רכב חדש או יד 2
-
Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
יש לי תקציב לא מוגדר של 40-80K עבור רכב, הדרישות שלי הן:
אוטומט
צריכת דלק סבירה ורצוי חסכונית
אמינות גבוהה
מושב נוח
אין לי כיוון ספציפי, מה שאני שוקל כרגע זה:
שברולט אופטרה 2009
אופל קורסה חדשה
טויוטה אייגו חדשה
טויוטה קורולה 2008
מזדה 3 2008
העדיפות היא לרכב יד 2 נחמד משנתון 08 מאשר רכב חדש וקטן יותר, השימוש יהיה בערך 80% עירוני ואם ניתן לצמצם בעלות מה טוב. הכוונה היא לרכוש במהלך אוקטובר אז אני מתחיל לחפש עכשיו, יש טעם לחכות או שאין סיבה?
אשמח לכל עצה,
תודה.
אוטומט
צריכת דלק סבירה ורצוי חסכונית
אמינות גבוהה
מושב נוח
אין לי כיוון ספציפי, מה שאני שוקל כרגע זה:
שברולט אופטרה 2009
אופל קורסה חדשה
טויוטה אייגו חדשה
טויוטה קורולה 2008
מזדה 3 2008
העדיפות היא לרכב יד 2 נחמד משנתון 08 מאשר רכב חדש וקטן יותר, השימוש יהיה בערך 80% עירוני ואם ניתן לצמצם בעלות מה טוב. הכוונה היא לרכוש במהלך אוקטובר אז אני מתחיל לחפש עכשיו, יש טעם לחכות או שאין סיבה?
אשמח לכל עצה,
תודה.
מאזדה 3 , 2008-9 ב 50 אלף ש"ח מכול אלפי המכוניות שהשתחררו מחברות הליסינג .
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
- Light
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 846
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
הייתי גם חושב על הונדה Jazz - אוטו מדהים חסכוני וללא תקלות
וגם יונדאי i30 גם יכולה אופציה טובה, לא מאוד חסכוני אבל סביר
וגם יונדאי i30 גם יכולה אופציה טובה, לא מאוד חסכוני אבל סביר
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אתה שוקל רכבים שונים לחלוטין אחד מהשני.
על האופטרה לא הייתי מציע לך ללכת כי לשברולט יש שוק קשה ביד שנייה ויהיה קשה לך למכור בעתיד.
מצד שני אתה יכול לקנות בזול יחסית.
את הקורסה אני לא כ"כ מכיר, בייחוד מכיוון שאופל עשו סוג של קאמבק בתקופה האחרונה.
תבדוק עלויות, כי הגרמניות לא זולות במיוחד בלשון המעטה ואולי עדיף לך ללכת על פולו, שהעלויות יהיו דומות אבל שוק יד שנייה שלה טוב יותר לדעתי, אבל אני לא בטוח.
האייגו זהה ל 107 ול C1 לחלוטין ולדעתי עולה כמה אלפי שקלים יותר.
יש שיגידו שיגידו שהשוק של טויוטה ביד שנייה הוא חזק וזה נכון, אבל מי שיודע את העובדה שמדובר באותו רכב לחלוטין אמור להיות אדיש לסמל מקדימה (ומן הסתם לא מדובר ברכב יוקרה שמעיד על סטטוס מסוים) ולקבל את ההחלטה על בסיס השקל (וכמובן מצב הרכב).
קורולה רכב מעולה אבל היקרה בסגמנט שלה עד כמה שזכור לי, בייחוד ביחס למתחרות כמו פוקוס\מזדה3 וכיוצ"ב.
תבדוק שאתה לא רוכש את הגיר הרובוטי. יצאו עליו הרבה ביקורות באותה תקופה (לא זוכר את השנתונים בדיוק, אבל בערך באזור הזה) ולא אהבו אותו במיוחד. אני גם מתאר לעצמי שעלויות תיקון לא יהיו דומות לגיר האוטומטי הרגיל.
נהגתי פעם אחת נסיעה לא ארוכה במיוחד ולא הצלחתי להבין על מה התלונות, אבל תגובות הרכב בהחלט לא "רגילות".
בהקשר למזדה הייתי מציע לך לשקול גם את הפוקוס. אישית נהגתי על שתיהן ולא אהבתי את הנסיעה של המזדה.
הרגישה לי פחות יציבה על הכביש, פחות מרווחת מבפנים ועד כמה שידוע לי שתיינית דלק.
הפוקוס הרגישה לי הרבה יותר יציבה, ישיבה בכסא הנהג נוחה ומרווחת וממידע שקיבלתי עושה 500 ק"מ לטנק דלק (בערך 45 ליטר).
זה טוב שאתה מתחיל לחפש, ככה אתה לא לחוץ, תסתובב, תראה, תחפש ותכיר את השוק.
תראה כמה הקילומטראז של כל רכב, ומה המצב שלהם.
זה הרבה עבודה והרבה כאב ראש (אם לא קונים חדש).
על האופטרה לא הייתי מציע לך ללכת כי לשברולט יש שוק קשה ביד שנייה ויהיה קשה לך למכור בעתיד.
מצד שני אתה יכול לקנות בזול יחסית.
את הקורסה אני לא כ"כ מכיר, בייחוד מכיוון שאופל עשו סוג של קאמבק בתקופה האחרונה.
תבדוק עלויות, כי הגרמניות לא זולות במיוחד בלשון המעטה ואולי עדיף לך ללכת על פולו, שהעלויות יהיו דומות אבל שוק יד שנייה שלה טוב יותר לדעתי, אבל אני לא בטוח.
האייגו זהה ל 107 ול C1 לחלוטין ולדעתי עולה כמה אלפי שקלים יותר.
יש שיגידו שיגידו שהשוק של טויוטה ביד שנייה הוא חזק וזה נכון, אבל מי שיודע את העובדה שמדובר באותו רכב לחלוטין אמור להיות אדיש לסמל מקדימה (ומן הסתם לא מדובר ברכב יוקרה שמעיד על סטטוס מסוים) ולקבל את ההחלטה על בסיס השקל (וכמובן מצב הרכב).
קורולה רכב מעולה אבל היקרה בסגמנט שלה עד כמה שזכור לי, בייחוד ביחס למתחרות כמו פוקוס\מזדה3 וכיוצ"ב.
תבדוק שאתה לא רוכש את הגיר הרובוטי. יצאו עליו הרבה ביקורות באותה תקופה (לא זוכר את השנתונים בדיוק, אבל בערך באזור הזה) ולא אהבו אותו במיוחד. אני גם מתאר לעצמי שעלויות תיקון לא יהיו דומות לגיר האוטומטי הרגיל.
נהגתי פעם אחת נסיעה לא ארוכה במיוחד ולא הצלחתי להבין על מה התלונות, אבל תגובות הרכב בהחלט לא "רגילות".
בהקשר למזדה הייתי מציע לך לשקול גם את הפוקוס. אישית נהגתי על שתיהן ולא אהבתי את הנסיעה של המזדה.
הרגישה לי פחות יציבה על הכביש, פחות מרווחת מבפנים ועד כמה שידוע לי שתיינית דלק.
הפוקוס הרגישה לי הרבה יותר יציבה, ישיבה בכסא הנהג נוחה ומרווחת וממידע שקיבלתי עושה 500 ק"מ לטנק דלק (בערך 45 ליטר).
זה טוב שאתה מתחיל לחפש, ככה אתה לא לחוץ, תסתובב, תראה, תחפש ותכיר את השוק.
תראה כמה הקילומטראז של כל רכב, ומה המצב שלהם.
זה הרבה עבודה והרבה כאב ראש (אם לא קונים חדש).
של כל דבר עם 4 גלגלים!
-
Nunatak
-
- עוסק בתחום

תודה...
התקציב עלה ל100K, הנטייה כרגע היא לכיוון רכב קומפקטי חדש גם בגלל החסכון בדלק וגם בגלל תנאי המימון הנוחים. המחשבה היא לקנות רכב חדש שישמש אותי 5 שנים ואז לשדרג.
מה שעל הכוונת כרגע זה האופל קורסה שנראית מעניינת, הטויוטה יאריס והקיה פיקנטו שזולה משמעותית.
יש לי נסיעת מבחן על הקורסה ביום ראשון, נראה איזה מחיר יהיה אפשר להוציא מהם, אם מסתכלים על מחירון נטו היאריס הרבה יותר אטרקטיבית אבל לא בטוח שההפרש במחיר מהפיקנטו הוא מוצדק.
התקציב עלה ל100K, הנטייה כרגע היא לכיוון רכב קומפקטי חדש גם בגלל החסכון בדלק וגם בגלל תנאי המימון הנוחים. המחשבה היא לקנות רכב חדש שישמש אותי 5 שנים ואז לשדרג.
מה שעל הכוונת כרגע זה האופל קורסה שנראית מעניינת, הטויוטה יאריס והקיה פיקנטו שזולה משמעותית.
יש לי נסיעת מבחן על הקורסה ביום ראשון, נראה איזה מחיר יהיה אפשר להוציא מהם, אם מסתכלים על מחירון נטו היאריס הרבה יותר אטרקטיבית אבל לא בטוח שההפרש במחיר מהפיקנטו הוא מוצדק.
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
שלום,Nunatak כתב:תודה...
יש לי נסיעת מבחן על הקורסה ביום ראשון, נראה איזה מחיר יהיה אפשר להוציא מהם, אם מסתכלים על מחירון נטו היאריס הרבה יותר אטרקטיבית אבל לא בטוח שההפרש במחיר מהפיקנטו הוא מוצדק....
אתה משווה רכבים לא מאותה קטגוריה מיני וסופר מיני
לפני כחודשים בדילמה די דומה רכשתי I20 עם אפס ק"מ מליסינג בכ-83 אלף ש"ח. יצאתי מהמגרש כאשר על הרכב (מד אוץ) 4 ק"מ. המינוס הוא שאני יד שניה אבל לי הדבר לא מהווה בעייה שכן כל הרכבים שלי ב-10 השנים האחרונות נרכשו מחברת ליסינג ונמכרו תוך מספר ימים בודדים וכך גם האחרון ביולי 2012 (מאזדה לאנטיס 1840 מודל 2000)
אני מעדיף כשניתן לקנות זול עם ק"מ נמוך ולמכור בזול, שילמתי על ה-I20 כ-19% פחות ממחיר היבואן לרכב חדש עם 3 שנים אחריות ולדעתי הרכב הזה נותן יותר, לא פחות מהיאריס עליה ביצעתי נסיעת מבחן ומחירה כ-106K ש"ח (רק 2 חלונות חשמל לדוגמה)
ערן
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אין ספק שיד שניה זו קניה חכמה יותר. האתר carcost.co.il יוכל להבהיר לך את זה בתצורה הטובה ביותר.
לדעתי, מכוניות יפניות\קוראניות אמינות בממוצע מרכבים אירופאים. אכן לקונצרן VAG (פולקסוואגן, סיאט, סקודה ואודי) יש שוק יד שניה עדיף. מצד שני, יש לא מעט תלונות על היבואן (הייתי לוקח את זה בערבון מוגבל כי אני לא בטוח ששאר היבואנים טובים יותר), התיקונים וטיפולים יקרים יותר והרכבים לא בהכרח אמינים יותר.
בהצלחה
לדעתי, מכוניות יפניות\קוראניות אמינות בממוצע מרכבים אירופאים. אכן לקונצרן VAG (פולקסוואגן, סיאט, סקודה ואודי) יש שוק יד שניה עדיף. מצד שני, יש לא מעט תלונות על היבואן (הייתי לוקח את זה בערבון מוגבל כי אני לא בטוח ששאר היבואנים טובים יותר), התיקונים וטיפולים יקרים יותר והרכבים לא בהכרח אמינים יותר.
בהצלחה
התקציב שלך מספיק גבוה עבור רכב חדש (אני חושב שעדיף תמיד רכב חדש מיד שניה - אבל זו דעתי) עוד מעט סוף שנה ותמיד בסוף שנה היבואנים מורידים מחירים כדי להפטר מהרכבים של אותה שנה, מה גם שבסוכות יש יריד של רכבים בגני התערוכה בתל אביב, רכבים חדשים, ויד שנייה ממליץ לך בחום ללכת ולבדוק לפני שאתה קונה מהיבואן במחיר שחיטה..
-
Nunatak
-
- עוסק בתחום

אני בהחלט מתכוון לנסוע ליריד בגני התערוכה ולהשוות מחירים והצעות. אני לא ממהר לקנות ובכל מקרה הקצבתי מינימום של חודש לפני שאני סוגר על משהו (אלא אם כן תהיה איזו מציאה שחייבים לחטוף במקום), אני גם לא לגמרי שולל יד שניה למרות שזה לא הכיוון.
מהנסיעה על הקורסה די התרשמתי, אבל מה שבלט מאד לרעה זה האבזור הלוקה בחסר שזה בא בנוסף על צריכת הדלק הבינונית (ביחס לקטגוריה) וירידת הערך הגבוהה. המחירון הוא 102,990 ולאחר תוספות של 2500 ש"ח (צבע מטאלי, חיישנים וקודן), תוספת אגרת רכב והנחה קיבלתי הצעה של מחיר מחירון שבעצם מגולמת כ4000 ש"ח, אני מאמין שניתן להוריד עוד איזה 2000 בסגירה. המימון שהם מציעים הוא p-0.5% ל5 שנים.
התוספת שהם רוצים על מערכת מולטימדיה שמכילה נגן DVD, נווט GPS, דיבורית בלוטות' ומסך מגע היא 6K, הזוי לגמרי. כך או כך אין מחשב דרך, אם זה היה נותן גם מחשב דרך זה עשוי היה להשתלם אבל אין.
יש לי נסיעת מבחן על היאריס בתחילת שבוע הבא ואני מתכנן לבדוק מתישהו גם את הפיקנטו ולו בשביל לסמן V ולהיות רגוע שלא פספסתי הזדמנות מדהימה.
כמו שאני רואה את זה כרגע, הרכב הבא (והראשון) שלי הוא היאריס. הפיקנטו מתאימה בעיקר למי שמרבה בנסיעות עירוניות וממעט ביציאה מהעיר ואם יש לכם גם נסיעות בינעירוניות רבות אז הקורסה מתומחרת מצוין בתנאי שאתם מוכנים לקחת ידני והיאריס מתאימה לסולדי הקלאץ'.
מהנסיעה על הקורסה די התרשמתי, אבל מה שבלט מאד לרעה זה האבזור הלוקה בחסר שזה בא בנוסף על צריכת הדלק הבינונית (ביחס לקטגוריה) וירידת הערך הגבוהה. המחירון הוא 102,990 ולאחר תוספות של 2500 ש"ח (צבע מטאלי, חיישנים וקודן), תוספת אגרת רכב והנחה קיבלתי הצעה של מחיר מחירון שבעצם מגולמת כ4000 ש"ח, אני מאמין שניתן להוריד עוד איזה 2000 בסגירה. המימון שהם מציעים הוא p-0.5% ל5 שנים.
התוספת שהם רוצים על מערכת מולטימדיה שמכילה נגן DVD, נווט GPS, דיבורית בלוטות' ומסך מגע היא 6K, הזוי לגמרי. כך או כך אין מחשב דרך, אם זה היה נותן גם מחשב דרך זה עשוי היה להשתלם אבל אין.
יש לי נסיעת מבחן על היאריס בתחילת שבוע הבא ואני מתכנן לבדוק מתישהו גם את הפיקנטו ולו בשביל לסמן V ולהיות רגוע שלא פספסתי הזדמנות מדהימה.
כמו שאני רואה את זה כרגע, הרכב הבא (והראשון) שלי הוא היאריס. הפיקנטו מתאימה בעיקר למי שמרבה בנסיעות עירוניות וממעט ביציאה מהעיר ואם יש לכם גם נסיעות בינעירוניות רבות אז הקורסה מתומחרת מצוין בתנאי שאתם מוכנים לקחת ידני והיאריס מתאימה לסולדי הקלאץ'.
-
Nunatak
-
- עוסק בתחום

עדכון: ראיתי את היאריס, ראיתי את היונדאי I20 ועכשיו אני חושב גם על הספייס ורסו.
היתרון העיקרי של הטויוטה זה צריכת דלק נמוכה מאד וגיר מולטיטרוניק, ביונדאי אני מפחד שעם 4 הילוכים אני ארגיש את המנוע מתאמץ בין הילוך להילוך ובגלל שזה דגם חדש אין כרגע נסיעות מבחן. כמו כן לטויוטה יש 4 שנים אחריות ליונדאי 3. לעומת זאת היונדאי קצת יותר מאובזרת ובמחיר יותר אטרקטיבי.
באף אחת מהמכוניות לא התרשמתי מאיכות הפלסטיקה אבל זה יחסית שולי בעיני. את הספייס ורסו לא ראיתי פיזית אבל היא כרגע במבצע במחיר דומה לזה של היאריס והיא הרבה יותר גדולה.
הכנתי טבלה שמשווה בין הרכבים, למישהו יש המלצה לכאן או לכאן?
כמו שאני רואה את זה כרגע אני אקח את היאריס SOL עם כל האבזור או את הספייס ורסו TERRA בלי חלונות חשמל אחוריים, לטעמי שנת האחריות הנוספת על הטויוטה שווה את העוד כמה אלפים ולכן היונדאי די יצאה מהמשוואה אלא אם כן יש על מה לדבר שם בנושא הזה וקשה לי להאמין שיש. בכל אופן נסיעת מבחן מבחינתי זה MUST ובלי זה לא תהיה רכישה אז הם יצטרכו לארגן משהו.
היתרון העיקרי של הטויוטה זה צריכת דלק נמוכה מאד וגיר מולטיטרוניק, ביונדאי אני מפחד שעם 4 הילוכים אני ארגיש את המנוע מתאמץ בין הילוך להילוך ובגלל שזה דגם חדש אין כרגע נסיעות מבחן. כמו כן לטויוטה יש 4 שנים אחריות ליונדאי 3. לעומת זאת היונדאי קצת יותר מאובזרת ובמחיר יותר אטרקטיבי.
באף אחת מהמכוניות לא התרשמתי מאיכות הפלסטיקה אבל זה יחסית שולי בעיני. את הספייס ורסו לא ראיתי פיזית אבל היא כרגע במבצע במחיר דומה לזה של היאריס והיא הרבה יותר גדולה.
הכנתי טבלה שמשווה בין הרכבים, למישהו יש המלצה לכאן או לכאן?
כמו שאני רואה את זה כרגע אני אקח את היאריס SOL עם כל האבזור או את הספייס ורסו TERRA בלי חלונות חשמל אחוריים, לטעמי שנת האחריות הנוספת על הטויוטה שווה את העוד כמה אלפים ולכן היונדאי די יצאה מהמשוואה אלא אם כן יש על מה לדבר שם בנושא הזה וקשה לי להאמין שיש. בכל אופן נסיעת מבחן מבחינתי זה MUST ובלי זה לא תהיה רכישה אז הם יצטרכו לארגן משהו.
-
- טבלה1
-
- טבלה2
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הגעת למסקנות נכונות.
למרות שיש לך כמה וכמה טעויות בטבלה.
לא אכנס לכולן אבל ליאריס ולספייס וורסו אותם מכלולים בדיוק מנוע וגיר זהים... שתייהן עם גיר רציף 7 הילוכים קדמיים+אחורי. כל הדגמים עם בקרת יציבות ו7 כריות אויר.
הספייס עם מולטימדיה הכולל דיבורית gps, dvd ללא תוספת תשלום.
ליאריס מצלמה אחורית ודיבורית עם נגן mp3 בבלוטוס בדגם סטייל.
בכל מקרה, שתייהן חסכוניות, בטיחותיות ואמינות עם שוק יד שנייה חזק ושמירת ערך מצויינת.
נסה להשיג ספייס וורסו 2011 אם לא בא לך לספוג את ירידת הערך של השנה הראשונה.
הדגם המפואר יעלה כ90 אלף.
בהצלחה
למרות שיש לך כמה וכמה טעויות בטבלה.
לא אכנס לכולן אבל ליאריס ולספייס וורסו אותם מכלולים בדיוק מנוע וגיר זהים... שתייהן עם גיר רציף 7 הילוכים קדמיים+אחורי. כל הדגמים עם בקרת יציבות ו7 כריות אויר.
הספייס עם מולטימדיה הכולל דיבורית gps, dvd ללא תוספת תשלום.
ליאריס מצלמה אחורית ודיבורית עם נגן mp3 בבלוטוס בדגם סטייל.
בכל מקרה, שתייהן חסכוניות, בטיחותיות ואמינות עם שוק יד שנייה חזק ושמירת ערך מצויינת.
נסה להשיג ספייס וורסו 2011 אם לא בא לך לספוג את ירידת הערך של השנה הראשונה.
הדגם המפואר יעלה כ90 אלף.
בהצלחה
-
Nunatak
-
- עוסק בתחום

תודה, הבנתי שאתה עובד בטויוטה/יוניון מוטורס?
מה הזמן אספקה של הספייס ורסו? תכלס בהנחה שאני הולך על אבזור מלא (מה שאומר יאריס SOL עם מערכת מולטימדיה וחלונות חשמל או ספייס TERRA עם חלונות חשמל), מה ההבדל בפועל בין הרכבים חוץ מהגודל והמחיר, איפה זה מתבטא ביום-יום בהנחה ש99% מהנסיעות יהיו ללא נוסעים או נוסע אחד? יש הבדל בגימור או באבזור?
אשמח אם תשלח לי את המייל שלך לnunatax (at) gmail.com.
לא נראה לי שיש אפילו טעם לנסות לחפש את הספייס יד שניה, לדוגמא יש לה בדיוק שתי מודעות ביד2, אחד מסוף 2010 והשני רוצה 105...
מה הזמן אספקה של הספייס ורסו? תכלס בהנחה שאני הולך על אבזור מלא (מה שאומר יאריס SOL עם מערכת מולטימדיה וחלונות חשמל או ספייס TERRA עם חלונות חשמל), מה ההבדל בפועל בין הרכבים חוץ מהגודל והמחיר, איפה זה מתבטא ביום-יום בהנחה ש99% מהנסיעות יהיו ללא נוסעים או נוסע אחד? יש הבדל בגימור או באבזור?
אשמח אם תשלח לי את המייל שלך לnunatax (at) gmail.com.
לא נראה לי שיש אפילו טעם לנסות לחפש את הספייס יד שניה, לדוגמא יש לה בדיוק שתי מודעות ביד2, אחד מסוף 2010 והשני רוצה 105...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אם 99% מהנסיעות יהיו רק נהג לך על היאריס.
בגלל שהיא קצרה ונמוכה וקצת קלה יותר, הביצועים, צריכת הדלק והניהוג יהיו טובים יותר.
פנה אלי בפרטי ואעזור לך בשמחה.
בגלל שהיא קצרה ונמוכה וקצת קלה יותר, הביצועים, צריכת הדלק והניהוג יהיו טובים יותר.
פנה אלי בפרטי ואעזור לך בשמחה.
אתר CARCOST ?
חשבתי לרכוש רכב דרך אתר www.carcost.co.il לפי מה שמפורסם באתר בראש החברה עומד "דורון רובין" וראיתי שיש כתבות שהוא פשט רגל .
דורון רובין : כך הסתבכתי בחובות - http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/538/141.html[b]
[/b]
דורון רובין : בהתנגדות להתראת פשיטת-רגל - http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000513289
יש למישהו מושג האם זה בטוח ?
דורון רובין : כך הסתבכתי בחובות - http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/538/141.html[b]
[/b]
דורון רובין : בהתנגדות להתראת פשיטת-רגל - http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000513289
יש למישהו מושג האם זה בטוח ?
נערך לאחרונה על ידי amiros1 ב 31/07/2016 0:39, נערך פעם 1 בסך הכל.