אם מישהו מתכנן לרכוש את המכשיר המדובר או כבר יש לו אותו אז שווה להציץ בזה (כל מה שרשמתי הוא ע'פ נסיון אישי בלבד)
בכל מקרה אלו הרשומות שלי לאחר כמה חודשים עם הפרסו.
למעשה יש שתי שיטות מקובלות לשימוש בפרסו
רוב הסרטונים של הפרסו עובדים בצורה הבאה, את המכונה ממלאים בכמות מים של אספרסו אחד או כפול, טוחנים את הקפה מספיק דק שהמים לא ינזלו דרכו אבל מספיק עבה שלא יפעיל התנגדות גדולה ואז מורידים את הידיות הצידיות למעט, השסתום החד כיווני דוחק את המים דרך הקפה ויוצא אספרסו. יש לציין שיש לעשות כמה עליות וירידות עד שמעבירים את כל המים דרך הקפה.
לאחר שיטוט ביו טיוב נתקלתי שיטה נוספת. מטרתה היא להפיק את האספרסו בלחץ גבוה יותר (מאשר בשיטה הראשונה). במקרה זה הלחץ הינו פונקציה של עובי הטחינה + הדחיסה. התהליך הוא טחינה דקה יותר של הקפה + דחיסה יותר מאסיבית, מילוי יותר מים ממה שצריך בגלל שתי סיבות. הראשונה היא שהשסתום יעבוד מההלתחלה בהתנגדות מול מים ולא מול אויר והשניה היא בגלל שלא ניתן בפימפום אחד של המוטות להוציא את כל המים דרך הקפה.
תובנות אישיות,
אני בהתחלה הייתי משתמש בשיטה הראשונה ורק לאחר אינספור ניסיונות הצלחתי להגיע להשיטה השניה (צריך לדייק בעובי אחרת הקפה לא יוצא). הקפה עצמו יוצא כך או כך טעמים לאללה. ממש שונה מכל מה ששתיתי עד היום (בעיקר מקינטה).
חשוב לי לציין כמה דברים נוספים:
1. לפי דעתי המחיר בעבור התועלת משתלם, מוציא קפה טוב, נותן תחליף מעניין למקינטה.
2. דורש המון המון השקעה. בגלל שמדובר במים מהקומקום צריך לחמם את הכל לפני, להעביר מים דרך הראש, לחמם את הכוסות - מנסיון אם אל עושים את זה, זה יוצא קר.
3. בנוגע לשיטה השניה, לפי דעתי המכונה איננה בנויה ללחץ כל כך גבוה ולפי דעתי יש להכין רק לפי השיטה הראשונה(לא לטחון דק מידי). הסיבה היא שלאחרונה המכונה שלי התקלקלה, באתי להכין אספרסו, כנראה טחנתי דק מידי ואחרי שהפעלתי כח כל מים השפריצו עלי (די באסה, הם היו רותחים). קיצור מאז יש בעיה במכונה והיא מושבתת. אז מי שהולך לרכוש או שכבר משתמש לדעתי לא שווה לדחוס ולטחון דס מידי אלא לטחון בהתאם, למלאות מים בדיוק לפי גודל המשקה ולפעמפם כמה פעמים.
לסיכום צרפתי סירטון קצר שלי, שבמקרה היה לי בזמן שהיא עבדה:
?hd=1
התרשמות מה Presso
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הקונספט הזה של 2 ידיות עובד טוב במכונות כמו גאג'ה גילדה.
אבל, גם באמא הרוחנית של הפרסו משנות ה 60 החליטה דומה:
faemina baby:
אבל, גם באמא הרוחנית של הפרסו משנות ה 60 החליטה דומה:
faemina baby:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)