צריך עזרה בקליה ובתוצאות שלה
היי שלום, אני חדש באתר ובתחום הקפה. לאחרונה קניתי מקינטה (בעצם שתיים) וקניתי קפה בכל מיני חנויות. אני מאוד נהנה מהקפה ומרגיש שהמקינטה משפרת את החוויה.
חבר שלי סיפר לי שאפשר לקלות ולטחון בעצמי ושזה יוצא זול בהרבה. החלטתי לנסות ולהעזר בפורומים שילוו אותי בתהליך הקליה. נכתבו המון עצות והמון דעות על תהליך הקליה אך לא מצאתי את המנוחה והנחלה...
חסרים לי הרבה פרטים (כנראה גם בגלל שהשפה שלכם מומחים קצת שונה). הטמפרטורה של הקלייה, משך הקליה, דרכי הקליה. אלו דברים שחסרו לי.. חוץ מזה, ניסיתי לקלות בלי להבין ודי נשרף לי בפעם הראשונה. קליתי פחות את בניסוי השני ויצא לי חמצמץ ומסריח. אולי מישהו באיזור אשקלון רוצה לאמץ אותי ולהראות לי את התהליך?
חוץ מזה, שמתי לב לכך שאחרי הקליה צריך לטפל בפולים הקלויים בצורה שונה ממה שקונים מוכן כבר.. מה לעשות עם הפולים?
אני מתנצל מעומק ליבי על זה שאני חוזר על שאלות, אני לא מצליח לאסוף את כל הפרטים שמפוזרים פה בכל הפורומים.
תודה רבה רבה למי שיגיב ויעזור.
חבר שלי סיפר לי שאפשר לקלות ולטחון בעצמי ושזה יוצא זול בהרבה. החלטתי לנסות ולהעזר בפורומים שילוו אותי בתהליך הקליה. נכתבו המון עצות והמון דעות על תהליך הקליה אך לא מצאתי את המנוחה והנחלה...
חסרים לי הרבה פרטים (כנראה גם בגלל שהשפה שלכם מומחים קצת שונה). הטמפרטורה של הקלייה, משך הקליה, דרכי הקליה. אלו דברים שחסרו לי.. חוץ מזה, ניסיתי לקלות בלי להבין ודי נשרף לי בפעם הראשונה. קליתי פחות את בניסוי השני ויצא לי חמצמץ ומסריח. אולי מישהו באיזור אשקלון רוצה לאמץ אותי ולהראות לי את התהליך?
חוץ מזה, שמתי לב לכך שאחרי הקליה צריך לטפל בפולים הקלויים בצורה שונה ממה שקונים מוכן כבר.. מה לעשות עם הפולים?
אני מתנצל מעומק ליבי על זה שאני חוזר על שאלות, אני לא מצליח לאסוף את כל הפרטים שמפוזרים פה בכל הפורומים.
תודה רבה רבה למי שיגיב ויעזור.
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
תומר,
ברוך הבא לפורום. במקומך הייתי ממסגר את ההודעה הראשונה שלך.
זה כיף ודי מדהים לראות מה עובר על אנשים חדשים בפורום הזה. אל תתפלא עם בעוד שנה
תמצא את עצמך משפץ מכונת מנוף שקנית מאיזה פריק שמגדל כבשים בזלצבורג.
כדי להתחיל להבין, חשוב שתציין עם מה אתה מנסה לקלות. מחבת? תנור? פופקורן? אני מניח שלא
הגעת לאמצעים מתקדמים יותר.
שיהיה בהצלחה במסע המרתק שהתחלת היום
ברוך הבא לפורום. במקומך הייתי ממסגר את ההודעה הראשונה שלך.
זה כיף ודי מדהים לראות מה עובר על אנשים חדשים בפורום הזה. אל תתפלא עם בעוד שנה
תמצא את עצמך משפץ מכונת מנוף שקנית מאיזה פריק שמגדל כבשים בזלצבורג.
כדי להתחיל להבין, חשוב שתציין עם מה אתה מנסה לקלות. מחבת? תנור? פופקורן? אני מניח שלא
הגעת לאמצעים מתקדמים יותר.
שיהיה בהצלחה במסע המרתק שהתחלת היום
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
בנוגע למדריך הזה, יש שם דברים שאמרתי "-מאמצע פיצוץ ראשון ועד סופו - איבוד של כ-13% ממשקל הפולים. מתחילת פיצוץ שני והלאה – איבוד של כ-18% ממשקל הפולים. " לא זכור לי שאמרתי דבר כזה, אם כבר זה איבוד של 15%-20% איבוד משקל הפולים מתחילת פיצוץ ועד סוף הקלייה, ככל שמעמיקים מבחינת זמן, רמת הלחות תרד בפולים.
אני לא יכול לשלוח הודעות לדורון בוגי אני חושב שריכז את המידע במדריך אז אני מקווה שהוא רואה.
כמו כן, תומר, המון בהצלחה.
אני לא יכול לשלוח הודעות לדורון בוגי אני חושב שריכז את המידע במדריך אז אני מקווה שהוא רואה.
כמו כן, תומר, המון בהצלחה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איך אתה קולה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אוקי, תודה לכם על התגובות שלכם. אני שמח שהצטרפתי לפורום הזה, נשמע שאתם די מקצועיים פה וזה מעודד אותי קצת.
קראתי פה הרבה עצות על צורות שונות של הקליה, לצערי אין לי שום אמצעים. אני מנסה בעזרת תנור (למען האמת בטוסטר אובן) ואבא שלי המליץ לי לערבב אותם קצת תוך כדי הקליה (אפיה?). בטח עכשיו תסקלו אותי שנגעתי בפולים והוצאתי אותם תוך כדי הקליה....
דבר אחר, בתור מישהו שרק מתחיל (ובודק את האופציה) לא קניתי פולים בחנות שבה זה יעלה לי כסף רב, אלא בחרתי לקנות פולים בלי לדעת מה הם מספרים יותר מידי.. ברור לי שפיספסתי חלק מהסיפור. לדעתי מה שאח שלי קנה בשבילי זה רובוסטה. (המוכר אמר לו שהוא חושב שזה מג'מאיקה)
יש הרבה חורים בעלילה שלי.. אבל אשמח אם תעזרו לי בבסיס הזה. הלוואי שעוד שנה אני אוכל לעזור לאחרים ואולי אפילו רק אבין בתחום.
נשמע שכן צריך לקנות מכשירים של מדידת חום וקולה קפה כדי להתעסק בקליה. האם אפשרי באמצעים דלים יותר להגיע לתוצאות מעניינות?
שוב תודה!
קראתי פה הרבה עצות על צורות שונות של הקליה, לצערי אין לי שום אמצעים. אני מנסה בעזרת תנור (למען האמת בטוסטר אובן) ואבא שלי המליץ לי לערבב אותם קצת תוך כדי הקליה (אפיה?). בטח עכשיו תסקלו אותי שנגעתי בפולים והוצאתי אותם תוך כדי הקליה....
דבר אחר, בתור מישהו שרק מתחיל (ובודק את האופציה) לא קניתי פולים בחנות שבה זה יעלה לי כסף רב, אלא בחרתי לקנות פולים בלי לדעת מה הם מספרים יותר מידי.. ברור לי שפיספסתי חלק מהסיפור. לדעתי מה שאח שלי קנה בשבילי זה רובוסטה. (המוכר אמר לו שהוא חושב שזה מג'מאיקה)
יש הרבה חורים בעלילה שלי.. אבל אשמח אם תעזרו לי בבסיס הזה. הלוואי שעוד שנה אני אוכל לעזור לאחרים ואולי אפילו רק אבין בתחום.
נשמע שכן צריך לקנות מכשירים של מדידת חום וקולה קפה כדי להתעסק בקליה. האם אפשרי באמצעים דלים יותר להגיע לתוצאות מעניינות?
שוב תודה!
תתחיל ממכשיר פופקורן (תשיג ממישהו או תרכוש במאה ומשהו שח). זה הכי קל.
יש גם מדריך לקליה בתנור, זה יותר מסובך.
פולים ירוקים לרכוש רק מחנויות מתמחות או מבתי קליה. לא מחנויות תבלינים.
ברוכים הבאים לעולם הקליה!
אתה תזרוק די הרבה בהתחלה, לא להתרגש. תתחיל בברזיל או קולומביה, די זולים ומשובחים
יש גם מדריך לקליה בתנור, זה יותר מסובך.
פולים ירוקים לרכוש רק מחנויות מתמחות או מבתי קליה. לא מחנויות תבלינים.
ברוכים הבאים לעולם הקליה!
אתה תזרוק די הרבה בהתחלה, לא להתרגש. תתחיל בברזיל או קולומביה, די זולים ומשובחים
what's next?
אף פעם לא קליתי בטוסטר אובן. אבל אני מניח שזה די כמו קלייה בתנור. יש אחלה מדריך לזה שכתב יוסיסופר. היו עוד דיונים על זה בפורום ואתה מוזמן לעשות חיפוש.
בנוגע להמלצה של hosq לגבי קלייה במכשיר פופקורן - זה מה שעשיתי בהתחלה אבל לדעתי זה היה די מיותר וכדאי לך להתחיל לקלות בתנור בלי מעבר הביניים הזה. זה קל יותר והתוצאות טובות יותר!
בנוגע להמלצה של hosq לגבי קלייה במכשיר פופקורן - זה מה שעשיתי בהתחלה אבל לדעתי זה היה די מיותר וכדאי לך להתחיל לקלות בתנור בלי מעבר הביניים הזה. זה קל יותר והתוצאות טובות יותר!
מילה של אקסטרימיסט.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

רצוי לערבב בתנור - אבל אין בתנור\טוסטר אובן "טיפול" במוץ כמו שיש בפופקורן.
דבוטאנט, איזה "טיפול" המוץ צריך לקבל? אני משתמש במאוורר כדי לקרר את הפולים מיד אחרי שאני מוציא מהטוסטר אובן וכך המוץ עף.
Oferot, ממש תודה לך שהכוונת אותי למדריך הזה, האמת שלא מצאתי אותו קודם.. כנראה שלא חיפשתי את המילים הנכונות.
avramm, אני גר באיזור אשקלון ואני יותר מאשמח לראות אצל מישהו קליה נורמאלית ומסודרת.. אפילו עם מכשירים משוכללים יותר מהטוסטר שלי.
רציתי לספר לכם שקליתי אתמול בלילה כמות קטנה וכרגע יש לה ריח טוב. הפעם ישבתי עם המדריך של יוסיסופר ועקבתי שלב אחרי שלב. אני חייב להגיד שהזמנים של הפיצוצים היו הרבה יותר מוקדמים. הפיצוץ הראשון היה 6:15 והוצאתי את הפולים כבר אחרי עשר וחצי דקות. יכול להיות שהטוסטר היה חם מידי? או שזה זן קפה עם פחות נוזלים או משהו כזה? הצבע והריח נראים טוב וכל מה שנשאר לי זה לראות אם יצא משהו סביר....
Oferot, ממש תודה לך שהכוונת אותי למדריך הזה, האמת שלא מצאתי אותו קודם.. כנראה שלא חיפשתי את המילים הנכונות.
avramm, אני גר באיזור אשקלון ואני יותר מאשמח לראות אצל מישהו קליה נורמאלית ומסודרת.. אפילו עם מכשירים משוכללים יותר מהטוסטר שלי.
רציתי לספר לכם שקליתי אתמול בלילה כמות קטנה וכרגע יש לה ריח טוב. הפעם ישבתי עם המדריך של יוסיסופר ועקבתי שלב אחרי שלב. אני חייב להגיד שהזמנים של הפיצוצים היו הרבה יותר מוקדמים. הפיצוץ הראשון היה 6:15 והוצאתי את הפולים כבר אחרי עשר וחצי דקות. יכול להיות שהטוסטר היה חם מידי? או שזה זן קפה עם פחות נוזלים או משהו כזה? הצבע והריח נראים טוב וכל מה שנשאר לי זה לראות אם יצא משהו סביר....
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
צבע וריח טובים - התחלה מצוינת..tomersh כתב: avramm, אני גר באיזור אשקלון ואני יותר מאשמח לראות אצל מישהו קליה נורמאלית ומסודרת.. אפילו עם מכשירים משוכללים יותר מהטוסטר שלי.
רציתי לספר לכם שקליתי אתמול בלילה כמות קטנה וכרגע יש לה ריח טוב. הפעם ישבתי עם המדריך של יוסיסופר ועקבתי שלב אחרי שלב. אני חייב להגיד שהזמנים של הפיצוצים היו הרבה יותר מוקדמים. הפיצוץ הראשון היה 6:15 והוצאתי את הפולים כבר אחרי עשר וחצי דקות. יכול להיות שהטוסטר היה חם מידי? או שזה זן קפה עם פחות נוזלים או משהו כזה? הצבע והריח נראים טוב וכל מה שנשאר לי זה לראות אם יצא משהו סביר.......
רק נשארו הפרטים הקטנים של הטעם. אם גם זה טוב אז אולי אתה תדריך אותנו?
אני אשמח לארח אותך לקליה ב פופקורן המשופצר שלי כשתיהיה בתל אביב אבל יש פה מומחים אמיתיים עם מכשירים הרבה יותר רציניים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בפופקןרו המוץ עף מעצמו ולא צריך להוציא אותו ידנית - זה ה"טיפול")
תוריד חום מהטוסטר אובן ככה שפיצוץ ראשון יגיע באזור ה 10 דקות.
כשהוא מתחיל תנסה להוריד את החום ל 3 דקות ואז תעלה חזרה. קלייה יכולה להימשך גם 17 דקות ואפילו 20 בטוסטר אובן (אם מתחילים נמוך)
תוריד חום מהטוסטר אובן ככה שפיצוץ ראשון יגיע באזור ה 10 דקות.
כשהוא מתחיל תנסה להוריד את החום ל 3 דקות ואז תעלה חזרה. קלייה יכולה להימשך גם 17 דקות ואפילו 20 בטוסטר אובן (אם מתחילים נמוך)
אני מודה, אני בור בכל מה שקשור בהכנת קפה! זהו אמרתי את זה!!
המוץ זה הקליפה הזאת שיש על הפולים, נכון? ז"א שזה יהיה כמו לאכול אגוז ובטעות גם את החלק החום הזה שמפריד בתוך האגוז (הביס המר בטירוף שתמיד מבאס).. או שזה סתם לא טוב לנו בתוך הקפה?
הדבר השני שרציתי לשאול: אם הפולים שלי מזיעים כזה אחרי הקליה (כמה ימים אחרי), מה זה אומר? זה עוד יכול להיות טוב? או שלא קליתי אותם מספיק ונשאר בהם נוזלים?
דבר שלישי: במדריך כתוב לחמם את הטוסטר אובן לפני הכנסת התבנית, בטוח?? נראה לי שעדיף להכניס את התבנית כשהטוסטר עוד קר ולתת לפולים להתחמם יחד עם הטוסטר. כנראה שאני טועה. עוד משהו, ראיתי שאתם מדברים על הטמפרטורת של הפולים בזמן הקליה. יש לכם מכשירים שמודדים את החום? איך זה שפתאום ההכנה של הקפה נהיית כל כך מסובכת?! אני מקווה שהטעם מצדיק את המאמץ. לבינתיים אני נהנה מהניסיונות (שנכשלים כרגע) ואני מקווה שיהיה לי כח להתמיד לפני שאתייאש.
בטוח שאין מישהו מאיזור אשקלון או קריית מלאכי שרוצה להראות לי איך קולים?
המוץ זה הקליפה הזאת שיש על הפולים, נכון? ז"א שזה יהיה כמו לאכול אגוז ובטעות גם את החלק החום הזה שמפריד בתוך האגוז (הביס המר בטירוף שתמיד מבאס).. או שזה סתם לא טוב לנו בתוך הקפה?
הדבר השני שרציתי לשאול: אם הפולים שלי מזיעים כזה אחרי הקליה (כמה ימים אחרי), מה זה אומר? זה עוד יכול להיות טוב? או שלא קליתי אותם מספיק ונשאר בהם נוזלים?
דבר שלישי: במדריך כתוב לחמם את הטוסטר אובן לפני הכנסת התבנית, בטוח?? נראה לי שעדיף להכניס את התבנית כשהטוסטר עוד קר ולתת לפולים להתחמם יחד עם הטוסטר. כנראה שאני טועה. עוד משהו, ראיתי שאתם מדברים על הטמפרטורת של הפולים בזמן הקליה. יש לכם מכשירים שמודדים את החום? איך זה שפתאום ההכנה של הקפה נהיית כל כך מסובכת?! אני מקווה שהטעם מצדיק את המאמץ. לבינתיים אני נהנה מהניסיונות (שנכשלים כרגע) ואני מקווה שיהיה לי כח להתמיד לפני שאתייאש.
בטוח שאין מישהו מאיזור אשקלון או קריית מלאכי שרוצה להראות לי איך קולים?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הזעה אומרת קלייה כהה מדי.
עדיף שהתנור יהיה חם מראש אחרת הפולים יתייבשו.
עדיף שהתנור יהיה חם מראש אחרת הפולים יתייבשו.
אם יש זיעה זה לא אומר משהו רע, נכון?
בקליה האחרונה שלי (אני קולה די מעט כל פעם) היה לי פיצוץ ראשון ב7:40 בערך.. ופיצוץ שני ב13:35 בערך.. אחרי קצת פחות מדקה הוצאתי את הפולים..
אשמח לפירוט לגבי המושג קליה קהה. לא מצאתי מילון של מושגי קליה בפורום וחסרים לי כמה מושגים כדי להצטרף... אני יכול להודות שמישהו כבר ביקש מילון מושגים (lior_a). אגב, גם הוא שאל את שאלה דומה וקיבל תשובה שגרמה לו לשאול שאלה דומה לשלי... מישהו רוצה לפשט בשבילי את התשובה לגבי קלייה קהה??
חג שמח מאוד לכולם!
בקליה האחרונה שלי (אני קולה די מעט כל פעם) היה לי פיצוץ ראשון ב7:40 בערך.. ופיצוץ שני ב13:35 בערך.. אחרי קצת פחות מדקה הוצאתי את הפולים..
אשמח לפירוט לגבי המושג קליה קהה. לא מצאתי מילון של מושגי קליה בפורום וחסרים לי כמה מושגים כדי להצטרף... אני יכול להודות שמישהו כבר ביקש מילון מושגים (lior_a). אגב, גם הוא שאל את שאלה דומה וקיבל תשובה שגרמה לו לשאול שאלה דומה לשלי... מישהו רוצה לפשט בשבילי את התשובה לגבי קלייה קהה??
חג שמח מאוד לכולם!