רכב משפחתי חדש
ההורים שלי מחליפים רכב ומנסה לעזור להם להחליט מה לקנות.
רוצים רכב משפחתי חדש, תקציב 120-130, רוב מוחלט של נסיעות ארוכות, 130 ק"מ ויותר, מעט מאוד נסיעות עירוניות.
על הפרק נראה לי: מזדה 3, פוקוס,אוקטביה,קורולה, I35,I25?
אשמח להארות.
רוצים רכב משפחתי חדש, תקציב 120-130, רוב מוחלט של נסיעות ארוכות, 130 ק"מ ויותר, מעט מאוד נסיעות עירוניות.
על הפרק נראה לי: מזדה 3, פוקוס,אוקטביה,קורולה, I35,I25?
אשמח להארות.
נערך לאחרונה על ידי arnold ב 20/09/2012 23:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם לא חובה משפחתי (רק זוג הורים)
יצאה סיטרואן חדשה עם מנוע דיזל
נשמע מעניין
http://www.mako.co.il/cars-road-tests/A ... 931006.htm
יצאה סיטרואן חדשה עם מנוע דיזל
נשמע מעניין
http://www.mako.co.il/cars-road-tests/A ... 931006.htm
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הייתי בוחר בקורולה אבל אני לא אוביאקטיבי..
מאזדה מיושנת, צפופה, חלשה.
פוקוס החדשה מצויינת אבל יש בעיות אמינות עם הגיר הרובוטי החדש שלהם ועוד כמה דברים.
יונדאי... פשוט לא אוהב את הנסיעה שלהם.
אוקטביה/ג'טה טובות. עלויות אחזקה גבוהות. אמינות עתידית בספק עם מנועי הטורבו הקטנים... בלאי גבוה.
מאזדה מיושנת, צפופה, חלשה.
פוקוס החדשה מצויינת אבל יש בעיות אמינות עם הגיר הרובוטי החדש שלהם ועוד כמה דברים.
יונדאי... פשוט לא אוהב את הנסיעה שלהם.
אוקטביה/ג'טה טובות. עלויות אחזקה גבוהות. אמינות עתידית בספק עם מנועי הטורבו הקטנים... בלאי גבוה.
- טלHD
- גורו

מצויין אבל לא משפחתי..knazi כתב:honda jazz hybrid...
אם כבר הייבריד משפחתי.. יש אוריס הייבריד.
הייבריד קטן... חודש הבא יוצא יאריס הייבריד.
25 ק"מ לליטר...
- טלHD
- גורו

השקה בארץ ב18 לאוקטובר.knazi כתב:הjazz סך הכל דיי גדול, ויכול לשמש כרכב משפחתי לדעתי. היאריס בהחלט מסקרן!...
אוקטביה\גולף (יהיה קל יותר למכור גולף מג'טה) הרכבים הכי טובים שלי יצא להיות בהם. אלה רכבים עם המון מקום, מנועים ותיבות הילוכים הרבה יותר מתקדמים וטובים. אם לא, אז את הפוקוס (שיש המון בליסינג אז יהיה קשה יותר למכור).
במאזדה לא לגעת. זה גם רכב ישן וגם רכב שנמכר במסות אדירות לליסינג ולא יהיה קל בכלל למכור אותו. גולף ואוקטביה רכבים מעולים.
השאלה החשובה היא כמה ק"מ הרכב צפוי לעבור בשנה. אם מדובר במספר נמוך עדיף לקנות בנזין, ואם מדובר במספר גבוה עדיף דיזל ואז אין טעם להסתכל על משהו שהוא לא אוקטביה\גולף. רק לסבר את האוזן, צריכת הדלק במנוע 1.6 TDI היא מעל ל20 קילומטר לליטר בנסיעה בינעירונית.
במאזדה לא לגעת. זה גם רכב ישן וגם רכב שנמכר במסות אדירות לליסינג ולא יהיה קל בכלל למכור אותו. גולף ואוקטביה רכבים מעולים.
השאלה החשובה היא כמה ק"מ הרכב צפוי לעבור בשנה. אם מדובר במספר נמוך עדיף לקנות בנזין, ואם מדובר במספר גבוה עדיף דיזל ואז אין טעם להסתכל על משהו שהוא לא אוקטביה\גולף. רק לסבר את האוזן, צריכת הדלק במנוע 1.6 TDI היא מעל ל20 קילומטר לליטר בנסיעה בינעירונית.
גרמניות זה לא אופציה? הסקודה זה רכב גרמני שמורכב בצ'כיה עם סמל צ'כי (החברה שייכת לפולקסוואגן, וכל הרכיבים גרמנים).
מבחינת איכות הקורולה הרבה הרבה פחות טובה מהאוקטביה והפוקוס בכל מובן. אני אפילו לא בטוח שהרכבים אמינים עדיין (בשנים האחרונות היו הרבה ריקולים) ומדובר במותג שיש די הרבה רכבים שלו בליסינג ולכן זה פחות קל למכור.
אם לא רוצים גרמני, הפוקוס זו האופציה היחידה. אם מוכנים, האוקטביה יותר טובה.
יש גם רנו פלואנס דיזל שהיא מאוד מרווחת ויש לה גרסת דיזל חסכונית. השאלה אם ההורים שלך מוכנים לקנות ממותג עם היסטוריה של בעיות אמינות ובעיות תדמית (בנוסף, למרות שלא יצא לי להיות בפלואנס, אבל אם זה דומה לשאר רכבי רנו, איכות ההרכבה ואיכות החלקים ירודה מאוד - אבל בשביל זה צריך לקחת את האוטו לנסיעת מבחן ולהתחיל למשש את כל הפלסטיקה והכפתורים).
אם הם מוכנים לקנות גרמני - שיקחו אוקטביה 1.6 TDI לנסיעת מבחן. אם לא, האקובוסט של פורד זו אופציה ראויה. באחרים לא הייתי נוגע בלי תנאי מימון ואחריות מאוד ארוכים כפיצוי על אוטו פחות טוב.
אם יש ספק לגבי אמינות של תיבות הילוכים אפשר פשוט לקנות ידני רגיל. ידני בדיזל עם מערכת HILL HOLDER פשוטה לתפעול כמו אוטומטי.
מבחינת איכות הקורולה הרבה הרבה פחות טובה מהאוקטביה והפוקוס בכל מובן. אני אפילו לא בטוח שהרכבים אמינים עדיין (בשנים האחרונות היו הרבה ריקולים) ומדובר במותג שיש די הרבה רכבים שלו בליסינג ולכן זה פחות קל למכור.
יש גם רנו פלואנס דיזל שהיא מאוד מרווחת ויש לה גרסת דיזל חסכונית. השאלה אם ההורים שלך מוכנים לקנות ממותג עם היסטוריה של בעיות אמינות ובעיות תדמית (בנוסף, למרות שלא יצא לי להיות בפלואנס, אבל אם זה דומה לשאר רכבי רנו, איכות ההרכבה ואיכות החלקים ירודה מאוד - אבל בשביל זה צריך לקחת את האוטו לנסיעת מבחן ולהתחיל למשש את כל הפלסטיקה והכפתורים).
אם הם מוכנים לקנות גרמני - שיקחו אוקטביה 1.6 TDI לנסיעת מבחן. אם לא, האקובוסט של פורד זו אופציה ראויה. באחרים לא הייתי נוגע בלי תנאי מימון ואחריות מאוד ארוכים כפיצוי על אוטו פחות טוב.
אם יש ספק לגבי אמינות של תיבות הילוכים אפשר פשוט לקנות ידני רגיל. ידני בדיזל עם מערכת HILL HOLDER פשוטה לתפעול כמו אוטומטי.
תודה על המידע זה באמת עוזר.flsh כתב:גרמניות זה לא אופציה? הסקודה זה רכב גרמני שמורכב בצ'כיה עם סמל צ'כי (החברה שייכת לפולקסוואגן, וכל הרכיבים גרמנים).
אם יש ספק לגבי אמינות של תיבות הילוכים אפשר פשוט לקנות ידני רגיל. ידני בדיזל עם מערכת HILL HOLDER פשוטה לתפעול כמו אוטומטי....
לגבי גרמניות - לא אבא שלי ולא אני בודקים כל רכיב מאיפה הוא יוצר וכו' אבל רכב שבמוצער גרמני לא קונים, לא מדברים גרמנית ולא מטיילים בגרמניה,לעבודה הייתי שם כמה פעמים אבל לבלות לא מוכן שם, מה לעשות? כל אחד והקיק שלו.
לגבי האוקטביה שנראה שמובילה, יש ביקורות על ההילוכים שלה? ראיתי ביקורות גם לא מחמיאות לזה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
תבדקו אוקטביה 1.2TSI ליטר טורבו (כן, זה 1200 סמ"ק), יש גם גירסת 1.4 ליטר עם כ-20 כ"ס יותר. תיבת הילוכים DSG רובוטית עם מצמד כפול, שבעה הילוכים. מעולה (מניסיון).
תעשו נסיעת מבחן ותבינו.
תעשו נסיעת מבחן ותבינו.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני לא מנסה לשכנע אותך לקנות גרמני. גם אצלי במשפחה יש כאלה שכל מה שקשור לגרמניה הם לא רוצים. בגלל זה אני מודיע מראש שהאוקטביה זה רכב גרמני עם סמל צ'כי. זה לא אוטו שקנו איזה חלק או שניים מספק גרמני - אוקטביה זה אוטו שתוכנן בגרמניה, מא' ועד ת', עוצב בגרמניה, פותח בגרמניה ורק הורכב במפעל שפולקסוואגן קנו.
אם רוצים רכב לא גרמני, אז לקנות רכב גרמני בתחפושת זאת לא הדרך (בעיני). במקרה הזה יש את הפוקוס עם מנוע אקובוסט שהוא לא גרמני בכלל.
אגב, מנוע TSI לא הייתי קונה. מנועים מעולים אבל לנסיעה בינעירונית שיגרתית מה שצריך זה חסכון בדלק והTDI יותר טובים בזה. DSG זה גיר חמוד שאני חושב שיש לו אחריות של 5 שנים כרגע אבל אם עיקר הנסיעות הן בינעירוניות אין טעם לקנות אוטומטי. זה לא שמחליפים הילוכים ברגע שמגיעים לכביש מהיר ואז סתם חבל על הכסף אם זה כל מה שהאוטו רואה.
אם רוצים רכב לא גרמני, אז לקנות רכב גרמני בתחפושת זאת לא הדרך (בעיני). במקרה הזה יש את הפוקוס עם מנוע אקובוסט שהוא לא גרמני בכלל.
אגב, מנוע TSI לא הייתי קונה. מנועים מעולים אבל לנסיעה בינעירונית שיגרתית מה שצריך זה חסכון בדלק והTDI יותר טובים בזה. DSG זה גיר חמוד שאני חושב שיש לו אחריות של 5 שנים כרגע אבל אם עיקר הנסיעות הן בינעירוניות אין טעם לקנות אוטומטי. זה לא שמחליפים הילוכים ברגע שמגיעים לכביש מהיר ואז סתם חבל על הכסף אם זה כל מה שהאוטו רואה.
- טלHD
- גורו

הקורולה לא מיובאת לארץ עם גיר רובוטי כבר מאמצע 2009.arnold כתב:תודה על התגובות: עושה רושם שהקרב הצתמצם לקורולה מול אוקטביה.
כאמור השימוש העיקרי הוא נסיעות ארוכות, סה"כ קילומטרג' מומוצע, באזור 20K בשנה.
גרמניות זו לא אופציה.
איך הגיר הרובוטי של הטויוטה? מתרגלים לזה ?...
מאז היא עם גיר אוטו' סטנדרטי/רגיל לגמרי .
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
שוב לאחר בדיקות מעמיקות, אני ממליץ לך לבדוק גם את היטי. לטעמי היא מדרגה מעל לאוקטביה בכל מה שקשור לנוחות ומרווח, קצת יותר מפוצ'רת ובאה עם אותו TSI1.2 ו DSG.
עוד פרט חשוב גם לאוקטביה וגם ליטי במיוחד היות והרכב מיועד לנסיעה רבה מחוץ לעיר. שתיהן ברמת האבזור אמבישן לא באות עם בקרת שיוט. אז או שתיקח רמת אבזור אלגנס, או שתדאג להוסיף את האופציה (זה פשוט להחליף ידית צד לאחת שכוללת בקרת שיוט. למיטב הבנתי זה גם יוצא זול יותר במוסך מורשה מאשר בסוכנות. תוודא כמובן).
שתיהן לטעמי EXCELLENT VALUE FOR MONEY.
עוד פרט חשוב גם לאוקטביה וגם ליטי במיוחד היות והרכב מיועד לנסיעה רבה מחוץ לעיר. שתיהן ברמת האבזור אמבישן לא באות עם בקרת שיוט. אז או שתיקח רמת אבזור אלגנס, או שתדאג להוסיף את האופציה (זה פשוט להחליף ידית צד לאחת שכוללת בקרת שיוט. למיטב הבנתי זה גם יוצא זול יותר במוסך מורשה מאשר בסוכנות. תוודא כמובן).
שתיהן לטעמי EXCELLENT VALUE FOR MONEY.
לפי מה שאני יודע (לא ממקור רישמי) הפוקוסות החדשות מורכבות בגרמניה.
לגבי הפוקוס כמה ההארות:
1. היא מאובזרת יחסית לכל שאר המתחרות.
2. הנוחות של המושבים (בעיני כמובן) לא ברמה כלשהי, במזדה 3 היה הרבה יותר נוח לשבת ובלי שיתפסו כל מיני חלקים בדרך (בעיקר צוואר והגב).
3. לגבי הגיר שלה, לוקח די הרבה זמן להתרגל אליו, אבל הוא חיסכני מאוד בנסיעה של 85 קמ"ש הוא אוכל 1 ל-20.. מבחינת ביצועים (בקצרה כמובן) עשו שיפורים עצומים מהדגם הקודם. סיבובים לקחת בקלות.. התנהגות כביש יותר טובה ממזדה.. וגם יש הרגשה של אוטו מסיבי על הכביש..
לגבי הפוקוס כמה ההארות:
1. היא מאובזרת יחסית לכל שאר המתחרות.
2. הנוחות של המושבים (בעיני כמובן) לא ברמה כלשהי, במזדה 3 היה הרבה יותר נוח לשבת ובלי שיתפסו כל מיני חלקים בדרך (בעיקר צוואר והגב).
3. לגבי הגיר שלה, לוקח די הרבה זמן להתרגל אליו, אבל הוא חיסכני מאוד בנסיעה של 85 קמ"ש הוא אוכל 1 ל-20.. מבחינת ביצועים (בקצרה כמובן) עשו שיפורים עצומים מהדגם הקודם. סיבובים לקחת בקלות.. התנהגות כביש יותר טובה ממזדה.. וגם יש הרגשה של אוטו מסיבי על הכביש..
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
מנוע ה TDI מצויין, אבל כמובן שמשמעותית יקר יותר ולמיטב זכרוני מהפאסאט TDI שלי גם הרישוי יקר משמעותית. הכדאיות היא עניין של כמה קילומטר בשנה אתה עושה.
הנה נתונים מ KML על צריכת הדלק של שני המנועים.
http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%A7%D ... -2010_6051
http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%A7%D ... -2009_6058
לגבי אוטומטי או לא - זה עניין של טעם והרגל. אשתי לא סובלת אוטומט ואני לא סובל ידני
הנה נתונים מ KML על צריכת הדלק של שני המנועים.
http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%A7%D ... -2010_6051
http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%A7%D ... -2009_6058
לגבי אוטומטי או לא - זה עניין של טעם והרגל. אשתי לא סובלת אוטומט ואני לא סובל ידני