שלום לכולם,
בתקופה הקרובה אני עומד לשפץ את הבית ולבנות סלון חדש.
אני מתכנן מערכת שמע אשר תכלול רמקולים שקועים בתקרה ובקירות, 2 רמקולים אחוריים שקועים
בתקרה, שני רמקולים קדמיים על הקיר של הטלוויזיה, סנטר אחד ביניהם וסאב מאחורי הספה.
האתגר הוא במיקום הרמקול הקדמי הימני מכיוון שמתוכנן שם חלון גדול נפתח ואין מקום
למקם רמקול בתוך הקיר.
ראו את התמונה המצורפת (גודל הסלון הוא בסביבות 4.5 מטר על 4.5 מטר).
התקציב שלי יחסית מוגבל (בסביבות 8000 ל-5 רמקולים, סאב ורסיבר).
אשמח לכל הצעה/רעיון/התייחסות.
תודה.
שאלה בנוגע למיקום רמקולים בסלון
לפי התרשים המיקומים לא אידיאלים גם בשאר הרמקולים. אתה מתקין קדמי שמאלי איפה שצריך ואז סנטר במרכז הקיר, ואתה רוצה קדמי ימני בקצה השני של החדר? הסנטר צריך לשבת במרכז המסך (או מתחת או מעל), ככה שאתה בעצם צריך להתקין את הקדמי הימני והסנטר על אותו הקיר שנמצא בו הקדמי שמאלי.
תודה על התגובה.
מדבריך אני מבין שנכון למקם את הסנטר מעל/מתחת למסך הטלוויזיה ואת הקדמי ימני מימין לטלוויזיה (היכן שסימנתי את הסנטר). האם המשמעות היא שגם את הרמקול האחורי ימיני (השקוע) אני צריך למקם בקו ישר מול הקדמי ימני?
מדבריך אני מבין שנכון למקם את הסנטר מעל/מתחת למסך הטלוויזיה ואת הקדמי ימני מימין לטלוויזיה (היכן שסימנתי את הסנטר). האם המשמעות היא שגם את הרמקול האחורי ימיני (השקוע) אני צריך למקם בקו ישר מול הקדמי ימני?
כן, למרות שעקרונית עדיף שהקדמי הימני יהיה על אותו הקיר של הסנטר והקדמי שמאלי, כי המיקום של הסנטר (בשרטוט הנ"ל) בולט החוצה, מה שיגרום לקדמי ימני להיות קדימה יותר משאר הרמקולים. לא קריטי אבל עדיף להימנע.מדבריך אני מבין שנכון למקם את הסנטר מעל/מתחת למסך הטלוויזיה ואת הקדמי ימני מימין לטלוויזיה (היכן שסימנתי את הסנטר)....
אם אפשר, כן.האם המשמעות היא שגם את הרמקול האחורי ימיני (השקוע) אני צריך למקם בקו ישר מול הקדמי ימני?...