Jubal L65 - החלום עומד להתגשם. יש רק כמה עניינים טכניים...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

אחרי שחפרתי לכם על L100 עד שנמאס לכולם, אחרי פרוייקט השיפוץ של ה-4311 בשישה חלקים ואחרי חודשים של פנטזיות - מימשתי את החלום. השותף שלי חזר לת"א אתמול, אחרי חודש וחצי בהודו שבמהלכם כל מה שהוא שמע ממני, שלא היה קשור בעבודה, עסק ב-Jubal L65. בשלב מסויים נמאס לו לראות תמונות ולשמוע סיפורים - והוא שאל מה הוא צריך לעשות כדי שאני אפסיק לשגע אותו. אמרתי לו שהדבר היחידי שיעזור זה שהוא יביא לי זוג כזה. אני בסוף נשארתי אצל הלקוח. הוא עשה סיבוב בלונדון, חזר לת"א, ואתמול הוא הביא.

כבר כמה שבועות שאני משגע גם בחור נחמד אחד (חבר האתר) בקשר ל-Jubal שיש לו למכירה. לדעתי זה הזוג היחידי בישראל (אשמח להתבדות ולהיות בקשר עם עוד זוג מקומי). הכי מצחיק, שבסוף, זה אותו בחור שקניתי ממנו את ה-4311. השותף שלי, איש מחשבים רציני שלא ממש מתלהב מרמקולים, קיבל ממני 'מעטפת טלנסקי' ולאחר שעשה את הטעות של לפגוש את אשתי עם כזו כמות של מזומנים עליו - הביא את ה-Jubal למשרד. אשתי מריחה כסף מרחוק. היא שתתה את החלק שלה בשלל בלי להתבייש. צפיתי זאת מראש וכבר הודעתי למוכר שאני אשלים לו את הסכום כשאני אחזור בעצמי. האמת היא שהיא עשתה זאת ברחמנות, אבל היא כבר הודיעה לי שאני חוזר - אני יכול לישון עם הרמקולים במשרד כי שנינו ביחד (אני וה-Jubal) לא נכנס הביתה. לי דווקא נראה יותר סביר שהיא 'תלאים' את ה-Jubal ולא תכניס אותי הביתה. אם יהיה לי מזל היא תשחרר לי את ה-4311 למשרד.

כל אחד מצמד חמד הג'ייבלים האלה שוקל 30 ק"ג. רק שתבינו במה מדובר, גם אני וגם השותף שלי תקועים בהודו כבר חודש וחצי. האיש לא ראה את המשפחה שלו יותר משישה שבועות. גם אחרי ששלחתי אותו להתגרות באשתי עם מעטפה של כסף, גם אחרי שנאלץ למכור מט"ח ביום חמישי ערב החג, גם אחרי שנאלץ לסחוב את הרכש הכבד מהבית של הבעלים הקודמים במונית, וגם אחרי שלא ראה את הילדים שלו שישה שבועות - הוא לא התאפק וישב לשמוע איך הם מנגנים במשך שעה וחצי. על החלק הזה, הוא אמר, שהוא לא הולך להתחשבן איתי. זה, הוא אמר, on-the-house. יש לו סיבות טובות לרצות להתחשבן איתי. גם את ה-4311 שלחתי אותו להביא בשבילי בסיטואציה דומה (נתקעתי איפשהו בעבודה). הפעם - לשם שינוי, לא הרגשתי רע עם זה.

טוב, לפני שאני ממשיך לקשקש כאן, אני מבין שאתם רוצים תמונות. הנה אזהרת מסע קטנה. אלה התמונות של ה'לפני' שקיבלתי מהבעלים הקודמים. בעין בלתי מיומנת, התיבות עלולות להתפס כבמצב מוזנח. עבורי מדובר בעבודת שיפוץ מינורית. האלמנטים, וזה מה שחשוב, כולם, ללא יוצא מן הכלל במצב טיפ-טופ. הנה:

תמונה

אחת הבעיות של ה-Jubal זה הפרופורציות הלא-סטנדרטיות שלהם. הם מגושמים. זה גורם לאנשים להתקל בהם יותר מאשר ברמקולים אחרים. לכן הבעיות של התיבות הם בסגנון הזה:

תמונה

מה שעשוי להתפס כבעיה זהו החוסר בתמוכות התחתונות שפשוט נתלשו ממקומם ונעלמו. את זה אני כמובן אשחזר ואחזיר למקום בעתיד:

תמונה

אבל מה שהכי עניין אותי - הוא מה מצב הזכוכיות העליונות. אלה שבזכותן ה-Jubal הופך ל-Jubal ואלה במצב מצויין הודות לטיפולו המסור של הבעלים הקודמים שידע להעריך אותם כמו שצריך:

[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-veRc ... LASS_1.JPG[/img2]

ושוב - כמו שאמרתי בהתחלה - אלמנטים, אלמנטים, אלמנטים. מצב מצויין. הנה הרמקול השני:

תמונה

טוב. אז אתם כבר מבינים מה הפרוייקט הבא שלי - ובעוד חודש בדיוק אני אפרסם כאן את התמונות של אותם רמקולים במצב 'אחרי'. אחר כך תוכלו לשאול אם JBL עדיין מוכרים את ה-L65 משום שהם יראו חדשים עד רמת תג המחיר.

השותף שלי דרך אגב אומר שהוא בחיים שלו לא שמע כזו רמה של פירוט ברמקולים ביתיים ואם הוא לא היה צריך לסוע לחיפה לראות את הילדים שלו - הוא היה נשאר לילה במשרד עם ה-Jubal האלה. פיד-בק כזה משונא רוק נ' רול כמוהו אומר לי - שאין לי מה לגעת בקרוס - ושהקבלים והרשת במצב מצויין. עכשיו נשאר לי רק העניין הטכני הפשוט של למקם אותי ואותם באותו חדר כדי שאני אוכל סוף סוף להתחיל. אה, כן, יש גם את העניין עם אשתי... טוב, נראה כבר. אני מקווה לטוב.

אז הנה, עד אז, עוד אחת - לסיום:

תמונה

והנה קצת נתונים טכניים של ה-L65A:

תמונה

וופר: 30cm cone type 122A
מיד: 13cm cone type LE5-5
טוויטר: Horn type 077

תדרי קרוס: 1000Hz, 6500Hz
עכבה: 8ohms
89dB new Japanese Industrial Standard :SPL
הזן מקס: 75W
מידות: Width 445x height 622x depth of 333mm
משקל: 30 ק"ג
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 14/09/2012 15:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #2 

תתחדש! איזה כיף (Y)
Rust never sleeps

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

תתחדש! :) נראה (ובטוח נשמע) כמו עוד אחד מהרמקולים הקלאסיים והטובים של החברה הזאת.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #4 

אם תיתקלו בחוסר מקום בבית ותחליטו למכור זוג אחד ממה שיש לך , אשמח לקנות..!
תתחדש..

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #5 

נראים מצוין.

ונשמעים בטח מדהים..

תגיד, בתמונה #4 יש מגבר רוקפורד בצד ימין?

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

omri617 כתב:אם תיתקלו בחוסר מקום בבית ותחליטו למכור זוג אחד ממה שיש לך , אשמח לקנות..!
תתחדש..
...
תודה. אין כזה דבר 'למכור' אצלינו. מה שנכנס הביתה, באישור הבוסית, לעולם לא יוצא. היא חושבת שיום אחד יקראו לאיזה אגף באיזה מוזיאון על שמה. חחח... מה שלא קיבל אישור - אצלי במשרד. גם כן לעולם לא נמכר. לפעמים אני 'מחלק' לחברים ומשפחה ועושה מקום לרכש הבא.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Form78HiFi כתב:נראים מצוין. ונשמעים בטח מדהים.. תגיד, בתמונה #4 יש מגבר רוקפורד בצד ימין?
...
לא יודע. אלה תמונות ששלח לי הבעלים הקודמים. הוא חבר כאן באתר ויש לו, או עבר אצלו, או הוא מתעסק עם ציוד די יוקרתי, כמו שהבנתי. הוא כתב לי פעם שהשתתף בתערוכה והציג עם הציוד שלו שמשך תשומת לב די רצינית (הגברה מנורתית עם - L300 איך אפשר לא למשוך תשומת לב?). הניחוש שלך, טוב כמו שלי במקרה הזה, אולי אפילו יותר. אפילו לא שמתי לב לכך שיש שם בפינה איזה מנורתי קטן...

arieza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

תתחדש, זה הולך ומשתפר. בדרך ל: L-300? מה השיפור העיקרי של ה L-65 יחסית לL-100?

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

arieza כתב:תתחדש, זה הולך ומשתפר. בדרך ל: L-300? מה השיפור העיקרי של ה L-65 יחסית לL-100?
...
תודה. ה-Jubal אמורים להיות קטגוריה בפני עצמם. הם לא מושווים ל-L100 אלא לאחים הגדולים - כמו שציינת. התיבות שלהם יותר גדולות (כפי שדרשו כל אלה שמבקרים את ה-L100 על כך שהתיבות שלהם קטנות על הוופר הענק שלהם ולכן הבאס הוא קצת boomy). הבאסים שלהם חזקים בהרבה - אך יותר מרוסנים. האימז' הכללי יותר מאוזן והטוויטר, ה-077 כמו של ה-L300 מתמחה בפיזור התדרים הגבוהים והוא מפורט בצורה בלתי קונבנציונלית. זה עולם אחר.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

תתחדש, שנה טובה,
(ושמור עליהם מהחתול).
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #11 

וואוווווווווווו טומי, איזה כייף לשמוע שהשגת את מבוקשך,תהנה (Y)
לגבי האישה,תאיים שתחליף אותה...אני מאמין שזה יעזור :lol:

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

(f) תודה רבה - זו באמת היתה משימה לשנה החולפת (האמת שאני התכוונתי ל-2012 אבל יצא טוב גם מבחינת התשע"ב). אי-אפשר לאיים על מישהו כשהוא יודע שמדובר באיום סרק. זה פשוט לא עובד. אני אצטרך לספוג את העונש שלי כמו גבר. אני 'אעשה זמן' בדירת המשרד שלי שמפוצצת במוזיקה, וינטאז', בירות וויסקי ורמקולים - ונראה מי ישבר ראשון :lol:

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #13 

Form78HiFi כתב:נראים מצוין.

ונשמעים בטח מדהים..

תגיד, בתמונה #4 יש מגבר רוקפורד בצד ימין?
...
RADFORD

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #14 

נכון..

רוקפורד אלק...