תוספת ערוצים לעידן+ ?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
yos054 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני מספר חודשים דובר על כך שיוסיפו עוד ערוצים למערך עידן+ ובנתיים הוסיפו רק את ערוץ 23...
למישהו יש צפי מתי אמורים להוסיף את שאר הערוצים(עם דגש על הערוצים היותר מעניינים - 9 ו-24)???

:טוחן:

i_zik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 416
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

באמת מתי תהיה הפעימה השנייה?
למישהו יש מושג האם החלו העבודות להרחבת מערך המשדרים?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #3 

עכשיו שכחלון התפטר ספק
אם משהו יזוז בנושא הזה
נראה לי שנישאר עם 6 הערוצים
האלה עוד הרבה זמן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

בשביל הערוצים החדשים צריך לשדרג את התשתית. לא ברור שיש במה למלא את הערוצים הללו כי משרד האוצר רוצה שהערוצים יממנו את התשתית (כ 4מיליון ש״ח בשנה).

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #5 

yos054 כתב:לפני מספר חודשים דובר על כך שיוסיפו עוד ערוצים למערך עידן+ ובנתיים הוסיפו רק את ערוץ 23...
למישהו יש צפי מתי אמורים להוסיף את שאר הערוצים(עם דגש על הערוצים היותר מעניינים - 9 ו-24)???

:טוחן:
...
המצב לאשורו: אי אפשר להוסיף יותר ערוצים כי המולטיפלקס מלא.
הרשות השנייה צריכה להקים מולטיפלקס נוסף (בתדר חדש) כדי שתהיה אפשרות להוסיף ערוצים נוספים.
עפ"י התיקון לחוק הרשות השנייה, הרשות מחוייבת לסיים את התהליך הזה (בניית מולטיפלקס חדש + הוספת הערוצים) עד 31 בדצמבר 2013.

הערוצים הפוטנציאלים להוספה למולטיפלקס החדש: (כפי שמפורט בחוק הרשות השנייה, סעיף 51)
הערוצים היעודיים הקיימים: ערוץ המוזיקה (24), ישראל פלוס (9), הערוץ בערבית (הלא TV).
ערוצים ייעודיים עתידיים: ערוץ החדשות, ערוץ המורשת.
כל בעל רשיון לשידורי טלוויזיה.
הערוץ הראשון ב-HD.

אני מקווה שהרשות השנייה תעמוד בלו"ז ובשנת 2013 נראה ערוצים נוספים.
oferlaor כתב:בשביל הערוצים החדשים צריך לשדרג את התשתית. לא ברור שיש במה למלא את הערוצים הללו כי משרד האוצר רוצה שהערוצים יממנו את התשתית (כ 4מיליון ש״ח בשנה).
...
נכון. יכול מאוד להיות שלערוצים הייעודים (יש לזכור שמדובר בערוצים מסחריים אשר ממומנים מפרסומות!) יש אינטרס להיכנס להפצה קרקעית, כי זה יעלה את מחיר הפרסומות שהם מוכרים (עקב הגדלת החשיפה של הערוץ). אולי יהיו ערוצים אחרים שיקנו רשיון שידור רק בשביל זה (ערוץ הקניות?).
הזמן יגיד אם זה נכון.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

השאל הגדולה היא האם גופים כמו ערוץ 9 או 24 יתעניינו בכניסה למערך החדש לאחר שירימו את התדרים החדשים.

ערוץ 9 לדעתי עלול להכנס. לבעלת ערוץ 24 כבר יש דריסת רגל בערוץ 2 ולכן הם לדעתי לא יסכימו. להערכתי אין גם עניין לערוץ בערבית.

לערוץ החדשות אין להערכתי הצדקה כלכלית להקמתו, אלא אם הוא מתפקד כ loss leader לשלדון אדלסון...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

חוק הרישיונות לא עבר, לכן בזמן הקרוב לא נראה ערוצים חדשים. לדעתי זו שערורייה שלא ניתן להקים ערוצים פרטיים בישראל.

הפרש_הבודד
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
שם מלא: הפרש_הבודד
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

הוט ויס ובכלל משרד התקשורת, גופים שמזכירים לי אסוציאטיבית, "קרטל" "שחיתות" וזלזול בציבור..

אגב המרכאות הן רק בשביל המחשה.. זה באמת קרטל ובאמת מושחת.. (ואני משתדל להיות הכי עדין ומעודן במילים שלי).
נראה מתי הציבור יתעורר, הציבור הפראייר, הציבור הנאיבי..
"אלה שהופכים מהפכה שלווה לבלתי אפשרית יהפכו מהפכה אלימה לבלתי נמנעת ... ... ..." _______________________________________
יש לדאוג לניצולי השואה הנזקקים! לא תהיה כל מחילה על הבושה החרפה והכלימה! הביזיון הזה לא יפסח על כל אחד ואחד מאיתנו בעתיד!

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #9 

asaf23 כתב:חוק הרישיונות לא עבר, לכן בזמן הקרוב לא נראה ערוצים חדשים. לדעתי זו שערורייה שלא ניתן להקים ערוצים פרטיים בישראל.
...
אני חושב שאתה טועה, "חוק הרשיונות" עבר. בדקתי עכשיו את חוק הרשות השנייה - תסתכל על סעיף 33א המדבר על התנאים להענקת רשיון לשידורי טלוויזיה: http://www.rashut2.org.il/editor/UpLoadLow/B-55.pdf
פרט לכך, יש גם פה עוד מידע: http://www.rashut2.org.il/critic_judge.asp?refCatId=251

נראה שאפשר להקים ערוצים פרטיים.. אם כי אף אחד לא מימש את זה עד כה.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #10 

סתם בדיחה מערך הטלוויזיה בישראל, אנחנו מפגרים אחרי כולם בתחום וגם בזה ידינו על העליונה.
מערך ה-DTT הוא בזבוז ענק של כספי משלם המיסים, כבר עדיף היה להשאר באנלוגי במקום לעבור לבדיחה הזו DTT
רדיו ברמה נמוכה
טלוויזיה בדיחה, כמות ערוצים כה קטנה
ממיר יקר

ערוץ 1 של רשות השידור - משדר תוכניות חסרות תוכן, חדשות עם הרבה טעויות אונליין בשידור, ציוד ישן ותכנים מאוד ישנים
ערוץ 23 - טעם טוב לראות את מסע עולמי כן, ויש כמה תוכניות נחמדות שמה אך הערוץ הזה הגיע כל כך מאוחר מרגע פתיחת המערך שזה פשוט ביזיון גם בערוץ זה התכנים ישנים לרוב ומגיעים מערוץ 1 ואף לפעמים שני התחנות משדרות יחדיו אותו התוכן
ערוץ 2- ערוץ מסחרי, ריאליטי רדוד, המון פרסומות ומעט תוכניות שאפשר לראות.. רדודות כמו דייט בחשיכה
ערוץ 10 - ערוץ מסחרי גוסס שכל יום יכול להסגר, תוכניות יותר איכותיות לפחות מבחינת חדשות ותחקירים גם פה יש לנו זכייה בתוכן רדוד כמו היפה והחנון
ערוץ רשות השידור - מה יש בו בעצם? סתם ערוץ מת
ערוץ הכנסת.. - נו באמת, משעמם לי לראות את הקופת שרצים עליה אני משלם כסף כמו כולם?

בקיצור ביזיון.... (n)

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #11 

יעמדו בזמנים, ממש. יש חוק (חוק!) שמחייב את המדינה לפרסם מכרז לרדיו דיגיטלי בשיטת DAB לא יאוחר משנת 2005. למרבה הצער, כשהמדינה מפירה את החוק, אין הרבה מה לעשות.

חוק הרישיונות עבר, אבל כדי להקים ערוצים נוספים היה צריך שקשת ורשת יבקשו לעבור לרישיון מהזכיון שיש להן שבתוקף לשנים הקרובות. הן לא ביקשו, והעניין למעשה מת לפחות עד 2015. דבר שני, בהינתן מה שקורה לערוץ 10, רק מי שיש לו כסף מיותר יבקש רישיון. כמות ההתחייבויות וההתערבויות למעשה מבטיחות שרק מי שיש לו אינטרס פוליטי ברור שווה לו להשקיע, כי מבחינה מסחרית זה לחלוטין לא ריאלי.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #12 

מכרז ה-DAB בוטל לאחר שאף-אחד לא ניגש אליו. נראה לי אגב שזה גם הגיוני כי בהנחה שמתישהו יהיו ערוצי רדיו איכותיים בעידן+ אז אף אחד כבר לא יצטרך את זה.

לגבי חוק הרשיונות - מוקדם להספיד אותו לגמרי, תכלס הוא שינה שני דברים עיקריים -
1. הוא מבטל לגמרי את שיטת הזכיונות, כלומר ברגע שהזכיון הנוכחי של ערוצים 2 ו-10 יסתיים הם יהיו חייבים לעבור לרשיון.
2. נכון להיום, לפחות בתאוריה, היוזמה להקמת ערוץ מסחרי בישראל לא חייבת להיות מכיוון המדינה. לכאורה כל אחד יכול לבוא ולבקש רשיון. בפועל זה לא קורה כי מסתכלים ורואים שיש שני ערוצים מסחריים וכבר אחד מהם כמעט קורס והשני גם קצת בקשיים אז אנשים לא רוצים להיכנס לביצה הזאת, אבל לכו תדעו מה יהיה בעתיד.

לגבי המולטיפלקס החדש שהרשות השניה אמורה להקים - אני מניח שכאן הכל עניין של כסף. המולטיפלקס בטח יוקם ברגע שיהיה מישהו שיכסה את העלות שלו. אני מניח שאיזה 4 ערוצים יעשו את זה. אולי אם וכאשר ישראל פלוס, הלא TV וערוץ 24 ירצו גם להצטרף לחגיגה ואולי גם במקרה שבעקבות המעבר לרשיונות ערוץ 2 ייאלץ להתפצל לשני ערוצים.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מכרז הDAB נערך באיחור של ארבע שנים, וזה למרות החוק. עד היום יצאו שבעה דוחות וועדות לגבי השידור הציבורי. לא ביצעו כלום. הזכיונות של חברות ערוץ 2 בתוקף לעוד שנים ארוכות. ערוץ 24 בחיים לא ישלם בשביל מולטיפלקס נוסף. הוא שייך לקשת, שלא רצתה לעבור לרישיון לפיו תקבל ערוץ לעצמה כי זה היה פותח את הפתח לעוד מתחרים וגם מעלה לה את ההוצאות. היא בוודאי לא תעביר כסף דרך ערוץ 24 הקורס תמידית כדי לכרות את הענף שעליו היא יושבת.

בקיצור, בהתחלה התבאסתי שהטלוויזיה החדשה שקניתי לא תומכת ב DVB-T2. אח"כ נרגעתי. אנחנו מדברים על עוד חמש שנים לפחות.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #14 

NegativeIQ כתב:מכרז ה-DAB בוטל לאחר שאף-אחד לא ניגש אליו. נראה לי אגב שזה גם הגיוני כי בהנחה שמתישהו יהיו ערוצי רדיו איכותיים בעידן+ אז אף אחד כבר לא יצטרך את זה.

לגבי חוק הרשיונות - מוקדם להספיד אותו לגמרי, תכלס הוא שינה שני דברים עיקריים -
1. הוא מבטל לגמרי את שיטת הזכיונות, כלומר ברגע שהזכיון הנוכחי של ערוצים 2 ו-10 יסתיים הם יהיו חייבים לעבור לרשיון.
2. נכון להיום, לפחות בתאוריה, היוזמה להקמת ערוץ מסחרי בישראל לא חייבת להיות מכיוון המדינה. לכאורה כל אחד יכול לבוא ולבקש רשיון. בפועל זה לא קורה כי מסתכלים ורואים שיש שני ערוצים מסחריים וכבר אחד מהם כמעט קורס והשני גם קצת בקשיים אז אנשים לא רוצים להיכנס לביצה הזאת, אבל לכו תדעו מה יהיה בעתיד.

לגבי המולטיפלקס החדש שהרשות השניה אמורה להקים - אני מניח שכאן הכל עניין של כסף. המולטיפלקס בטח יוקם ברגע שיהיה מישהו שיכסה את העלות שלו. אני מניח שאיזה 4 ערוצים יעשו את זה. אולי אם וכאשר ישראל פלוס, הלא TV וערוץ 24 ירצו גם להצטרף לחגיגה ואולי גם במקרה שבעקבות המעבר לרשיונות ערוץ 2 ייאלץ להתפצל לשני ערוצים.
...
מה הקשר בין עידן ובין DAB

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #15 

שיש ערוצי רדיו בעידן+. לא מספיק והם באיכות מזעזעת אבל אם וכאשר הנושא ישתפר זה ייתר לחלוטין את הצורך ב-DAB.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

וגם אין הרבה מקלטי DVB-T לרכב.

sblueeye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #17 

נצל"ש - האם תחנת eco99 משודרת בעידן+? לא מצליח למצוא אותה ברשימת התחנות הזמינות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

אני לא מכיר אף דרישה מערוצים חדשים שמדברת על hdtv.

מישהו ראה כזו הנחיה?

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #19 

עופר, כנס ללינק: http://www.rashut2.org.il/editor/UpLoadLow/hali2812.pdf
תגיע לעמוד 149 יש המשך שנראה לי רלוונטי יותר.

כרגיל הדרישה היא SD. אפילו לא 720P.
נערך לאחרונה על ידי nimrodg ב 27/10/2012 14:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

הפרש_הבודד
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
שם מלא: הפרש_הבודד
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #20 

sblueeye כתב:נצל"ש - האם תחנת eco99 משודרת בעידן+? לא מצליח למצוא אותה ברשימת התחנות הזמינות.
...
לא נראה לי, אני מקפיד פעם בשבוע לעדכן ולאתחל, בנתיים אין אצלי חדש,
מישהו שמע על זה?
הלוואי שיוסיפו גם את רדיו חיפה, כי האתר שלהם מקרטע!
פשוט חבל!

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”