מכונה ומטחנה חדשות, השגות לגבי מטחנת 005 bezzera ?
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
זו מטחנה קונית מעולה עם קוטר סכינים 40/42 שהו מספק במיוחד במקרה הקוני, המטחנה עושה עבודה טובה והיא איכותית מאוד לא כבדה ונראית טוב, יש ביקורת מצויינת ב stoll espresso
it is the unexpected which plays the biggest role in life
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ה BB005 מטחנה קונית 48 מ"מ, דיסקיות טובות והיא יפה וקומפקטית אבל לטעמי מחירה בארץ קצת מופרז היות ובאירופה מחירה הממוצע נע סביב 250-260 אירו.
קח בחשבון שזו מטחנה קטנה, לא כל כך מאסיבית ומעט רועשת ואני לא בטוח שהיא תהיה עדיפה על ה K3 בכל מה שקשור לעקביות בטחינת המנות אם כי צריך לבצע השוואה מסודרת.
לגבי המכונה לדעתי אם אתה מתכוון להכין גם קפוצ'ינו לא כדאי ללכת על דוד יחיד קטן ללא מחליף חום למרות שיש PID, תאלץ להמתין במעבר מחליטה להקצפה וחזרה וזה מינוס גדול מאוד.
בנוסף דוד לא גדול = יכולת הקצפה מוגבלת.
תלוי בתקציב אבל לדעתי עדיף לפזול לכיוון ה BZ07/ויביאמה ג'וניור/אניטה.
קח בחשבון שזו מטחנה קטנה, לא כל כך מאסיבית ומעט רועשת ואני לא בטוח שהיא תהיה עדיפה על ה K3 בכל מה שקשור לעקביות בטחינת המנות אם כי צריך לבצע השוואה מסודרת.
לגבי המכונה לדעתי אם אתה מתכוון להכין גם קפוצ'ינו לא כדאי ללכת על דוד יחיד קטן ללא מחליף חום למרות שיש PID, תאלץ להמתין במעבר מחליטה להקצפה וחזרה וזה מינוס גדול מאוד.
בנוסף דוד לא גדול = יכולת הקצפה מוגבלת.
תלוי בתקציב אבל לדעתי עדיף לפזול לכיוון ה BZ07/ויביאמה ג'וניור/אניטה.
כפיר, מה לגביי העלאת טמפרטורת הדוד ל 120 למשל...כפיר_ש כתב: בנוסף דוד לא גדול = יכולת הקצפה מוגבלת....
האם זה יכול לשפר את יכולת ההקצפה למרות הדוד הקטן?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
פשוט תקבל קיטור רותח יותר וטיפה חזק יותר וייתכן שזה יפצה קצת על נפילת לחץ בדוד בזמן ההקצפה אבל עדיין אתה מוגבל לנפח הדוד הקטן.
בדוד כזה קטן יש מצב שפתאום המכונה תזרים מים בזמן של הקצפה ארוכה וזה עשוי לקלקל את כל ההקצפה.
חוץ מזה זה ממש לא כיף לחכות בין חליטה להקצפה וברמות המחיר הללו (אפילו בתוספת קטנה) הייתי מעדיף HX עם דוד גדול יותר למרות שמכונה עם PID קוסמת יותר ומבטיחה אספרסו טוב יחסית בקלות.
גם HX לאחר שמפתחים רוטינה קבועה דיי חזרתי, אמנם תהליך החליטה לא מדויק על המעלה כמו עם PID אבל בסופו של דבר הטעם בכוס קובע ולדעתי יהיה הבדל מינורי אם בכלל.
בדוד כזה קטן יש מצב שפתאום המכונה תזרים מים בזמן של הקצפה ארוכה וזה עשוי לקלקל את כל ההקצפה.
חוץ מזה זה ממש לא כיף לחכות בין חליטה להקצפה וברמות המחיר הללו (אפילו בתוספת קטנה) הייתי מעדיף HX עם דוד גדול יותר למרות שמכונה עם PID קוסמת יותר ומבטיחה אספרסו טוב יחסית בקלות.
גם HX לאחר שמפתחים רוטינה קבועה דיי חזרתי, אמנם תהליך החליטה לא מדויק על המעלה כמו עם PID אבל בסופו של דבר הטעם בכוס קובע ולדעתי יהיה הבדל מינורי אם בכלל.