צריך עזרה בקליה ובתוצאות שלה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי שלום, אני חדש באתר ובתחום הקפה. לאחרונה קניתי מקינטה (בעצם שתיים) וקניתי קפה בכל מיני חנויות. אני מאוד נהנה מהקפה ומרגיש שהמקינטה משפרת את החוויה.
חבר שלי סיפר לי שאפשר לקלות ולטחון בעצמי ושזה יוצא זול בהרבה. החלטתי לנסות ולהעזר בפורומים שילוו אותי בתהליך הקליה. נכתבו המון עצות והמון דעות על תהליך הקליה אך לא מצאתי את המנוחה והנחלה...
חסרים לי הרבה פרטים (כנראה גם בגלל שהשפה שלכם מומחים קצת שונה). הטמפרטורה של הקלייה, משך הקליה, דרכי הקליה. אלו דברים שחסרו לי.. חוץ מזה, ניסיתי לקלות בלי להבין ודי נשרף לי בפעם הראשונה. קליתי פחות את בניסוי השני ויצא לי חמצמץ ומסריח. אולי מישהו באיזור אשקלון רוצה לאמץ אותי ולהראות לי את התהליך?
חוץ מזה, שמתי לב לכך שאחרי הקליה צריך לטפל בפולים הקלויים בצורה שונה ממה שקונים מוכן כבר.. מה לעשות עם הפולים?

אני מתנצל מעומק ליבי על זה שאני חוזר על שאלות, אני לא מצליח לאסוף את כל הפרטים שמפוזרים פה בכל הפורומים.
תודה רבה רבה למי שיגיב ויעזור.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

יש לנו כאן כתבות שמתעסקות בקלייה. תתחיל לקרוא אותם ויהיה הרבה יותר ברור.

lior_a
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 556
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

תומר,
ברוך הבא לפורום. במקומך הייתי ממסגר את ההודעה הראשונה שלך.
זה כיף ודי מדהים לראות מה עובר על אנשים חדשים בפורום הזה. אל תתפלא עם בעוד שנה
תמצא את עצמך משפץ מכונת מנוף שקנית מאיזה פריק שמגדל כבשים בזלצבורג.

כדי להתחיל להבין, חשוב שתציין עם מה אתה מנסה לקלות. מחבת? תנור? פופקורן? אני מניח שלא
הגעת לאמצעים מתקדמים יותר.

שיהיה בהצלחה במסע המרתק שהתחלת היום

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

תתחיל בלקרוא את המדריך לקולה הצעירן:

http://www.htcafe.co.il/vt132714.%D7%94 ... 7%95%D7%9D
אלדד

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #5 

בנוגע למדריך הזה, יש שם דברים שאמרתי "-מאמצע פיצוץ ראשון ועד סופו - איבוד של כ-13% ממשקל הפולים. מתחילת פיצוץ שני והלאה – איבוד של כ-18% ממשקל הפולים. " לא זכור לי שאמרתי דבר כזה, אם כבר זה איבוד של 15%-20% איבוד משקל הפולים מתחילת פיצוץ ועד סוף הקלייה, ככל שמעמיקים מבחינת זמן, רמת הלחות תרד בפולים.
אני לא יכול לשלוח הודעות לדורון בוגי אני חושב שריכז את המידע במדריך אז אני מקווה שהוא רואה.

כמו כן, תומר, המון בהצלחה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

איך אתה קולה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אוקי, תודה לכם על התגובות שלכם. אני שמח שהצטרפתי לפורום הזה, נשמע שאתם די מקצועיים פה וזה מעודד אותי קצת.
קראתי פה הרבה עצות על צורות שונות של הקליה, לצערי אין לי שום אמצעים. אני מנסה בעזרת תנור (למען האמת בטוסטר אובן) ואבא שלי המליץ לי לערבב אותם קצת תוך כדי הקליה (אפיה?). בטח עכשיו תסקלו אותי שנגעתי בפולים והוצאתי אותם תוך כדי הקליה....
דבר אחר, בתור מישהו שרק מתחיל (ובודק את האופציה) לא קניתי פולים בחנות שבה זה יעלה לי כסף רב, אלא בחרתי לקנות פולים בלי לדעת מה הם מספרים יותר מידי.. ברור לי שפיספסתי חלק מהסיפור. לדעתי מה שאח שלי קנה בשבילי זה רובוסטה. (המוכר אמר לו שהוא חושב שזה מג'מאיקה)
יש הרבה חורים בעלילה שלי.. אבל אשמח אם תעזרו לי בבסיס הזה. הלוואי שעוד שנה אני אוכל לעזור לאחרים ואולי אפילו רק אבין בתחום.
נשמע שכן צריך לקנות מכשירים של מדידת חום וקולה קפה כדי להתעסק בקליה. האם אפשרי באמצעים דלים יותר להגיע לתוצאות מעניינות?
שוב תודה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

תתחיל ממכשיר פופקורן (תשיג ממישהו או תרכוש במאה ומשהו שח). זה הכי קל.
יש גם מדריך לקליה בתנור, זה יותר מסובך.
פולים ירוקים לרכוש רק מחנויות מתמחות או מבתי קליה. לא מחנויות תבלינים.
ברוכים הבאים לעולם הקליה!
אתה תזרוק די הרבה בהתחלה, לא להתרגש. תתחיל בברזיל או קולומביה, די זולים ומשובחים
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #9 

לדעתי קליה בתנור למתחיל היא הכי ידידותית וזמינה שיש.
תחפש במאמרים ותמצא.
אם יהיו שאלות נשמח לענות.

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #10 

תומר, ספר לנו מה אזור מגוריך. מישהו אולי יוכל להדריך אותך פיזית. הכי טוב שמע לדבריו של hosq. מילים בסלע... (Y) (Y) (Y)

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #11 

אף פעם לא קליתי בטוסטר אובן. אבל אני מניח שזה די כמו קלייה בתנור. יש אחלה מדריך לזה שכתב יוסיסופר. היו עוד דיונים על זה בפורום ואתה מוזמן לעשות חיפוש.
בנוגע להמלצה של hosq לגבי קלייה במכשיר פופקורן - זה מה שעשיתי בהתחלה אבל לדעתי זה היה די מיותר וכדאי לך להתחיל לקלות בתנור בלי מעבר הביניים הזה. זה קל יותר והתוצאות טובות יותר!
מילה של אקסטרימיסט.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

יוסיסופר כתב:לדעתי קליה בתנור למתחיל היא הכי ידידותית וזמינה שיש.
...
מחזק וממליץ (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

רצוי לערבב בתנור - אבל אין בתנור\טוסטר אובן "טיפול" במוץ כמו שיש בפופקורן.

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

דבוטאנט, איזה "טיפול" המוץ צריך לקבל? אני משתמש במאוורר כדי לקרר את הפולים מיד אחרי שאני מוציא מהטוסטר אובן וכך המוץ עף.
Oferot, ממש תודה לך שהכוונת אותי למדריך הזה, האמת שלא מצאתי אותו קודם.. כנראה שלא חיפשתי את המילים הנכונות.
avramm, אני גר באיזור אשקלון ואני יותר מאשמח לראות אצל מישהו קליה נורמאלית ומסודרת.. אפילו עם מכשירים משוכללים יותר מהטוסטר שלי.

רציתי לספר לכם שקליתי אתמול בלילה כמות קטנה וכרגע יש לה ריח טוב. הפעם ישבתי עם המדריך של יוסיסופר ועקבתי שלב אחרי שלב. אני חייב להגיד שהזמנים של הפיצוצים היו הרבה יותר מוקדמים. הפיצוץ הראשון היה 6:15 והוצאתי את הפולים כבר אחרי עשר וחצי דקות. יכול להיות שהטוסטר היה חם מידי? או שזה זן קפה עם פחות נוזלים או משהו כזה? הצבע והריח נראים טוב וכל מה שנשאר לי זה לראות אם יצא משהו סביר....

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #15 

tomersh כתב: avramm, אני גר באיזור אשקלון ואני יותר מאשמח לראות אצל מישהו קליה נורמאלית ומסודרת.. אפילו עם מכשירים משוכללים יותר מהטוסטר שלי.

רציתי לספר לכם שקליתי אתמול בלילה כמות קטנה וכרגע יש לה ריח טוב. הפעם ישבתי עם המדריך של יוסיסופר ועקבתי שלב אחרי שלב. אני חייב להגיד שהזמנים של הפיצוצים היו הרבה יותר מוקדמים. הפיצוץ הראשון היה 6:15 והוצאתי את הפולים כבר אחרי עשר וחצי דקות. יכול להיות שהטוסטר היה חם מידי? או שזה זן קפה עם פחות נוזלים או משהו כזה? הצבע והריח נראים טוב וכל מה שנשאר לי זה לראות אם יצא משהו סביר....
...
צבע וריח טובים - התחלה מצוינת.. :D (Y)
רק נשארו הפרטים הקטנים של הטעם. אם גם זה טוב אז אולי אתה תדריך אותנו?
אני אשמח לארח אותך לקליה ב פופקורן המשופצר שלי כשתיהיה בתל אביב אבל יש פה מומחים אמיתיים עם מכשירים הרבה יותר רציניים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

בפופקןרו המוץ עף מעצמו ולא צריך להוציא אותו ידנית - זה ה"טיפול")
תוריד חום מהטוסטר אובן ככה שפיצוץ ראשון יגיע באזור ה 10 דקות.
כשהוא מתחיל תנסה להוריד את החום ל 3 דקות ואז תעלה חזרה. קלייה יכולה להימשך גם 17 דקות ואפילו 20 בטוסטר אובן (אם מתחילים נמוך)

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אני מודה, אני בור בכל מה שקשור בהכנת קפה! זהו אמרתי את זה!! :?
המוץ זה הקליפה הזאת שיש על הפולים, נכון? ז"א שזה יהיה כמו לאכול אגוז ובטעות גם את החלק החום הזה שמפריד בתוך האגוז (הביס המר בטירוף שתמיד מבאס).. או שזה סתם לא טוב לנו בתוך הקפה?
הדבר השני שרציתי לשאול: אם הפולים שלי מזיעים כזה אחרי הקליה (כמה ימים אחרי), מה זה אומר? זה עוד יכול להיות טוב? או שלא קליתי אותם מספיק ונשאר בהם נוזלים?
דבר שלישי: במדריך כתוב לחמם את הטוסטר אובן לפני הכנסת התבנית, בטוח?? נראה לי שעדיף להכניס את התבנית כשהטוסטר עוד קר ולתת לפולים להתחמם יחד עם הטוסטר. כנראה שאני טועה. עוד משהו, ראיתי שאתם מדברים על הטמפרטורת של הפולים בזמן הקליה. יש לכם מכשירים שמודדים את החום? איך זה שפתאום ההכנה של הקפה נהיית כל כך מסובכת?! אני מקווה שהטעם מצדיק את המאמץ. לבינתיים אני נהנה מהניסיונות (שנכשלים כרגע) ואני מקווה שיהיה לי כח להתמיד לפני שאתייאש.
בטוח שאין מישהו מאיזור אשקלון או קריית מלאכי שרוצה להראות לי איך קולים?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #18 

קליית קפה היא אכן לא פשוטה
המוץ לא מפריע בטעם, רק מבחינה אסתטית - זה פשוט לכלוך שאם לא מסירים אותו הוא מציק אחכ
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #19 

הזעה אומרת קלייה כהה מדי.
עדיף שהתנור יהיה חם מראש אחרת הפולים יתייבשו.

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אם יש זיעה זה לא אומר משהו רע, נכון?
בקליה האחרונה שלי (אני קולה די מעט כל פעם) היה לי פיצוץ ראשון ב7:40 בערך.. ופיצוץ שני ב13:35 בערך.. אחרי קצת פחות מדקה הוצאתי את הפולים..

אשמח לפירוט לגבי המושג קליה קהה. לא מצאתי מילון של מושגי קליה בפורום וחסרים לי כמה מושגים כדי להצטרף... אני יכול להודות שמישהו כבר ביקש מילון מושגים (lior_a). אגב, גם הוא שאל את שאלה דומה וקיבל תשובה שגרמה לו לשאול שאלה דומה לשלי... מישהו רוצה לפשט בשבילי את התשובה לגבי קלייה קהה??
חג שמח מאוד לכולם!

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”