וודו וחשמל

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 685
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

נניח שאני מקבל באמונה עיוורת שנקודת חשמל ייעודית, בעלת גידים בקוטר 2.5 , תעשה עבודה טובה יותר לשמע. המגבר לבדו אמור להתחבר לנקודה זו?
מה עם ה DAC?

אם יש לי תלת פאזי אחד שלא בשימוש, זה יכול להועיל או שהגזמתי ואני פולט שטויות? :roll:

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לדעתי לא הגזמת
כבל חשמל איכותי עם מפצל איכותי מוסיף
כשאתה שומע מוזיקה בלילה למשל בטח שמת לב שאתה שומע צליל יותר איכותי והבנתי שזה קשור לאיכות זרם החשמל בשעות הלילה כשאין עומס כמו בשעות היום
כשאתה מוסיף כבל חשמל איכותי הוא מגיע למגבר זרם חשמל איכותי יותר ללא נפילות
שוב רק לדעתי כמובן

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #3 

kiko11 כתב:לדעתי לא הגזמת
כשאתה שומע מוזיקה בלילה למשל בטח שמת לב שאתה שומע צליל יותר איכותי והבנתי שזה קשור לאיכות זרם החשמל בשעות הלילה כשאין עומס כמו בשעות היום
שוב רק לדעתי כמובן
...
8O
אה.... אני חושב שאתה צריך להחליף את הכדורים... :P

zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

משהו בי רוצה להגיד שבטח שבלילה אני שומע יותר נקי! וואלה גם אתה?
ת׳שמע אני פה מחויך כולי מעצם השאלה, אבל ברצינות מעניין אותי לדעת אם נקודת החשמל צריכה לתת מענה רק למגבר או מעבר?

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #5 

טלHD כתב:
kiko11 כתב:לדעתי לא הגזמת
שוב רק לדעתי כמובן
...
8O
אה.... אני חושב שאתה צריך להחליף את הכדורים... :P
...
אני כבר עברתי מכדורים למכות חשמל ... 😃

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #6 

zivw כתב:משהו בי רוצה להגיד שבטח שבלילה אני שומע יותר נקי! וואלה גם אתה?
ת׳שמע אני פה מחויך כולי מעצם השאלה, אבל ברצינות מעניין אותי לדעת אם נקודת החשמל צריכה לתת מענה רק למגבר או מעבר?
...
אתה בהחלט שומע בלילה יותר נקי תהיה בטוח
לגבי שאר הרכיבים לדעתי פחות חשוב אבל אם יש תקציב זה בטח לא יזיק 😊

zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הרסתם אותי מצחוק :D

סבבה, נתקין אחת וגמרנו.
תודה

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #8 

zivw כתב:הרסתם אותי מצחוק :D

סבבה, נתקין אחת וגמרנו.
תודה
...
לא צריך להישתולל עם המחירים אה.... (Y)
בהצלחה

zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

מכיוון שיש לי חימום על גז, אפשרי לנצל את הנקודה שמשמשת את הדוד חשמל.
ולשאלתי, אם צריך כבל חשמל twisted כל הדרך, כמו ברמקולים, או שאין חשיבות לטוויסט?

או לרדת מכל עניין הסלילה ולרכוש איזה xindak xf-500e שהמקור שלו 1.5 ועמוס ולסגור עניין?

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

הדיון והויכוח על איכות החשמל בארץ הוא ותיק מאד.ברמה המעשית כל חוליה משפיעה,ואתה שומע תמיד את המוזיקה באיכות של החוליה החלשה ביותר בדרך.
כלומר גם אם תטפל בחשמל,ישאר לך לטפל בכבל בין המקור למגבר,ובין המגבר לרמקולים,ובחדר,וברהיט עליו הכל מונח,והארקה וכד.
בקיצור-סרט,ויקר.
אם התחלת,לא תוכל לעצור.אתה חולה,והמחלה מחמירה והיא סופנית.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #11 

המעבר מחוט 1.5 ממ, ל 2.5 ממ, לא רלוונטי למערכות אודיו,

הרעיון הוא היכולת להעביר זרם גבוה יותר!!

זה לא מזגן ולא דוד, כן למי שרוצה יכול להשקיע בפילטר כזה או אחר דוגמת ה FURMAN
יכול לעשות את זה..!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

תראה , אני יכול לומר לך שלפני כעשרים שנה , אייל אמר לי (על מערכת בסכום די בינוני של אז ), שכדאי שתהיה אספקת חשמל נפרדת למערכת. אז יום אחד הבאתי חשמלאי , והוא עשה לי קו נפרד מהארון . לא יודע אם הוא עשה הארקה נפרדת או לא, כי אז לא ידעו על הנושא . אני רק יכול לומר לך שאנ י שמעתי הבדל
אז בתלות במערכת שלך , ובאיכות השמיעה שלך , מאוד יתכן שטיפול בחשמל יעשה רק טוב לאיכות השמע שלך
ולגבי הנושא של וודו , בא נגדיר את זה כך , שכאן באתר נמצאים המון אנשים שכול כך הרבה דברים הם וודו עבורם , שאני לא ממש מבין איך זה שהם לא עברו ללואיזיאנה :lol:

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #13 

קו נפרד הוא טוב בעיקר כדי שהמכשירים העדינים לא ישבו על קו עם מכשירים ממונעים
כמו מזגנים (בעיקר) או נורות פלורסנט.

אם בביתך הזנת תלת פאזית, הייתי ממליץ להתחבר לפאזה הנקיה ביותר

zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

yosis3 כתב: אם התחלת,לא תוכל לעצור.אתה חולה,והמחלה מחמירה והיא סופנית.
...
מצער אותי המצב אבל אני ממש מסכים עם כל מילה.
זה אולי ישמע פסיכי - אני יושב עכשיו על תוכנית עסקית לרעיון שהיה לי וזנחתי. הוא התעורר לחיים בגלל הצורך הבלתי נשלט, לרכוש מערכת באיזה תקציב שיתחשק לי ולא רק 20k.

מודה, המצב הוא קשה, אבל אם אני זוכר נכון, קראתי פעם את אבא עני אבא עשיר והייתה הצדקה לחמדנות כזו שמזיזה לך את הגלגלים...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #15 

באבא עשיר ואבא עני דווקה דיברו על חמדנות אחרת :lol: שם הם דיברו על כך שאנשים מבזבזים כסף על צרכים , והם מונעים ע"י צרכים , ולא חושבים בצורה השקעתית , ולכן הם גומרים את חייהם עניים הרבה יותר ועם מימוש פחות צרכים , מאשר אם היו משקיעים.
ולא ממש נראה לי שהתחביב הזה שייך לנושא ההשקעה אלא דווקה לצרכים :lol: אז תקח בחשבון שאם אתה רוצה להיות בתחביב , אף פעם לא תשיג מספיק לקניית מערכת החלומות שלך :lol:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #16 

היה לפני כמה חודשים ראיון עם אלן פארסונס - אחד ממהנדסי הסאונד הגדולים של דורנו - והוא אמר שהדבר הכי הזוי בעיניו בכל הנוגע לפערים בין חובבנים ("אודיופילים") למקצוענים בתחום הסאונד הוא לאן כל אחת מהקבוצות מנתבת את ההשקעות שלה.

חובבנים שמים כמויות הזויות (בעיניו. טוב, גם בעיני :wink: ) של כסף על שיפורים אלקטרוניים - רמקולים, הגברה, כבילה, פילטרים לחשמל וכיו"ב...)
לעומתם, מקצוענים "מסתפקים במועט" ורק רוצים לשמוע "כמו שצריך" ולא "הכי טוב שאפשר" -ההבדל העיקרי הוא שהמקצוענים משקיעים הרבה יותר באופטימיזציה של האקוסטיקה בחלל ההאזנה, בעוד שמרבית האודיופילים מעדיפים להשקיע את הכסף שלהם במותגי היי-אנד ובכבלים אקזוטיים ולא בשטיחים, וילונות וספוגים.

בשורה התחתונה: אודיופילים מעדיפים להתעסק באלקטרוניקה, ומקצוענים באקוסטיקה. בסוף מגיעים לאותן התוצאות פחות או יותר, אבל למקצוענים זה עולה הרבה פחות (אבל אצל האודיופילים ה-"וואו פקטור" הרבה יותר גבוה ;) )

נ.ב. הנה הראיון (מצאתי אותו רק אחרי שכבר כתבתי את רוב הפוסט :P אז "זכיתם" גם בדעתי האישית, וגם במילות חוכמה מהגורו האמיתי): http://boingboing.net/2012/02/10/alan-p ... hiles.html

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #17 

epony כתב:היה לפני כמה חודשים ראיון עם אלן פארסונס - אחד ממהנדסי הסאונד הגדולים של דורנו - והוא אמר שהדבר הכי הזוי בעיניו בכל הנוגע לפערים בין חובבנים ("אודיופילים") למקצוענים בתחום הסאונד הוא לאן כל אחת מהקבוצות מנתבת את ההשקעות שלה.

חובבנים שמים כמויות הזויות (בעיניו. טוב, גם בעיני :wink: ) של כסף על שיפורים אלקטרוניים - רמקולים, הגברה, כבילה, פילטרים לחשמל וכיו"ב...)
לעומתם, מקצוענים "מסתפקים במועט" ורק רוצים לשמוע "כמו שצריך" ולא "הכי טוב שאפשר" -ההבדל העיקרי הוא שהמקצוענים משקיעים הרבה יותר באופטימיזציה של האקוסטיקה בחלל ההאזנה, בעוד שמרבית האודיופילים מעדיפים להשקיע את הכסף שלהם במותגי היי-אנד ובכבלים אקזוטיים ולא בשטיחים, וילונות וספוגים.

בשורה התחתונה: אודיופילים מעדיפים להתעסק באלקטרוניקה, ומקצוענים באקוסטיקה. בסוף מגיעים לאותן התוצאות פחות או יותר, אבל למקצוענים זה עולה הרבה פחות (אבל אצל האודיופילים ה-"וואו פקטור" הרבה יותר גבוה ;) )

נ.ב. הנה הראיון (מצאתי אותו רק אחרי שכבר כתבתי את רוב הפוסט :P אז "זכיתם" גם בדעתי האישית, וגם במילות חוכמה מהגורו האמיתי): http://boingboing.net/2012/02/10/alan-p ... hiles.html
...
חזק!!! (Y) (Y)

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #18 

kiko11 כתב:
epony כתב:היה לפני כמה חודשים ראיון עם אלן פארסונס - אחד ממהנדסי הסאונד הגדולים של דורנו - והוא אמר שהדבר הכי הזוי בעיניו בכל הנוגע לפערים בין חובבנים ("אודיופילים") למקצוענים בתחום הסאונד הוא לאן כל אחת מהקבוצות מנתבת את ההשקעות שלה.

...
חזק!!! (Y) (Y)
...
ממש לא!
למרות הערצתי הכמעט עיוורת לאלן פרסונס, ההשוואה ממש לא במקומה.
אודיופיליה היא נטו הנאה מהקשבה למוזיקה.
בעל מקצוע במיוחד בנושא הקלטות מחפש לשמוע כמה שיותר ״שטוח״ ללא כל תוספת.
הוא בודק כל ערוץ בנפרד ולבסוף מבצע את המיקס.
מבטיח לך אם תקשיב לקטע מוזיקלי ידוע באולפן הקלטות, הנאתך במערכת ביתית טובה תהיה גדולה יותר.
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #19 

Hybrid כתב: ממש לא!
למרות הערצתי הכמעט עיוורת לאלן פרסונס, ההשוואה ממש לא במקומה.
אודיופיליה היא נטו הנאה מהקשבה למוזיקה.
בעל מקצוע במיוחד בנושא הקלטות מחפש לשמוע כמה שיותר ״שטוח״ ללא כל תוספת.
הוא בודק כל ערוץ בנפרד ולבסוף מבצע את המיקס.
מבטיח לך אם תקשיב לקטע מוזיקלי ידוע באולפן הקלטות, הנאתך במערכת ביתית טובה תהיה גדולה יותר.
...
מסכים איתך.
שים לב שהוא לא טוען שאיכות השמע תהיה אותו דבר. הוא אומר שבמחיר צנוע יותר איש המקצוע יוציא פחות לתוצאה שמספקת אותו.
מה זאת אומרת "תוצאה שמספקת אותו"?
האם זו תוצאה השקולה לזו שאודיופיל שואף אליה?
להבנתי - ממש לא.

הוא גם מתעלם מהעניין ה"פעוט" שרוב המערכות של אודיופילים נמצאות בסלון, שזה מקום שמיועד גם לשימושים אחרים , רחמנא ליצלן, ונושא העיצוב חשוב להרבה אנשים ונשים והרי ידוע שטיפול אקוסטי לא ממש תורם לעיצוב החדר...
חוץ מזה, הסנדלר הרי הולך יחף, לא?... :wink:

ארז

Cooler-Master
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

לא לשכוח שלמקצוענים יש יתרון "קטן" באיכות המקור :D

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”