IMAP בבזק בינלאומי - אפשרי ?
הבנתי מנציגי בזק בינלאומי, שתיבות הדואר שלהם לא תומכות ב IMAP אלא רק ב POP3...
אני עובד במשך היום עם ארבעה מכשירים שונים ולא ייתכן כל פעם אצטרך למחוק על כל מכשיר בנפרד מיילים שונים.
האם יש דרך לעבוד עם תיבת בזק בינלאומי באותה דרך כמו שעובדים עם IMAP ?
או שנגזר עלי להשאר עם POP3 ?
אני עובד במשך היום עם ארבעה מכשירים שונים ולא ייתכן כל פעם אצטרך למחוק על כל מכשיר בנפרד מיילים שונים.
האם יש דרך לעבוד עם תיבת בזק בינלאומי באותה דרך כמו שעובדים עם IMAP ?
או שנגזר עלי להשאר עם POP3 ?
אפשר להגדיר ב GMAIL שיקרא את ה POP3 של בזק לתיבת הדואר שלך.
http://support.google.com/mail/bin/answ ... swer=21288
http://support.google.com/mail/bin/answ ... swer=21288
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יש גם אפשרות של POP3 שקבצים שנמחקים ימחקו עם סגירת האפליקציה (זה בעיקר תלוי באפליקציות כמו thunderbird).
- meandalwaysme
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מצטער לומר אבל זו שטות גמורה.
אני עם בזב"ל כבר מעל שנתיים ומשתמש בדוא"ל שלהם באמצעות IMAP.
הדוא"ל מוגדר במחשב נייח, נייד וגם בפלאפון ויש סינכרון מלא.
מדובר באותו שרת (mail.bezeqint.net), אתה פשוט משנה מ-POP3 ל-IMAP.
אני עם בזב"ל כבר מעל שנתיים ומשתמש בדוא"ל שלהם באמצעות IMAP.
הדוא"ל מוגדר במחשב נייח, נייד וגם בפלאפון ויש סינכרון מלא.
מדובר באותו שרת (mail.bezeqint.net), אתה פשוט משנה מ-POP3 ל-IMAP.
נערך לאחרונה על ידי meandalwaysme ב 29/09/2012 0:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, מרבית שרתי הדואל בעולם תומכים ב-IMAP4 וב-POP3. הם צריכים לצאת מגדרם בכדי לנטרל את היכולת הזו.
יותר סביר שהתומך הטכני פשוט לא מכיר את זה.
יותר סביר שהתומך הטכני פשוט לא מכיר את זה.
בהמשך לתגובה של "meandalwaysme" וגם של עופר, אני קצת בהלם...
בימים האחרונים דיברתי עם מס' תומכים בכירים בבזק בינלאומי וגם מנהלי שירות, כולם טוענים בתוקף שלהם אין שירותי IMAP !!!
אני קצת מבולבל, כי זה באמת נראה לי הזוי שדווקא הם נטרלו את השרות הזה.
בימים האחרונים דיברתי עם מס' תומכים בכירים בבזק בינלאומי וגם מנהלי שירות, כולם טוענים בתוקף שלהם אין שירותי IMAP !!!
אני קצת מבולבל, כי זה באמת נראה לי הזוי שדווקא הם נטרלו את השרות הזה.
- meandalwaysme
-
- חבר שרק התחיל

אין סיכוי שהם לא תומכים ב-IMAP. פשוט תגדיר את החשבון כפי שציינתי. השרת הוא mail.bezeqint.net בפרוטוקול IMAP.
אוקי ולהגדיר בשדה של הדואר יוצא את זה ?meandalwaysme כתב:אין סיכוי שהם לא תומכים ב-IMAP. פשוט תגדיר את החשבון כפי שציינתי. השרת הוא mail.bezeqint.net בפרוטוקול IMAP....
Out.bezeqint.net
אמ כן אני אנסה. מוזר העניין הזה איתם לא מובן לי מה האינטרס לא להצהיר על השרות הזה
- meandalwaysme
-
- חבר שרק התחיל

אכן.
אף אחד מהשרתים לא דורש הצפנה.
שרת הדואר היוצא כן דורש אימות.
וכמובן, שימוש בפורטים שהוגדרו מראש.
IMAP משתמש ב-143.
SMTP (דואר יוצא) משתמש ב-25.
אף אחד מהשרתים לא דורש הצפנה.
שרת הדואר היוצא כן דורש אימות.
וכמובן, שימוש בפורטים שהוגדרו מראש.
IMAP משתמש ב-143.
SMTP (דואר יוצא) משתמש ב-25.
עדכון
1.הגדרתי החשבון על IMAP.
2 . אפשר לשלוח ולקבל מיילים.
3. יש בעיה שלא ניתן לפתוח תיקיות תחת החשבון ויותר גרוע מזה, אני לא יכול לייבא את כל התיקיות שהיו לי בחשבון IMAP הקודם !
יש פתרון לכך ? הרי זה אחד הדברים החשובים ב IMAP סנכרון התיקיות בכל המחשבים באופן זהה.
אגב, שאני מגדיר החשבון ב POP3 כן אפשר להוריד את כל התיקיות...
יכול להיות שכאן טמון העניין שלא ניתן להשתמש ב IMAP .
תודה !
2 . אפשר לשלוח ולקבל מיילים.
3. יש בעיה שלא ניתן לפתוח תיקיות תחת החשבון ויותר גרוע מזה, אני לא יכול לייבא את כל התיקיות שהיו לי בחשבון IMAP הקודם !
יש פתרון לכך ? הרי זה אחד הדברים החשובים ב IMAP סנכרון התיקיות בכל המחשבים באופן זהה.
אגב, שאני מגדיר החשבון ב POP3 כן אפשר להוריד את כל התיקיות...
יכול להיות שכאן טמון העניין שלא ניתן להשתמש ב IMAP .
תודה !
- meandalwaysme
-
- חבר שרק התחיל

מעולה. אכן יש תמיכה ב-IMAP. כמו שצריך להיות.1.הגדרתי החשבון על IMAP.
2 . אפשר לשלוח ולקבל מיילים....
לא בהכרח. עליך להיכנס לממשק ה-WEB של הדוא"ל, וליצור את התיקיות כרצונך. לאחר מכן, עליך להירשם לתיקיות דרך תוכנת הדואר שלך (אאוטלוק, למעשה): לחיצה עם העכבר הימני על החשבון הראשי, ובחירה ב"תיקיות IMAP", לחיצה על "שאילתה" (Query) לקבל את רשימת התיקיות, ולאחר מכן לבחור בתיקיות שאתה מעוניין שתופענה ולהירשם עבורן. (כפתור Subscribe) ולבסוף אישור. למען האמת, אתה יכול ליצור את התיקיות שלך בחלון הנוכחי, אבל לדעתי יהיה לך קל יותר דרך ממשק ה-WEB.3. יש בעיה שלא ניתן לפתוח תיקיות תחת החשבון ויותר גרוע מזה, אני לא יכול לייבא את כל התיקיות שהיו לי בחשבון IMAP הקודם !...
ברגע שתראה את התיקיות, כל מה שנשאר לך לעשות הוא לגרור את ההודעות מתיקייה אחת לשנייה. אם אתה אכן עובד עם אאוטלוק, גלה סובלנות ובצע בזהירות שכן לאאוטלוק יש נטייה להיכנס למצב "לא מגיב" באופן די מהיר. אפשר אפילו להעביר הודעות בשלבים, גם כאשר יש המון הודעות בתיקייה**.
נא לא להגדיר את החשבון כ-POP3 בשום התקן, בשום מצב.אגב, שאני מגדיר החשבון ב POP3 כן אפשר להוריד את כל התיקיות......
אם החשבון מוגדר כרגע (שוב, בכל התקן שהוא), הסר את החשבון לפני שאתה מבצע את הנ"ל.
ברוב המקרים, ובאם לא הוגדר להשאיר עותק על השרת, הגדרה כ-POP3 תוריד את כל הודעות הדוא"ל למחשבך האישי במקום שההודעות תשמרנה ע"ג השרת. לכן אין טעם להתעסק בזה.
** כמובן: וודא שנפח התיבה שלך מסוגל להכיל את כל ההודעות.
הערה נוספת, ואני מתנצל אם אני נותן יותר מדיי מידע בבת-אחת:
במידה וזה חשוב לך (ואני מעריך שכן), יש להגדיר שאאוטלוק ישמור את ההודעות שאתה שולח דרכו ע"ג השרת. באופן שהוא בחזקת ברירת מחדל, הודעות שנשלחות נשמרות במחשב המקומי ולא בתיקייה ה-Sent שע"ג השרת. אותו מצב קורה גם כאשר אתה מוחק הודעות (תיקיית Trash). כדי לשנות זאת: פתח את מאפייני החשבון, ובחר ב'מתקדם' ושנה את התיקייה בהתאם בלשוניות 'פריטים שנשלחו' ו'פריטים שנמחקו' (לרוב תחת Inbox). וכחוק נלווה, כאשר אתה מוחק הודעות, דאג לרוקן אותן מפריטים שנמחקו, במידה ואתה אכן לא זקוק להן יותר. כל עת שיש הודעות בתיקייה זו, הודעות אלה תופסות מנפח התיבה.
קודם כל תודה על התשובה המפורטת !
עשיתי מה שכתבת - אני נתקע בשלב מסויים
הרי כל המטרה ב IMAP זה לפתוח תיקיה במכשיר אחד ואחכ לראות את אותה תיקייה עם ההודעות שלהם על שאר המכשירים.
השאלה היא, האם אני חייב לפתוח תיקיות דרך הממשק בלבד ואיך אני מעביר פיזית את ההודעות שהיו באותה תיקיה ?
הרי אם ה IMAP היה עובד הייתי מייבא את קובץ ה PST ותך שניה הכל היה מסתכרן.
ככה ממה שאני מבין אצטרך כל פעם לעשות עבודה שחורה מאד לגבי כל תיקייה חדשה, כי כעת אני לא יכול לפתוח תיקייה חדשה ישירות מהאאוטלוק....
אני טועה ?
עשיתי מה שכתבת - אני נתקע בשלב מסויים
הרי כל המטרה ב IMAP זה לפתוח תיקיה במכשיר אחד ואחכ לראות את אותה תיקייה עם ההודעות שלהם על שאר המכשירים.
השאלה היא, האם אני חייב לפתוח תיקיות דרך הממשק בלבד ואיך אני מעביר פיזית את ההודעות שהיו באותה תיקיה ?
הרי אם ה IMAP היה עובד הייתי מייבא את קובץ ה PST ותך שניה הכל היה מסתכרן.
ככה ממה שאני מבין אצטרך כל פעם לעשות עבודה שחורה מאד לגבי כל תיקייה חדשה, כי כעת אני לא יכול לפתוח תיקייה חדשה ישירות מהאאוטלוק....
אני טועה ?
- meandalwaysme
-
- חבר שרק התחיל

המטרה העיקרית של IMAP היא לשמור את ההודעות ע"ג השרת כך שיש סינכרון מלא מכל התקן אליו אתה ניגש, שמתחבר לשרת הדואר.
באשר לשאלתך, כפי שציינתי, אתה יכול לפתוח תיקיות חדשות גם דרך אאוטלוק.
ההצעה לפתוח תיקיות דרך הממשק היתה רק להציג דרך נוספת. מתנצל אם בלבלתי.
על מנת ליצור תיקיות חדשות באאוטלוק:
פתח את אאוטלוק, כאשר החשבון כבר מוגדר כ-IMAP.
לחץ על שם החשבון שלך (כתובת המייל שלך) עם העכבר הימני כפי שבתמונה, ובחר ב"New Folder".
יפתח לך חלון בו תתבקש לתת שם לתיקייה החדשה (כמו הדוגמא שכתבתי בתמונה) והמיקום שלה.
שים לב: Inbox מהווה את המיקום ההירכי הכי גבוה (התיקייה הראשית). לא ניתן ליצור תיקיות מעליה אלא רק מתחתיה. לכן חשוב מאוד שתסמן את Inbox מבחינת המיקום כאשר אתה מעוניין בתיקייה ראשית.
[img2=550x472]http://i47.tinypic.com/2hg4k7c.jpg[/img2]
עכשיו, כשהתיקיות פתוחות, כל מה שנותר לך הוא להעביר את ההודעות מה-PST אל ה-IMAP.
זה יכול להתבצע ע"י Drag and drop (גרירה של ההודעות), או לחיצה על קבוצה של הודעות עם העכבר הימני ובחירה ב'העבר' או 'העתק' ובחירה בתיקיות החדשות כיעד.
כמובן שיש לך אפשרות לשנות את שמה של תיקייה בשרת או אפילו למחוק אותה. הדבר נעשה באופן די פשוט ע"י לחיצה עם העכבר הימני על התיקייה ובחירה באופציה הרצויה.
חשוב לי להדגיש עוד דבר, בתקווה וזה יקל עליך:
אם כבר יש לך תיקיות מוגדרות, אין ממש טעם שתיצור אותן מחדש ותתחיל להעביר את ההודעות מתיקייה קיימת ב-PST לתיקייה חדשה. אתה יכול לקחת את כל התיקייה בשלמותה, ופשוט להעתיק אותה ישירות אל ה-Inbox:
לחץ עכבר ימני על התיקייה שאתה מעוניין להעביר ובחר ב'העתק תיקייה'. (עדיף לבחור ב'העתק תיקייה' ולא ב'העבר תיקייה' ע"מ שלא לאבד נתונים חשובים במידה ומשהו ישתבש.) ברגע שבחרת ב'העתק תיקייה', יופיע לך חלון שיבקש את הנתיב אליו אתה מעוניין להעתיק. נווט אל חשבון ה-IMAP שלך ובחר ב'Inbox'. פעולה זו תגרום להעתקה של התיקייה שבחרת תחת ה-Inbox.
כמו שאמרתי בהודעה קודמת, תעתיק תיקייה-תיקייה ע"מ שלא לגרום לאאוטלוק לא להגיב.
ובנושא קשור, ע"מ לדאוג לכך שאאוטלוק אכן ישמור עותק מההודעות שאתה שולח דרכו על השרת, ואכן ימחוק הודעות לתיבת 'פריטים שנמחקו' שנמצאת על השרת, היכנס למאפייני החשבון ואז ל'הגדרות מתקדמות', והגדר כפי שמופיע בתמונה. אני מזכיר כי הודעות שתמצאנה ב'פריטים שנמחקו' או 'Trash' במקרה הנוכחי עדיין תופסות מנפח התיבה ולכן יש לרוקן את התיבה לעיתים קרובות.
[img2=550x315]http://i48.tinypic.com/9iu1hc.jpg[/img2]
באשר לשאלתך, כפי שציינתי, אתה יכול לפתוח תיקיות חדשות גם דרך אאוטלוק.
ההצעה לפתוח תיקיות דרך הממשק היתה רק להציג דרך נוספת. מתנצל אם בלבלתי.
על מנת ליצור תיקיות חדשות באאוטלוק:
פתח את אאוטלוק, כאשר החשבון כבר מוגדר כ-IMAP.
לחץ על שם החשבון שלך (כתובת המייל שלך) עם העכבר הימני כפי שבתמונה, ובחר ב"New Folder".
יפתח לך חלון בו תתבקש לתת שם לתיקייה החדשה (כמו הדוגמא שכתבתי בתמונה) והמיקום שלה.
שים לב: Inbox מהווה את המיקום ההירכי הכי גבוה (התיקייה הראשית). לא ניתן ליצור תיקיות מעליה אלא רק מתחתיה. לכן חשוב מאוד שתסמן את Inbox מבחינת המיקום כאשר אתה מעוניין בתיקייה ראשית.
[img2=550x472]http://i47.tinypic.com/2hg4k7c.jpg[/img2]
עכשיו, כשהתיקיות פתוחות, כל מה שנותר לך הוא להעביר את ההודעות מה-PST אל ה-IMAP.
זה יכול להתבצע ע"י Drag and drop (גרירה של ההודעות), או לחיצה על קבוצה של הודעות עם העכבר הימני ובחירה ב'העבר' או 'העתק' ובחירה בתיקיות החדשות כיעד.
כמובן שיש לך אפשרות לשנות את שמה של תיקייה בשרת או אפילו למחוק אותה. הדבר נעשה באופן די פשוט ע"י לחיצה עם העכבר הימני על התיקייה ובחירה באופציה הרצויה.
חשוב לי להדגיש עוד דבר, בתקווה וזה יקל עליך:
אם כבר יש לך תיקיות מוגדרות, אין ממש טעם שתיצור אותן מחדש ותתחיל להעביר את ההודעות מתיקייה קיימת ב-PST לתיקייה חדשה. אתה יכול לקחת את כל התיקייה בשלמותה, ופשוט להעתיק אותה ישירות אל ה-Inbox:
לחץ עכבר ימני על התיקייה שאתה מעוניין להעביר ובחר ב'העתק תיקייה'. (עדיף לבחור ב'העתק תיקייה' ולא ב'העבר תיקייה' ע"מ שלא לאבד נתונים חשובים במידה ומשהו ישתבש.) ברגע שבחרת ב'העתק תיקייה', יופיע לך חלון שיבקש את הנתיב אליו אתה מעוניין להעתיק. נווט אל חשבון ה-IMAP שלך ובחר ב'Inbox'. פעולה זו תגרום להעתקה של התיקייה שבחרת תחת ה-Inbox.
כמו שאמרתי בהודעה קודמת, תעתיק תיקייה-תיקייה ע"מ שלא לגרום לאאוטלוק לא להגיב.
ובנושא קשור, ע"מ לדאוג לכך שאאוטלוק אכן ישמור עותק מההודעות שאתה שולח דרכו על השרת, ואכן ימחוק הודעות לתיבת 'פריטים שנמחקו' שנמצאת על השרת, היכנס למאפייני החשבון ואז ל'הגדרות מתקדמות', והגדר כפי שמופיע בתמונה. אני מזכיר כי הודעות שתמצאנה ב'פריטים שנמחקו' או 'Trash' במקרה הנוכחי עדיין תופסות מנפח התיבה ולכן יש לרוקן את התיבה לעיתים קרובות.
[img2=550x315]http://i48.tinypic.com/9iu1hc.jpg[/img2]
מצויין - אין מילים
...
התקדמתי
1. הבנתי איך לפתוח תיקיות
2. התחלתי להעביר תיקיות מה PST לתיקיות תחת הדואר נכנס.
אבל ...
יש לי עשרות תיקיות בנפח עצום, למה בעצם זה כל כך מסובך, למה אי אפשר לייבא במכה אחת את כל התיקיות בייבוא של קובץ ה PST ?
בכל מקרה אתה גדווווול !
אני אעבוד על זה ובערב אעבור למחשב בבית ואראה איך זה עובד, אח"כ אשמח לדעת איך להגדיר הנ"ל גם באיייפון
התקדמתי
1. הבנתי איך לפתוח תיקיות
2. התחלתי להעביר תיקיות מה PST לתיקיות תחת הדואר נכנס.
אבל ...
יש לי עשרות תיקיות בנפח עצום, למה בעצם זה כל כך מסובך, למה אי אפשר לייבא במכה אחת את כל התיקיות בייבוא של קובץ ה PST ?
בכל מקרה אתה גדווווול !
אני אעבוד על זה ובערב אעבור למחשב בבית ואראה איך זה עובד, אח"כ אשמח לדעת איך להגדיר הנ"ל גם באיייפון
- meandalwaysme
-
- חבר שרק התחיל

תודה. אני שמח לשמוע שאתה מתקדם.
PST או Personal Storage הוא קובץ שאאוטלוק יודע לפענח ולקרוא. בשרת, זה קצת אחרת.
אתה יכול לקחת את כל התיקיות שלך ופשוט "לזרוק" אותן תחת ה-Inbox ויכול מאוד להיות שזה יעבוד "במכה אחת" אבל מהניסיון שלי עם אאוטלוק, אני מציע לך לבצע את זה בשלבים ובאופן יסודי.
מה שחשוב להבין הוא שבהעתקה של ההודעות אתה למעשה מעלה את ההודעות לשרת הדואר. לכן התהליך לוקח זמן.
כמו שאמרת, אני ממליץ לך להעביר בינתיים תיקייה או שתיים ולבדוק שהשינוי מתבצע בהתקנים אחרים (רק לשם דגימה).
ושוב מדגיש, (אני נשמע כמו תקליט שבור) קח בחשבון שיש לך נפח מוגבל מאוד בתיבת הדוא"ל. שלא כמו עם POP3, בהן ההודעות יורדות למחשב שלך ולמעשה כמעט ואין הגבלה לכמות הודעות הדוא"ל שאתה יכול לשמור (תלות בכונן הקשיח, אבל מדובר בכמות נכבדת במובנים של היום), ב-IMAP ההודעות נמצאות על השרת. לכן חשוב מאוד שתוודא שיש לך נפח מתאים כי במידה ותחרוג, לא תוכל לקבל הודעות חדשות.
בכל הנוגע להגדרת מייל באייפון (חייב להודות שאני אישית מעריץ נלהב של אנדרואיד), יש מלא מדריכים פשוטים. הנה אחד לדוגמא, כאשר הפרטים הטכניים הם בעיקר כמו אלה שהגדרת באאוטלוק.
PST או Personal Storage הוא קובץ שאאוטלוק יודע לפענח ולקרוא. בשרת, זה קצת אחרת.
אתה יכול לקחת את כל התיקיות שלך ופשוט "לזרוק" אותן תחת ה-Inbox ויכול מאוד להיות שזה יעבוד "במכה אחת" אבל מהניסיון שלי עם אאוטלוק, אני מציע לך לבצע את זה בשלבים ובאופן יסודי.
מה שחשוב להבין הוא שבהעתקה של ההודעות אתה למעשה מעלה את ההודעות לשרת הדואר. לכן התהליך לוקח זמן.
כמו שאמרת, אני ממליץ לך להעביר בינתיים תיקייה או שתיים ולבדוק שהשינוי מתבצע בהתקנים אחרים (רק לשם דגימה).
ושוב מדגיש, (אני נשמע כמו תקליט שבור) קח בחשבון שיש לך נפח מוגבל מאוד בתיבת הדוא"ל. שלא כמו עם POP3, בהן ההודעות יורדות למחשב שלך ולמעשה כמעט ואין הגבלה לכמות הודעות הדוא"ל שאתה יכול לשמור (תלות בכונן הקשיח, אבל מדובר בכמות נכבדת במובנים של היום), ב-IMAP ההודעות נמצאות על השרת. לכן חשוב מאוד שתוודא שיש לך נפח מתאים כי במידה ותחרוג, לא תוכל לקבל הודעות חדשות.
בכל הנוגע להגדרת מייל באייפון (חייב להודות שאני אישית מעריץ נלהב של אנדרואיד), יש מלא מדריכים פשוטים. הנה אחד לדוגמא, כאשר הפרטים הטכניים הם בעיקר כמו אלה שהגדרת באאוטלוק.