אמר הצליל זהה ,והעוצמה ב 5 W יותר חזקה{המגברים כמעט זהים},ותסכים איתי שאתה תמכור תרסיבר ביד שניה ותוסיף עוד כמה אלפים טובים בשביל ה703{חדש}לא נראה ממש משתלם{לטעמי}בשביל לקבל את אותו רסיבר פחות או יותר רק עם יציאות PREhasday כתב:יש לו PRE OUTאם ה 603 נשמע לך טוב עם הרמקולים שלך - השאלה מה ה 703 יתן לך יותר - אחרי הכול גוון הצליל יהיה מאוד דומה. כמו תמיד מומלץ לשמוע את שתי המגברים בבית כדי לשמוע את ההבדל....
תתחדש...
ומה אל תשכח שכרמי התלבט בין שניהם ולא שידרג מה603 ל703
בכל אופן כרמי תתחדש
תודה, תודה לכולם
כעת אני צריך ללמד את השלט החדש את כל הציוד שלי
להזכירכם אני לקחתי את 703 כי הוא דוחף את הרמקולים שלי יותר טוב.
החלפת רמקולים למשהוא שנשמע יותר טוב ממה שיש לי מדובר על כ 15000 ש"ח (החלפת מגבר זה יותר זול) - אולי בעתיד (מאז שאני בפורום אני מתרגל לרכוש ציוד חדש כל הזמן
)
כעת אני צריך ללמד את השלט החדש את כל הציוד שלי
להזכירכם אני לקחתי את 703 כי הוא דוחף את הרמקולים שלי יותר טוב.
החלפת רמקולים למשהוא שנשמע יותר טוב ממה שיש לי מדובר על כ 15000 ש"ח (החלפת מגבר זה יותר זול) - אולי בעתיד (מאז שאני בפורום אני מתרגל לרכוש ציוד חדש כל הזמן
החיים זה מה שקורה לנו,
- hasday
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 858
- שם מלא: אבי חסדאי
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
reuveney הייתה ממליץ להשקיע יותר ולקחת דגם מתקדם יותר?אבי נראה לי שבשביל PRE OUT לא ממש משתלם לך להחליף את ה603 ל703 .הרי כמו שכרמי אמר הצליל זהה ,והעוצמה ב 5 W יותר חזקה{המגברים כמעט זהים},ותסכים איתי שאתה תמכור תרסיבר ביד שניה ותוסיף עוד כמה אלפים טובים בשביל ה703{חדש}לא נראה ממש משתלם{לטעמי}בשביל לקבל את אותו רסיבר פחות או יותר רק עם יציאות PRE
בכל אופן כרמי תתחדש...
או אולי יש לך דעה לגבי מגבר אחר?
אבי אחי לדעתי אם אתה מרוצה מהרסיבר שלך בקולנוע בייתי אז חבל להחליף אותו בכמעט אותו רסיבר רק דגם טיפה יותר מתקדם.hasday כתב:reuveney הייתה ממליץ להשקיע יותר ולקחת דגם מתקדם יותר?אבי נראה לי שבשביל PRE OUT לא ממש משתלם לך להחליף את ה603 ל703 .הרי כמו שכרמי אמר הצליל זהה ,והעוצמה ב 5 W יותר חזקה{המגברים כמעט זהים},ותסכים איתי שאתה תמכור תרסיבר ביד שניה ותוסיף עוד כמה אלפים טובים בשביל ה703{חדש}לא נראה ממש משתלם{לטעמי}בשביל לקבל את אותו רסיבר פחות או יותר רק עם יציאות PRE
בכל אופן כרמי תתחדש...
או אולי יש לך דעה לגבי מגבר אחר?...
בסטריאו הסיפור שונה ,אם אתה לא ממש מרוצה ממנו בסטריאו ,או רוצה להגיע לרמות יותר גבוהות ,אז הפתרון הוא לקנות מגבר סטריאו שיעבוד בנפרד במוזיקה
זאת דעתי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
hasday
אם אתה חושב לשדרג ל 703 בגלל ה PRE OUT זה אומר לצורך הוספת מגבר הספק?
אם איו לך מגבר הספק אז אתה צריך לחשוב שזו עוד כסף להוציא - זה הכיוון?
אם זה כך זה נראה באמת קצת מוזר - או שאני מפספס כאן משהוא
אם אתה חושב לשדרג ל 703 בגלל ה PRE OUT זה אומר לצורך הוספת מגבר הספק?
אם איו לך מגבר הספק אז אתה צריך לחשוב שזו עוד כסף להוציא - זה הכיוון?
אם זה כך זה נראה באמת קצת מוזר - או שאני מפספס כאן משהוא
החיים זה מה שקורה לנו,