חושב על מעבר לגולן טלקום - כמה שאלות

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם.

כיום אני נמצא באורנג' הח**ות ויש לי בעיקרון מכשיר בחיוב/זיכוי ב- 99 ש"ח לחודש ונשארו לי 17 חודש.
התוכנית היא תוכנית של 200 דקות/SMS ו- 20MB גלישה שעלתה לי 128 ש"ח בחודש ועכשיו הם משום מה גובים 139 ש"ח בחודש. (מצליח, לא ?)

אז נמאס לי מהם, ומכיוון שכבר הם עשו עלי את תרגיל המצליח שלהם כשבדיוק לקחתי את המכשיר וג(נ)בו ממני למעלה מ- 100 ש"ח נוספים בחודש ואחרי מאבק ממושך בהתערבות משרד התקשורת הם החזירו את כל אשר ג(נ)בו ממני, הפעם אין לי כוח יותר אליהם.

למעשה, אני לא משתמש הרבה בסלולר ולכן התוכנית של 10 ש"ח לחודש בגולן מתאימה לי (גם אם קצת אחרוג לכאן או לכאן). מה גם, שגם אחרי שאני אאלץ לשלם לאורנג' 99 ש"ח על המכשיר עד גמר התשלומים, זה יביא אותי לתשלום כולל של 109 ש"ח - זול יותר ב- 30 ש"ח מכרגע.

מה שכן רציתי לדעת לגבי גולן הם הדברים הבאים:

1) מכשיר Galaxy S2 אמור לעבוד בלי בעיות ברשת שלהם, כולל גלישה סלולרית בדור ה- 3.5/3.9 (לא בדיוק יודע איזו יש להם), נכון ?

2) ל- Galaxy S2 שלי יש ROM של אורנג' - זה אמור להפריע / להשפיע ?

3) נושא החיוב בגולן טלקום - ראיתי בכמה שרשורים שהיו בעיות חיוב כמו חיובים כפולים או חיובי יתר - האם הבעיות האלה נפתרו ואפשר להיות רגועים בעניין הזה ?

4) תשלום מראש ? ואם אני חורג מהתוכנית - רק בחודש לאחר מכן אני משלם את ההפרשים ? האם ידוע לכם על כוונה לשנות את החיוב לחיוב בדיעבד כמו שמשרד התקשורת/החוק דורש בעיקרון ?

5) דעתכם באופן כללי - עדיף לשבור את התוכנית באורנג' ולשלם להם 99 ש"ח במשך 17 חודשים נוספים ו- 10 ש"ח לגולן או להישאר באורנג' עד גמר החיוב/זיכוי ? אני לא מתכוון להילחם יותר בהם על ה- 10 ש"ח הנוספים - זה או להישאר עם זה או לפרק לחלוטין את ההסכם בינינו. לי נמאס מהם.

6) אשמח לכמה שיותר חוות דעת חיוביות ושליליות ממי שכבר נמצא בגולן טלקום כדי לעזור לי לקבל את ההחלטה.

תודה מראש 8)

erlich01
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

הי
בעקבות מעבר מוצלח שלי לחברה הזו (אמנם נטשתי אותה עקב בעיות קליטה נקודתיות במבנה שאני עובד בו) יש לי מסקנות לגביהם:
1. כרגע החברה פועלת עם הסכמי נדידה פנים ארציים עם חברת סלקום אך שואפת להקים רשת עצמאית בדור שלישי (הליך שיקח כמה שנים). התדרים בהם עובדת סלקום (וכתוצאה מכך גם גולן טלקום) הם UTMS 850 / 2100 Mhz (850 בפריסה חלקית בלבד החל מ-2011) בדור שלישי ו- GSM 900 / 1800 Mhz בדור שני (תדר 900 בעיקרון שייך לאורנג' אך יש בין החברות הסכם נדידה).
2. וודא כי הטלפון שלך פתוח לסים זר. אם לא יש צורך בפריצה https://play.google.com/store/apps/deta ... ult#?t=W10. - נדרשת הרשאת root
3. גם אם יש חיובים כפולים - החברה מוידעה לך עוד לפני שהם גבו שקל אז לא צריך להיות בעייה
4. למקרה שאתה חורג מהתוכנית (כיוון שהתשלום הינו מראש) אזי בחודש הבא אתה משלם את ההפרש.
5. תצטרף למהפכה........
6. הרשת מבוססת על הרשת של סלקום אזי לא צפוי בעיית קליטה מיוחדת. סך הכל השירות שלהם (לא שאי פעם נזדקקתי לו) הוא סביל/ר. מקסימום הגדרת רשת פעם ראשונה ובשביל זה ישנה האפליקציה APN israel ........

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על התשובות. :)

הסלולרי שלי פתוח לכל הרשתות. כך שאין לי צורך לפרוץ.

איזו בעיות גרמו לבעית הקליטה במבנה שאתה עובד בו ? שאני אדע האם זה יכול להיות רלוונטי גם אלי.

דעות נוספות מפי חברי פורום אחרים יתקבלו בברכה.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1185
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #4 

אני עברתי לגולן בשבוע הראשון לפעילותם. אומנם היו בעיות בהתחלה אבל הכל נפתר.
גם כמה מחברי לעבודה עברו לגולן, עם כל מיני סוגים של מכשירים (דור שני ושלישי ועוד).
אין יותר בעיות, לא לי ולא לחברי.
גם אם יש טעויות בחיוב הכל מסתדר בפניה לשירות באימייל. המענה מהיר.
לא נתקלתי בבעיות קליטה וניתוק שיחות. הייתי גם עם המכשיר בחו"ל ללא שום בעיות בקבלה והוצאת שיחות.
לגבי שינוי הגדרות הגלישה, SMS ו MMS, יש באתר של גולן, לאחר פתיחת החשבון, אופציה לשליחת ההגדרות של הרשת שלהם למכשיר.
בקיצור, לדעתי אתה יכול לעבור בשקט (גם אני הייתי באורנג' והמספר נוייד ללא כל בעיות). רק אל תתפתה לשיחות מנציגי אורנג' שיינסו לפתות אותך עם מבצעים "חדשים".

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

גם אני ממליץ.

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה על התשובות. (Y)

נראה אם כך שאני בהחלט אעבור אליהם.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #7 

מצטרף להמלצות (Y) , אני עברתי לפני כחודשיים מאורנג' ואני בחבילת 10ש"ח, הקליטה טובה יותר

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

היי. עוד 2 שאלות:

1) קיבלתי את הסים. אני הייתי רוצה להפעיל אותו, השאלה אם כדאי היום (בהתחשב בשעה כעת) או לחכות למחר (האם הם מניידים ביום שישי ?) או לחכות ליום שלישי עם הניוד ?

2) לא כל כך הבהנתי את החיוב הראשון. אם אני מפעיל את הסים אחרי ה- 25 בחודש (שזה המקרה), אז אני משלם בחודש הבא (ב- 25.10) 10 ש"ח מראש עבור ה- 25.10 - 24.11 אבל מה לגבי עד ה- 24.10 (כולל) - זה חיוב יחסי ? או שכל החודש הראשון ייחשב בתעריפי חריגה, כלומר 18 אג' לדקת שיחה מהדקה הראשונה ?

תודה מראש,

8)

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #9 

קצת באיחור אבל העברתי את 3 הילדים לגולן טלקום.
מאד מרוצה מפשטות התהליך, מהירות ביצוע, עלויות (10 ש"ח לחודש), וקליטה טובה.

צריך להפעיל נדידת נתונים עבור גלישה סלולרית. משום מה זה לפעמים משגע את ה- S2 של הבת.

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

זהו, עברתי.

היום בבוקר היה הניוד - לקח בדיוק 2 דקות. אני עוד צריך לבדוק שאנשים מרשתות אחרות מצליחים לתפוס אותי. בעיקרון מאורנג' כבר קיבלתי שיחות ואני מצליח להוציא אליהם שיחות.

גם האינטרנט הסלולרי עובד לאחר הקינפוג לפי המופיע באתר שלהם.

איכות הקליטה בסדר גמור, למרות שאני רואה כרגע שאני למעשה מתארח בסלקום.

רציתי רק לשאול איזו אפליקציה לאנדרואיד יש למדידת השימוש שיוצא מהמכשיר בשיחות וב- SMS (וגם גלישה, למרות שלאנדרואיד יש את זה כבר ב- ICS) ?

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”