הכאה על חטא
היום , לאחר שהתוודעתי לפורום הזה , אני מבין שעשיתי טעות רצינית . אבל בזמנו לא הייתי מודע לאיוולת .
אז ככה - לפני כשנה וחצי , בעת הליכת הכושר הלילית שלי , נתקלתי במגבר לקסמן L-510 זרוק ברחוב . היו קצת שריטות על העץ ושתי הרגליות האחוריות היו חסרות אך פרט לכך המגבר נראה נהדר מבחינה חיצונית . בהתחלה לא ידעתי אם כדאי לקחת אותו הביתה , אם שווה לחזור עם הקטנוע ולהעמיס אותו - לא היתה לי מודעות לכל התחום של הוינטאג' והייתי בטוח שמדובר בגרוטאה ישנה (לפחות זיהיתי שמדובר במוצר בן 30 לפי העיצוב..) , מה גם שיש לי מגבר ק"ב רציני בבית שאיתו אני נהנה גם להאזין למוזיקה , ולא ידעתי אם הלקסמן יהיה עדיף . לאחר התלבטות קצרה החלטתי לחזור ולאסוף אותו , במחשבה שמקסימום אולי אוכל למכור אותו כיד שניה . בבית לצערי התברר לי שהמגבר תקול - אמנם נדלק אך אין צליל . כנראה שיחידת ההגברה היתה מקולקלת , כי יציאות ה-PRE שלו עבדו בכל מקרה . בחנות "פיוז" רצו תשלום על בדיקת המכשיר , לא נראה לי ששווה להשקיע על בדיקה וניגשתי גם לחנות אחרת לתיקון מכשירי אלקטרוניקה ליד הבית , שם בדקו בקצרה את המכשיר ואמרו שניתן לתקן אך שגם דרושה רצינות מצידי ונכונות להשקיע בתיקון . החלטתי לרדת מכל העניין במחשבה שעלות התיקון תהיה גבוהה מהתמורה שאוכל להפיק מהמכשיר או ממכירתו . חזרתי איתו הביתה , פתחתי את המכסה ובחנתי בדקדקנות את הקרביים שמא אולי אוכל לעלות על הבעיה לבד כמו שקרה לי בכמה הזדמנויות בעבר , אך לא מצאתי כלום . בסוף סגרתי את המגבר והורדתי אותו לרחוב למטה , בתקווה שמישהו אחר יצליח לעשות איתו משהו .
היום , לאחר שביררתי על המגבר הזה בעקבות החשיפה לפורום (קורא פסיבי) והבנתי שמדובר בפריט שאפילו אם לא נחשב לוינטאג' מבוקש בכל זאת יש לו ערך כלשהו אני מצטער , ואם יכולתי הייתי מוסר אותו לאחד מחברי הפורום ... בהחלט מבין אם למישהו מתחשק לבעוט לי בראש..
אז ככה - לפני כשנה וחצי , בעת הליכת הכושר הלילית שלי , נתקלתי במגבר לקסמן L-510 זרוק ברחוב . היו קצת שריטות על העץ ושתי הרגליות האחוריות היו חסרות אך פרט לכך המגבר נראה נהדר מבחינה חיצונית . בהתחלה לא ידעתי אם כדאי לקחת אותו הביתה , אם שווה לחזור עם הקטנוע ולהעמיס אותו - לא היתה לי מודעות לכל התחום של הוינטאג' והייתי בטוח שמדובר בגרוטאה ישנה (לפחות זיהיתי שמדובר במוצר בן 30 לפי העיצוב..) , מה גם שיש לי מגבר ק"ב רציני בבית שאיתו אני נהנה גם להאזין למוזיקה , ולא ידעתי אם הלקסמן יהיה עדיף . לאחר התלבטות קצרה החלטתי לחזור ולאסוף אותו , במחשבה שמקסימום אולי אוכל למכור אותו כיד שניה . בבית לצערי התברר לי שהמגבר תקול - אמנם נדלק אך אין צליל . כנראה שיחידת ההגברה היתה מקולקלת , כי יציאות ה-PRE שלו עבדו בכל מקרה . בחנות "פיוז" רצו תשלום על בדיקת המכשיר , לא נראה לי ששווה להשקיע על בדיקה וניגשתי גם לחנות אחרת לתיקון מכשירי אלקטרוניקה ליד הבית , שם בדקו בקצרה את המכשיר ואמרו שניתן לתקן אך שגם דרושה רצינות מצידי ונכונות להשקיע בתיקון . החלטתי לרדת מכל העניין במחשבה שעלות התיקון תהיה גבוהה מהתמורה שאוכל להפיק מהמכשיר או ממכירתו . חזרתי איתו הביתה , פתחתי את המכסה ובחנתי בדקדקנות את הקרביים שמא אולי אוכל לעלות על הבעיה לבד כמו שקרה לי בכמה הזדמנויות בעבר , אך לא מצאתי כלום . בסוף סגרתי את המגבר והורדתי אותו לרחוב למטה , בתקווה שמישהו אחר יצליח לעשות איתו משהו .
היום , לאחר שביררתי על המגבר הזה בעקבות החשיפה לפורום (קורא פסיבי) והבנתי שמדובר בפריט שאפילו אם לא נחשב לוינטאג' מבוקש בכל זאת יש לו ערך כלשהו אני מצטער , ואם יכולתי הייתי מוסר אותו לאחד מחברי הפורום ... בהחלט מבין אם למישהו מתחשק לבעוט לי בראש..
נהיה לי כאב לב רק מלקרוא את זה , תנחומיי
מדובר באחד הוינטאגים המשובחים
http://www.thevintageknob.org/luxman-L-510.html
יש לו תכנון הגברה נדיר
כאשר הוא עובד בקלאס A עד הספק של 8 וואט
יותר מ 8W הגברה עוברת אוטומטית להגברה בקלאס AB עד 100 וואט לערוץ .
מדובר באחד הוינטאגים המשובחים
http://www.thevintageknob.org/luxman-L-510.html
יש לו תכנון הגברה נדיר
כאשר הוא עובד בקלאס A עד הספק של 8 וואט
יותר מ 8W הגברה עוברת אוטומטית להגברה בקלאס AB עד 100 וואט לערוץ .
horngad כתב:אם זה היה לקסמן מנורות אז כן היו צריכים לעשות לך בדיקות כלליות שאר המוצרים שלהם לא משהו מכל מני בחינות...
( רק עכשיו הוזכרו כאן M4000 ו- M6000, (למשל), הם לגמרי לא מנורות.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
השאר לא משהו? מכל מיני בחינות?...פרט,נמק, והסבר בבקשהhorngad כתב:אם זה היה לקסמן מנורות אז כן היו צריכים לעשות לך בדיקות כלליות שאר המוצרים שלהם לא משהו מכל מני בחינות...
לא , היה על טהרת אלקטרוניקה טרנזיסטורית (קבלים נגדים וכו') כפי שניתן להתרשם בתמונות מהאינטרנט . היו בכלל מגברי מנורות מהתקופה הזו ? כל מה שראיתי בפורום זה מגברים טרנזיסטוריים .horngad כתב:אם זה היה לקסמן מנורות אז כן היו צריכים לעשות לך בדיקות כלליות שאר המוצרים שלהם לא משהו מכל מני בחינות...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מגברי מנורות היו כל הזמן, אם כי בשנות ה-80 וה-90 "הפרופיל התקשורתי" שלהם (אם ניתן להגדיר זאת כך) היה נמוך יותר. כלומר, דיברו עליהם הרבה פחות מכפי שהיום למשל (אולי גם משום שלא היה אינטרנט...) והיה קשה יותר להשיג אותם, בעיקר בארץ. לגבי מה ש-horngad כתב על לקסמן - ממש לא נכון. לחברה היה גם ציוד טוב מאד ואפילו יותר מזה בתחום הסוליד סטייט, קל וחומר סידרת ההיבריד שלהם ששילבה מנורות עם טרנזיסטורים והיתה מצוינת.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
נכון מאוד! יותר מכך - Luxman היו היצרן היפני מספר אחד. אף אחד ביפן לא יכל להתחרות בתכנון ובאיכות של Luxman בשנות ה-70' ורבים דירגו את התוצרת שלהם בשורה הראשונה ביחד עם הציוד הגרמני. מי שהרס ל-Luxman את השם הטוב היתה חברת Alpine שרכשה את הקונצרן היפני (1984) והורידה את החברה לשאול תחתיות. בתקופה הזו רבים מנותני הטון של החברה עזבו. אחד מהם, Taku Hyodo שהיה אחד המהנדסים המוכשרים של Luxman ויש אומרים ביפן כולה, גיטריסט מחונן ואספן כפייתי של ציוד מנורתי, עזב כבר ב-79' והקים את חברת Leben היוקרתית. אין ל-Luxman שלפני השתלטות Alpine ציוד גרוע. פשוט לא קיים. ההגברה של החברה התאפיינה גם ברכיבים יוקרתיים ובעיקר בתכנון מזהיר. מי שיש לו הזדמנות שישים את ידו על כל רכיב של Luxman מהתקופה הטובה.dragon כתב:...לגבי מה ש-horngad כתב על לקסמן - ממש לא נכון. לחברה היה גם ציוד טוב מאד ואפילו יותר מזה בתחום הסוליד סטייט, קל וחומר סידרת ההיבריד שלהם ששילבה מנורות עם טרנזיסטורים והיתה מצוינת....
היו לי מגברים של לקסמן לדוגמה : L -30 L-80 1040 210 לכולם היה אותו אופי של סאונד מנופח ולא מאוזן כאילו מנורות. אם תיקחו מגברים של סנסוי שהם נחשבים לחברה פחות " יוקרתית " אז לדעתי הסאוד שלהם יותר מאוזן ואמינות שלהם יותר טובה. לדעתי כמות הדגמים שלקסמן הוציאה הוא רב והדגמים המוצלחים הם מעט .
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יש לי L430 מ-81' או 82'. אני אוהב אותו מאוד. הוא לא עוצמתי כמו ה-9090 למרות שיש לו 100 w\c אבל יש לו פונו-סטייג' MM\MC מדהים שנשמע יותר טוב מפרה-מגבר מודרני. יש לו גם יכולת הפרדה בין מעגלי ההגברה לבין הפרה והוא משמש אצלי כפרה-מגבר לפטיפון. במילים אחרות - כן!rooster כתב:סילבר -
מעבר למכשיר שפותח השרשור זנח, היית ממליץ לשים עין גם על מכשירים של לקסמן מתחילת האייטיז?...
שלום
LUXMAN לפני עשרות שנים .......וגם היום
רמת גימור כמו של LUXMAN כמעט לא ניתן למצוא גם היום
http://www.luxman.co.jp/global/index.html
וגם כאן:
http://www.onahighernote.com/luxman/?c=8
כמעט כל הייצור היום מיועד ליפן ולארה"ב
L-550AII - מגבר משולב , פעמיים 20W CLASS A עם שלט עולה בארה"ב כ-5500 USD
לקסמן MY FAVORITE ...... עדין בטופ
דודו
LUXMAN לפני עשרות שנים .......וגם היום
רמת גימור כמו של LUXMAN כמעט לא ניתן למצוא גם היום