עד כמה גדול ההבדל בין שתי המעכרות הבאות?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ly712ig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מתנצל מראש על הבורות והטיפשיות שבשאלותוי, אז אנא מכם היו נחמדים :-)
כיום יש ברשותי מערכת סטריאו של חברת panasonic מדגם Panasonic SA-AK410. המערכת מחוברת למחשב נייד חדש של DELL בכבל 3.5mm sterio plug to 2xRCA. לקראת השנה החדשה אני מתכוון לרכוש בזמן הקרוב רסיבר של פיוניר VSX-420 ובנוסף לרכוש, לשם התחלה, 2 רמקולים מדפיים לתלייה על הקיר, שישמשו לצפייה בסרטים (באיכות HD) ומוסיקה שתנוגן דרך המחשב. התקציב שלי לרמקולים הוא עד 1500 ש"ח, ומה שבעיקר חשוב לי זה האיכות.
כמוכן, בעקבות השינוי, אני צפוי לחבר את המחשב הנייד לרסיבר בכבל HDMI (תקנו אותי אם אני טועה).
יש לי מספר שאלות (כאמור, מגוכחות ביותר, אך רציניות להפליא):
1. האם בעקבות השדרוג לרסיבר המדובר ולזוג רמקולים (לדוגמא: TSI100 Polkaudio ) אני צפוי להרגיש הבדל באיכות השמע בהשוואה לאיכות שנובעת ממערכת סטריאו כדוגמאת זו שיש לי? האם מדובר בהבדל משמעותי?
2. מה עדיף: לרכוש סט של רמקולים 5.1 בכ- 2000 ש"ח כעת או לרכוש 2 מדפיים כדוגמאת TSI100 Polkaudio ובעתיד (כשיהיה לי כסף) להוסיף גם סנטר, סאב וכו'?

נ.ב. כל הציוד הנ"ל ישמש אותי בחדרי הקט שגודלו 9 מ"ר סה"כ.

תודה מראש על עזרתכם האדיבה,
חג שמח ושנה טובה!

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #2 

1. בוודאי שתרגיש בהבדל, מדובר בציוד טוב משמעותית מה"המערכת פנסוניק".

2. הכיוון שלך נכון, תתחיל מרכישת רסיבר + זוג רמקולים טובים קדמיים ובעתיד תשקיע בסראוונד + סנטר,
לדעתי ככה תגיע בסופו של דבר לתוצאה טובה יותר (מאשר עם סט 5.1 סטליטים), הקדמיים חשובים מאוד,
בעיקר למוזיקה, ובהמשך תבנה את הסראוונד, בכל אופן דרושה השקעה גדולה בהרבה מ1500 שקל
ע"מ להינות ממוזיקה בעזרת סט סטליטים (ואני אישית חושב שמוזיקה + סטליטים לא הולך ביחד).

3. תבדוק איך נשמע (לטעמך) השילוב בין הפולק אודיו לרסיבר של פיוניר, יתכן ותוכל למצוא שילוב מעניין יותר
באותם טווחי מחירים.

4. בשלב עתידי "לאחר המבול", ממליץ לך לרכוש DAC בחיבור למחשב, סה"כ הכרטיס קול המובנה,
הוא בעל DAC ירוד מאוד, וההבדלים באים לידי ביטוי גם במערכות בסדרי גודל כאלה.
יש היום DAC שמתחילים מכמה מאות שקלים בודדים ונשמעים טוב (עושים את העבודה).

חתימה טובה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”