צריבה בפלזמה - כמה זה קריטי?
שלום לכולם!
לאחרונה החלטתי לשדרג את עצמי למסך גדול ואיכותי ונתקלתי בדילמה הגדולה: פלזמה או LCD.
לא יודע למה, אבל תמיד חשבתי ש-LCD זאת טכנולוגיה טובה יותר מפלזמה. היום הסתובבתי במספר חנויות וראיתי כל מיני מסכים שונים ודיי נדהמתי לגלות שבמסכי פלזמה, רואים יותר טוב שידורי טלוויזיה.
ליתר דיוק, לא רואים יותר טוב, אלא התמונה יותר מטושטשת מ-LCD ולכן גם הלכלוכים של השידור מטושטשים ופחות מטרידים....
כמעט נסגרתי על הרעיון שאני קונה פלזמה, אבל אז הסתובבתי כאן בפורום וקראתי כל מיני הודעות בנושא וגיליתי את בעיית הצריבה במסכי פלזמה....
(כמובן שהמוכרים בחנויות לא העלו את הבעיה אפילו פעם אחת...)
רציתי לדעת:
1. האם הבעיה עדיין קיימת במסכים החדשים הקיימים היום?
2. האם הצריבה היא קבועה לנצח? כלומר, ברגע שיש צריבה, האם המסך גמור?
3. האם יש דגמים מסויימים/חברות מסויימות/גדלים מסויימים אשר רגישים לבעיית הצריבה יותר מאחרים?
4. כמה זמן לוקח למסך להצרב?
5. האם פתרונות שומר המסך בטלווזיות פלזמה יעילים? איך מתמודדים עם לוגו שתקוע בצד המסך ולא זז?
תודה מראש על התשובות!
דרך אגב, הנתונים של החיפוש שלי:
1. 70% טלוויזיה, 20% סרטים מהמחשב ו-10% DVD.
2. מרחק בערך 3 מטרים.
3. מעדיף מסך גדול (37" ומעלה)
4. תקציב - 12K (גמיש מאד)
לאחרונה החלטתי לשדרג את עצמי למסך גדול ואיכותי ונתקלתי בדילמה הגדולה: פלזמה או LCD.
לא יודע למה, אבל תמיד חשבתי ש-LCD זאת טכנולוגיה טובה יותר מפלזמה. היום הסתובבתי במספר חנויות וראיתי כל מיני מסכים שונים ודיי נדהמתי לגלות שבמסכי פלזמה, רואים יותר טוב שידורי טלוויזיה.
ליתר דיוק, לא רואים יותר טוב, אלא התמונה יותר מטושטשת מ-LCD ולכן גם הלכלוכים של השידור מטושטשים ופחות מטרידים....
כמעט נסגרתי על הרעיון שאני קונה פלזמה, אבל אז הסתובבתי כאן בפורום וקראתי כל מיני הודעות בנושא וגיליתי את בעיית הצריבה במסכי פלזמה....
(כמובן שהמוכרים בחנויות לא העלו את הבעיה אפילו פעם אחת...)
רציתי לדעת:
1. האם הבעיה עדיין קיימת במסכים החדשים הקיימים היום?
2. האם הצריבה היא קבועה לנצח? כלומר, ברגע שיש צריבה, האם המסך גמור?
3. האם יש דגמים מסויימים/חברות מסויימות/גדלים מסויימים אשר רגישים לבעיית הצריבה יותר מאחרים?
4. כמה זמן לוקח למסך להצרב?
5. האם פתרונות שומר המסך בטלווזיות פלזמה יעילים? איך מתמודדים עם לוגו שתקוע בצד המסך ולא זז?
תודה מראש על התשובות!
דרך אגב, הנתונים של החיפוש שלי:
1. 70% טלוויזיה, 20% סרטים מהמחשב ו-10% DVD.
2. מרחק בערך 3 מטרים.
3. מעדיף מסך גדול (37" ומעלה)
4. תקציב - 12K (גמיש מאד)
לפי השימושים שלך, שלא כוללים עבודה על מחשב חוץ מסרטים כך שאין תמונות סטטיות, אתה יכול להיות רגוע לגבי צריבות, נכון, שומרי מסך עוזרים אבל אין צורך בהם אם המסך לא דלוק הרבה זמן על דף קבוע בדפדפן לדוגמא.
השימושים שלי פחות או יותר כמו שלך ולעולם לא ניתקלתי בצריבה. אם ישנן צריבות הן לא מורגשות וחולפות מהר, קשה לי להאמין שתבחין בכך...
הייתי ממליץ לך על הפנסוניק PW8 42 אינץ' (ולא על ה PHD8 בגלל מרחק הצפייה...) בכ-1000 ש"ח פחות מהתקציב!!!
כך שתוכל להוסיף למסך מודול סקארט או לשדרג קצת מסביב
השימושים שלי פחות או יותר כמו שלך ולעולם לא ניתקלתי בצריבה. אם ישנן צריבות הן לא מורגשות וחולפות מהר, קשה לי להאמין שתבחין בכך...
הייתי ממליץ לך על הפנסוניק PW8 42 אינץ' (ולא על ה PHD8 בגלל מרחק הצפייה...) בכ-1000 ש"ח פחות מהתקציב!!!
כך שתוכל להוסיף למסך מודול סקארט או לשדרג קצת מסביב
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אז ככה:
אם זה סרט בעברית או סרט לועזי עם תרגום דו לשוני (מה שגורם לכך שהתרגום לרוסית או ערבית נופל בשורה השניה) אני שם ב-FULL
אחרת שורת התרגום השניה או שתיהן נופלות על ה-BAR השחור התחתון ובמצב FULL היא תיעלם.
אחרת רואה ב-WIDE (אני שונא JUST, זה נורא)
אם זה סרט בעברית או סרט לועזי עם תרגום דו לשוני (מה שגורם לכך שהתרגום לרוסית או ערבית נופל בשורה השניה) אני שם ב-FULL
אחרת שורת התרגום השניה או שתיהן נופלות על ה-BAR השחור התחתון ובמצב FULL היא תיעלם.
אחרת רואה ב-WIDE (אני שונא JUST, זה נורא)
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא עושים כלום. אלה החיים.israeli2k כתב:לא בטוח שהבנתי - מה קורה כאשר מקרינים סרט מ DVD שיש לו גיאומטריה רחבה יותר מהמסך?
במכשיר ה DVD מגדירים שהטלויזיה היא 16:9, בטלויזיה משתמשים במצב WIDE ומה שנשאר זה אזורים שחורים למעלה ולמטה - לא?...
הכי חשוב שתהנה עכשיו.
אני בספק עם סרט או שניים בשבוע המוקרנים ב LT יפגעו במסך.
ליאור