דילמות, תהיות וחששות, טרם קניית הפלזמה - והמסקנות שלאחריה (מורה נבוכים)
המוצר: פלזמה סמסונג ps51e550
-----------------------------------------
השאלה הראשונה שהפניתי לפורום היתה פשוטה ביותר
מדוע אני אמור לשלם כמעט פי שתיים על טלוויזית לד בעלת אותן תכונות ומפרט זהה, עם אותן אינצ'ים.
תשובות לא ממש קיבלתי, לכן עשיתי שיעורי בית, קראתי, חקרתי
ומדובר על אחד שאין לו מושג בפלזמות, כל חיי סוגד למקרן(סקי), אחד שעד לפני כחודש היה ברור לו שפלזמה זו עסקת נפל, שרק צרה בצידה, צריבה השתקפויות וכל מיני מרעין בישין.
את הפוסט הזה אני כותב כשירות לאלו הנבוכים, החוששים - אלו שלא ידעו פלזמה מהי
אלו שהפרוטה לא ממש בכיסם, ומקבלים מוצר כמעט זהה למוצרים אחרים ששוויים פי כמה.
מישהו מהפורום ציין לפני כשבוע, שמזל שהוא לא וידאופיל, כי אז זה בטח היה גורם לו לחור קבוע בכיס
וסה''כ הוא נהנה מאוד ממה שיש, ואני מסכים איתו - וגם ברור לי שלא רבים מאיתנו הם 'וידאופילים' מושבעים.
ובכן מסקנות:
sd - תמונה ממוצעת, טובה אך מעט מהסמסונג לד 32 אינצ' הותיקה שהלכה לעולמה.
ממש לא נפלתי.
hdr - תוכניות שהקלטתי מ-yes (הסרט האחרון שראיתי ''פרח המדבר'')
תענוג, פשוט תענוג - סה''כ hd (לא full לא blu ray) צבעים, חדות - קולנוע במיטבו.
סרטי mkv fhd - כמובן עליית דרגה מסויימת - פשוט אין מילים. עונג צרוף
סרטי בלו ריי - היות ועדיין לא עניתם לי על שאלתי בפורום blu-ray dvd -אז אין נתונים
אבל אני כבר יכול לתאר לעצמי...גם זה יגיע בקרוב.
שתי הערות:
הפלזמה הזאת לא משתקפת יותר מדי. אבל אם אתה נוהגים לצפות בצהרי יום, חלונות שמשתקפים וכו'
הפלזמה לא בשבילכם.
מאידך, צפייה בשעות הערב, עם תאורה קלה (או קצת יותר..) ממש לא תזיק. אפס השתקפות - מאה אחוז התפעלות...
הערה שניה :
עכשיו אני מבין את אלו שדוגלים בלד ואלו שמצטטים בפלזמה - ענין של טעם.
לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה. תמיד היה לי lcd ואצל חברים תמיד צפיתי בלדים החדישים
מעולם לא ראיתי פלזמה בפעולה...
נראה לי שההבדל העיקרי הוא בטבעיות. התמונה היא יותר מציאותית. מאוד נוחה לעין
אין את הבוהק הזה שמתיש את העיניים וגורם לעייפות (לפחות במקרה שלי)
ובשורה התחתונה
מבחינת עלות-איכות, אחלה (באמת שחסכתי די הרבה)
התמונה הבוקעת מהמסך פשוט מרשימה, לא רק אותי, גם חברים בעלי לדים שנים רבות רואים הבדל די מהותי.
מומלץ. פשוט מומלץ.
ודרך אגב, התלת מימד בפלזמה הזאת, מאוד מרשים.
כמו גם היתר.
-----------------------------------------
השאלה הראשונה שהפניתי לפורום היתה פשוטה ביותר
מדוע אני אמור לשלם כמעט פי שתיים על טלוויזית לד בעלת אותן תכונות ומפרט זהה, עם אותן אינצ'ים.
תשובות לא ממש קיבלתי, לכן עשיתי שיעורי בית, קראתי, חקרתי
ומדובר על אחד שאין לו מושג בפלזמות, כל חיי סוגד למקרן(סקי), אחד שעד לפני כחודש היה ברור לו שפלזמה זו עסקת נפל, שרק צרה בצידה, צריבה השתקפויות וכל מיני מרעין בישין.
את הפוסט הזה אני כותב כשירות לאלו הנבוכים, החוששים - אלו שלא ידעו פלזמה מהי
אלו שהפרוטה לא ממש בכיסם, ומקבלים מוצר כמעט זהה למוצרים אחרים ששוויים פי כמה.
מישהו מהפורום ציין לפני כשבוע, שמזל שהוא לא וידאופיל, כי אז זה בטח היה גורם לו לחור קבוע בכיס
וסה''כ הוא נהנה מאוד ממה שיש, ואני מסכים איתו - וגם ברור לי שלא רבים מאיתנו הם 'וידאופילים' מושבעים.
ובכן מסקנות:
sd - תמונה ממוצעת, טובה אך מעט מהסמסונג לד 32 אינצ' הותיקה שהלכה לעולמה.
ממש לא נפלתי.
hdr - תוכניות שהקלטתי מ-yes (הסרט האחרון שראיתי ''פרח המדבר'')
תענוג, פשוט תענוג - סה''כ hd (לא full לא blu ray) צבעים, חדות - קולנוע במיטבו.
סרטי mkv fhd - כמובן עליית דרגה מסויימת - פשוט אין מילים. עונג צרוף
סרטי בלו ריי - היות ועדיין לא עניתם לי על שאלתי בפורום blu-ray dvd -אז אין נתונים
אבל אני כבר יכול לתאר לעצמי...גם זה יגיע בקרוב.
שתי הערות:
הפלזמה הזאת לא משתקפת יותר מדי. אבל אם אתה נוהגים לצפות בצהרי יום, חלונות שמשתקפים וכו'
הפלזמה לא בשבילכם.
מאידך, צפייה בשעות הערב, עם תאורה קלה (או קצת יותר..) ממש לא תזיק. אפס השתקפות - מאה אחוז התפעלות...
הערה שניה :
עכשיו אני מבין את אלו שדוגלים בלד ואלו שמצטטים בפלזמה - ענין של טעם.
לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה. תמיד היה לי lcd ואצל חברים תמיד צפיתי בלדים החדישים
מעולם לא ראיתי פלזמה בפעולה...
נראה לי שההבדל העיקרי הוא בטבעיות. התמונה היא יותר מציאותית. מאוד נוחה לעין
אין את הבוהק הזה שמתיש את העיניים וגורם לעייפות (לפחות במקרה שלי)
ובשורה התחתונה
מבחינת עלות-איכות, אחלה (באמת שחסכתי די הרבה)
התמונה הבוקעת מהמסך פשוט מרשימה, לא רק אותי, גם חברים בעלי לדים שנים רבות רואים הבדל די מהותי.
מומלץ. פשוט מומלץ.
ודרך אגב, התלת מימד בפלזמה הזאת, מאוד מרשים.
כמו גם היתר.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
בלי קשר לתוכן קבל
על רמת הניסוח ואוצר המילים - כיף לקרוא פוסט כזה 
תתחדש!
זה ברור שפלזמה היא ההמשך הטבעי לדיוק הצבעים, השחורים וזמן התגובה שהיינו רגילים אליהם בCRT מאז שנות התשעים.
כשאני רואה סרט בטלויזיה שלי אני אמנם מתנחם בעובדה שזה פאנל IPS אבל תמיד יודע שהצבעים שאני רואה לא ממש קשורים למציאות.
זה לא אומר שצריך להתעלם מהחסרונות הבולטים של הטכנולוגיה ומהיתרון שיש לLCD עליה בתחומים מסוימים.
לאנשים שמשחקים הרבה על הטלויזיה LCD תתאים יותר ותתן תמונה יותר "מחשבית". משהו בפיקסלים הצפופים ובניגודיות הנמוכה גורם למשחקים להראות יותר טוב וכידוע יש את עניין התמונה הסטטית.
לגבי הE550 - ראיתי אותו בחנות מסוימת בתצוגה והתרשמתי לטובה - גם מהעיצוב וגם מאיכות התמונה, מה שאני לא יכול להגיד על דגמי הפלזמה הזולים יותר של סמסונג(E450 וE490).
נראה שהפילטר שופר ביחס לD550.
אני לא אגיד לך שהקונטרסט היה טוב כמו בשאר הLED שהיו תלויות על הקיר ובטח היו מוגדרות למצב extra extra dynamic אבל כבנאדם עם מעט הגיון אני יכול לראות שבתאורה מעומעמת יותר הפלזמה מנצחת.
זה ברור שפלזמה היא ההמשך הטבעי לדיוק הצבעים, השחורים וזמן התגובה שהיינו רגילים אליהם בCRT מאז שנות התשעים.
כשאני רואה סרט בטלויזיה שלי אני אמנם מתנחם בעובדה שזה פאנל IPS אבל תמיד יודע שהצבעים שאני רואה לא ממש קשורים למציאות.
זה לא אומר שצריך להתעלם מהחסרונות הבולטים של הטכנולוגיה ומהיתרון שיש לLCD עליה בתחומים מסוימים.
לאנשים שמשחקים הרבה על הטלויזיה LCD תתאים יותר ותתן תמונה יותר "מחשבית". משהו בפיקסלים הצפופים ובניגודיות הנמוכה גורם למשחקים להראות יותר טוב וכידוע יש את עניין התמונה הסטטית.
לגבי הE550 - ראיתי אותו בחנות מסוימת בתצוגה והתרשמתי לטובה - גם מהעיצוב וגם מאיכות התמונה, מה שאני לא יכול להגיד על דגמי הפלזמה הזולים יותר של סמסונג(E450 וE490).
נראה שהפילטר שופר ביחס לD550.
אני לא אגיד לך שהקונטרסט היה טוב כמו בשאר הLED שהיו תלויות על הקיר ובטח היו מוגדרות למצב extra extra dynamic אבל כבנאדם עם מעט הגיון אני יכול לראות שבתאורה מעומעמת יותר הפלזמה מנצחת.
oris74 - הדוגמא שהבאתי לגבי אנשי ''הוידאופילים'', שתרים אחר הקידמה, ולא מפספסים שום פגם, ואפילו לא שארית מכך, תוך כדי איבוד שלמונים מאסיבי - הובא כמובן מציטוט שלך...אבל הכל ברוח טובה
(וברוך השם שאני לא כזה, כי אז בוודאי הייתי הופך להומלס חסר כל, תוך תקופה קצרה)
נזכרתי שבזמנו, טרם קניית הפלזמה, שאלתי גם לגבי אפשרות חלילה לכאבי ראש עם משקפיים אקטיביים
וגם על כך לא קיבלתי ממש תשובה מלאה
ובכן, לגבי אלו שחוששים מטשטוש וכאבי ראש - אתן את מסקנותיי הצנועות
זה תלוי כמובן באיכות התוכן המובא, ובמידת כמות ה-hz בכלמסך ומסך - אצלי 600 hz.
למשל היום צפיתי בסרט mkv ''גברים בשחור 3'', תלת מימד - סרט ששוקל כ-12 גיגה.
שום ריצוד, שום הבהוב - החזקתי בכיף סרט שלם ללא שום תופעות לוואי מטרידות, וכבר הזכרתי שעיניי רגישות
והתמונה היתה פשוט פנומנלית. כל היושבים סביבי פשוט התענגו מאיכות סופר פנטסטית.
תכני hd או תכנים שלא מצולמים באיכות מתאימה - במקרה כזה, ייתכנו הבהובים קלים והצפייה לא תהיה כל כך נוחה.
ל-roi232
ל-e490 ובמיוחד ל-d550 איכות צפייה זהה ל-e550 רק ללא wi fi מובנה.
שניהם מצויינים במחיר אטרקטיבי, כיום.
לסיום, אני שלקחתי הימור מסויים ו-''השקעתי'' בפלזמה,, הכביכול בעייתית
מצהיר בזאת שנשבתי בקסמי טכנולוגיית הפלזמה
ואין לי ספק שכאשר הנוכחית תתפגר חו''ח, או שמה אהיה בר מזל, וייפלו עליי מזומנים לא צפויים - הטלויזיה הבאה שלי...........................
כמובן תבחר מבין הפלזמות העתידיות שיבואו עלינו לטובה, במיוחד בשל התמונה הטבעית והמציאותית, חפת כל
גינוני יוקרה - צנועה משהו.
(ומי שלא הבין, גם טוב)
שנה טובה.
(וברוך השם שאני לא כזה, כי אז בוודאי הייתי הופך להומלס חסר כל, תוך תקופה קצרה)
נזכרתי שבזמנו, טרם קניית הפלזמה, שאלתי גם לגבי אפשרות חלילה לכאבי ראש עם משקפיים אקטיביים
וגם על כך לא קיבלתי ממש תשובה מלאה
ובכן, לגבי אלו שחוששים מטשטוש וכאבי ראש - אתן את מסקנותיי הצנועות
זה תלוי כמובן באיכות התוכן המובא, ובמידת כמות ה-hz בכלמסך ומסך - אצלי 600 hz.
למשל היום צפיתי בסרט mkv ''גברים בשחור 3'', תלת מימד - סרט ששוקל כ-12 גיגה.
שום ריצוד, שום הבהוב - החזקתי בכיף סרט שלם ללא שום תופעות לוואי מטרידות, וכבר הזכרתי שעיניי רגישות
והתמונה היתה פשוט פנומנלית. כל היושבים סביבי פשוט התענגו מאיכות סופר פנטסטית.
תכני hd או תכנים שלא מצולמים באיכות מתאימה - במקרה כזה, ייתכנו הבהובים קלים והצפייה לא תהיה כל כך נוחה.
ל-roi232
ל-e490 ובמיוחד ל-d550 איכות צפייה זהה ל-e550 רק ללא wi fi מובנה.
שניהם מצויינים במחיר אטרקטיבי, כיום.
לסיום, אני שלקחתי הימור מסויים ו-''השקעתי'' בפלזמה,, הכביכול בעייתית
מצהיר בזאת שנשבתי בקסמי טכנולוגיית הפלזמה
ואין לי ספק שכאשר הנוכחית תתפגר חו''ח, או שמה אהיה בר מזל, וייפלו עליי מזומנים לא צפויים - הטלויזיה הבאה שלי...........................
כמובן תבחר מבין הפלזמות העתידיות שיבואו עלינו לטובה, במיוחד בשל התמונה הטבעית והמציאותית, חפת כל
גינוני יוקרה - צנועה משהו.
(ומי שלא הבין, גם טוב)
שנה טובה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
מקרנסקי
תמיד אהבתי את התמונה הנוצרת במסך הפלזמה על פני התמונה במסך ה LCD. כמו שכתבת, זה נראה יותר אמיתי,
אני חושב שפנל הזכוכית (זה שגורם לכל ההשתקפויות) הוא הגורם המרכזי לתחושה הנכונה שמקרינה התמונה. גם חלק ממסכי ה LCD החדשים עברו "מהפך" והיום הם מתהדרים בפנל מבריק.
ישנן כמובן עוד סיבות לאהוב את הפלזמה אבל אני לא בטוח שזה נושא השרשור.
תמיד אהבתי את התמונה הנוצרת במסך הפלזמה על פני התמונה במסך ה LCD. כמו שכתבת, זה נראה יותר אמיתי,
אני חושב שפנל הזכוכית (זה שגורם לכל ההשתקפויות) הוא הגורם המרכזי לתחושה הנכונה שמקרינה התמונה. גם חלק ממסכי ה LCD החדשים עברו "מהפך" והיום הם מתהדרים בפנל מבריק.
ישנן כמובן עוד סיבות לאהוב את הפלזמה אבל אני לא בטוח שזה נושא השרשור.
מוטי
- oferlaor
- מנהל

פאנל זכוכית פחות משפיע על דיוק התמונה, ויותר על חדות התמונה (פאנל לא שקוף גורם לתמונה להפוך להרבה פחות חדה).
אני מאמין שאתם מרגישים עם פלזמה יותר טוב בעיקר בגלל הקונטרסט הגבוה של הפאנל.
אני מאמין שאתם מרגישים עם פלזמה יותר טוב בעיקר בגלל הקונטרסט הגבוה של הפאנל.
- eyalgottfried
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
גם לי יש את ה e550. לגבי ההשתקפות, האמת היא שאני באמת לא מרגיש את זה אלא אם כן אני ממש יש את זה ע״י מרכוז ל העיניים במרכז המסך. אבל כשיש מסך כזה גדול אין לי שום סיבה להתרכז באמצע אלא להתפרס על כול גודל המסך כך שאני הייתי אומר שמבחינתי אין השתקפות או שאין הפרעה של השתקפות לחווית הצפייה גם ביום. יש לציין שאצלי זווית מיקום הטלוויזיה בסלון היא כזאת שקרן השמש לא באה במגע איתה אבל אני מניח שכול מי שיש לו פלאזמה דואג לכך בצורה כזאת או אחרת.
אני חשב שבכול סוגי הפורמטים הטלוויזיה מציגה איכות מאוד גבוהה. אני חושב שהלד באותה רמה מציג איכות תמונה קצת יותר טובה. בסופו של דבר אני החלטתי שהקצת הזה לא מצדיק תוספת של איזה 3000 ש״ח וכאן אני מסכים עם פותח השרשור שאו שאתה ווידאופיל והולך על הכי טוב שעולה עשרות אלפי שקלים או שאה הולך על יחס עלות - תועלת וכאן הפלזמה מנצחת ובגדול.
לגבי צריבות וצבירתו שאל כאן אני יכול להגיד שהפלזמה נמצאת אצלי כ4-5 חודשים ועד כה לא היה לי צריבות. פעם אחת הייתה איזה צבירה קלה מאוד שנעלמה ישר עם השטיפה הראשונה ויש שיגידו שזה היה נעלם גם בלי השטיפה.
אני חשב שבכול סוגי הפורמטים הטלוויזיה מציגה איכות מאוד גבוהה. אני חושב שהלד באותה רמה מציג איכות תמונה קצת יותר טובה. בסופו של דבר אני החלטתי שהקצת הזה לא מצדיק תוספת של איזה 3000 ש״ח וכאן אני מסכים עם פותח השרשור שאו שאתה ווידאופיל והולך על הכי טוב שעולה עשרות אלפי שקלים או שאה הולך על יחס עלות - תועלת וכאן הפלזמה מנצחת ובגדול.
לגבי צריבות וצבירתו שאל כאן אני יכול להגיד שהפלזמה נמצאת אצלי כ4-5 חודשים ועד כה לא היה לי צריבות. פעם אחת הייתה איזה צבירה קלה מאוד שנעלמה ישר עם השטיפה הראשונה ויש שיגידו שזה היה נעלם גם בלי השטיפה.
קודם כל מטרת השרשור מבחינתי - ''צפירת הרגעה'' לכל אלו שרוצים, אבל מפחדים.RnB כתב:יש הרבה דיונים פה על צריבות כאלו ואחרות שמורידות מחוויית הצפייה/המכשיר.
מה בדבר הצריבה בps51e550?
אני בעצמי מתבלט בין לד יקרה lm671ly לבין פלזמה זולה יותר שתתן לי מענה דומה מבחינת איכות צפייה ופיצ'רים....
כבר כתבתי לא פעם שמבחינתי, חלק מההנאה לפני בחירת טלויזיה חדשה, היא עבודת מחקר, שיעורי בית
לבחור את המיטב (גם מבחינת עלות-איכות) מתוך ההיצע המטורף שיש לנו כיום בשוק.
נכנסתי גם לאתרים בחו''ל, רוכשים שקנו את הדגם המדובר - עקבתי אחר מאות תגובות, ברובן המכריע
חיוביות מאוד, במיוחד לגבי איכותה הגבוהה של מערכת התלת מימד בדגם הזה.
גם קונים שרכשו את המוצר בארץ, פשוט מרוצים. לא מצאתי אחד שלא התלהב.
בשורה התחתונה, והמסר לכל אלו שפונים לעזרה בפורום - תעשו קודם עבודת בית, המלצה שלי.
לגבי צריבות:
אז רק לעדכן, שגם במסכי led חדישים ויוקרתיים, המסכים משתקפים, גם הם סובלים מזליגות משונות
וכמובן עננות כבדה מלווה בברקים ורעמים, ברד וגשמי זעם.
לדעתי, כמו שממליצים מנהלי הפורום, צריך לעשות ''הרצה'' למסך (רצוי 200 שעות)
שבהן הערכים הבעייתים אמורים להיות מופחתים - בדגם שלי: תאורת תא, חדות, בהירות, וגם ניגודיות בינונית.
מי שמציג על ההתחלה מצב סרט דינמי, הכולל ערכים גבוהים במיוחד - הבעיה היא אצלו.
מי שמשאיר את הפלזמה דלוקה שעות ארוכות על ערוץ מסויים, תתכן בעייה.
מי ששם תמונה סטטית למשך דקות ארוכות - לא מכבד את המוצר, ועתיד להינזק.
וגם אם בסופו של דבר נגרם נזק כלשהו, עדיין אפשר לתקן - לא סוף העולם.
בכל מקרה בדגמים החדשים, ישנם מערכות המונעות צריבה (עד כמה שזה אפשרי) והבעיה פחותה.
לפחות מבחינתי, סרטי mkv נטולי לוגו, כך שאין לי בעייה לעלות ערכים, ועדיין לא להשתולל כי מדובר כאמור ב-'הרצה' שעתידה להסתיים בקרוב מאוד.
לפלזמות של היום, מסכים ענקיים - ונותנים מפרט כמעט זהה ללדים
לא חייבים לקחת משכנתא שניה על מנת לקנות לד משובח
ועוד דבר לסיום
אינני מזלזל חלילה בטכניקת ה-led
ראיתי לדים עם תמונה מההמת, אבל גם במחיר מאוד גבוה
מי שהפרוטה בכיסו, כל הפוסט האמור בוודאי לא נוגע אליו
אבל ישנם גם כאלה שיכולים לקבל מוצר איכותי מאוד בחצי כסף, וממש ללא פחד וללא דאגה.
(וזה שאני ''חופר'' היסטרי, טוב, זה לא דבר חדש עבורי, דפק במוח ואתכם הסליחה)
נערך לאחרונה על ידי מקרנסקי ב 18/09/2012 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
הנושא של הצריבות / צבירות הוא הרבה פחות קריטי ממה שאנשים עושים ממנו.
מנסיון אצלי, גם אחרי שהיה על ה B550 שלי תמונה סטטית למשך כמה שעות טובות (שואף לכיוון כל הלילה..)
זה אכן נצבר על המסך, אבל הלך ודעך תוך כמה שעות של שימוש רגיל ותוך כיממה נעלם לחלוטין.
המסכים לא כאלה רגישים כמו שכולם נוהגים לחשוב.
נכון, הם צוברים תמונה די בקלות (ועדיף היה שלא היתה צבירה כלל..) אבל בסופו של דבר זה דועך ונעלם.
אולי רק במקרים קיצוניים בהם יישארו תמונות/לוגואים סטטיים בוהקים להרבה יותר מכמה שעות תתכן לדעתי צריבה ללא יכולת דעיכה..
מנסיון אצלי, גם אחרי שהיה על ה B550 שלי תמונה סטטית למשך כמה שעות טובות (שואף לכיוון כל הלילה..)
זה אכן נצבר על המסך, אבל הלך ודעך תוך כמה שעות של שימוש רגיל ותוך כיממה נעלם לחלוטין.
המסכים לא כאלה רגישים כמו שכולם נוהגים לחשוב.
נכון, הם צוברים תמונה די בקלות (ועדיף היה שלא היתה צבירה כלל..) אבל בסופו של דבר זה דועך ונעלם.
אולי רק במקרים קיצוניים בהם יישארו תמונות/לוגואים סטטיים בוהקים להרבה יותר מכמה שעות תתכן לדעתי צריבה ללא יכולת דעיכה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
ופה מדובר על אחותה התאומה והלא ממש צעירה של ה-e550
השארת אותה על מצב סטטי במשך שעות ארוכות ?
צריך הרבה vevos הייתי אומר...
ועובדה שהכל חזר על מקומו בשלום
הכל ענין פסיכולוגי, דעות קדומות וחשוכות.
אלפי בעלי פלזמות בארץ מרוצים וממש לא מבינים על מה אנחנו מלינים
אבל מספיק ידיעה אחת בפורום על צריבה (רחמנן לצנן ב-vt50...למשל) שתוציא את הרוח מהמפרשים
ותגרום לנו להיות פרנואידים, חסרי אמונה וביטחון, בכל הקשור לטכנולוגיית הפלזמה.
(ותודו, הפעם היתה חפירה קצרה וממצה, סוג של הישג מבחינתי..)
השארת אותה על מצב סטטי במשך שעות ארוכות ?
צריך הרבה vevos הייתי אומר...
ועובדה שהכל חזר על מקומו בשלום
הכל ענין פסיכולוגי, דעות קדומות וחשוכות.
אלפי בעלי פלזמות בארץ מרוצים וממש לא מבינים על מה אנחנו מלינים
אבל מספיק ידיעה אחת בפורום על צריבה (רחמנן לצנן ב-vt50...למשל) שתוציא את הרוח מהמפרשים
ותגרום לנו להיות פרנואידים, חסרי אמונה וביטחון, בכל הקשור לטכנולוגיית הפלזמה.
(ותודו, הפעם היתה חפירה קצרה וממצה, סוג של הישג מבחינתי..)
oferlaor
לא נראה לי שדיוק הצבע האבסולוטי עושה את ההבדל (המוח לא ממש זוכר את הצבע המדוייק), ולא זה מה שגורם לתמונה להראות אמיתית.
פנל הזכוכית זה מה שעושה (מבחינתי) את ההבדל הגדול. פנל הזכוכית גורם למים להראות טבעיים, לעיניים להקרין ברק, להוסיף חיים לצבע המכונית ועוד ועוד.
קח מסך LCD ושים לפניו זכוכית. התמונה משתנה פלאים.
אין ספק שלקונטראסט יש משמעות, אבל בדרך כלל הקונטראסט הזה "נבלע" בתאורת חדר ממוצעת או ב"אור יום" של חנות.
לא נראה לי שדיוק הצבע האבסולוטי עושה את ההבדל (המוח לא ממש זוכר את הצבע המדוייק), ולא זה מה שגורם לתמונה להראות אמיתית.
פנל הזכוכית זה מה שעושה (מבחינתי) את ההבדל הגדול. פנל הזכוכית גורם למים להראות טבעיים, לעיניים להקרין ברק, להוסיף חיים לצבע המכונית ועוד ועוד.
קח מסך LCD ושים לפניו זכוכית. התמונה משתנה פלאים.
אין ספק שלקונטראסט יש משמעות, אבל בדרך כלל הקונטראסט הזה "נבלע" בתאורת חדר ממוצעת או ב"אור יום" של חנות.
מוטי
- oferlaor
- מנהל

Motico
כמו שכתבתי, פאנל זכוכית משפר ללא ספק את החדות. תמונה עמוקה נגרמת בעיקר מקונטראסט גבוה.
כמו שכתבתי, פאנל זכוכית משפר ללא ספק את החדות. תמונה עמוקה נגרמת בעיקר מקונטראסט גבוה.
oferlaor
ההבדל בתמונה הוא התחושה. המעבר דרך הזכוכית משנה את תחושת הצבע בדיוק כמו שנראים אובייקטים שמשתקפים במים.
נראה לי שבנושא הזה אנחנו חלוקים בדעה. תוספת של פנל זכוכית לא יכולה לשפר את החדות רק לקלקל אותה.כמו שכתבתי, פאנל זכוכית משפר ללא ספק את החדות....
ההבדל בתמונה הוא התחושה. המעבר דרך הזכוכית משנה את תחושת הצבע בדיוק כמו שנראים אובייקטים שמשתקפים במים.
אין ספק שזה נכון, ולכן אני ממתין ליום שבו תמדוד את הקונטרסט האמיתי של המסך.תמונה עמוקה נגרמת בעיקר מקונטראסט גבוה...
מוטי