Marantz Superscope r-1302?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת על הדגם.
אפילו לגבי העוצמה ראיתי פרסומים שונים ברשת

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

לסופרסקופ היו רסיברים ומגברים טובים,חלקם אפילו יותר משל מרנץ עצמה (וסופרסקופ היא זאת שהחזיקה בבעלות על מרנץ ויצרה את המרנצים מסוף שנות ה-60 ועד ל-1980).הדגם המסוים הזה כנראה לא היה נפוץ במיוחד,ולכן יש כל כך הרבה דיסאינפורמציה לגביו.בPDF הגרמני שיש בלינק הזה
http://new-hifi-classic.de/forum/index.php?topic=4848.0
רשום שהוא 51 וואט לצד.לא רע בכלל..הסופרסקופ R340 הקטן שיש לי במטבח נשמע הרבה יותר "חזק" מ10 הוואטים
המוצהרים שלו,יש שם שנאי גדול למדי בשביל הספק נמוך כזה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה קוש. הפעם לא מיצמצתי והתלבטתי וחשבתי והתמהמתי.... הייתה הזדמנות מצויינת והוא כבר אצלי בבית :)
טרם נבדק, נדרש לטפל בו קודם - עידכונים ותמונות בהמשך
Rust never sleeps

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

נראה כמו אחלה רסיבר , תהנה .

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

תתחדש. (Y) :) ספר רשמים ממנו כשתפעיל אותו ואיך הוא בהשוואה למרנץ.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

זוכרים את זה? החלטתי שיותר זה לא קורה לי.
אני יותר לא מהסס, מתלבט, מתמזמז ומבזבז את הזמן. אם יש הזדמנות אני קופץ עליה!
אז ככה, ימי שישי אני אוהב לקום מוקדם כדי שיהיה לי סופ"ש ארוך. גם בשישי הזה בחמש וחצי לפנות בוקר כבר ישבתי בקפה השכונתי על אספרסו עם עיתונים והמחשב. גלשתי קצת ללוחות ותפסה את עיניי מודעה בלשון - למכירה רסיבר ופטיפון של מרנץ + טייפ של סוני ב-200 ש"ח! הייתה מצורפת תמונה לא כל כך ברורה.
היה לי מאוד קשה להתאפק עד חמישה לשמונה כשהתקשרתי לבחור שהבטיח שהציוד היה של סבתו והכל תקין.
מבחינתי באותה שנייה הייתי יוצא לכיוונו אבל הוא קבע איתי בצהריים באזור תעשייה ליד העסק שלו.
הגעתי, ומסתבר שהציוד אצלו בבגאז' ואין אפשרות לחשמל אותו ולבדוק. הבדיקה העלתה שלושה מכשירים מג'וייפים ומאובקים. איך שנראו ממש לא היו אטרקטיביים והאמת, התאכזבתי.
הפטיפון Marantz 6100(במקרה אותו אחד שאז פיספסתי) - הרצועה התקשתה, התפוררה ונדבקה לתחתית בחתיכות. בראש - ללא שם ועם מחט שלא ניתנת להחלפה, נישאר רק חור איפה שיש מחט בד"כ.
המגבר Superscope R-1302- כפתור האחד מעוקם לגמרי, הכפתור של הסקאלה תקוע ולא זז מילימטר, הלוחית הקדמית נראית נורא וכיסוי העץ מיובש ולבן.
הטייפ Sony TC-U2 - חלודה בכיסוי העליון והכפתורים עם התחמצנות ירוקה/חלודה.
לדברי הבחור הוא חשמל את המכשירים וכולם נדלקו...וגם קיבל מלא טלפונים מהבוקר שהתעניינו.
הייתי צריך להפיל החלטה אם קונה את "החתול בשק" או לא ואתם יודעים מה החלטתי.

בבית, התחלתי עם הרסיבר - פירקתי, ניקיתי את הטינופת בפנים, ניקיתי את המגעים עם ספריי ייעודי, הכפתור התקוע של הסקאלה פורק ואחרי לילה של שחייה ב-WD40 חזר להסתובב - רק שקרעתי את החוט של הסקאלה שהיה יבש והתפורר תוך כדי (לטיפול בשלב הבא) החלקים המתכתיים הוברקו בחומר מיוחד והעץ טופל בפוליטורה.
הפטיפון - גם הוא טופל חיצונית עם החומרים. אשמח להמלצות והנחיות אם נדרש שימון של המנגנון.
הטייפ - נשאר בינתיים כמו שהוא, כשיהיה לי זמן אטפל בו חיצונית ואבדוק אותו. הוא הכי פחות מעניין אותי...

ולחלק המעניין - הרסיבר והפטיפון חושמלו. המנוע של הפטיפון עובד - את השאר אוכל לבדוק לאחר שאסדיר את נושא הרצועה והראש.
ברסיבר קיבעתי בינתיים את הטיונר על 88 והוא קולט טוב. הוא נשמע נחמד מאוד. עד-כדי כך נחמד שהבן שלי שוקל לקחת אותו במקום ה-2245 שסידרתי לו בחדר.
בקיצור, אני מרוצה :D
מצ"ב תמונות

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #7 

הכל נראה פשוט אחלה!

המיטרים הגדולים בטייפ יכולים ללכת לאחלה פרויקט DIY בהמשך (ובמידה והטייפ לא ילך לשימוש כזה או אחר..)

הפטיפון הוא לדעתי אחד המכשירים היפים ביותר שאי פעם יוצרו.

ללא ספק - GREAT SCORE!!

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

Help!!!
כמובן שלא הכל יכול ללכת כל כך חלק. עד עכשיו האזנתי לרדיו שנשמע מעולה.
הרגע התברר לי שבחיבור של פטיפון לכניסת הפטיפון, או CD לשתי כניסות ה-AUX נשמע זימזום חזק.
רעיונות יצירתיים בשבילי?
Rust never sleeps

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #9 

אם ההרדיו בסדר משמע .
1. הקדם מגבר בסדר
2.ההגברה בסדר .

אז יכול להיות לך בעיה בפונוסטייג או בכניסות .

יש לי ההרגשה לא מבוססת שהכניסות והפונוסטייג על אותו בורד .
אמור להיות תקלה פשוטה .

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #10 

היה ברשותי בעבר את הרסיבר הנ"ל והטייפ (שעדיין ברשותי, לפי דעתי שווה את השקעת התיקון)
נסה לבדוק אם אין קצרים \ נקודות הלחמה רופפות בעקבות חבטות ומכות שהמכשיר היה עלול לחטוף באיזור חיבורי ה-RCA מאחור. (בדוק גם אם הפאנל האחורי ישר).
חשוב לנקות יסודית את המכשיר מאבק, חרקים ושייריהם שיכולים גם לקצר. (אופייני למוצרי יד שנייה בישראל לאור חוסר תשומת הלב של בעליהם הקודמים).

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”