כיריים חשמליים?
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
הי,
אחרי שקראתי את כל העצים בנושא אני מרשה לעצמי לשאול עוד כמה שאלות.
רוב הפוסטים מעל גיל שנה אז זה זמן טוב לרענן. הטכנולוגיה מתקדמת והמחירים יורדים.
באופן כללי - מטבח חדש מוכן ויש מקום לכיריים בגודל סטנדרטי. גז או חשמל?
הנתונים:
אין חיבור גז מרכזי אלא בלונים (בית פרטי)
חשמל רגיל לא תלת פאזי
כרגע יש לי תנור עם כיריים על גז שחשבתי להוציא אותו למרפסת שירות לטובת טיגונים כבדים \בישולים ריחניים\ גיבוי.
מה דעתכם? כדאי היום ללכת על חשמל? יש בכלל דברים טובים עם חשמל רגיל?
אחרי שקראתי את כל העצים בנושא אני מרשה לעצמי לשאול עוד כמה שאלות.
רוב הפוסטים מעל גיל שנה אז זה זמן טוב לרענן. הטכנולוגיה מתקדמת והמחירים יורדים.
באופן כללי - מטבח חדש מוכן ויש מקום לכיריים בגודל סטנדרטי. גז או חשמל?
הנתונים:
אין חיבור גז מרכזי אלא בלונים (בית פרטי)
חשמל רגיל לא תלת פאזי
כרגע יש לי תנור עם כיריים על גז שחשבתי להוציא אותו למרפסת שירות לטובת טיגונים כבדים \בישולים ריחניים\ גיבוי.
מה דעתכם? כדאי היום ללכת על חשמל? יש בכלל דברים טובים עם חשמל רגיל?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
עם חיבור חשמל חד-פאזי אתה בבעיה.
יש מעט דגמים, ובד"כ לא ניתן להפעיל בהם יותר מלהבה אחת (מקסימום שתיים) בו-זמנית.
שים לב גם שבכל מקרה שקע הכח במקרה זה חייב להיות של 25A לפחות (לא מספיק 16A) ולכן רצוי מאד שיחובר ישירות ללוח החשמל ללא שותפים. אם באמת יש חיבור ישיר ללוח החשמל, כבר עדיף להזמין חשמלאי ולהשחיל חיבור תלת-פאזי.
שים לב גם שבכל מקרה שקע הכח במקרה זה חייב להיות של 25A לפחות (לא מספיק 16A) ולכן רצוי מאד שיחובר ישירות ללוח החשמל ללא שותפים. אם באמת יש חיבור ישיר ללוח החשמל, כבר עדיף להזמין חשמלאי ולהשחיל חיבור תלת-פאזי.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני עם כיריים חשמל הלוגן של סימנס.
הסיבה שהלכתי על חשמל זה מכיוון שאסור לי להתקין גז איפה שאני גר.
אני לא הייתי ממליץ ללכת על חשמל מהרבה סיבות.
הניקיון שלהם בעייתי יותר וצריך לקנות חומרים מיוחדים.
אסור להשתמש בכל סיר רגיל וצריך סירים עם סימון שמותר להשתמש בחשמלי\כיריים\אינדוקציה. אנחנו החלפנו את כל הסירים בגלל זה ודודה שלי שרכשה את אותן כיריים חשמליות ולא ידעה את זה הרסה את כל הפלטה העליונה של הכיריים שלה.
הצריכת חשמל של כיריים חשמליות גבוהה והעלות החודשית יקרה יותר ביחס לגז, בייחוד אם מדובר במשפחה שמבשלים כל יום \ הרבה.
אם אתה רוצה חשמל אתה חייב לארגן תלת פאזי אחרת אתה מפסיד המון - בכיריים חד פאזי אתה יכול להפעיל רק עד שתי "להבות" מתוך הארבע-חמש, יש עומס רציני על מערכת החשמל וזה עלול למנוע הפעלה של מוצרים אחרים במקביל.
אצלי החשמל תלת פאזי 25A (הראשי שלי 3X25A) ויש מאמ"ת ("פקק") של 3X20A לכיריים ושקע תלת פאזי ליד הכיריים.
הסיבה שהלכתי על חשמל זה מכיוון שאסור לי להתקין גז איפה שאני גר.
אני לא הייתי ממליץ ללכת על חשמל מהרבה סיבות.
הניקיון שלהם בעייתי יותר וצריך לקנות חומרים מיוחדים.
אסור להשתמש בכל סיר רגיל וצריך סירים עם סימון שמותר להשתמש בחשמלי\כיריים\אינדוקציה. אנחנו החלפנו את כל הסירים בגלל זה ודודה שלי שרכשה את אותן כיריים חשמליות ולא ידעה את זה הרסה את כל הפלטה העליונה של הכיריים שלה.
הצריכת חשמל של כיריים חשמליות גבוהה והעלות החודשית יקרה יותר ביחס לגז, בייחוד אם מדובר במשפחה שמבשלים כל יום \ הרבה.
אם אתה רוצה חשמל אתה חייב לארגן תלת פאזי אחרת אתה מפסיד המון - בכיריים חד פאזי אתה יכול להפעיל רק עד שתי "להבות" מתוך הארבע-חמש, יש עומס רציני על מערכת החשמל וזה עלול למנוע הפעלה של מוצרים אחרים במקביל.
אצלי החשמל תלת פאזי 25A (הראשי שלי 3X25A) ויש מאמ"ת ("פקק") של 3X20A לכיריים ושקע תלת פאזי ליד הכיריים.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
idabari כתב:אם תלך על חשמל, אז רק על אינדוקציה. לא קרמי ולא הלוגן....
- AmnonP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 488
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 9 פעמים
אני עם כיריים חשמליות של בוש ומרוצה מכל רגע.
נוחות הניקוי/ היופי ומקום נוסף עולה על הכל.
מבחינת עלות שימוש אם אתה צריך לשלם בנוסף אחזקה חודשית לגז אז אני מניח שאין הבדל כמעט.
אצלי הכיריים מחוברים על חיבור חד-פאזי. - כל 4 הכיריים עובדים במקביל ואין בעיה.
החיבור הראשי בבית הוא תלת פאזי. וביצעתי חלוקה ע"מ למנוע עומס על פאזה אחת.
בכל אופן תמיד עדיף לחבר ישירות שקע תלת-פאזי לכיריים וכך גם העלות יורדת, ישנהה חלוקה טובה יותר על הפאזות...
בקיצור כל החיים זה שיקול של עלות מול תועלת...
וכל אחד בפורום הזה יגיד לך....

נוחות הניקוי/ היופי ומקום נוסף עולה על הכל.
מבחינת עלות שימוש אם אתה צריך לשלם בנוסף אחזקה חודשית לגז אז אני מניח שאין הבדל כמעט.
אצלי הכיריים מחוברים על חיבור חד-פאזי. - כל 4 הכיריים עובדים במקביל ואין בעיה.
החיבור הראשי בבית הוא תלת פאזי. וביצעתי חלוקה ע"מ למנוע עומס על פאזה אחת.
בכל אופן תמיד עדיף לחבר ישירות שקע תלת-פאזי לכיריים וכך גם העלות יורדת, ישנהה חלוקה טובה יותר על הפאזות...
בקיצור כל החיים זה שיקול של עלות מול תועלת...
וכל אחד בפורום הזה יגיד לך....
פלזמה הבחירה הטבעית
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
טלHD כתב:idabari כתב:אם תלך על חשמל, אז רק על אינדוקציה. לא קרמי ולא הלוגן.......
הכי בטיחותיות והכי יעילות אנרגטית. בנוסף, לא תאמין כמה מהר תצליח להרתיח סיר גדול של מים...
בקיצור, ממליץ בחום!
מסכים עם הנאמר לעיל ומוסיף שבמידה ואתה צריך להגדיל לתלת פאזי - להזמין חשמלאי זה לא מספיק, החשמלאי רק עושה את ההכנה, מי שעושה את ההגדלה בפועל היא חברת חשמל שגובה לא מעט כסף עבור החיבור והביקורת.איינשטיין כתב:עם חיבור חשמל חד-פאזי אתה בבעיה.
שים לב גם שבכל מקרה שקע הכח במקרה זה חייב להיות של 25A לפחות (לא מספיק 16A) ולכן רצוי מאד שיחובר ישירות ללוח החשמל ללא שותפים. אם באמת יש חיבור ישיר ללוח החשמל, כבר עדיף להזמין חשמלאי ולהשחיל חיבור תלת-פאזי....
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אנחנו עם כיריים חשמליות של סימנס, במטבח בן חצי שנה.
העדפנו חשמליות משתי סיבות:
1. העיצוב
2. האפשרות לנקות.
נכון, שזה באמת נראה מליון דולר (לקחנו רוחב 90, אז בכלל),
אבל קח בחשבון שלהגיע לניקיון כמו שאנחנו רוצים, קרי חדש מהקרטון, צריך קצת לעבוד, ולעבוד עם סכין מגרדת מיוחדת +חומר שרוכשים בחברה.חשבנו שיהיה קל לנקות, נגוב וגמרנו, אבל זה לא ממש ככה. לא נורא,אבל לא לכל אחד יש סבלנות.
בכל זאת אנחנו מרוצים. זה עניין של סדר עדיפויות..
מה שכן, רכשנו בזמנו סירים תואמים לאינדוקציה, בסוף ויתרנו על הטכנולוגיה, היות וחבר טוב של הורי, טכנאי כיריים ותנורים,המליץ לנו ללכת על רגילות.
החסרון בכיריים שלנו הוא שלוקח להן זמן להתקרר, כך שכיבוי להבה לא מוריד את הטמפרטורה מיידית והסיר/מחבת ימשיכו לעבוד. זה מצריך להזיז אותם מהכיריים.
לגבי חשמל, אצל מבשלים המון, אבל באופן כללי אני כבר מזמן התייאשתי, אז אני כבר לא "סופר" גם את הכיריים.
מבדיקות שאני עושה על החיוב מול השעון, אני מעיף מבט נוסף ומגלה ששלושת הדירות האחרות בקומה יחד מבזבזות חשמל פחות מאיתנו..

1. העיצוב
2. האפשרות לנקות.
אבל קח בחשבון שלהגיע לניקיון כמו שאנחנו רוצים, קרי חדש מהקרטון, צריך קצת לעבוד, ולעבוד עם סכין מגרדת מיוחדת +חומר שרוכשים בחברה.חשבנו שיהיה קל לנקות, נגוב וגמרנו, אבל זה לא ממש ככה. לא נורא,אבל לא לכל אחד יש סבלנות.
מה שכן, רכשנו בזמנו סירים תואמים לאינדוקציה, בסוף ויתרנו על הטכנולוגיה, היות וחבר טוב של הורי, טכנאי כיריים ותנורים,המליץ לנו ללכת על רגילות.
החסרון בכיריים שלנו הוא שלוקח להן זמן להתקרר, כך שכיבוי להבה לא מוריד את הטמפרטורה מיידית והסיר/מחבת ימשיכו לעבוד. זה מצריך להזיז אותם מהכיריים.
לגבי חשמל, אצל מבשלים המון, אבל באופן כללי אני כבר מזמן התייאשתי, אז אני כבר לא "סופר" גם את הכיריים.
מבדיקות שאני עושה על החיוב מול השעון, אני מעיף מבט נוסף ומגלה ששלושת הדירות האחרות בקומה יחד מבזבזות חשמל פחות מאיתנו..
...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לדעתי עשית טעות שויתרת על האינדוקציה.
הן יותר חסכוניות והרבה יותר בטיחותיות.
הן יותר חסכוניות והרבה יותר בטיחותיות.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
אני לקחתי את הפיתרון האופטימלי. יש לי כיריים מפוצלות - חצי גז וחצי אינדוקציה.
ביום יום אני משתמש כמעט לחלוטין רק באינדוקציה. כירי הגז משמשים לדברים מאוד ספציפיים שדורשים להבה פתוחה.
עם זאת, לו הייתי צריך ללכת רק על פיתרון אחד, הייתי הולך על גז, וזאת מכיוון שזה הפתרון היחיד שנותן מענה לכל סוג של בישול.
חשמלי שאינו אינדוקציה לא הייתי שוקל בכלל. היתרון היחיד שלו על פני אינדוקציה הוא המחיר ועצם זה שהוא לא דורש כלים מיוחדים. ברגע שקונים אותו ומתארגנים על כלים מתאימים, יש לו רק חסרונות (משמעותיים!) על פני אינדוקציה.
ביום יום אני משתמש כמעט לחלוטין רק באינדוקציה. כירי הגז משמשים לדברים מאוד ספציפיים שדורשים להבה פתוחה.
עם זאת, לו הייתי צריך ללכת רק על פיתרון אחד, הייתי הולך על גז, וזאת מכיוון שזה הפתרון היחיד שנותן מענה לכל סוג של בישול.
חשמלי שאינו אינדוקציה לא הייתי שוקל בכלל. היתרון היחיד שלו על פני אינדוקציה הוא המחיר ועצם זה שהוא לא דורש כלים מיוחדים. ברגע שקונים אותו ומתארגנים על כלים מתאימים, יש לו רק חסרונות (משמעותיים!) על פני אינדוקציה.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

היי טל..טלHD כתב:לדעתי עשית טעות שויתרת על האינדוקציה.
הן יותר חסכוניות והרבה יותר בטיחותיות....
יכול להיות..
פשוט אותו טכנאי של חברת שולטס הציע לא להתקרב.
לצערי אנחנו בזבזנים בחשמל בצורה קיצונית, שהכיריים לא נספרות יותר מדי.
הדבר היחיד שמפריע לי בכיריים, דגם 875 של סימנס, זה הזמן שלוקח ללהבה להתקרר, מרגע הכיבוי.
אינדוקציה היתה נותנת לזה פיתרון.
מעבר לזה, הכל בסדר..
...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
סתם שאלה כי אנחנו בדילמה לגבי הגודל.Giliboy כתב:אנחנו עם כיריים חשמליות של סימנס, במטבח בן חצי שנה.
1. העיצוב
2. האפשרות לנקות.
...
נכון 80-90 סנטימטר נראה מאוד יפה לעומת ה 60 שנראים כמו צעצוע,
אבל ברמה הפרקטית רוחב הכיריים בא על חשבון משטח העבודה ( שיש ).
אתה לא מרגיש ש 90 זה קצת יותר מדי ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

היי ליאור
אני לא ממש יכול לענות לך, כי אין לי מושג כמה מטר משטח עבודה יש לך נטו, אחרי כיריים, כיור ושאר הדברים שאתם מתכננים על השיש..
אם תענה, אני אוכל לחוות את דעתי.
בכל מקרה, 60 ס"מ אכן נראה קטן מדי, ומתקבל הרבה פחות יפה בעין מ- 90.
אם כבר עושים מטבח חדש, וחשוב לכם העיצוב, 90 עושים את העבודה מעולה.
לגבי גודל הכיריים, ה- 90 מוסיפים לך עוד להבה.
הנה הדגם שלי:
http://www.siemens-home.co.il/%D7%A7%D7 ... rce=browse
אני לא ממש יכול לענות לך, כי אין לי מושג כמה מטר משטח עבודה יש לך נטו, אחרי כיריים, כיור ושאר הדברים שאתם מתכננים על השיש..
אם תענה, אני אוכל לחוות את דעתי.
בכל מקרה, 60 ס"מ אכן נראה קטן מדי, ומתקבל הרבה פחות יפה בעין מ- 90.
אם כבר עושים מטבח חדש, וחשוב לכם העיצוב, 90 עושים את העבודה מעולה.
לגבי גודל הכיריים, ה- 90 מוסיפים לך עוד להבה.
הנה הדגם שלי:
http://www.siemens-home.co.il/%D7%A7%D7 ... rce=browse
בגלל שהן פחות אמינות, החלקים והתיקונים יקרים יותר.psibeast כתב:אותו טכנאי הסביר גם למה הוא ממליץ ככה?...
...
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
השאלה כמה שיש נשאר פנוי כמשטח עבודה.
אצלי המטבח גדול (מאד). בנוסף לאי יש לי כשבעה מטר שיש (ברוטו). כיריים 90 ס"מ השתלבו לי נהדר. כמו כן כיור גדול...
אצלי המטבח גדול (מאד). בנוסף לאי יש לי כשבעה מטר שיש (ברוטו). כיריים 90 ס"מ השתלבו לי נהדר. כמו כן כיור גדול...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
השאלה הגדולה היא כמה מבשלים במטבח.
אם אתם מבשלים מפעם לפעם ועיצוב/יופי באים במקום הראשון הרי שכיריים חשמליות הם פתרון יפה יותר.
אם המטבח משמש אותכם לבישול יום יומי ואתם חובבי בישול לא הייתי מוותר על כיריים גז בשום אופן.
עצמת הלהבות גבוהה יותר ואפשר להקפיץ בנוחות.
כיריים ברוחב 70 בד"כ לא מספיק רחבות להנחת 3-4 סירים בו זמנית. רוחב כיריים גדול יותר ידרוש קדח גדול יותר בשיש.
אם אתם מבשלים מפעם לפעם ועיצוב/יופי באים במקום הראשון הרי שכיריים חשמליות הם פתרון יפה יותר.
אם המטבח משמש אותכם לבישול יום יומי ואתם חובבי בישול לא הייתי מוותר על כיריים גז בשום אופן.
עצמת הלהבות גבוהה יותר ואפשר להקפיץ בנוחות.
כיריים ברוחב 70 בד"כ לא מספיק רחבות להנחת 3-4 סירים בו זמנית. רוחב כיריים גדול יותר ידרוש קדח גדול יותר בשיש.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא