מישהו יכול להסביר לי מה המשמעות כשהקרוסאובר של 84DB/OCTAV
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
זו "זוית הפילטר"
נגיד יש לך low pass עם 3db per octave בתדר 100hz
זה אומר שהוא "יורד" 3db באוקטבה אחת
6db per octave הוא חד יותר ויורד 6db באוקטבה אחת. ככל שערך (בכפולות של 3) גדול יותר כך הזוית חדה יותר והחיתוך "מהיר" יותר.
אפשר לקרוא עוד כאן
אגב, למה אתה שואל? או במילים אחרות,, איפוא יש לך 84db per octave??
נגיד יש לך low pass עם 3db per octave בתדר 100hz
זה אומר שהוא "יורד" 3db באוקטבה אחת
6db per octave הוא חד יותר ויורד 6db באוקטבה אחת. ככל שערך (בכפולות של 3) גדול יותר כך הזוית חדה יותר והחיתוך "מהיר" יותר.
אפשר לקרוא עוד כאן
אגב, למה אתה שואל? או במילים אחרות,, איפוא יש לך 84db per octave??
אם הכוונה במילה OCTAV למילה Octave אז הכוונה למכפלה של פי 2 (כמו אוקטבה במוזיקה).
אם נתרגם את מה שכתוב, אז ה CROSS מהווה מסנן שבהכפלת תדר מוריד את עוצמת המתח ב 84dB. כלומר אם נקודת הסינון נקבעה לתדר 2000 הרץ אז ב 4000 הרץ תהיה ירידת מתח של 84dB.
ב CROSS רגיל המספר הוא 12dB. ב CROSS משופר המספר הוא 24dB. אני לא מכיר CROSS שיש לו נתון של 84dB.
לדעתי זה לא נחוץ ובוודאי גם לא יעיל. כל סטייה קטנה בערכי הרכיבים תקלקל בהרבה את התנהגות המסנן ועלולה ליצור "בליטות ושקעים" באזור תדר המעבר.
אם נתרגם את מה שכתוב, אז ה CROSS מהווה מסנן שבהכפלת תדר מוריד את עוצמת המתח ב 84dB. כלומר אם נקודת הסינון נקבעה לתדר 2000 הרץ אז ב 4000 הרץ תהיה ירידת מתח של 84dB.
ב CROSS רגיל המספר הוא 12dB. ב CROSS משופר המספר הוא 24dB. אני לא מכיר CROSS שיש לו נתון של 84dB.
לדעתי זה לא נחוץ ובוודאי גם לא יעיל. כל סטייה קטנה בערכי הרכיבים תקלקל בהרבה את התנהגות המסנן ועלולה ליצור "בליטות ושקעים" באזור תדר המעבר.
מוטי
דיברתי שטויות...
סליחה חברים, טעיתי...אני הדיוט גמור בנושא - אבל בזכותכם לומד יום יום(f)
מדובר על 18DB/Octave הנצילות היא 84DB והוסבר לי שהנצילות נמוכה מכיווו שהקרוס "בריא" ומרובה אלמנטים. המון מחשבה הושקעה בהם ויש בהוראות שלהם בערך שני עמודים עם הסבר למה נבנה הקרוס ככה
זה הספק האמיתי של הרמקולים...
מדובר על 18DB/Octave הנצילות היא 84DB והוסבר לי שהנצילות נמוכה מכיווו שהקרוס "בריא" ומרובה אלמנטים. המון מחשבה הושקעה בהם ויש בהוראות שלהם בערך שני עמודים עם הסבר למה נבנה הקרוס ככה
זה הספק האמיתי של הרמקולים...