התלבטות בין שני מחשבים שישמשו כשרת ביתי
אהלן,
נפלו לידי שני מחשבים די ישנים שאני רוצה שאחד מהם ישמש לי כשרת ביתי.
הדרישות שלי מהשרת- הרבה חיבורי SATA וכרטיס רשת במהירות ג'יגהביט, לא צריך RAID.
לשני המחשבים אין מספיק חיבורי SATA ואצטרך לקנות כרטיסי הרחבה.
המחשבים מבוססים על לוחות האם הבאים:
ASUS P5GC-MX
היתרון- יש לו pci-e x1- מגיע ל400MB/s לעומת הPCI שמגיע ל266MB/s.-בקר הSATA יעבוד במהירות גדולה יותר.
החסרון-אין לו כרטיס רשת מובנה במהירות גי'גהביט-ניתן לפתור ע"י קניית כרטיס חיצוני שיתחבר לPCI.(הPCI לא מגביל את המהירות של הרשת מכיוון שהמקס' שלו הוא ב2Gb/s.
GA-8I945GZME-RH
היתרון-כרטיס רשת במהירות ג'יגהביט מובנה בלוח האם.
החסרון-אין לו PCI-Ex1 ולכן בקר הSATA יעבוד במקסימום של 266MB/s.
כמה שאלות:
1. האם יש בקר SATA(לא צריך RAID) המתחבר לPCI-EX1 במחיר סביר?(לשם השוואה הבקר לPCI עולה 55ש"ח)
2. האם יש בקר SATA המתחבר לPCI-Ex16?
3. לכאורה אם מהירות הרשת היא ג'יגהביט אז אם הבקר הוא בPCI ויש בו 2 חיבורי SATA אז הוא לא יגביל את הרשת, האם זה נכון? או שרק בתיאוריה הוא מגיע ל266MB/s?
4. האם ניתן לחבר לPCI-Ex16 כרטיס PCI-Ex1?
כמובן שאשמח לשמוע עם איזה מחשב הייתם עובדים.
תודה, אריאל
נפלו לידי שני מחשבים די ישנים שאני רוצה שאחד מהם ישמש לי כשרת ביתי.
הדרישות שלי מהשרת- הרבה חיבורי SATA וכרטיס רשת במהירות ג'יגהביט, לא צריך RAID.
לשני המחשבים אין מספיק חיבורי SATA ואצטרך לקנות כרטיסי הרחבה.
המחשבים מבוססים על לוחות האם הבאים:
ASUS P5GC-MX
היתרון- יש לו pci-e x1- מגיע ל400MB/s לעומת הPCI שמגיע ל266MB/s.-בקר הSATA יעבוד במהירות גדולה יותר.
החסרון-אין לו כרטיס רשת מובנה במהירות גי'גהביט-ניתן לפתור ע"י קניית כרטיס חיצוני שיתחבר לPCI.(הPCI לא מגביל את המהירות של הרשת מכיוון שהמקס' שלו הוא ב2Gb/s.
GA-8I945GZME-RH
היתרון-כרטיס רשת במהירות ג'יגהביט מובנה בלוח האם.
החסרון-אין לו PCI-Ex1 ולכן בקר הSATA יעבוד במקסימום של 266MB/s.
כמה שאלות:
1. האם יש בקר SATA(לא צריך RAID) המתחבר לPCI-EX1 במחיר סביר?(לשם השוואה הבקר לPCI עולה 55ש"ח)
2. האם יש בקר SATA המתחבר לPCI-Ex16?
3. לכאורה אם מהירות הרשת היא ג'יגהביט אז אם הבקר הוא בPCI ויש בו 2 חיבורי SATA אז הוא לא יגביל את הרשת, האם זה נכון? או שרק בתיאוריה הוא מגיע ל266MB/s?
4. האם ניתן לחבר לPCI-Ex16 כרטיס PCI-Ex1?
כמובן שאשמח לשמוע עם איזה מחשב הייתם עובדים.
תודה, אריאל
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
היי, לשם השוואה השרת שלי הוא מבוסס e4300 core2 4gbram
המזל הוא לוח אינטל עם 6 סאטא ללא רייד. לכן השתמשתי בpciex1 לכרטיס רשת גיגהביט.
אצלך אני הייתי הולך על הראשון, כי כרטיס 1 אמור לעבוד על 16 קרא את ספר הלוח והכרטיס וודא שאין איסור. בדוק עם התמיכה של הכרטיס לוודא. (רמז לאיכות החברה אם אין תמיכה...)
ולגבי איזה כרטיס שווה להשקיע טיפה בחברה מוכרת ותסתפק בsata2 אם זה חוסך בכסף, לשרת קבצים אין צורך ביותר. ולא אל תתפשר ותקנה pci.
אבל יש קאטץ׳. אם כרטיס המסך המובנה יושב על אותם ערוצים תקווה שלא יהיו בעיות.
המזל הוא לוח אינטל עם 6 סאטא ללא רייד. לכן השתמשתי בpciex1 לכרטיס רשת גיגהביט.
אצלך אני הייתי הולך על הראשון, כי כרטיס 1 אמור לעבוד על 16 קרא את ספר הלוח והכרטיס וודא שאין איסור. בדוק עם התמיכה של הכרטיס לוודא. (רמז לאיכות החברה אם אין תמיכה...)
ולגבי איזה כרטיס שווה להשקיע טיפה בחברה מוכרת ותסתפק בsata2 אם זה חוסך בכסף, לשרת קבצים אין צורך ביותר. ולא אל תתפשר ותקנה pci.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
יש על מי לסמוך פה בפורום
למה בעצם לא ללכת על PCI? המהירות היא אותה המהירות כ-250MB/s ואין שום חשש שאם אחבר לX16 משהו אז הוא יבטל לי את הכרטיס המובנה.
למה בעצם לא ללכת על PCI? המהירות היא אותה המהירות כ-250MB/s ואין שום חשש שאם אחבר לX16 משהו אז הוא יבטל לי את הכרטיס המובנה.
זה PCI-X ולא PCI-E.drorgon כתב:1. http://www.ebay.com/itm/SuperMicro-SAT2 ... 2320769a39...
לא מתאים.
תנסה 2 ערוצים:
http://www.ebay.com/itm/2-SATA-2-eSATA- ... 27c8f22608
למרות שזה רק 2 ערוצי SATA.
4 ערוצים:
http://www.ebay.com/itm/PCI-Express-SAT ... 43af8e7456