מה קורה בשוק הוינטאז' המשומש?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

זה התחיל עם הודעה של RAMIRAMI מאמצע יולי, השנה, בדבר שפע של JBL L-100 למכירה ביד-2. אני טענתי שמדובר בתחילת שלב הקריטיות של משבר כלכלי חדש\ישן שאנחנו עוברים. אחר-כך רמי מצא את ה-AU-11000 הזה למכירה. יצור נדיר. מעניין למה אף אחד לא רכש אותו עדיין. אני בהחלט מעוניין. עכשיו, שיא השיאים. דבר כזה לא ראיתי בישראל אף פעם, בטח לא באתר הדפוק ההוא. Luxman M4000 במודעה ללא מחיר מוצהר. מעניין כמה רוצים עליו???

סוס עבודה של 180 w\c עם 60,000 מיקרו-פראד בארבעה פילטרים - באיכות כמו ש-Luxman ידעו לעשות. יפיוף אמיתי ששוקל 28 ק"ג:

תמונה

מי שרוצה את כל הגשעפט הטכני יכול להוריד מדריך שירות כאן. אני רק מצטער שלא מדובר כאן על האח הגדול של ה-M4000 שהוא גולת הכותרת של Luxman והוא ה-M6000 עם 360 - 380 w\c שלוקח לו שלושה ימים להתחמם כמו שצריך ויש לו 80,000 מיקרו-פראד בפילטרים. הוא כבר מתקרב ל-60 ק"ג. יש מישהו כאן באתר שרכש כזה בסוף 2010 אך משום מה 'חגג' את הרכישה בפורום ק"ב ולא כאן. אחד הנדירים שיש.

[img2=550x388]https://lh3.googleusercontent.com/-h4ud ... M6000.jpeg[/img2]

בכלל, עברתי קצת על הקטגוריה 'סטראו' ותת-הקטגוריה 'מגבר' ויש שם כמה דברים נחמדים במחירים סבירים, כולל איזה Quad 303 ש-Tankpopper הביע בו עניין לפני יום או יומיים - ו-grafitis ציין שהוא מופיע בלוחות מידי פעם. אזה הנה. הופיע בפחות מ-1000 ש"ח. יש אפילו עוד אחד למכירה ב-1000 ש"ח.

יש עוד כמה מציאות שם. האמת, הסבלנות שלי נגמרת כשאני נתקל במודעה הראשונה שכוללת את הטקסט 'למבינים בלבד' - אבל מי שקצת יותר סבלני יכול לבוא על שכרו. יש שם מציאות. חלקן אפילו במחירים סבירים כמו המרנץ הזה. חלקן לא במחירים סבירים אבל עדיין מציאות. כמו ה-Dynaco הזה. הדבר היחידי שעצוב קצת בתיאוריית המשבר הכלכלי שלי היא שאם שפע הוינטאז' הזה נובע מצורך במזומנים אצל המוכרים - אולי אפשר להניח שהצורך קיים גם אצל הקונים (שזה אנחנו)...

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

ה LUXMAN הזה נמצא בלוחות מעל לשנה ומחירו כ 10,000 ש''ח...היית קונה? סליחה...הבוסית הייתה מסכימה? :)
לגבי ה AU-11,000 המגבר לא במצב הכי שמור,לא חיצונית ולא פנים המכשיר (חבר בדק זאת) וזה לא דבר שמצדיק מחיר שכזה.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

לא. לא הייתי קונה. מעל שנה? פשש... איך לא שמתי לב... מה עם השאר? יש כמה דברים נחמדים לא? בקשר ל-AU... מה קורה איתו בפנים? חבר שלך אמר משהו?

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #4 

דיברתי בזמנו עם הבחור על הלוקסמן.. מדובר בפוץ רציני! דרשתי שהוא ינקוב במחיר על המכשיר והוא סירב בכל תוקף תחת הטוענה שאין למחיר כזה מכשיר ריאלי ושרק החלפה היא אופציה מבחינתו! הצעתי לו את הרמקולים שלי (עם תוספת מחיר משמעותית מצידו) והוא הביע עניין רב אבל לא היה מוכן להוסיף כסף.. אני סירבתי בנימוס.

אם וכאשר יש לי כסף, אני יותר ממוכן להוציא סכומי עתק על דברים שאני אוהב... מה שאני לא אוהב זה לעשות עסקים עם אנשים שמנסים להתעשר על גבי ומסתכלים עליי כאל פרה שהם הולכים לחלוב ולא על אדם שאיתו הם מבצעים עסקה - וזה בדיוק במקרה עם הלוקסמן הזה (או לפחות זה הרושם שהוא השאיר עליי).

arieza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

לגבי מכשירים "מבוקשים" כמו הדוגמאות שהובאו שוק הווינטג לא נמצא בשינוי. תמיד יש מכשירים כאלו ורוב הפעמים הם או בעייתיים מבחינת המצב החיצוני או הטכני (AU-11000), או יקרים בצורה לא הגיונית (M-4000), או שהמוכרים בעייתים (M-4000). מציאות לא נשארות בלוחות הרבה זמן. לדעתי מי שסבלני ומחפש יכול למצוא הרבה מכשירים מבוקשים בשוק המקומי בלי צורך ליבא. כמובן מספר המכשירים וההצע לא כמו ארה"ב או אירופה. לפני כחודשיים היה בלוחות M-6000, המוכר רצה 2500 שח אבל המכשיר לא עבד והמוכר לא היה מוכן שאבוא ואנסה להבין מה הבעיה במקום. אני ירדתי מהמכשיר כי הוא אמנם שוקל 52 קג אבל כברזל הוא צריך לעלות פחות.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #6 

M-6000 Wow , נראה לי במחיר הזה הייתי מוכן לקחת סיכון (אם הייתי מחפש מגבר) אולי מנסה להוריד 500
היה פעם את ה Spec 4. מעניין מה קרה איתו.
הכי מעניין זה הרוטל RB5000 שדובר עליו פעם פה המוכר דרש 15,000 שקל (אם היה לי סכום כזה הייתי בטוח קונה)

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

Tankpopper כתב:דיברתי בזמנו עם הבחור על הלוקסמן.. מדובר בפוץ רציני! דרשתי שהוא ינקוב במחיר על המכשיר והוא סירב בכל תוקף תחת הטוענה שאין למחיר כזה מכשיר ריאלי ושרק החלפה היא אופציה מבחינתו! הצעתי לו את הרמקולים שלי (עם תוספת מחיר משמעותית מצידו) והוא הביע עניין רב אבל לא היה מוכן להוסיף כסף.. אני סירבתי בנימוס.

אם וכאשר יש לי כסף, אני יותר ממוכן להוציא סכומי עתק על דברים שאני אוהב... מה שאני לא אוהב זה לעשות עסקים עם אנשים שמנסים להתעשר על גבי ומסתכלים עליי כאל פרה שהם הולכים לחלוב ולא על אדם שאיתו הם מבצעים עסקה - וזה בדיוק במקרה עם הלוקסמן הזה (או לפחות זה הרושם שהוא השאיר עליי).
...
תגיד,יש מצב להחלפה איתו עם פורד פיאסטה שנת 88?

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

tnsilver כתב:לא. לא הייתי קונה. מעל שנה? פשש... איך לא שמתי לב... מה עם השאר? יש כמה דברים נחמדים לא? בקשר ל-AU... מה קורה איתו בפנים? חבר שלך אמר משהו?
...
פנים המכשיר מאובק עם כתמים שמעידים על נזילות(קבלים)?
חיצונית ישנן שריטות ואף...אבק בכל מקום,מה שמוכיח שהמכשיר לא נשמר כמיטב המסורת.
מה,אם והיה לך את המכשיר הזה לא היית פעם בשבוע לכל הפחות מעביר מטלית?

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

חברים השוק רותח, מי שחסך במהלך השנה החולפת יכול לקצור פירות בשנה החדשה.
Luxman M6000
JBL L-300

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

vek44acm כתב:חברים השוק רותח, מי שחסך במהלך השנה החולפת יכול לקצור פירות בשנה החדשה...
...
נכון מאוד!
RAMIRAMI68 כתב:פנים המכשיר מאובק עם כתמים שמעידים על נזילות(קבלים)?
חיצונית ישנן שריטות ואף...אבק בכל מקום,מה שמוכיח שהמכשיר לא נשמר כמיטב המסורת.
מה,אם והיה לך את המכשיר הזה לא היית פעם בשבוע לכל הפחות מעביר מטלית?
...
אבק ונזילות? אמאל'ה! זה מה שקובע מצב פנימי של מכשיר? :roll: נסה גללי עכברים, שתן חולדות, אוסף חרקים, לוחות סדוקים וחלודה פושעת בתור דוגמא למצב פנימי גרוע - שגם אותו אפשר להציל. לא מפחיד אותי. הדבר היחידי שמעניין אותי זה השנאי (שגם אותו אפשר ללפף מחדש אם צריך) והסופיים של Sanken (שקשה ויקר להשיג). כל השאר בר-תיקון או החלפה. כל הקבלים עפים בכל מקרה, כל הלוחות עוברים שטיפה וניקוי וכל השילדה עוברת פוליש. גם שריטות חיצוניות על משטחי אלומיניום אפשר לטשטש בקלות עם קצת רצון ומשחת נעליים. טוב מאוד. שיחכה לי עם המכשיר הזה עוד חודש חודשיים. בסוף אני אביא אותו אלי ואחזיר אותו לימי התהילה שלו. אחר כך dish יגיד שאני איש רע ו-truejoker יבכה כאן שאין כלום שווה בלוחות. מה עובר עליכם? אתם חושבים שוינטאז' בן 35 מגיע כמו מכונית חדשה עם ניילונים על הפאנל?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #11 

לאחרונה אני כמעט ולא סורק את הלוחות מסיבות כאלה ואחרות
אבל שמתי לב שההיצע קטן משמעותית ממה שהיה בעבר .
אבל נראה שעדיין , אפשר להשיג מגבר מכובד עם קצת סבלנות .

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מה המחיר לדעתכם ההגיוני לJBL L300 שמפורסמים למעלה?! :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כמובן המוןןןןןןןןן
יש 2 מוכרים שמציעים כאלו רמקולים בסכום של בין 20,000 ל 30,000 ש''ח !
במודעה של ה L-300 מפורסם שהרמקולים מטרייד אין...מעניין מי האידיוט\מטומטם\דפוק שביצע עסקה שכזו.
כנראה שהאשה שכנעה אותו להחליפם בפירלס יפה ומודרני.
הנשים הללו מובילות את שוק הוינטאג' שלנו לאבדון :@

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

RAMIRAMI68 כתב:הנשים הללו מובילות את שוק הוינטאג' שלנו לאבדון :@
...
לא. לא רמי. את זה עושה הממשלה.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #15 

tnsilver כתב: אתם חושבים שוינטאז' בן 35 מגיע כמו מכונית חדשה עם ניילונים על הפאנל?
...
אנחנו חושבים שאם אדם דורש מחיר מלא\גבוה , אנחנו מצפים שמדובר במגבר תקין .
אחרת שיוריד במחיר .

ורמי צודק הלוקסמן הזה שנה בלוחות , ואם אני לא טועה יכול להיות יותר מזה .

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

RAMIRAMI68 כתב:כמובן המוןןןןןןןןן
יש 2 מוכרים שמציעים כאלו רמקולים בסכום של בין 20,000 ל 30,000 ש''ח !
במודעה של ה L-300 מפורסם שהרמקולים מטרייד אין...מעניין מי האידיוט\מטומטם\דפוק שביצע עסקה שכזו.
כנראה שהאשה שכנעה אותו להחליפם בפירלס יפה ומודרני.
הנשים הללו מובילות את שוק הוינטאג' שלנו לאבדון :@
...
אובדן של איש , הוא האושר של האחר :)

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #17 

את הM6000 הזה אני רואה לסרוגין בלוחות מ 2009. כל פעם הוא עולה לתקופה, נעלם, וחוזר חלילה.
או שהוא מחליף בעלים יותר מהר משמחליפים תחתונים, או שאותו המוכר מנסה מידי פעם.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

המחיר של הL300 הוא 24,000 שקל.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”