האם כדאי להשאיר את המכונה דולקת גם בלילה או שעדיף לכבות אותה?
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
אתה צריך לראות כמה היא צורכת זה אמור להיות נתון ע"י היצרן. בכל מקרה לפי דעתי היא צרכן לא קטן של חשמל. תראה כמה קוט"ש היא צורכת בממוצע ותכפיל במספר השעות כפול הקוט"ש כפול 60 אגורות. ותדע כמה היא צורכת לך במהלך הלילה
יום דבש
היה פעם דיון על זה כולל חישוב עלויות לאורך זמן, התוצאה היתה שההוצאה הכבדה ביותר היא...החלב. החשמל? כמובן שאין סיבה להפעיל כל הלילה אבל עקרונית המכונה מפעילה את גופי החימום רק כעשרה אחוז מהזמן, כך שמכונה בזבזנית תגיע ל 0.2 קוטש כ 15 אג לשעה.
what's next?
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
מה לגבי בלאי של אטמים שונים למשל אלו של הראש? יש עוד חלקי פלסטיק או גומי?
למה אמר לי אנדרי מאספרסימו להשתדל לא להפעיל ליותר מ4 שעות רצוף? (אנדריאה של קויקמיל)
למה אמר לי אנדרי מאספרסימו להשתדל לא להפעיל ליותר מ4 שעות רצוף? (אנדריאה של קויקמיל)
Artificial Intelligence is better then NONE...
- sterns
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 122
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה שותה את הקפה האחרון שלך ב- 2 לפנות בוקר וקם ב- 6 , תשאיר דולק
אחרת, כבה. חבל על בזבוז האנרגיה.
תפעיל שעון שבת, יש כזה שמרכיבים על השקע, שתדלק חצי שעה לפני אתה קם.
למה
אחרת, כבה. חבל על בזבוז האנרגיה.
תפעיל שעון שבת, יש כזה שמרכיבים על השקע, שתדלק חצי שעה לפני אתה קם.
למה
מחבר הספר "מדריך הקפה"
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.
ומה עם איכות הסביבה?
פעם ערך משרד האנרגיה והתשתיות פה בארץ הערכה לגבי מטענים או טלויזיות ובכלל מכשירי חשמל שיש בהם נורית אדומה כזו לביקורת, כמה פחמן רק אותן נקודות אדומות שאמורות להגיד לך שהמכשיר בסטנדביי... הגיעו לזה שבחודש אנו פולטים לסביבה קרוב ל60000 טון פחמן לשנה, רק בישראל רק מלדים אדומים קטנים שאומרים שהמכשיר בסטנד ביי...
מכשיר שעובד פולט פחמן!
מכשיר שעובד נשחק! (במכונות אספרסו אלו אטמים,פרסוסטט שבנוי לX מחזורים לאורך חים ממוצא, גוף חימום, שסתומים ודוד).
מכשיר חשמלי שמעורבים בו מים, חשמן וחום גבוה בצירוף לחץ, שפועל ללא השגחה , עשוי להיות גם מסוכן!
אין סיבה אמיתית להשאיר מכ' אספרסו דולקת לאורך שעות ארוכות כשאין בה שימוש רציף!
פעם ערך משרד האנרגיה והתשתיות פה בארץ הערכה לגבי מטענים או טלויזיות ובכלל מכשירי חשמל שיש בהם נורית אדומה כזו לביקורת, כמה פחמן רק אותן נקודות אדומות שאמורות להגיד לך שהמכשיר בסטנדביי... הגיעו לזה שבחודש אנו פולטים לסביבה קרוב ל60000 טון פחמן לשנה, רק בישראל רק מלדים אדומים קטנים שאומרים שהמכשיר בסטנד ביי...
מכשיר שעובד פולט פחמן!
מכשיר שעובד נשחק! (במכונות אספרסו אלו אטמים,פרסוסטט שבנוי לX מחזורים לאורך חים ממוצא, גוף חימום, שסתומים ודוד).
מכשיר חשמלי שמעורבים בו מים, חשמן וחום גבוה בצירוף לחץ, שפועל ללא השגחה , עשוי להיות גם מסוכן!
אין סיבה אמיתית להשאיר מכ' אספרסו דולקת לאורך שעות ארוכות כשאין בה שימוש רציף!
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

זה לא המכשיר פולט פחמן... זו תחנת הכוח שמספקת את החשמל שהמכשירים צורכים.דבש כתב:ומה עם איכות הסביבה?
מכשיר שעובד פולט פחמן!
אין סיבה אמיתית להשאיר מכ' אספרסו דולקת לאורך שעות ארוכות כשאין בה שימוש רציף!...
אני מאוד מסכים
LED המחובר דרך נגד ל 12 וולט צורך כרבע ואט. בהנחה של 4 כאלו מכשירים לאזרח - 6 מליון אזרחים (הגזמה פרועה) - נקבל סה"כ 6 מגה ואט. בשנה - 24 שעות כפול 360 יום = 8640 שעות סה"כ 52000 מגהואט שעה. פחם מיצר 8.2 מגהואט שעה לטון לכן סה"כ דרוש 7500 טון פחמן לייצור האנרגיה הזו. אבל רוב הפחם הזה נשרף ורק אחוז קטן שלו עולה בארובה לאויר (נניח 2%) ואז כמות הפחמן הנפלטת היא 150 טון בשנה. אולי טעיתי שלא לקחתי בחשבון נצילות (אז התוצאה היתה מוכפלת) את טבלאות ההמרה לערך קלורי אפשר למצוא כאן[/url]
לא ש 150-300 טון פחמן בשנה זה מעט אבל באמת .... 60,000 טון???
עם משרד החינוך יש חינוך? כך גם עם משרד האנרגיה יש (אין) אנרגיה....
נערך לאחרונה על ידי avramm ב 22/09/2012 12:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
שלום,
אצלי המכונה כבר שנים רבות מופעלת ביום חמישי (ערב) / שישי בוקר ופועלת בד"כ רצוף עד יום ראשון בבוקר
במהלך השבוע המכונה מחוברת לטיימר שמפעיל אותה בשעות הבוקר המוקדמות לפני היציאה לעבודה ומכובית לאחר כשעתיים. ברשותי מכונת אספרסו גם במשרד ובד"כ את הקפה האחרון אני שותה עם סיום העבודה בערב
כשבא לי קפה, אני רוצה שהמכונה תהיה זמינה לשימוש, הציוד נועד לשרת אותי גם וזה כולל גם עלות חשמל, תיקונים וכד'
רק בשבוע האחרון המכונה בבית תוקנה בהחלפת פרסוסטט ושסתום ביטחון, תיקון שקורה פעם במספר שנים
ערן
אצלי המכונה כבר שנים רבות מופעלת ביום חמישי (ערב) / שישי בוקר ופועלת בד"כ רצוף עד יום ראשון בבוקר
במהלך השבוע המכונה מחוברת לטיימר שמפעיל אותה בשעות הבוקר המוקדמות לפני היציאה לעבודה ומכובית לאחר כשעתיים. ברשותי מכונת אספרסו גם במשרד ובד"כ את הקפה האחרון אני שותה עם סיום העבודה בערב
כשבא לי קפה, אני רוצה שהמכונה תהיה זמינה לשימוש, הציוד נועד לשרת אותי גם וזה כולל גם עלות חשמל, תיקונים וכד'
רק בשבוע האחרון המכונה בבית תוקנה בהחלפת פרסוסטט ושסתום ביטחון, תיקון שקורה פעם במספר שנים
ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
avramm ,
ניסיון יפה להרשים את החבר'ה אבל מצאתי כמה אי דיוקים בחישוב:
1. LED שמחובר לנגד אכן צורך רבע ואט. אבל מה קורה אם הLED מחובר לקצין? אה?
2. שכחת שבחדרה יש 2 ערובות ולכן יש להכפיל את התוצאה שלך בשתיים.
3. אני אישית ממליץ על הפיתרון שמצאתי: על משטח מחמם הכוסות של המכונה, שתלתי צמח טרופי שהופך לי את כל הפחמן לחמצן נקי.
ניסיון יפה להרשים את החבר'ה אבל מצאתי כמה אי דיוקים בחישוב:
1. LED שמחובר לנגד אכן צורך רבע ואט. אבל מה קורה אם הLED מחובר לקצין? אה?
2. שכחת שבחדרה יש 2 ערובות ולכן יש להכפיל את התוצאה שלך בשתיים.
3. אני אישית ממליץ על הפיתרון שמצאתי: על משטח מחמם הכוסות של המכונה, שתלתי צמח טרופי שהופך לי את כל הפחמן לחמצן נקי.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

1. לדים לא מחוברים לקצינים מקסימום לקטינים..
2. בחדרה אין 2 ערובות רק 2 ארובות. יש אולי תערובות קפה (לזה התכוונת?)
3. את הצמחים תשתול על הערובות או אולי על הארובות כי שם נפלט הפחמן לא אצלך על המכונה....
אז עכשיו הצלחתי להרשים אותך ? אם לא, אנסה שוב...
3. את הצמחים תשתול על הערובות או אולי על הארובות כי שם נפלט הפחמן לא אצלך על המכונה....
אז עכשיו הצלחתי להרשים אותך ? אם לא, אנסה שוב...
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
אווצ' , היה חד.avramm כתב:1. לדים לא מחוברים לקצינים מקסימום לקטינים..
אז עכשיו הצלחתי להרשים אותך ? אם לא, אנסה שוב......
- avramm
- חבר פעיל מאוד

האמת שאני מאוד נזהר אבל במקרה הזה, לאחר שבאמת השקעתי בפוסט שלי, כתבת שעשיתי זאת כדי להרשים ולכן הרשתי לעצמי להכנס בך מעט אבל באמת הכל ברוח טובה ובחיוך
וסליחה אם פגעתי. אז בוא נלחץ יד -- No Hard feelings .
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
לגמרי יקירי, התגובה שלי הייתה לאחר שבהחלט התרשמתי ממה שכתבתי.
אפילו אילצתי את אישתי לקרוא את מה שכתבת. אני מת על הדיונים בפורום.
ככל שהם "נסחפים" הם מרתקים יותר.
ראה מה כתבתי לעופר בשרשור השיפוץ המדהים שלו ותבין שזה אני.
שתהיה שנה טובה
אפילו אילצתי את אישתי לקרוא את מה שכתבת. אני מת על הדיונים בפורום.
ככל שהם "נסחפים" הם מרתקים יותר.
ראה מה כתבתי לעופר בשרשור השיפוץ המדהים שלו ותבין שזה אני.
שתהיה שנה טובה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לנו בעבודה פבוריטה קפסולות שלא כיבו אותה כבר כמה שנים.
אחרי 5 שנים החליפו פרסוסטאט סיראי - זהו.
הזמן שהדוד דלוק במנוחה לא גדול.
אחרי 5 שנים החליפו פרסוסטאט סיראי - זהו.
הזמן שהדוד דלוק במנוחה לא גדול.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תמיד מדהים אותי היכולת המדהימה של התעסקות בזוטות, בדרך כלל כשנושא כבד הרבה יותר מונח על הפרק. כמות הדוגמאות אינסופית. במקרה הזה, במדינה שהכל בה מתנהל בצורה חובבנית אם בכלל מתנהל, מדינה שאפילו עדיין לא טרחה לאסור מכירת נורות ליבון, מה שהיה חוסך ללא מאמץ הקמת תחנת חשמל פלוס מינוס, תמיד יקפוץ הכוכב שיבדוק מה היה נחסך לו היינו שולפים את הממיר מהחשמל. זה זניח ולא מעניין. כל דבר שמוכפל במליונים הופך למספר שאפשר לנפנף בו. ולכן אנשים רציניים מדברים באחוזים.
כשעוד היו פה עקרונות, לפני ימי השרון והביברק, קבע מישהו במהלך מבריק שבמדינה שטופת שמש חובה להתקין דוד שמש ולחסוך בחשמל.
זה היה לפני ימי החושך בהם נותנים לאנשים כמו אלי ישי לקבוע מתי תשקע השמש ואיזה בקבוקים נוח לאשתו של צדיק למחזר. כמה טון פלסטיק נזרק לסביבה ביום רק כי חוק המחזור לא חל על בקבוקי ליטר וחצי? לא יודע, אבל באחוזים מדובר על 50 אחוז מהבקבוקים בפעם האחרונה שבדקתי
כשעוד היו פה עקרונות, לפני ימי השרון והביברק, קבע מישהו במהלך מבריק שבמדינה שטופת שמש חובה להתקין דוד שמש ולחסוך בחשמל.
זה היה לפני ימי החושך בהם נותנים לאנשים כמו אלי ישי לקבוע מתי תשקע השמש ואיזה בקבוקים נוח לאשתו של צדיק למחזר. כמה טון פלסטיק נזרק לסביבה ביום רק כי חוק המחזור לא חל על בקבוקי ליטר וחצי? לא יודע, אבל באחוזים מדובר על 50 אחוז מהבקבוקים בפעם האחרונה שבדקתי
what's next?
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
איסור מכירת נורות ליבון הם רק בהספק שעולה על 60W , כך שהחוק שיצא הוא די דבילי , במקום נורת ליבון אחת של 150W אנשים ישימו 4 של 60W
ואתם מתעסקים כמה פחמן פולט נורת לד
נ.ב. אתם בטח מודעים לזה שההספק החשמל של חברת החשמל לא משתנה בהתאם לצריכה שלנו וכמות הפחם/גז שהיא שורפת הינה קבועה ולא ניתן להעביר את הטורבינות למצב סטנד-ביי
במקרה שהצריכה פוחתת
נ.ב. אתם בטח מודעים לזה שההספק החשמל של חברת החשמל לא משתנה בהתאם לצריכה שלנו וכמות הפחם/גז שהיא שורפת הינה קבועה ולא ניתן להעביר את הטורבינות למצב סטנד-ביי