עזרה בקניית אוזניות לסרטים ומוזיקה בעיקר

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

שלום, אני מקווה שאני נמצא בפורום הנכון, אני רוצה לקנות אוזניות איכותיות בעיקר כדי לצפות בסרטים ולשמוע מוזיקה וממש קצת למשחקים, על מה אתם ממליצים? התקציב שלי הוא עד 1200 ש"ח.
ובנוסף יש לי שאלות נוספות:
1. חוץ מהאוזניות צריך לקנות איזשהו אביזר נוסף נניח מגבר או משהו?
2. אפשר לחבר את האוזניות ישירות לטלוויזיה?
3. שאלה נוספת שלא ממש קשורה: אם אני מחבר מחשב לטלוויזיית LCD באמצעות כבל hdmi to dvi אז זה מעביר גם וידאו וגם אודיו לטלוויזיה או שצריך כבל נוסף לאודיו? ואם כן אז איזה כבל לקנות?
תודה מראש.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

1. אתה צריך בידוד?
2. כן, אם יש לך יציאת אוזניות...
3. DVI מעביר רק ודיאו, הHDMI לא יוסיף סיגנל אודיו יש מאין. אתה צריך להוסיף כבל RCA דן ערוצי (לבן אדום) או כבל אופטי Toslink, תלוי אם אתה רוצה להוציא מהכ.קול אות אנלוגי (לא מומלץ אם OB) או דיגטלי (אבל אז אתה צריך מפענח DAC בטלוויזיה או רסיבר.

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הבנתי, תודה רבה על התשובות.
ובקשר לאוזניות לא כל כך קריטי שיהיה בידוד.

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ראיתי באינטרנט שממליצים על האוזניות Sennheiser HD25-1 II אתם ממליצים עליהם? הם יהיו טובים לצפייה בסרטים ולשמוע מוזיקה? אתם יכולים אולי להמליץ על אוזניות נוספות?
תודה מראש...

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

HD25 טובות אבל הן סגורות ואטומות, ולוחצות חזק בגלל זה. לא תענוג גדול להאזנה ביתית.

אני מציע לך על אוזניות פתוחות אם אתה יכול להרשות את הדליפת סאונד החוצה. אתה מרוויח תחושת מרחב יותר טובה פחות החזרים מהבאס, על חשבון בעומק שלו (כמה נמוך מגיע), בפוטנציה. אני משתשמש בסוני MDR-MA900. אלה אוזניות בסגנון, full-open-air, עם מעטפת housing מינמלית עם הדרייבר (הרמקול) "מושהה" באוויר ע"מ ליצור סאונד כמה שיותר אווירי, "אנטי-קופסתי". הקונספט כבר יושם לפחות פעם אחת קודם עם הMDR-F1, שגם בבעלותי. ואכן, יש להם תחושת מרחב ופתיחות חזקה מאוד, יותר מרוב האוזניות הפתחות במחיר שלהן שאתה בכל זאת מרגיש שהסאונד נוצר מאלמנט ליד הראש שלך. אמנם איכות הסאונד נטו הן לא בדיוק טובות כמו שניתן למצוא בדגמים אחרים בMSRP שלהן, אבל אני מדבר על דקויות אם אין לך נסיון עם אוזניות ברמה כזו- למעט הבאס שחסר לו עומק בסאב-באס, מ80hz ומטה. אבל עדיין לסרטים ומשחקים הן נותנות מענה מצויין לדעתי לפיצוצים ואפקטים וכאלה והיכולת למקם צלילים במרחב גם טובה מעל הממצוצע הייתי אומר.
כפיצוי יש להן את המשקל הכי נמוך בקטגוריה (195ג', בהשוואה למשל ל290ג' של ביירדינמיק DT880 שנחשבות לנוחות מאוד) וארגונומיות באמת ברמה מעל השאר כמו שסוני יודעים, רצועת ראש בגודל מינמלי שמתכווננת גם אופקית (במידה מסויימת), לא לוחצות כלל והריפוד כולו מבד נושם.

הן לא זמינות בארץ כמובן, ישפאר לא שמים קצוץ על התחום הזה או אודיו בכלל, אבל הזמנתי מjuno.co.uk והגיעו מהר וללא עיכובים במכס ושטויות כאלה.

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה על ההמלצה אבל אני לא מעוניין לקנות אוזניות בחו"ל, חבל שהם לא זמינות בארץ.
שמעתי המלצות גם על SHURE SRH940 מה אתם אומרים על האוזניות האלו?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”