התלבטות דחופה - סטליטים או רצפתיים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
דורוןפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני כרגע בשלבי תכנון נקודות החשמל והרמקולים בביתי.
כרגע אני מתייחס רק לעניין נקודות הרמקולים.
גובה נקודות הרמקולים הקדמיים והאחוריים שהקבלן נותן לי הוא 1.80 מהריצפה והמרחק בינהם בערך 2.5 מטר.
גודל הקיר שעליו תמוקם המערכת הוא 3 מטר רוחב.
יש לי התלבטות האם עדיף שהרמקולים הקדמיים יהיו רמקולים רצפתיים והאחוריים סטליטים, או שכל מערכת הרמקולים תהיה בנויה מסטליטים. עיקר השימוש במערכת הוא טלויזיה.
במידה והכל סטליטי מה הגובה המומלץ להתקין את הקדמיים ומה המרחק בינהם או מהטלויזיה ומה הגובה הנכון לאחוריים?
במידה והקדמיים רצפתיים מה הגובה של הסטליטים האחוריים?
נ.ב
לא מעוניין ברמקולים אחוריים גדולים מסיבת אסתטיקה.

תודה מראש לכולם!

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

באופן כללי, אם ההנהלה מאשרת רצפתיים, למה ללכת על סטליטים?

דורוןפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מהסיבה שהם יותר מינימליסטים ולא תופסים מקום...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

אני הייתי שוקל מדפיים או סטליטים במקרה שלך. ואז שם את ההכנה בגובה המזנון, אם אלו יהיו מדפיים הם יכסו את החורים. אם סטליטים תתלה אותם בגובה החור.

ברמת העיקרון עדיף שהטוויטר של הרמקולים הקדמיים יהיה בגובה האוזניים של המאזין.

דורוןפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מה הסיבה שאתה חושב שעדיף סטליטים או מדפיים על פני רצפתיים?
במידה ואני הולך על סטליטים, מה לגבי המרחק של הרמקולים מהטלויזיה? במידה ואני מוריד את הרמקולים הקדמיים לגובה 1.20 מטר האם יש צורך לקרב מעט את הרמקולים אחד לשני?
דבר שני אני קצת מתבאס מהעניין הזה שאני צריך להוסיף סאב וופר במידה ואני הולך על סטליטים מהסיבה שאני לא יודע אם יש לי מקום בשבילו...

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #6 

היי דורון, אני חושב שאתה צריך להגדיר שימושים.
אם המערכת נטו לכבלים וסרטים סטליטים טובים וסאב יעשו את העבודה.
אם מוזיקה היא מרכיב חשוב במערכת אז בהחלט רצפתיים או מדפיים, כאן נכנס התקציב :P
מהו?
אם הוא לא גבוה עדיף ללכת על מדפיים, רצפתי טוב עולה לא מעט....
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #7 

אגב, עם סטליטים חייבים סאב........בעצם חייבים סאב תמיד :lol:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

דורוןפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

קודם כל תודה...

שליחה #8 

העניין הוא שכרגע יש לי סט של חמישה רמקולים (2 רצפתיים, סנטר ו2 אחוריים) הייתי שמח להשאיר את הקדמיים הרצפתיים ואת הסנטר ובסה"כ להחליף רק את האחוריים לסטליטים. מה אתה אומר? או שחושב שבכל זאת להעיף את הרצפתיים הקדמיים ולשים במקומם את הסטליטים?

במידה ומשאיר את הרצפתיים ואת הסנטר ומחליף רק את האחוריים יש איזושהי בעיה עם זה מבחינה טכנית או מקצועית?
אם מחליט ללכת על סט שלם של סטליטים, מה המרחק בין הרמקולים הקדמיים אמור להיות (קיר של 3 מטר רוחב) ומה הגובה שלהם? ומה הגובה של האחוריים?

תודה מראש!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

איזה רמקולים יש לך היום? האם אתה מרוצה מהם?
אני מעדיף הכנה בגובה מודולרי - כלומר שהכל אפשרי - רצפתי יכסה את החור, וגם מדפי על מזנון וכו'.
אם יש לך ציוד שאתה אוהב - אכן אין טעם להחליף.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #10 

1. אני מסכים עם איתי לגבי הגובה - ההכנה לקדמיים צריכה להיות בגובה 80 ס"מ בערך ואז לא משנה על איזה גודל רמקול הולכים, הוא יסתיר את הכבילה.
לגבי הגובה של האחוריים, עקרונית ההמלצה היא להציב אותם משהו כמו מטר וחצי מהרצפה, כך ש-180 ס"מ זה גבולי-גבוה...

2. אם כבר יש לך תקדים של רצפתיים, אז אני בהחלט מסכים עם הגישה של להישאר איתם ולשים סאטליטיים רק מאחורה.

3. לגבי מרחק הרמקולים אחד מהשני - בעולם מושלם אתה צריך לשאוף ליצור משולש שווה צלעות בין הרמקולים הקדמיים לעמדת ההאזנה. במילים אחרות, המרחק בין הרמקולים הקדמיים צריך להיות קצת יותר גדול (10-15% יותר) ממרחק הספה מה-TV. תכל'ס, ברוב חדרי המגורים הישראליים המצב הזה לא מתקיים, ואז מתחילים לשחק עם הטיית הרמקולים הקדמיים מעט פנימה (נקרא גם toe-in) לכיוון מרכז החדר...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9026
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #11 

הייתי באותה דילמה "מאולצת" כמוך עקב ווטו של האישה לרמקולים רצפתיים ואנחנו גם לפני מעבר לדירה החדשה ולשמחתי זה כבר מאחורינו כל הסיפור של מיקומי הנקודות בחלל ההאזנה.
אם הייתה לי האופציה הייתי שם רצפתיים מקדימה + סנטר מדפי וכל השאר סטליטים וכן סאב כמובן חובה, MUST, לא לוותר בשום פנים ואופן... (Y)
כיוון שלא הייתה הסכמה לרצפתיים סגרנו על מדפיים מקדימה + סנטר מדפי מאותה סדרה וכל השאר סטליטים: סראונד (ימוקמו מהתקרה כי אין אפשרות אחרת), סראונד אחורי, קדמיים גבוהים וסאב.
מעבר לאיזה רמקולים יש לך איזה רסיבר ? בכמה ערוצים תומך ? ואיזה תצורה תרצה ליישם בסלון ? האם 5.1 או משהו אחר ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

דורוןפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה רבה!

שליחה #12 

תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד.
כרגע יש לי מגבר TXSR307 Onkyo שאני מרוצה ממנו חוץ מאשר עניין אחד - הבנתי שיש מגברים שכשמחברים אליהם ממיר/סטרימר/כל אלמנט אחר בכבל HDMI והמגבר מחובר לטלויזיה גם בכבל HDMI המגבר יודע להעביר תמונה לטלויזיה מהיס מקס, מה שלא קורה במגבר הזה.
לא שזה משהו שמטריד אותי במיוחד, מהסיבה שהסאונד עובר למגבר בכבל אופטי כך שהבנתי שזה גם בסדר.
חוץ מזה אין לי בעיות עם המגבר - שוב אני משתמש ממוצע לחלוטין, לא איזה משוגע סרטים ומוסיקה, DTS, TRUE DOLBY ועוד שאר מושגים אחרים לא אומרים לי הרבה, אני דיי מרוצה מהסאונד שאני שומע כרגע....

אם יש המלצות על מגבר אחר עם יתרונות משמעותיים אשמח לשמוע....

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”