צריך להזהר מאמירות כאלה פה בפורום. שנה שעברה הותקפתי ע"י חבר שעניתי לו בשירשור שהוא פתח לפני יום כיפור, במהלך יום כיפור.זורו44 כתב:מומלץ לכיפור בתנאי שהסאב סגור....
[פוצל] יום הכיפורים ופורום סרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לא מקובל עלינו ירידה על אנשים כי הם חוגגים או לא חוגגים חג דתי כזה או אחר.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7655
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
Re: One in the Chamber-דולף לונדגרן
אפשר יום אחד בשנה להתחשב ולראות קומדיה או דרמה שלא צריכים סאבkingikra כתב:צריך להזהר מאמירות כאלה פה בפורום. שנה שעברה הותקפתי ע"י חבר שעניתי לו בשירשור שהוא פתח לפני יום כיפור, במהלך יום כיפור.זורו44 כתב:מומלץ לכיפור בתנאי שהסאב סגור.......
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
Re: One in the Chamber-דולף לונדגרן
השכנה דפקה לי בדלת ,לשאול אם הכל בסדר,בגלל הפיצוצים והיריות.שקלה להזמין ניידת.kingikra כתב:צריך להזהר מאמירות כאלה פה בפורום. שנה שעברה הותקפתי ע"י חבר שעניתי לו בשירשור שהוא פתח לפני יום כיפור, במהלך יום כיפור.זורו44 כתב:מומלץ לכיפור בתנאי שהסאב סגור.......
לא היתה כוונה רעה,אני מכין ארסנל ליום הדין
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
לגבי יום כיפור.
לדעתי יש הגיון במחשבה שכדאי לכבד את אלו מאיתנו שיום כיפור כן בעל משמעות עבורם ולא להשתמש באתר כדי לזלזל ביום הזה.
וסליחה אם פגעתי במישהו ונכון שזה לא לפורום הזה.
אבל לי זה מאוד צרם.
שנה טובה לכולם
לדעתי יש הגיון במחשבה שכדאי לכבד את אלו מאיתנו שיום כיפור כן בעל משמעות עבורם ולא להשתמש באתר כדי לזלזל ביום הזה.
אבל לי זה מאוד צרם.
שנה טובה לכולם
- levimadman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 99
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
לזלזל ביום? אין השימוש באתר מזלזל באמונתו של האחר.molvy כתב:לגבי יום כיפור.
אבל לי זה מאוד צרם.
שנה טובה לכולם...
אומר משפט אחד - בזה אסיים - "כל אדם באמונתו יחייה".
(וכן אני שומר את יום כיפור)
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
תיקון קטן בלי להסיט את מהות הפורום : "צדיק, באמונתו יחייה" ... (באמונתו = אמונת עבודת הקב"ה)levimadman כתב:לזלזל ביום? אין השימוש באתר מזלזל באמונתו של האחר.molvy כתב:לגבי יום כיפור.
אבל לי זה מאוד צרם.
שנה טובה לכולם...
(וכן אני שומר את יום כיפור)...
- levimadman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 99
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
taoyossi כתב:תיקון קטן בלי להסיט את מהות הפורום : "צדיק, באמונתו יחייה" ... (באמונתו = אמונת עבודת הקב"ה)levimadman כתב:לזלזל ביום? אין השימוש באתר מזלזל באמונתו של האחר.molvy כתב:לגבי יום כיפור.
אבל לי זה מאוד צרם.
שנה טובה לכולם...
(וכן אני שומר את יום כיפור)......
מכיר את התיקון - מעדיף את השינוי.
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
levimadman
אהה אם אתה מעדיף את השינוי אז בכלל אין על מה לדון
אתה מאלה שמשכתבים את הפסוקים לנוחיותם ... שזה בסדר
רק חשוב להבא שאתה מצטט לרשום שאתה ביצעת בו שינוי ואין לו כל קשר למקור
אהה אם אתה מעדיף את השינוי אז בכלל אין על מה לדון
אתה מאלה שמשכתבים את הפסוקים לנוחיותם ... שזה בסדר
רק חשוב להבא שאתה מצטט לרשום שאתה ביצעת בו שינוי ואין לו כל קשר למקור
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אלה שלא רואים סרטים ביום כיפור מבקשים שיכבדו אותם
אלה שכן שרואים סרטים ביום כיפור מבקשים שיכבדו אותם
בסוף אף אחד לא מכבד את השני ויש ויכוחים חסרי תוחלת עד שהשירשור ננעל.
וואלה, לא מבין למה העניין הזה צץ כל שנה מחדש.
אלה שכן שרואים סרטים ביום כיפור מבקשים שיכבדו אותם
בסוף אף אחד לא מכבד את השני ויש ויכוחים חסרי תוחלת עד שהשירשור ננעל.
וואלה, לא מבין למה העניין הזה צץ כל שנה מחדש.
- oferlaor
- מנהל

יש לי מלוא הכבוד לאנשים ששומרים על יום כיפור.
לקח לי כמה עשרות שנים להתמודד עם הרעיון שכל המדינה תקועה ולא יכולה להשתמש ברכבים (חוץ מאופניים, רולר בליידס וכו' שמשום מה פטורים ?!)
אבל שלא יכנסו לי הביתה ויגידו לי שאני לא יכול לצפות בסרט בפרטיות ביתי. זה כבר טו מאץ'
לקח לי כמה עשרות שנים להתמודד עם הרעיון שכל המדינה תקועה ולא יכולה להשתמש ברכבים (חוץ מאופניים, רולר בליידס וכו' שמשום מה פטורים ?!)
אבל שלא יכנסו לי הביתה ויגידו לי שאני לא יכול לצפות בסרט בפרטיות ביתי. זה כבר טו מאץ'
- oferlaor
- מנהל

עפר,
אתה צודק גם בקטע של המיעט, וזה נכון! אנחנו כבר מזמן לא הרוב...
הכפייה היא עלינו החילונים ולא להיפך! גם בכיפור גם בחגים האחרים וגם בשבתות!
אבל הדבר השני יותר חשוב.
עד הבית שלי!!! אף אחד לא יגיד לי או לך מה לעשות בביתנו!
זה שהם חוצפנים מספיק כדי לחשוב שיש להם את הזכות לכפות עלינו את אמונתם, זה כבר ההזיות שלהם!
אני מקווה שיום אחד יפסיקו לכפות, לא משנה מה על מי! או לפחות שלא ינסו להיכנס לי או לך הביתה!
אתה צודק גם בקטע של המיעט, וזה נכון! אנחנו כבר מזמן לא הרוב...
הכפייה היא עלינו החילונים ולא להיפך! גם בכיפור גם בחגים האחרים וגם בשבתות!
אבל הדבר השני יותר חשוב.
עד הבית שלי!!! אף אחד לא יגיד לי או לך מה לעשות בביתנו!
זה שהם חוצפנים מספיק כדי לחשוב שיש להם את הזכות לכפות עלינו את אמונתם, זה כבר ההזיות שלהם!
אני מקווה שיום אחד יפסיקו לכפות, לא משנה מה על מי! או לפחות שלא ינסו להיכנס לי או לך הביתה!
- molvy
- חבר מכור קשה

לדעתי לא הובנתי.
אף אחד לא אומר לאף אחד איך להתנהג בין קירות ביתו. כן הרבה מהחברים שלי אינם שומרים את יום הכיפור אבל הם לא "משתינים מהמקפצה"
לדעתי ואני ממש לא איש דתי אלא מסורתי מאוד סולידי הפרסום שסרט מסויים מתאים ליום כיפור איך שהוא יוצאת מתחומי הבית ומרשות הפרט והופכת לקריאה ברשות הכלל.
בזה אני רואה סוג של זלזול ביום הכיפור. או יותר נכון קריאת תיגר וחוסר התחשבות באלו שיום הכיפורים מהווה עבורם יום מאוד מיוחד.
חיים ומוות ביד הלשון נאמר איפהשהוא ואני חושב שהיה יפה לו המשפט לא היה נכתב.
ולגבי שעון החורף אני לא מבין בכלל מה זה קשור ליום כיפור בכול מקרה צמים משקיעת החמה עד צאת הכוכבים.... כך שזה לא משנה.
לעומת זאת תפילת שחרית חייבים להתחיל לאחר הזריחה ואם שעון הקיץ ימשיך הזריחה יכולה להיות בשעה מאוחרת מידי לאנשים שמתחילים לעבוד מוקדם ולכן הם לא יוכלו להתפלל.
זו לדעתי הסיבה לשעון החורף המוקדם משהו
וכן גם אני מעדיף את איש באמונתו יחייה.... באמונה האינדיבידואלית של אותו איש ולא באמונה שאינה בחירתו החופשית.
אף אחד לא אומר לאף אחד איך להתנהג בין קירות ביתו. כן הרבה מהחברים שלי אינם שומרים את יום הכיפור אבל הם לא "משתינים מהמקפצה"
לדעתי ואני ממש לא איש דתי אלא מסורתי מאוד סולידי הפרסום שסרט מסויים מתאים ליום כיפור איך שהוא יוצאת מתחומי הבית ומרשות הפרט והופכת לקריאה ברשות הכלל.
בזה אני רואה סוג של זלזול ביום הכיפור. או יותר נכון קריאת תיגר וחוסר התחשבות באלו שיום הכיפורים מהווה עבורם יום מאוד מיוחד.
חיים ומוות ביד הלשון נאמר איפהשהוא ואני חושב שהיה יפה לו המשפט לא היה נכתב.
ולגבי שעון החורף אני לא מבין בכלל מה זה קשור ליום כיפור בכול מקרה צמים משקיעת החמה עד צאת הכוכבים.... כך שזה לא משנה.
לעומת זאת תפילת שחרית חייבים להתחיל לאחר הזריחה ואם שעון הקיץ ימשיך הזריחה יכולה להיות בשעה מאוחרת מידי לאנשים שמתחילים לעבוד מוקדם ולכן הם לא יוכלו להתפלל.
זו לדעתי הסיבה לשעון החורף המוקדם משהו
וכן גם אני מעדיף את איש באמונתו יחייה.... באמונה האינדיבידואלית של אותו איש ולא באמונה שאינה בחירתו החופשית.
Molvy,
אני יודע שזה לא קשור לדיון אבל ההערה לגבי תפילת שחרית העלתה לי סימני שאלה:
לפי מה שאתה אומר לגבי תפילת שחרית, שעון החורף צריך להיות מונהג כל השנה ולא רק בחודשים מסוימים. אם זו באמת הסיבה, אני לא מבין למה לא מאריכים את שעון הקיץ בעוד חודש עד שהחורף באמת מתחיל. מי שהתפלל שחרית והלך לעבודה אחרי בכל תקופת שעון הקיץ, יעשה זאת עוד חודש.
אני יודע שזה לא קשור לדיון אבל ההערה לגבי תפילת שחרית העלתה לי סימני שאלה:
לפי מה שאתה אומר לגבי תפילת שחרית, שעון החורף צריך להיות מונהג כל השנה ולא רק בחודשים מסוימים. אם זו באמת הסיבה, אני לא מבין למה לא מאריכים את שעון הקיץ בעוד חודש עד שהחורף באמת מתחיל. מי שהתפלל שחרית והלך לעבודה אחרי בכל תקופת שעון הקיץ, יעשה זאת עוד חודש.
- oferlaor
- מנהל

molvy
לא יודע. לא חושב שזה השתנה מהמקפצה. ברור לי שזה נושא כואב, אבל אין דרך לעקוף אותו בלי לפגוע ברגשות אחרים (למרות שהכל נעשה בצנעת ביתם של אנשים).
לא יודע. לא חושב שזה השתנה מהמקפצה. ברור לי שזה נושא כואב, אבל אין דרך לעקוף אותו בלי לפגוע ברגשות אחרים (למרות שהכל נעשה בצנעת ביתם של אנשים).
- molvy
- חבר מכור קשה

עופר
בביתך תעשה מה שאתה רוצה ולאף אחד אין זכות לומר לך מה לעשות בביתך כמו שהפתגם אומר "ביתי מבצרי".
יתירה מזאת אני אלחם כדי שתהייה לך את הזכות לראות סרט ולשתות בירה ביום כיפור בד' אמותך.
אבל אם אתה אוכל ביום כיפור אל תעשה על האש (והאמן לי אני יודע על מה אני מדבר) כי זה כבר חורג מתחומי הבית. וזה להשתין מהמקפצה!
ולכתוב בשרשור כל כך פופולרי שהסרט הזה טוב ליום כיפור לדעתי זה חוסר התחשבות מסויים ולא במקום.
גמר חתימה טובה
בביתך תעשה מה שאתה רוצה ולאף אחד אין זכות לומר לך מה לעשות בביתך כמו שהפתגם אומר "ביתי מבצרי".
יתירה מזאת אני אלחם כדי שתהייה לך את הזכות לראות סרט ולשתות בירה ביום כיפור בד' אמותך.
אבל אם אתה אוכל ביום כיפור אל תעשה על האש (והאמן לי אני יודע על מה אני מדבר) כי זה כבר חורג מתחומי הבית. וזה להשתין מהמקפצה!
ולכתוב בשרשור כל כך פופולרי שהסרט הזה טוב ליום כיפור לדעתי זה חוסר התחשבות מסויים ולא במקום.
גמר חתימה טובה
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני לא מבין למה לדבר על סרטים ביום כיפור זאת פגיעה בציבור מסויים וניסיון לעורר בציבור רגשות אשם על זה שהוא מדבר על סרטים ביום כיפור זאת לא פגיעה.
זכותו של אדם לצום ביום כיפור. אין לו זכות לכפות על אחרים לא לדבר על מה הם יעשו ביום כיפור.
זכותו של אדם לצום ביום כיפור. אין לו זכות לכפות על אחרים לא לדבר על מה הם יעשו ביום כיפור.