רכב משפחתי חדש

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
arnold פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

ההורים שלי מחליפים רכב ומנסה לעזור להם להחליט מה לקנות.
רוצים רכב משפחתי חדש, תקציב 120-130, רוב מוחלט של נסיעות ארוכות, 130 ק"מ ויותר, מעט מאוד נסיעות עירוניות.
על הפרק נראה לי: מזדה 3, פוקוס,אוקטביה,קורולה, I35,I25?
אשמח להארות.
נערך לאחרונה על ידי arnold ב 20/09/2012 23:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #2 

אוקטביה לדעתי תהיה בחירה טובה לנסיעות ארוכות. כמו כן גם הקורולה.
היונדאי זללנית לא קטנה , המזדה לטעמי כבר קצת מיצתה את עצמה. מה עוד שהיא צפופה יחסית למתחרות.

אני הייתי בחור אוקטביה.
תתחדשו.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #3 

אם לא חובה משפחתי (רק זוג הורים)

יצאה סיטרואן חדשה עם מנוע דיזל

נשמע מעניין

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/A ... 931006.htm

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

הייתי בוחר בקורולה אבל אני לא אוביאקטיבי..
מאזדה מיושנת, צפופה, חלשה.
פוקוס החדשה מצויינת אבל יש בעיות אמינות עם הגיר הרובוטי החדש שלהם ועוד כמה דברים.
יונדאי... פשוט לא אוהב את הנסיעה שלהם.
אוקטביה/ג'טה טובות. עלויות אחזקה גבוהות. אמינות עתידית בספק עם מנועי הטורבו הקטנים... בלאי גבוה.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #5 

honda jazz hybrid

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

knazi כתב:honda jazz hybrid
...
מצויין אבל לא משפחתי..
אם כבר הייבריד משפחתי.. יש אוריס הייבריד.

הייבריד קטן... חודש הבא יוצא יאריס הייבריד.
25 ק"מ לליטר...

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #7 

הjazz סך הכל דיי גדול, ויכול לשמש כרכב משפחתי לדעתי. היאריס בהחלט מסקרן!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

knazi כתב:הjazz סך הכל דיי גדול, ויכול לשמש כרכב משפחתי לדעתי. היאריס בהחלט מסקרן!
...
השקה בארץ ב18 לאוקטובר. (Y)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

אוקטביה\גולף (יהיה קל יותר למכור גולף מג'טה) הרכבים הכי טובים שלי יצא להיות בהם. אלה רכבים עם המון מקום, מנועים ותיבות הילוכים הרבה יותר מתקדמים וטובים. אם לא, אז את הפוקוס (שיש המון בליסינג אז יהיה קשה יותר למכור).

במאזדה לא לגעת. זה גם רכב ישן וגם רכב שנמכר במסות אדירות לליסינג ולא יהיה קל בכלל למכור אותו. גולף ואוקטביה רכבים מעולים.

השאלה החשובה היא כמה ק"מ הרכב צפוי לעבור בשנה. אם מדובר במספר נמוך עדיף לקנות בנזין, ואם מדובר במספר גבוה עדיף דיזל ואז אין טעם להסתכל על משהו שהוא לא אוקטביה\גולף. רק לסבר את האוזן, צריכת הדלק במנוע 1.6 TDI היא מעל ל20 קילומטר לליטר בנסיעה בינעירונית.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

אם כבר אוקטביה בנזין, אז כדאי לבדוק גם את היטי שמרווחת יותר וגם נוחה יותר לטעמי

arnold פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תודה על התגובות: עושה רושם שהקרב הצתמצם לקורולה מול אוקטביה.
כאמור השימוש העיקרי הוא נסיעות ארוכות, סה"כ קילומטרג' מומוצע, באזור 20K בשנה.
גרמניות זו לא אופציה.
איך הגיר הרובוטי של הטויוטה? מתרגלים לזה ?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

גרמניות זה לא אופציה? הסקודה זה רכב גרמני שמורכב בצ'כיה עם סמל צ'כי (החברה שייכת לפולקסוואגן, וכל הרכיבים גרמנים).
מבחינת איכות הקורולה הרבה הרבה פחות טובה מהאוקטביה והפוקוס בכל מובן. אני אפילו לא בטוח שהרכבים אמינים עדיין (בשנים האחרונות היו הרבה ריקולים) ומדובר במותג שיש די הרבה רכבים שלו בליסינג ולכן זה פחות קל למכור.

אם לא רוצים גרמני, הפוקוס זו האופציה היחידה. אם מוכנים, האוקטביה יותר טובה.
יש גם רנו פלואנס דיזל שהיא מאוד מרווחת ויש לה גרסת דיזל חסכונית. השאלה אם ההורים שלך מוכנים לקנות ממותג עם היסטוריה של בעיות אמינות ובעיות תדמית (בנוסף, למרות שלא יצא לי להיות בפלואנס, אבל אם זה דומה לשאר רכבי רנו, איכות ההרכבה ואיכות החלקים ירודה מאוד - אבל בשביל זה צריך לקחת את האוטו לנסיעת מבחן ולהתחיל למשש את כל הפלסטיקה והכפתורים).

אם הם מוכנים לקנות גרמני - שיקחו אוקטביה 1.6 TDI לנסיעת מבחן. אם לא, האקובוסט של פורד זו אופציה ראויה. באחרים לא הייתי נוגע בלי תנאי מימון ואחריות מאוד ארוכים כפיצוי על אוטו פחות טוב.
אם יש ספק לגבי אמינות של תיבות הילוכים אפשר פשוט לקנות ידני רגיל. ידני בדיזל עם מערכת HILL HOLDER פשוטה לתפעול כמו אוטומטי.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #13 

אוקטביה. כל מילה נוספת מיותרת (Y)
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

arnold פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

flsh כתב:גרמניות זה לא אופציה? הסקודה זה רכב גרמני שמורכב בצ'כיה עם סמל צ'כי (החברה שייכת לפולקסוואגן, וכל הרכיבים גרמנים).
מבחינת איכות הקורולה הרבה הרבה פחות טובה מהאוקטביה והפוקוס בכל מובן. אני אפילו לא בטוח שהרכבים אמינים עדיין (בשנים האחרונות היו הרבה ריקולים) ומדובר במותג שיש די הרבה רכבים שלו בליסינג ולכן זה פחות קל למכור.

אם לא רוצים גרמני, הפוקוס זו האופציה היחידה. אם מוכנים, האוקטביה יותר טובה.
יש גם רנו פלואנס דיזל שהיא מאוד מרווחת ויש לה גרסת דיזל חסכונית. השאלה אם ההורים שלך מוכנים לקנות ממותג עם היסטוריה של בעיות אמינות ובעיות תדמית (בנוסף, למרות שלא יצא לי להיות בפלואנס, אבל אם זה דומה לשאר רכבי רנו, איכות ההרכבה ואיכות החלקים ירודה מאוד - אבל בשביל זה צריך לקחת את האוטו לנסיעת מבחן ולהתחיל למשש את כל הפלסטיקה והכפתורים).

אם הם מוכנים לקנות גרמני - שיקחו אוקטביה 1.6 TDI לנסיעת מבחן. אם לא, האקובוסט של פורד זו אופציה ראויה. באחרים לא הייתי נוגע בלי תנאי מימון ואחריות מאוד ארוכים כפיצוי על אוטו פחות טוב.
אם יש ספק לגבי אמינות של תיבות הילוכים אפשר פשוט לקנות ידני רגיל. ידני בדיזל עם מערכת HILL HOLDER פשוטה לתפעול כמו אוטומטי.
...
תודה על המידע זה באמת עוזר.
לגבי גרמניות - לא אבא שלי ולא אני בודקים כל רכיב מאיפה הוא יוצר וכו' אבל רכב שבמוצער גרמני לא קונים, לא מדברים גרמנית ולא מטיילים בגרמניה,לעבודה הייתי שם כמה פעמים אבל לבלות לא מוכן שם, מה לעשות? כל אחד והקיק שלו.
לגבי האוקטביה שנראה שמובילה, יש ביקורות על ההילוכים שלה? ראיתי ביקורות גם לא מחמיאות לזה.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #15 

תבדקו אוקטביה 1.2TSI ליטר טורבו (כן, זה 1200 סמ"ק), יש גם גירסת 1.4 ליטר עם כ-20 כ"ס יותר. תיבת הילוכים DSG רובוטית עם מצמד כפול, שבעה הילוכים. מעולה (מניסיון).

תעשו נסיעת מבחן ותבינו.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני לא מנסה לשכנע אותך לקנות גרמני. גם אצלי במשפחה יש כאלה שכל מה שקשור לגרמניה הם לא רוצים. בגלל זה אני מודיע מראש שהאוקטביה זה רכב גרמני עם סמל צ'כי. זה לא אוטו שקנו איזה חלק או שניים מספק גרמני - אוקטביה זה אוטו שתוכנן בגרמניה, מא' ועד ת', עוצב בגרמניה, פותח בגרמניה ורק הורכב במפעל שפולקסוואגן קנו.
אם רוצים רכב לא גרמני, אז לקנות רכב גרמני בתחפושת זאת לא הדרך (בעיני). במקרה הזה יש את הפוקוס עם מנוע אקובוסט שהוא לא גרמני בכלל.

אגב, מנוע TSI לא הייתי קונה. מנועים מעולים אבל לנסיעה בינעירונית שיגרתית מה שצריך זה חסכון בדלק והTDI יותר טובים בזה. DSG זה גיר חמוד שאני חושב שיש לו אחריות של 5 שנים כרגע אבל אם עיקר הנסיעות הן בינעירוניות אין טעם לקנות אוטומטי. זה לא שמחליפים הילוכים ברגע שמגיעים לכביש מהיר ואז סתם חבל על הכסף אם זה כל מה שהאוטו רואה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

arnold כתב:תודה על התגובות: עושה רושם שהקרב הצתמצם לקורולה מול אוקטביה.
כאמור השימוש העיקרי הוא נסיעות ארוכות, סה"כ קילומטרג' מומוצע, באזור 20K בשנה.
גרמניות זו לא אופציה.
איך הגיר הרובוטי של הטויוטה? מתרגלים לזה ?
...
הקורולה לא מיובאת לארץ עם גיר רובוטי כבר מאמצע 2009.
מאז היא עם גיר אוטו' סטנדרטי/רגיל לגמרי .

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

שוב לאחר בדיקות מעמיקות, אני ממליץ לך לבדוק גם את היטי. לטעמי היא מדרגה מעל לאוקטביה בכל מה שקשור לנוחות ומרווח, קצת יותר מפוצ'רת ובאה עם אותו TSI1.2 ו DSG.

עוד פרט חשוב גם לאוקטביה וגם ליטי במיוחד היות והרכב מיועד לנסיעה רבה מחוץ לעיר. שתיהן ברמת האבזור אמבישן לא באות עם בקרת שיוט. אז או שתיקח רמת אבזור אלגנס, או שתדאג להוסיף את האופציה (זה פשוט להחליף ידית צד לאחת שכוללת בקרת שיוט. למיטב הבנתי זה גם יוצא זול יותר במוסך מורשה מאשר בסוכנות. תוודא כמובן).

שתיהן לטעמי EXCELLENT VALUE FOR MONEY.

DaTHE
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #19 

לפי מה שאני יודע (לא ממקור רישמי) הפוקוסות החדשות מורכבות בגרמניה.

לגבי הפוקוס כמה ההארות:
1. היא מאובזרת יחסית לכל שאר המתחרות.
2. הנוחות של המושבים (בעיני כמובן) לא ברמה כלשהי, במזדה 3 היה הרבה יותר נוח לשבת ובלי שיתפסו כל מיני חלקים בדרך (בעיקר צוואר והגב).
3. לגבי הגיר שלה, לוקח די הרבה זמן להתרגל אליו, אבל הוא חיסכני מאוד בנסיעה של 85 קמ"ש הוא אוכל 1 ל-20.. מבחינת ביצועים (בקצרה כמובן) עשו שיפורים עצומים מהדגם הקודם. סיבובים לקחת בקלות.. התנהגות כביש יותר טובה ממזדה.. וגם יש הרגשה של אוטו מסיבי על הכביש..

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

מנוע ה TDI מצויין, אבל כמובן שמשמעותית יקר יותר ולמיטב זכרוני מהפאסאט TDI שלי גם הרישוי יקר משמעותית. הכדאיות היא עניין של כמה קילומטר בשנה אתה עושה.

הנה נתונים מ KML על צריכת הדלק של שני המנועים.

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%A7%D ... -2010_6051

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%A7%D ... -2009_6058

לגבי אוטומטי או לא - זה עניין של טעם והרגל. אשתי לא סובלת אוטומט ואני לא סובל ידני :)

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”