יש ברשותי את המערכת הבאה:
1. רסיבר MARANTS SR4500
2. סט של Wharfedale Diamond 9
הכולל Diamond 9.5 קדמיים, 9.1 אחוריים וסנטר CM.
3. פטיפון של SHERWOOD PM9805 עם קדם מגבר לפטיפון של Cambridge Audio
3. די וי די ב 200 ש"ח של APEX שאיתו אני משתמש כTransport (מחובר בסיב אופטי).
4. חיווט - פשוט ביותר - של LEXUS נקנה במחסני חשמל.
אני מאוד מרוצה מהמערכת מבחינת קולנוע בייתי ולא פחות מבחינה מוזיקלית (בחרתי את הרכיבים לטעמי). לאחרונה חיברתי את הקדמיים בחיבור Bi Amp לרסיבר (כלומר השתמשתי ביציאות של ה Marantz ל MultiZone (ישנה אופציה ברסיבר שאם עובדים ב 5.1 ניתן לנצל את שתי היציאות הנותרות של הרמקולים כך שיקבלו את אותו סיגנל של היציאה לקדמיים ואז ניתן ממש לבצע BI amp). - מה שהביא לשיפור באימגינג וב sound stage.
למרות הנאתי הרבה מהמערכת, תחושתי היא שאני יכול להפיק ממנה יותר ומלוא הפוטנציאל שלה אינו מנוצל, בעיקר בסטריאו...
לאחרונה שקלתי את אופציות השדרוג הבאות:
1. קניית CD Player טוב - למרות שהבנתי שאין הבדל גדול בין חיבור אופטי של DVD לבין
שימוש ב CDP עם חיבור אנלוגי (פשוט שלב ההמרה לאנלוגי מתבצע ברסיבר או בCDP).
2. קניית DAC טוב, אם כבר לעקוף את הממירים ברסיבר אז האפשרות הזו טובה יותר? זולה יותר? כי ממילא אני משתמש ב DVD כטרנספורט עם היציאה האופטית שלו.
3. השקעה בחיווט (צריך לקחת בחשבון שעקב ה Bi Amp אזדקק לאורך כבל כפול).
היו לי גם מספר אופציות לשדרוג התלויות בכך שאמכור את מה שיש לי:
4. החלפת רמקולים קדמיים טובים יותר לסטריאו ? (אבל האם זה אומר שאצטרך להחליף גם את המגבר כדי שתהיה התאמה מבחינת רמה - כפי שידוע לי רמקולים טובים גם דורשים הגברה טובה...).
5. הוספת מגבר סטריאו יעודי.
או השארות עם המצב כפי שהוא ?
מהי לדעתכם אופציית השדרוג שתבוא לידי ביטוי מקסימלי במערכת בשמיעת סטריאו?( לפני שאתם ממהרים לענות,אני יודע שצריך לשמוע קודם ולנסות לקחת ציוד הביתה)
התקציב לשדרוג הוא עד 2000 ש"ח (אם אחליף רמקולים אז אזדקק ליותר כנראה ואהיה מוכן לעשות את המאמץ אם זה באמת ישפר את הסאונד בכמה רמות, למרות שאני לא בטוח אם אוכל להשאר אם אותה הגברה).