שדרוג מפתיע למאצר מיני e
את המאצר מיני האלקטרונית שלי קניתי לפני כמעט שנה וחצי ( type a שחורה ), שדרוג מהאסקסו I steel שתפקדה לא רע יחסית. השדרוג היה משמעותי כמעט בכל הפרמטרים; נוחות השימוש (משפך קונוס), *הרבה* פחות לכלוך, שקטה יותר, רמת גימור גבוהה, פחות מגיישת וכו.. מה שפחות הרשים היה מהירות הטחינה שהייתה דיי איטית (18 גרם סביב 24 שניות), יציאת הקפה הטחון לידית עקב המהירות האיטית לא הייתה ״חלקה״ ואחידה, מה שהעיק על השימוש והניסיון לייצר חזרתיות בכמות הקפה בסלסלה. לא מזמן קראתי בכמה פורומים מחו״ל על שדרוג הסכינים המקוריות לסכינים של הסופר ג׳ולי. נכתב על מהירות טחינה גבוהה יותר ויציאת הקפה הטחון בצורה חלקה, פלאפית ועם פחות גושים. יצרתי קשר עם ״נני״ ולהפתעתי לא רק שהסכינים היו במלאי, גם התמחור היה יחסית סביר (170₪). החלפתי את הסכינים תוך רבע שעה בערך ( כולל ניקוי של המטחנה, החלק שמתחת לסכינים והכי חשוב: ניקוי תעלות ההברגה של החלק שדוחף את הסכין העליונה כלפי מטה (החלק שמסתובב כאשר רוצים לשנות את עובי הטחינה). השינוי בטחינה היה מורגש מאד; הקפה הטחון באמת יצא אוורירי ובצורה חלקה ואחידה יותר מהקונוס והשינוי הגדול ללא ספק היה המהירות (18 גרם סביב 13-14 שניות, 11 גרם בערך ב8-7 שניות, קצת משתנה מרמת הלחות וסוג הקלייה). אז הסכינים של הסופר גולי כן מתאימות למאצר מיני e למי שהיה ספק (בשתי המטחנות הסכינים יושבים על קפיצים). עוד טיפ קטן זה להוציא את ההופר ולשים טמפר מעל הפולים כשטוחנים, ככה מתקבל משקל זהה בכל פעם שדוחף את הפולים כלפי מטה.
נערך לאחרונה על ידי amiir ב 21/09/2012 19:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מדובר בשדרוג הכי נפוץ ל-Mini E.
קוטר הדיסקיות וגובהן באמת זהה, ולכן אפשר להתקין דיסקיות של SJ ב-ME.
חשוב: ההבדל שאתה רואה בטחינה הוא בדיוק ההבדל בין הדיסקיות. הן תוכננו כך מלכתחילה.
חריצי הטחינה בדיסקיות של ה-ME פחות גבוהים, ולכן הדיסקיות פחות "אגרסיביות" על הפולים. זה מייצר טחינה איטית יותר מאשר SJ, אבל גם מפעיל פחות לחץ על המנוע. SJ מגיעה עם מנוע 350W וה-ME עם מנוע של 250W. זו הסיבה שמאצר תכננה את הדיסקיות האלו, כדי לשמור על חיי המטחנה.
זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בדיסקיות, אבל אתה צריך להיות מודע לאפקט של השינוי.
קוטר הדיסקיות וגובהן באמת זהה, ולכן אפשר להתקין דיסקיות של SJ ב-ME.
חשוב: ההבדל שאתה רואה בטחינה הוא בדיוק ההבדל בין הדיסקיות. הן תוכננו כך מלכתחילה.
חריצי הטחינה בדיסקיות של ה-ME פחות גבוהים, ולכן הדיסקיות פחות "אגרסיביות" על הפולים. זה מייצר טחינה איטית יותר מאשר SJ, אבל גם מפעיל פחות לחץ על המנוע. SJ מגיעה עם מנוע 350W וה-ME עם מנוע של 250W. זו הסיבה שמאצר תכננה את הדיסקיות האלו, כדי לשמור על חיי המטחנה.
זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בדיסקיות, אבל אתה צריך להיות מודע לאפקט של השינוי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני יודע שהשדרוג יחסית נפוץ אבל כשהעלתי את הנושא לא מזמן, התגובות המועטות היו ״הסכינים לא מתאימות וזה לא יעבוד״. בכל מקרה אני חושב שבשימוש ביתי רגוע לא תהיה בעיה בעניין הספק המנוע, מה גם שאם מאצר היו משווקים את המטחנה עם הסכינים האלו, ההבדל בינה לסופר ג׳ולי היה מאד מצטמצם.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יפה! צילמת במקרה תמונות של תהליך ההחלפה ?
ללא ספק עקב האכילס של המאצר מיני זו האיטיות, נדמה שה K3 כבר טוחנת מהר יותר ממנה וזה היה ממש מעצבן.
לגבי הטחינה עם הטמפר למעלה אתה בחצי הדרך לסינגל דוזינג, רק תשקול את הקפה לפני שאתה שופך וזהו...
ללא ספק עקב האכילס של המאצר מיני זו האיטיות, נדמה שה K3 כבר טוחנת מהר יותר ממנה וזה היה ממש מעצבן.
לגבי הטחינה עם הטמפר למעלה אתה בחצי הדרך לסינגל דוזינג, רק תשקול את הקפה לפני שאתה שופך וזהו...
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
אין איזה מוד ל K3?
היא גם דיי מעצבנת שמדובר במהירות טחינה
בסרטון הפרסומת שלה רואים שהיא טוחנת מהר אבל זה נראה לי טחינה למקינטה
כשצריך לטחון דק למכונת אספרסו מסחרית כדי לקבל חליטה נורמאלית אפשר להשתגע
כשצריך לטחון דק למכונת אספרסו מסחרית כדי לקבל חליטה נורמאלית אפשר להשתגע
אם מוציאים את ההופר אפשר לשים בחלל מעל הסכינים סביב ה24 גרם פולים ולהשאיר קצת שוליים (ועדין להניח את הטמפר למעלה בצורה מאוזנת). היום בבוקר 14.5 שניות נתנו לי 20 גרם קפה טחון. אני מאד ממליץ על השדרוג ואם למישהו יש שאלות נוספות על אופן ההתקנה אשמח לענות.
- קופיהוליק
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 393
- נתן תודות: 192 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
אולי בעתיד נשדרג לK10Kerenfood כתב:אין איזה מוד ל K3?
כשצריך לטחון דק למכונת אספרסו מסחרית כדי לקבל חליטה נורמאלית אפשר להשתגע...
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מפתיע
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מי אני שאשפוט, אבל.. אתה שוקל כל פעם שאתה מכין קפה?amiir כתב:לא אני רק שוקל את הידית עם הקפה הטחון, זה יושב על כד הקצפה קטן, אני מטמפר על הcafelat (מה שלך יש)...
תודה
לא היה פשוט להשיג את הכוסות. ״אווא״ (היבואנים של דנסי ), לא מיהרו לשתף פעולה עם הבקשה בהתחלה אבל אחרי התערבות קצרה של דנסי איטליה אווא שלחו בסוף. נראה לי היה קצת יקר, סביב 20 -25 שח לכוס (היה גם אספרסו וגם קפוצינו)