שרשור תגובות: נו, אז איך האייפון 5?

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
HTmag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 593
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 306 פעמים

שליחה #1 

למאמר: נו, אז איך האייפון 5?

תמונה

כמה וכמה סוקרים ברשת קיבלו את האייפון 5 (תחת הגבלות אמברגו) כמעט מיד עם השקתו והם מתחילים להוציא ביקורות של המכשירים.
האם הם אהבו את האייפון 5?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

כמו שזה נראה מהכתבה, חוץ מצרות וכאבי ראש, אין בשדרוג המכשיר הזה כלום (חוץ משורה נוספת לאפליקציות).
חלק מהיתרונות של האייפון זה שימושו כנגן מוסיקה וההתממשקות שלו לכל מיני דוקים שונים ומשונים בכל מיני צורות וצבעים. מסתבר שעכשיו גם לחגיגה הזאת אפל שמה סוף. איפה ילכו עכשיו כל הרמקולים המצ'וכללים האלה אם הוא לא יכול לעמוד....?
ועל הנאנו סים... בכלל..... באמת היה חסר להם המקום הקריטי הזה של המחבר ולסים שהיו צריכים להקטין אותם?
נערך לאחרונה על ידי roypeles ב 20/09/2012 15:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

עופר תודה - פעם ראשונה שהפורום הזה חוסך לי כסף במקום ההיפך... :D

"המסקנה האישית שלי היא שאם יש לכם אייפון 4 או פחות ואתם זקוקים לשדרוג (וכמובן אם אנדרויד לא בא בחשבון), האייפון 5 יהיה בהחלט שדרוג משמעותי. את מרבית הפונקציות האחרות שלו ניתן להשיג עם האייפון 4S לאחר התקנת iOS6."

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

roypeles ,יש חסרונות וזה נכון .. אבל יש גם הרבה יתרונות אחרים של המכשיר החדש ובסך הכל זה מכשיר מצויין .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

IamEzio כתב:roypeles ,יש חסרונות וזה נכון .. אבל יש גם הרבה יתרונות אחרים של המכשיר החדש ובסך הכל זה מכשיר מצויין .
...
אתה צודק, לא התכוונתי למכשיר עצמו, שהוא מכשיר נהדר, אלא רק לשדרוג שלו מ 4S, ולכן גם ערכתי.
בנוסף אבהיר שוב, כי זה נאמר לאור מה שהוצג בכתבה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1493
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #6 

לפני מספר חודשים ולאחר אישור תקציבי משרת האוצר בבית, החלטתי לקנות אייפון 5 עוד לפני שידעתי בכלל איך הוא יראה או איזה תכונות יהיו בו....
היום אני יודע בוודאות שאני לא ירכוש אייפון 5
פתאום ירד לי האסימון שאני רוצה אייפון 5 רק כי יצא אייפון 5 ולא כי אני באמת צריך. רק רוצה!!

החלטתי שנמאס לי להיות שבוי בתופעת ה"עדר" וקניה עיוורת של עוד מוצר מבית APPLE...

יש ברשותי אייפון 4 ואני מרוצה ממנו מאוד ולא מתכוון להחליפו כרגע

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

אני לא מבין איך אפשר להתרגש מטלפון כזה גרוע - גם מחבר חדש (ולא תקני - אפל נלחמו כמו משוגעים בתקינה באירופאית שמחייבת התאמה למיקרו USB בכל סמארטפון, ועקפו אותה ב-2009 ע"י אספקת מתאם מהחיבור הישן שלהם למיקרו USB בחינם עם כל מכשיר... אז הם עוד נעמדו על הרגליים האחוריות והכריזו בראש חוצות שהם לא יחליפו את החיבור שלהם בשופ פנים ואופן!), גם נאנו-סים וגם מסך עם פרופורציות דפוקות..! 8O (W) (n)

כבר הרבה זמן חברה כ"כ גדולה לא זילזלה באופן כ"כ בוטה בלקוחות שלה, והאמת היא שאני די מופתע שהבלוגוספירה לא נכנסה בהם הרבה יותר חזק.

נ.ב. סטיב ג'ובס מתהפך בקברו ללא ספק... :oops:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78807
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #8 

epony

מה שמדהים אותי הוא הרפיסות של האיחוד הארופאי מול אפל, ביחס לתקיפות שלהם בתקופת מיקרוסופט. אם מיקרוסופט נושמת IE לא נכון (עם 30% חדירה בשלב הזה) הם מקבלים קנס של מיליארדים, בעוד שאפל לא טורחת לאפשר לנו להחליף דפדפן או אימייל בטלפון או בטאבלטים שלהם.

זה שערוריה ועצוב מאוד שמשרדי ה-fair trade שם שכחו את משימתם.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #9 

epony , איזה שטות ...

פרופורציה לא תקינה ? יחס המסך הוא כמעט 16:9, הרבה מכשירי אנדרואיד חדשים מגיעים ביחס מסך דומה עם מסכי הqHD והמכשירים שעושים שימוש במסכי ה720p במקום 1280X800..

והמחבר החדש .. שאת הבעיות מול איחוד הסטנדרטים של אירופה (או איך שלא קוראים לזה שם) אפל תפתור בעצמה... לדעתי בסך הכל אף אחד לא הבטיח לכם מחבר חדש וסטנדטי, אני עוד הייתי מבין אם היה מחבר סטנדרטי ואותו החליפו למשהו יעודי שלהם .. אבל בסך הכל הם התאימו חיבור שכבר לא היה סטנדטי לצרכים שלהם לפי הטכנולגויות העדכניות כיום ואין בזה שום דבר רע לדעתי .
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 20/09/2012 18:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #10 

oferlaor

ומה עם הרפיסות של קהל היעד (כלומר לצורך העניין אתה ויתר הצרכנים הקבועים של אפל) שאוכלים בכפית את כל מה שאפל מאכילה אותם וממשיכים לקנות מוצר אחר מוצר בשקיקה ?

epony

איזו הסחפות.אייפון 5 לא טלפון גרוע,אפילו לא קרוב להיות גרוע.

גליוי נאות - הכותב הוא לקוח מאוד מאושר של אנדרואיד וסמסונג גלקסי 2 .
נערך לאחרונה על ידי ירקרק ב 20/09/2012 19:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

כמה אנשים פה צריכים לקרוא את מה שהם כותבים פעם נוספת.
הבעיה הכי גדולה של אפל היא הגן הסגור? זאת לא בעיה, זו הפילוסופיה שלהם. אם זה לא היה ככה, זה לא היה אפל.
אפל תמיד הייתה גן סגור. לא כל מחשב יכול לעבוד עם OSX, לא כל חומרה מתאימה, לא כל הארדיסק וכו' וכו'.

המחבר החדש זה דווקא הדבר הכי טוב באייפון לדעתי. הטמטום הוא שבכל שאר המחברים המודרנים לא עשו מחבר דו צדדי. יש מפצלי USB שכל הקטע שלהם זה שהם דו צדדיים. אני מקווה שאפל תלחם על המחבר הזה ופעם הבאה שייצרו סטנדרט החיבור של MINI USB יהיה גם דו צדדי. נמאס כבר מחיבורים שצריך שעה לשחק איתם בשביל שיכנסו. חבל שאפל לא הגדילו ראש עוד ועשו גם חיבור מגנטי כמו חיבור המטען בלפטופים שלהם - רק לשים את הכבל חיבור מקרוב והוא יתחבר מעצמו.

אני שומר את דעתי על המסך עד שאני אשחק איתו. הרוחב נשמר שזה טוב אבל אני לא יודע אם הגובה החדש יישאר מתאים לעבודה ביד אחת (או שיצטרכו כבר לשחק עם המיקום של הטלפון ביד או אפילו... להחזיק ביד אחת ולתפעל בשניה - אסון ארגונומטרי מוחלט לטלפון בעיני).

עפר, מה אתה בעצם אומר? יש דפדפנים וקליינטים של מייל שהם לא של אפל. ספארי מבוסס WEBKIT שהוא קוד פתוח ועובד בסטנדרטים ידועים מראש. הדמיון בין זה לבין אינטרנט אקספלורר הוא דק עד לא קיים.
IE היה דפדפן שהתעלם מניסיונות לסטנדרטיזציה של השוק בניסיון להרוס את התחרות (כל האתרים היו צריכים להכתב לדפדפן שלא תואם קוד של דפדפנים אחרים, ולכן אנשים עזבו את נטסקייפ ואת הדפדפנים האחרים). מיקרוסופט השתמשו במערכת ההפעלה שלהם בשביל לתת לך מוצר שפגע ישירות בחברות אחרות. אפל מתקינה לך מראש מוצר (דפדפן וקליינט מייל), מתקינה לך מראש מוצר שמאפשר לך להוריד מוצר מתחרה (APP STORE), עובדת בסטנדרטים ידועים ואפילו משתפת את המנוע שלה בקוד פתוח (WEBKIT הוא שלה). חברה לא צריכה להיקנס כי יש לה מוצר פופולרי. חברה צריכה להיקנס רק אם היא מנצלת את הכוח שלה לפגיעה בחברות אחרות ואפל לא עושה את זה. אם אפל לא תאפשר לנו להוריד דפדפנים אחרים וקליינטים של מייל ואיכשהו תדאג שרק שלה יוכלו להציג תוכן אז יהיה מקום לקנוס אותה.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

נמחק^

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

הניק שלי זה לא פיש. באותיות גדולות זה FLSH
וכן, זה באמת לא נכון להגיד שההבעיה הכי גדולה של מוצר זה בדיוק הקו שמאפיין אותו. אתה יכול להגיד שזה מה שגורם לו לא להיות לטעמך וזה בסדר גמור - אבל להגיד שזאת בעיה כשזה בדיוק כמו שאפל רוצה שהמוצר יהיה זה כבר לא נכון. לא מדובר על עניין של טעם וריח ואז הדיעה שלך יכולה להיות מה שתרצה, זה עניין סמנטי ואתה פשוט טועה.

הנה הקבלה קרובה להפליא - להגיד על אנדרויד שהבעיה שלו זה שכל מפתחת יכולה לעשות מה שבא לה כי זו מערכת פתוחה ואפשר לפרוץ הכל - זה היה הקו שהוביל ליצירת אנדרויד מלכתחילה. זה לא מטומטם להגיד שמה שעושה את אנדרויד אנדרויד הוא בעיה? אני יכול להגיד שזה לא לטעמי, אבל אני לא יכול להגיד שזה רע ושזו בעיה.
כשמשהו הוא תוצר של חוסר פיתוח או חוסר תשומת לב זו בעיה. כשמשהו הוא תוצר של DESIGN מסויים הוא לא בעיה, הוא פשוט לא כוס התה שלך.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #14 

אני אוהב את האייפון בגלל שהIOS הוא גן סגור, אני לא צריך להתעסק בכלום מעבר לתפעול המכשיר היום יומי.

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #15 

בקרוב אצלי
רק עוד חודשיים עד להגעתו לארץ
נערך לאחרונה על ידי עמית_לגו ב 21/09/2012 7:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
כל הכתבות שלי
עמית לגו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78807
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #16 

ירקרק

זה רק טלפון- כמה שנאה יש לך בלב...

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

שנאה? חס ושלום.בלב שלי יש רק אהבה.

אני מבין שלא בא לך לענות לשאלה לגיטימית...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #18 

IamEzio כתב:epony , איזה שטות ...

פרופורציה לא תקינה ? יחס המסך הוא כמעט 16:9, הרבה מכשירי אנדרואיד חדשים מגיעים ביחס מסך דומה עם מסכי הqHD והמכשירים שעושים שימוש במסכי ה720p במקום 1280X800..

והמחבר החדש .. שאת הבעיות מול איחוד הסטנדרטים של אירופה (או איך שלא קוראים לזה שם) אפל תפתור בעצמה... לדעתי בסך הכל אף אחד לא הבטיח לכם מחבר חדש וסטנדטי, אני עוד הייתי מבין אם היה מחבר סטנדרטי ואותו החליפו למשהו יעודי שלהם .. אבל בסך הכל הם התאימו חיבור שכבר לא היה סטנדטי לצרכים שלהם לפי הטכנולגויות העדכניות כיום ואין בזה שום דבר רע לדעתי .
...
פרופורציה לא תקינה מכיוון שהרוחב נשאר אותו הדבר כמו במכשירים הקודמים ורק הגובה "נמתח" באופן משמעותי. זה שזה יוצא 16:9 לא אומר יותר מדי כי אנחנו מדברים פה על טלפון ולא על TV או מקרן. במבחן התוצאה, כל האפליקציות הקיימות נראות בין נורא לזוועה על המכשיר החדש, והמתיחה שלו דווקא גם את המיקום של המקלדת שזו כבר פגיעה ממשית בחוויית המשתמש היומיומית.

המחבר החדש בעייתי לא (רק) בגלל שהוא לא סטנדרטי אלא בעיקר בגלל שהוא לא תואם אף מכשיר שכבר קיים היום בשוק (דוקים וכיו"ב), ובניגוד לכל חברה אחרת בעולם, אפל ממשיכה להיות היחידה שלא נצמדת לתקן המיקרו USB הגלובאלי. זו סחטנות מהסוג הגרוע ביותר ואין לה מקום בעולם - זו גם הסיבה שהאיחוד האירופי תיקן את התקנות הרלוונטיות המחייבות תאימות עם הסטנרדרט של מיקרו-USB, ואפל היחידה שמשתינה מהמקפצה בהקשר הזה.

אז לא, זו לא שטות לדעתי - יש פה מגמה שנמשכת כבר שנים של זלזול מופגן בלקוחות שהולך הרבה מעבר ל-"אנחנו יודעים יותר טוב מכם מה טוב לכם" המתנשא של ג'ובס, שלטוב ולרע, כשהוא פגע הוא היה מלך העולם וכשהוא פספס הוא שרף מיליארדי דולרים - האייפון 5 מייצג החמצה כ"כ גדולה שהיא מרימה את המסך מעל ה-WOW החזק כ"כ של כל מה שיוצא תחת ידה של אפל בחמשת השנים האחרונות וחושפת את האמת המביכה: המלך הוא עירום (והוא גם לא יודע לקרוא מפה...)! (W)

נ.ב. אז אולי זה לא טלפון גרוע במובן המילולי של המילה, אבל זה בהחלט מוצר-הדגל-המזמן-לא-מהפכני של חברה שבשנה האחרונה יותר מאכזבת ממחדשת, ומאז ומתמיד נקטה בגישה מאוד בעייתית מול הלקוחות שלה.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”