הקרוסאובר החדש שלי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

ביומיים האחרונים ישבתי כדי לבנות את הקרוסאוברים שלי מחדש עם קבלים איכותיים של DAYTON.

לצערי PARTS-EXPRESS עשו פשלה בהזמנה ואחד הקבלים שהיו אמורים להגיע חסר.. למזלי מדובר בקבל שהיה שייך לLOW PASS, איפה שזה "פחות חשוב".. ושם נשאר הקבל הישן (משדרות הר ציון).

הקרוס הישן אל מול הקופסה החדשה:
תמונה

הקרוס הישן אחרי שהופשט מהחלקים הרלונטיים:
תמונה

וכל החלקים בקופסה החדשה:
תמונה

תמונה

קצת תקריבים:
תמונה

תמונה

תמונה

כל העבודה לקחה הרבה יותר זמן ממה שחשבתי.. 8 שעות של עבודה כמעט רציפה והכל חזר למקומו הראוי.

בנוגע לצליל.. מה אני אגיד.. זה קצת מוזר! הרבה טוב, אבל גם כמה דברים לא טובים. רמת הפירוט עלתה ובתמורה הבאסים נבלעו קצת (אולי בגלל ההבדל בסוג הקבלים) והגבוהים טיפה צרחניים.. אני אחכה את ה100 שעות המסורתיות (BURN IN רחמנא לצלן) לפני שאני אסיק מסקנות.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

למה אתה חושב שזה בגלל שזה תדרים נמוכים אז לא משנה אם זה קבל ישן ?
אני חולק על ההנחה הזאת , ועובדה שמשהו לא מסתדר לך עם הנמוכים .

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

חלילה לא מדובר בקביעה חד משמעית.. כתבתי את זה על בסיס "השמועה ברחוב" ולא מידיעה - ממה שהבנתי הקבלים משפיעים פחות בערוץ התדרים הנמוכים.

and with that said

ברור לי שהקבל הנל צריך החלפה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

אהבתי את היוזמה. צר לי לשמוע על הבלגאן של Parts Express. מהניסיון שלי איתם הם 100% בסדר במשלוחים. הם ספק די בלעדי של Dayton ובעבר הם שלחו לי, על-חשבונם, השלמות להזמנות שחלק מרכיביהן לא היו במלאי בשעת ההזמנה - למרות שנטען באתר שכן. לא יודע מה קרה בהזמנה הזו אבל אין ספק שחייבים להשלים את הקבל החסר. ערבוב כזה של רכיבי יוקרה עם רכיבי מיץ *** לא מוביל, לעולם, לשום תוצאה חיובית.

אני מבין שאלה הם ה-Dayton PMPC עם הגוף השחור והקצוות הלבנים - כלומר האיכותיים יותר עם 1% טולראנס. הם קבלים נהדרים. אני משתמש בהם בתור שטענץ כבר הרבה זמן כדי להחליף קבלי יריעה ישנים של JBL. בעבר ניסיתי לשכנע את עצמי שיש להם זמן Burn-In מעין תקופת הרצה ראשונית. עד היום אני לא יודע אם זה קיים במציאות או לא. גם אני נתון לכשפיה של הפסיכו-אקוסטיקה. לשמחתי לא בניתי על זה. אצלי הם היוו שיפור משמעותי.

זאת מכיוון שלכל אחד מה-Dayton היחסית לא יקרים - הצמדתי ByPass של AudioCap. בעבר זו היתה אצלי מנטרה - עד שנתקלתי במאמר שטען שזה שטויות במיץ, שמן נחשים אודיופילי וטמטום גמור. עם כאלה מחמאות כמעט שהתביישתי במעשיי - הסיפור של ה-AudioCap הוא לא זול כמו שאתה יודע - וגם על הכסף כמעט שהצטערתי. הדבר היחידי שמשחק לטובתי בעיניין הזה - הוא כמו שאבא שלי אומר - "גם עובדה זה fact" ואי-אפשר להתווכח עם הקרוסים שלי. הם עושים יופי של עבודה ונשמעים הרבה יותר טוב מהמקור. Dayton ומעקף של AudioCap הם פשוט קאלט בקרב מעריצי JBL ומי שדוחף את הסידור הזה הוא אחד המעריצים הגדולים (zilch) שעבד בעבר ב-JBL.

לכן, אם אתה לא מתרגל לסאונד החדש - נסה ראשית להשלים את הקבל החסר. לא יתכן שהמזבלה הזו מהר-ציון תשאר שם. דבר שני - הזמן את קבלי ה-bypass של Audiocap PPT Theta 0.01uF\600V Film/Foil מכאן והתקן אחד כזה על כל Dayton.

דבר נוסף. שמתי לב שיש לך נטייה להמציא את הגלגל ולשפר דברים שלא טעונים שיפור כמו הטרמינלים מאחורי הרמקולים שלך בעזרת לוחית אלומיניום מוליך וזוג טרמינליים שבריריים שהם תאונה שמחקה לקרות. עכשיו, אותו סיפור עם הקופסת פלסטיק הזו. קרוס-אוברים מורכבים על לוחות מזונית שטוחים כבר עשרות שנים מסיבה מסויימת. הלוח שטוח ומאפשר אוורור אופטימלי ופיזור חום אחיד מהרכיבים והכי חשוב - כל דבר נדבק אליו בקלות. קבלי יריעה (והרבה אחרים) מווברצים חזק בשעת העבודה. לכן הם מודבקים למזונית בדבק. לפעמים מדובר בדבק חם ולא גמיש ולפעמים מדובר בדבק גמיש על בסיס סיליקון אך תמיד מודבקים ויציבים במקומם כדי שהקבלים לא יפרקו את נקודות ההלחמה בשעת העבודה. אני ממליץ בחום למצוא סידור שבו הקבלים רחוקים מהנגדים ומודבקים בדבק גמיש ללוח.

אם אתה שואל אותי - חבל לבצע עבודות יזומות ולהכניס שיפורים במשהו שעובד גם ככה. את האנרגיה והזמן אפשר להשקיע במעקפים האיכותיים של AudioCap.ובלהעיף משם את השרידים האחרונים לתחנה המרכזית בת"א.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה רבה על הביקורת סילבר!! נתקלתי בעבר באנשים ששמו את הקרוס בקופסה כזאת ומשם באה היוזמה.. אם להניח את זה על פלטת עץ עדיף אז אני אגש לזה במהרה.. (או בשבת..)

בנוגע לקבל הסורר.. PARTS EXPRESS יצאו מאוד חצופים בכל הסיפור ולצערי לא נראה שאני אזמין מהם שוב. כרגע יש לי את האפשרות לשים שם קבל של WIMA במקום בערך דומה (22UF במקום 20UF).. יכול להיות שמשם תבוא הישועה.

בנוגע לBYPASS.. עוד חודש על בטוח. להפסיד (חוץ מקצת כסף) אין לי מה!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הלוח עץ פחות קריטי. ההרחקה מהנגדים (נדמה לי שבתמונה הראשונה מופיע איזה Dayton אחד שיושב ישר על נגד) וההדבקה - קיבוע של הקבלים היא קריטית!!!

ה-AudioCap הם, סך הכל, לא כל-כך יקרים - פשוט יש לך איזה שמונה כאלה - זה יוצא בסביבות $32 פלוס הובלה. סה"כ איזה 200 ש"ח. לא בשמיים. זה לא Mundorf ולא Solen ששם מדובר בעשרות רבות ואף במאות דולרים.

חוץ מזה - עלה בדעתי לשאול... המממ... תגיד, ה-Tannoy האלה, אי-פעם נשמעו לך טוב? באיזושהי קונפיגורציה, בכלל???

האם יכול להיות שיש לך בעיית הגברה או פאזה הפוכה - או משהו בקופסאות מכונת כביסה האלה - כמו למשל הגודל והכיוון של הפורט פשוט לא מתאים שם???
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 20/09/2012 21:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הם בהחלט נשמעו טוב! עם הAR הם נשמעו נהדר וגם עם הcyrus שכרגע הם מחוברים אליו.. הפאזה כנראה לא הפוכה (אחרי שבדקתי הכל 17 פעם) והתיבות בסדר (ועברו את הביקורת המחמירה של רפי האוזמן שהיה מרוצה מאוד מהצליל).

אני סתם אוהב להתעסק, לבנות, לפרק ולהרכיב :D

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Tankpopper כתב:הם בהחלט נשמעו טוב! עם הAR הם נשמעו נהדר וגם עם הcyrus שכרגע הם מחוברים אליו.. הפאזה כנראה לא הפוכה (אחרי שבדקתי הכל 17 פעם) והתיבות בסדר (ועברו את הביקורת המחמירה של רפי האוזמן שהיה מרוצה מאוד מהצליל).

...
אתה ברדקיסט!!! אחרי שרפי האוזמן מרוצה מרמקולים - לא מתעסקים איתם. ליצן. :P

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

tnsilver כתב:
Tankpopper כתב:הם בהחלט נשמעו טוב! עם הAR הם נשמעו נהדר וגם עם הcyrus שכרגע הם מחוברים אליו.. הפאזה כנראה לא הפוכה (אחרי שבדקתי הכל 17 פעם) והתיבות בסדר (ועברו את הביקורת המחמירה של רפי האוזמן שהיה מרוצה מאוד מהצליל).

...
אתה ברדקיסט!!! אחרי שרפי האוזמן מרוצה מרמקולים - לא מתעסקים איתם. ליצן. :P
...
ברדקיסט תמיד הייתי :roll: לפחות אני לא שורף את הבית \ הורס את האוטו (יותר)..

בכל אופן, החלפת קבלים עדיפה על החלפת מגברים - זול יותר ולא פחות מספק! דיברנו על זה בשרשור הקודם על הטרמינלים שבניתי... (ומאז פורקו, הוחזרו הישנים ונרכשו בננות מופרדות בעצתך!!)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #10 

ההדבקה לפי הצעתו של טומי מאוד חשובה,אל תשכח שמהבסים הכל רועד בפנים.
כבר יצא לי להיתקל בסאב אקטיבי של פירלס ''מייד אין נצרת'' שבכל התחלת פעולה היה מתכבה מעצמו,לא תאמין לסיבה...מתג ON\OFF תוצרת סין היה זז בכל בס,הפתרון היה הדבקת המתג לתיבה בנוסף לברגים אשר החזיקו אותו קודם...ועם 15 אינץ כמו שלך חובה לבצע הדבקה.
נ.ב אני כבר אמרתי שאני ממש אוהב את היצירתיות שלך? (Y) וגם את המענה של האדון ההוא שנמצא אי שם בהודו :wink:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

RAMIRAMI68 כתב:כבר יצא לי להיתקל בסאב אקטיבי של פירלס ''מייד אין נצרת'' שבכל התחלת פעולה היה מתכבה מעצמו,לא תאמין לסיבה...מתג ON\OFF תוצרת סין היה זז בכל בס,הפתרון היה הדבקת המתג לתיבה בנוסף לברגים אשר החזיקו אותו קודם...ועם 15 אינץ כמו שלך חובה לבצע הדבקה.
...
רמי יקירי, זה נכון שוופר גדול יכול במשך הזמן לפרק תיבות רעועות ולשבור הדבקות רשלניות ואולי לרופף מגעים אבל אני התכוונתי לדבר אחר. פעולת הטעינה והפריקה של קבלים, עשרות ואף מאות פעמים בשנייה, בייחוד של אלה הפועלים בתדרים גבוהים, גורמת לויברציות (רעידות) של הקבל. זו הסיבה שכמעט תמיד, במעגלים וקרוס-אוברים איכותיים הקבלים מקובעים למקומם אם בדבק ואם בהלחמה.

דרך אגב, הסיפור של Peerless בנצרת כולל את התיבות בלבד. לדעתי מדובר בנגריה שבשלב מסויים לפחות, ייצרה תיבות ברשיון של החברה הדנית תוך שיתוף פעולה. לא ברור לי מה קרה בהמשך - אולי בעלי הנגרייה לקחו לעצמם קצת יותר מידי חירות - אולי לא. בכל אופן, האוזמן בעצמו אמר לי פעם שהם עשו עבודה לא רעה בכלל.

והנה ציטוט משלי:
סאב-וופר זה ויאגרה לרמקול אימפוטנט
...

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

נ.ב אני כבר אמרתי שאני ממש אוהב את היצירתיות שלך?
...
תודה תודה :oops: כנראה שלימודי עיצוב תעשייתי הם אכן הכיוון הנכון בשבילי :lol:
סאב-וופר זה ויאגרה לרמקול אימפוטנט
...
ללא בושה - נגנב!!

ועכשיו חזרה לנושא..

הקבל החסר בדרך.. ואיתו עוד 8 קבלי מעקף (בעצת סילבר).

והפעם הם יעלו על לוח עץ.. אבל אחד יפה.. אני אשתמש באיפאה או משהו כזה :lol:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

Tankpopper כתב:...הפעם הם יעלו על לוח עץ.. אבל אחד יפה.. אני אשתמש באיפאה או משהו כזה
...
יש יצרני רכב יוקרתיים שמגדירים סוגי איזורים ורמת גימור במוצר בצורה כזו: משטח סוג 'A' גלוי לעין כל והוא מטופל, מלוטש, מוברק ומצוחצח הכי יוקרתי שאפשר. משטח סוג 'B' גלוי רק ללקוח בתוך הרכב והוא עשוי לתפארת, משטח סוג 'C' נמצא באיזורים פנימיים, מנוע, בגאז' וכדומה, שרק לפעמים נגלים לעין וגם הם זוכים לטיפול, הברקה, לוגו של החברה ויחס נוצץ. משטחי 'D' ו-'E' אינם גלויים לעין. מאחורי הדאש, מתחת לשאסי, סביב צינור המפלט וכדומה. ככל שהיצרן יותר יוקרתי, כך גם המשטחים הפחות גלויים זוכים לעיצוב וטיפול אסתטי (אולי המזיע שמעלה את הרכב לטיפול 10 יתלהב מעיצוב פקק השמן בקרטר ויספר לחבר'ה איזה ליגה עלתה לו על הליפט בעבודה).

הלוח של הקרוסאובר הוא משטח 'J'. אף אחד, להוציא המגנט של הוופר, לא אמור לשזוף את עינו בלוח הזה. אתה יכול לחסוך בהוצאות העץ המשובח ולהתקין אפילו משטח בלילת עיתון בדבק קמח וביצים למטרה זו. אף אחד לא יתן לך ציון על סוג העץ בקרוס.

(i) להפך - דיקט, מזוניט, וסנדוויץ הם סוגי המשטחים שנבחרים גם על-ידי יצרני הרמקולים היוקרתיים ביותר. זאת משום שיש גבול כמה פיין-שמעקר אפשר להיות וגם בגלל שרוב סוגי הדבק תופסים היטב על משטחים מחוספסים כאלה ובעיקר בגלל ששכבות השרף בין סיבי העץ הופכות את המשטחים האלה לפחות רגישים לחריכה כתוצאה מחום ולשריפה.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

סוף סוף - העבודה הושלמה!

היום הגיעו החלקים החסרים - קבל אחד למעגל הLOW FI ועוד מעגלי מעקף

החלטתי לוותר על עניין קופסת הפלסטיק על פי המלצות (והפצרות..) חברי הפורום.

תמונה

הקבלים הצהובים הקטנים הם קבלי המעקף (אליהם המליץ סילבר)
תמונה

וכמובן שאמא שלי צלמה אותי בסתר בזמן שהתקנתי אותם בחזרה :lol:
תמונה

אני אמנע כרגע מהצהרות פומפוזיות - אבל מהקצת ששמעתי (מפאת השעה) נראה שהשיפור הוא דרמטי! מחר אשב להקשיב כמו שצריך ואדווח בחזרה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

(Y) קולולולולולו, מזל טוב וסימן טוב, (שובר כוס) שותה ישר מהבקבוק. סוף סוף. גם נראה כמו שצריך, בלי התחכמויות מיותרות, וגם נמחקו כל השרידים לתחנה המרכזית בתל-אביב. אני חותם לך על שיפור משמעותי בסאונד ולו רק בזכות העובדה שהעפת משם את הקבל המצ'וקמק הקודם של ה-LF. אין לך מושג כמה זה משמח אותי לראות שסוף סוף לא חיבלת לך בקרוס על-ידי הדבקת קבל לנגד, סגירת הרדיאטור הקטן הזה בתוך קופסת פלסטיק או כיווץ כל הקונפיגורציה למימדים בלתי סבירים על-מנת לדחוף את הרכיבים לתוך אצבעון. ככה זה צריך להיות וכך צריך להראות!!! כל הכבוד. בפעם הבאה לך על הפתרון הפשוט ביותר מההתחלה. זכור את עיקרון KISS. (f)

רק לא הבנתי למה אתה חופף ראש במכונת הכביסה???

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #16 

יופי של עבודה (Y) תהנה.
תגיד, לא פחדת להיתקע בתוך התיבה...? :lol:

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #17 

(Y) (Y) (Y)
Rust never sleeps

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

שלום חברים.

לאחר כמה ימי האזנה הרגשתי את הצורך לשתף אתכם במה שקרה.

אז קודם סיכום אירועים קצר:

- בתחילת הדרך לרמקולים נבנו קרוסים עם קבלים פשוטים מהר ציון
- בשלב ב נבנו הקרוסים מחדש עם קבלים של DAYTON למעט בערוץ הLOW FI. הקרוסים הללו נבנו בתוך קופסאות פלסטיק, מה שעורר את זעמם של לא מעט מחברי הפורום :lol: יש לציין שבשלב זה הייתי מאוד לא מרוצה מהתוצאה הסופית - הרמקול היה צורם מאוד.
- בגלגול האחרון, הקרוסים חזרו ללוח הMDF, הושלמה החלפת הקבלים גם בLOW FI ולבסוף כל קבל קיבל במתנה מעקף של AUDICAP בהמלצת חבר הפורום היקר TNSILVER.

ועכשיו למסקנות אחרי הגלגול האחרון..

ואו!!

הכל יותר טוב - ממש ככה. הגבוהים גבוהים יותר, הנמוכים מעצבנים את השכנים יותר ורמת הפירוט עלתה פלאים. הTANNOY ידועים כדרייברים "קלילים" מאוד - הם לא מוסיפים מעצמם יותר מדי ומסתדרים כמעט עם כל הגברה, קרוס, מקור או כל דבר אחר ולכן אני לא יכול לומר שאופי הצליל השתנה - כי הרי הוא ביטוי של מה שעומד מאחורי הרמקולים יותר מהכל, אבל אין ספק שהשיפור ניכר מאוד בכל ה"מסביב".. הכל פשוט לקח צעד קדימה.

אין מרוצה ממני :)

ובימים הקרובים אני גם אספר לכם כמה יותר טוב נשמע מגבר הAR שלי עכשיו שדודו הפך אותו ל220 והוציא את שנאי ה110 שלי לגמלאות מוקדמות :lol: ומיד אחרי זה מצפה לכולם הפתעה נוספת, אליה אני בינתיים לא אפרט!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

(Y) מאוד משמח אותי לשמוע שהסאגה הזו נגמרה על הצד הטוב ביותר. לאחרונה הייתי עסוק בויכוחים לגבי יעילות קבלי המעקף. למתנגדים לרעיון יש נימוקים לא רעים בכלל. הם טוענים שמעקף של קבל זול (Dayton עם כל הכבוד, בעולם האודיופילים הקשים, לא נחשבים לקבלי יוקרה) בקבל קטן יותר ואיכותי (AudioCap כן נחשב לכזה) זה בסך הכל חיבור של שני קבלים במקביל. הם טוענים שאם סך כל הקיבולת מורכבת מ-99% קבל זול ו-1% של קבל יוקרתי התוצאה היא 99% של תפקוד בינוני ו-1% של תפקוד סביר. הם טוענים שזו המצאה שנועדה לחסוך הוצאות על קבלי יוקרה של Jensen ו-Solen ו-ClarityCap ובגדול - הם אומרים שזו שטות. לא ראיתי התייחסות לטיפול בזרמי אדווה ותדרים גבוהים מול תדרים נמוכים בתגובות האלה. מה שעוד לא ראיתי - זה שמישהו עשה נסיון אמפירי כמוך. לקח קבלים של Dayton ובדק אותם היטב, לפני חיבור המעקף, חיבר את המעקפים ובדק שוב. אני שמח שפירסמת תוצאות גם אם לא ממש התכוונת לבצע ניסוי כזה.

תמיד חשדתי שיש כאן משהו שנעלם מעיני כולם ואיזו שהי תופעה חשמלית שאין לה הסבר טוב, או הסבר מקובל, למעט השפעות פסיכו-אקוסטיות. למען האמת, התחלתי לחשוד בכך בעצמי. מאוד משמח אותי שעוד מישהו אכן מאשר שיש למעקף הזה תוצאות חיוביות וניכרות ולא רק אני מרוצה מתוצאות זהות ברמקולים שלי.

דבר נוסף שאני נורא מרוצה ממנו זה הלקח וההישג הנדרשים לכל מי שרוכש רכיבי אלקטרוניקה אודיו-קריטיים בתחנה המרכזית בת"א ותוקע אותם במקומות אסטרטגיים בסלון שלו. הנה שיעור חשוב. הזול, בסופו של דבר, יוצא יקר!

תהנה מה-Tannoy כמה שיותר. הרווחת ביושר. כל הכבוד (f)

(רק עזוב אותם במנוחה כבר - תן להם לעבוד כמו שהם. לא צריך לשפר יותר כלום :wink: )

lggddhv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #20 

@tnsilver

הי
אומנם אני מגיב קצת באיחור...
אבל מאוד נהנתי לקרוא את השרשור הזה.

יכול להיות שהקבלים הקטנים מהירים יותר ולכן תדרים גבוהים לא "מוחלקים" ...

מעניין אם הרעיון עובד גם על סלילים...
חיבור סופר סליל (קטן, ויקר) בטור לסליל גדול ובינוני (זול) ישפר את הביצועים??

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”