מוציא 2 ערוצים במקום 5 ערוצים ביציאת HDMI בHD 6750
שלום,
לפני מספר ימים החלפתי לוח אם לאחר שהלוח הקודם נשרף לי אחרי 6-7 שנים שהייתי איתו.
בלוח הקודם הייתי עם הכרטיס מסך HD 6750 ודרכו ראיתי סרטים בפורמטים החדשים בלי שום בעיה
ומאז שהחלפתי לוח הכרטיס מסך מוציא רק שתי ערוצים ובשום אופן לא משדר דולבי.
החלפתי כבל HDMI, עדכנתי לדרייבר האחרון ושום דבר לא עוזר, אני מותש.
מישהו יודע איך לסדר את הבעיה הזאת?
תודה מראש לעוזרים.
לפני מספר ימים החלפתי לוח אם לאחר שהלוח הקודם נשרף לי אחרי 6-7 שנים שהייתי איתו.
בלוח הקודם הייתי עם הכרטיס מסך HD 6750 ודרכו ראיתי סרטים בפורמטים החדשים בלי שום בעיה
ומאז שהחלפתי לוח הכרטיס מסך מוציא רק שתי ערוצים ובשום אופן לא משדר דולבי.
החלפתי כבל HDMI, עדכנתי לדרייבר האחרון ושום דבר לא עוזר, אני מותש.
מישהו יודע איך לסדר את הבעיה הזאת?
תודה מראש לעוזרים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עם איזו תוכנה? האם הגדרת אותה שתוציא 5.1?
האם הורדת והתקנת דרייבר עדכני לכרטיס המסך מהאתר של AMD?
האם הורדת והתקנת דרייבר עדכני לכרטיס המסך מהאתר של AMD?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה באמת נראה לא תקין.
שאלה אולי דבילית, אבל יכול להיות שחיברת את כבל ה-HDMI לשקע ה-HDMI של כרטיס מסך מובנה לוח אם ולא לזה של כרטיס המסך עצמו?
דבר נוסף - האם שינית משהו בהגדרות הרסיבר? האם הרסיבר דלוק? האם כיבית בו HDMI Passthrough ו/או TV+AMP?
שאלה אולי דבילית, אבל יכול להיות שחיברת את כבל ה-HDMI לשקע ה-HDMI של כרטיס מסך מובנה לוח אם ולא לזה של כרטיס המסך עצמו?
דבר נוסף - האם שינית משהו בהגדרות הרסיבר? האם הרסיבר דלוק? האם כיבית בו HDMI Passthrough ו/או TV+AMP?
לגבי השאלה הראשונה - בוודאי שחיברתי את הHDMI לכרטיס מסך, גם אם הייתי מחבר את הHDMI ללוח אם אז לא הייתי רואה כלום
כי ברגע שכרטיס מסך מחובר בPCI הכרטיס מסך המובנה שבלוח אם מתבטל אוטומטית.
לגבי השאלה השנייה - לא שיניתי כלום ברסיבר.
כי ברגע שכרטיס מסך מחובר בPCI הכרטיס מסך המובנה שבלוח אם מתבטל אוטומטית.
לגבי השאלה השנייה - לא שיניתי כלום ברסיבר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שאלתי על הרסיבר כי זה נראה כאילו כרטיס המסך קיבל ב-Handshaking את היכולות לפענוח אודיו של המסך במקום את אלה של הרסיבר, כאילו הכבל מחובר ישירות למסך ולא לרסיבר.
בהנחה שאצלך כמובן זה מחובר נכון, זה קורה כש-HDMI Passthrough ברסיבר (או TV+AMP ברסיברים של ימאהה) פעיל. במקרה הזה, זה כאילו מתבצע "קצר" בין כניסת הרסיבר ליציאה שלו.
האם התקנת מחדש את מערכת ההפעלה לאחר החלפת לוח האם?
עוד דבר שאולי שווה לנסות זה להוריד ולהתקין גירסה ישנה יותר של הדרייבר של AMD לכרטיס המסך (צריך לעשות לפני זה Uninstall לחדש יותר), למשל גירסה 12.2 שהיא יחסית יציבה.
בהנחה שאצלך כמובן זה מחובר נכון, זה קורה כש-HDMI Passthrough ברסיבר (או TV+AMP ברסיברים של ימאהה) פעיל. במקרה הזה, זה כאילו מתבצע "קצר" בין כניסת הרסיבר ליציאה שלו.
האם התקנת מחדש את מערכת ההפעלה לאחר החלפת לוח האם?
עוד דבר שאולי שווה לנסות זה להוריד ולהתקין גירסה ישנה יותר של הדרייבר של AMD לכרטיס המסך (צריך לעשות לפני זה Uninstall לחדש יותר), למשל גירסה 12.2 שהיא יחסית יציבה.
כמובן שפרמטתי אחרי החלפת הלוח.
התקנתי את גירסאת 12.3 ועדיין הוא מזהה רק שתי ערוצים.
יכול להיות שזה ככה בגלל שהוא מתנגש איכשהו עם הHDMI שעל הלוח אם?
יש אפשרות בביוס לנטרל לחלוטין את הHDMI שעל הלוח אם?
ד"א הלוח הוא Intel DG43RK, הרסיבר הוא Harman Kardon AVR 158 והכרטיס מסך הוא PowerColor HD 6750.
התקנתי את גירסאת 12.3 ועדיין הוא מזהה רק שתי ערוצים.
יכול להיות שזה ככה בגלל שהוא מתנגש איכשהו עם הHDMI שעל הלוח אם?
יש אפשרות בביוס לנטרל לחלוטין את הHDMI שעל הלוח אם?
ד"א הלוח הוא Intel DG43RK, הרסיבר הוא Harman Kardon AVR 158 והכרטיס מסך הוא PowerColor HD 6750.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הסתכלתי במדריך למשתמש של הרסיבר שלך.
תחפש ב-System Setup של הרסיבר שלך הגדרות הנקראות HDMI Audio To TV ו-HDMI Link ותוודא ששתיהן על Off.
תחפש ב-System Setup של הרסיבר שלך הגדרות הנקראות HDMI Audio To TV ו-HDMI Link ותוודא ששתיהן על Off.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
pixies
למען האמת, התכוונתי להציע לעומר שינסה מקור אחר, בכדי לבודד את הבעיה.
( סטרימר, נגן DVD/בלוריי, או אפילו ממיר של כבלים/לווין )
אבל אז קראתי שוב את הפסקה שלהלן, בהודעת הפתיח שלו:
" בלוח הקודם הייתי עם הכרטיס מסך HD 6750 ודרכו ראיתי סרטים בפורמטים החדשים בלי שום בעיה
ומאז שהחלפתי לוח הכרטיס מסך מוציא רק שתי ערוצים ובשום אופן לא משדר דולבי"
כלומר, לעניות דעתי, הבעיה לא צריכה להיות ברסיבר, אם אכן הוא לא שינה שום דבר בהגדרות שם...
למען האמת, התכוונתי להציע לעומר שינסה מקור אחר, בכדי לבודד את הבעיה.
( סטרימר, נגן DVD/בלוריי, או אפילו ממיר של כבלים/לווין )
אבל אז קראתי שוב את הפסקה שלהלן, בהודעת הפתיח שלו:
" בלוח הקודם הייתי עם הכרטיס מסך HD 6750 ודרכו ראיתי סרטים בפורמטים החדשים בלי שום בעיה
ומאז שהחלפתי לוח הכרטיס מסך מוציא רק שתי ערוצים ובשום אופן לא משדר דולבי"
כלומר, לעניות דעתי, הבעיה לא צריכה להיות ברסיבר, אם אכן הוא לא שינה שום דבר בהגדרות שם...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בדיקת מקור אחר היא בהחלט רעיון מצויין.
עוד דבר שאפשר לעשות זה לעבור על התפריטים של ה-AMD Vision ולראות אם יש משהו שיכול להשפיע על יכולות האודיו של כרטיס המסך.
עוד דבר שאפשר לעשות זה לעבור על התפריטים של ה-AMD Vision ולראות אם יש משהו שיכול להשפיע על יכולות האודיו של כרטיס המסך.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
באמצעות איזה נגן אתה מנגן את הסרטים? כזה שדורש מקודדים או לא? אם כן, אילו מקודדים התקנת? בדקת עם DSFMgr שהמקודדים שהתקנת הם אלו עם העדיפות הגבוהה לניגון תכנים?
בדקת סרטים או שאתה מסתכל בהגדרות? כשהיה לי HTPC, בהגדרות היה רשום 2 ערוצים אבל כשניגנתי את הסרטים הרסיבר הציג DTS ו DD בניגון הסרטים.
בדקת סרטים או שאתה מסתכל בהגדרות? כשהיה לי HTPC, בהגדרות היה רשום 2 ערוצים אבל כשניגנתי את הסרטים הרסיבר הציג DTS ו DD בניגון הסרטים.
בדקתי את שתי ההגדרות האלה ושתיהם על OFF, גם HDMI ARC על OFF ואין לי מושג מה זה.pixies כתב:הסתכלתי במדריך למשתמש של הרסיבר שלך.
תחפש ב-System Setup של הרסיבר שלך הגדרות הנקראות HDMI Audio To TV ו-HDMI Link ותוודא ששתיהן על Off....
בדרייבר של AMD אין הגדרות סאונד.pixies כתב:בדיקת מקור אחר היא בהחלט רעיון מצויין.
עוד דבר שאפשר לעשות זה לעבור על התפריטים של ה-AMD Vision ולראות אם יש משהו שיכול להשפיע על יכולות האודיו של כרטיס המסך....
התקנתי את הקודקים K-Lite ועדיין לא שומעים בדולבי, בדקתי בהוט ובXBOX אם הם נותנים דולבי והם נותנים.kingikra כתב:באמצעות איזה נגן אתה מנגן את הסרטים? כזה שדורש מקודדים או לא? אם כן, אילו מקודדים התקנת? בדקת עם DSFMgr שהמקודדים שהתקנת הם אלו עם העדיפות הגבוהה לניגון תכנים?
בדקת סרטים או שאתה מסתכל בהגדרות? כשהיה לי HTPC, בהגדרות היה רשום 2 ערוצים אבל כשניגנתי את הסרטים הרסיבר הציג DTS ו DD בניגון הסרטים....
אתם חושבים שאם אני יפרמט את המחשב זה יסתדר?
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
מי המליץ לך על K-LITE? קשה לי להאמין שמישהו פה בפורום.
עדיין לא כתבת באמצעות איזה נגן. יש נגנים שיש להם קודקים משלהם.
למה לא תנסה לעבוד פה לפי אחד המדריכים כדי להבין אם הבעיה היא בכרטיס או בקונפיגורציות\קודקים\וכו'
למה לא תנסה לעבוד פה לפי אחד המדריכים כדי להבין אם הבעיה היא בכרטיס או בקונפיגורציות\קודקים\וכו'
ניסיתי K-Lite כי פעם עבדתי איתו והוא היה נחמד מאוד, לא יודע למה אומרים שהוא לא טוב.kingikra כתב:מי המליץ לך על K-LITE? קשה לי להאמין שמישהו פה בפורום.
למה לא תנסה לעבוד פה לפי אחד המדריכים כדי להבין אם הבעיה היא בכרטיס או בקונפיגורציות\קודקים\וכו'...
ניסיתי תוכנות שיש להם קודקים פנימיים כמו potplayer, xbmc, vlc(רשמתי את זה למעלה) ועדיין לא מוציא דולבי.
עריכה:
פרמטתי את המחשב, התקנתי את הדרייבר הכי חדש והפלא ופלא - זה עובד כמו גדול.
תודה לכל מי שעזר לי, באמת שאתם תותחים!
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

שמח שהסתדר לך.
אם איזה נגן אתה עובד כעת?
לדעתי, בהתאם לחומרה שלך, אינך זקוק כלל למקודדים חיצוניים, בכדי להריץ HD בצורה חלקה.
אם איזה נגן אתה עובד כעת?
לדעתי, בהתאם לחומרה שלך, אינך זקוק כלל למקודדים חיצוניים, בכדי להריץ HD בצורה חלקה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה על העדכון, העיקר שהסתדר... 
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

מצויין.
המקודדים האלה זה רק כאב ראש, ואם אפשר להסתדר בלעדיהם, אז עדיף.
ועכשיו שתתחיל ליהנות מצפייה בסרטים
המקודדים האלה זה רק כאב ראש, ואם אפשר להסתדר בלעדיהם, אז עדיף.
ועכשיו שתתחיל ליהנות מצפייה בסרטים