בתערוכת CEDIA Expo 2012 אשר ננעלה לפני מספר ימים, הדגימה חברת Extra Vegetables אינטגרציה בין מערכת Control4 לסטרימרים של Dune ו- PopBox V8.

1 הסבר כוונתך לא ניתן לגדול?shayze כתב:הבעיות הגדולות של C4 הן:
1. מוכרים מערכת סגורה ומלאה - אי אפשר לגדול בהדרגה
2. מחירים בשמיים ביחס לטכנולוגיות אחרות (חלקן לא מאושרות לייבוא לארץ)
3. חוסר יכולת DIY מכל סוג. הם מכתיבים הכל, כולל הממשק הסופי.
4. כאמור, אף אחד לא עובד על אינטרציה נורמלית בין רכיבים ומערכות כך שהבית לא מצליח להיות יותר מידי חכם......
1 ראשית אינני יודע הייכן בררת אבל ישנם דילרים מוסמכים C4 שיהיו מוכנים להתקין לך מה שתרצה אפילו בקר ושלט בלבד ובעתיד עם תרצה תוכל להרחיב זה כל הרעיון שעומד מאחורי C4 אבל כמו כל דבר שיטת הסלאמי עולה תמיד יותרshayze כתב:1. אתה לא יכול להתחיל בבקר אחד, ושני מפסקים, ולאט לאט להוסיף רכיבים למערכת. התעניינתי בעבר בנושא. הם מוכנים לעשות משהו רציני במכה אחת ולא טיפין טיפין
2. טכנולוגיית PLCBUS זולה משמעותית. טכנולוגיית Z-WAVE זולה משמעותית, אבל לא מאושרת לשיווק בארץ. היה גם את Legrand, אבל לא יודע מה קורה איתם אחרי שלב אופיר (משמועות ששמעתי) פשטו רגל.
3. DIY הכוונה כמו לדוגמא Z-WAVE או PLCBUS. אתה קונה רכיבים ומרכיב אותם לבד. יש ממשקים open source באינטרנט, ואתה יכול להתלבש עליהם אם יש לך קצת ידע תכנותי ולעשות דברים בעצמך כמו שאתה אוהב. פה מכתיבים לך הכל. כולל הממשק כולל הכל. ואם אתה רוצה לחבר כמה מערכות (ראה תיכף) אתה מסתבך
3.1 אפילו לשחק עם הממשק אתה לא יכול לבד, אתה חייב "טכנאי מוסמך" כדי לשחק עם איך שהוא נראה. כך לפחות נאמר לי כשביררתי את הנושא.
4. אתן לך דוגמא. נניח ויש לך מערכת שמתקשרת בRS232, נאמר שליטה על מאוורר שאתה רוצה להדליק כשמערכת מסויימת נדלקת, או טלוויזיה שתומכת בהדלקה וכיבוי מהרשת (לא רק טלוויזיה כמובן), אתה יכול לעשות את כל הדברים האלה רק אם החברה בנתה את הדרייברים וקשרה אותם בצורה הגיונית בממשק המשתמש, שתוכל לעשות את הפעולות בנוחות או באופן אוטומטי. ומכיוון שלא מדובר בטכנולוגיית ZigBee של C4, מי אמר שהם בכלל מוכנים לקשר RS232, או כל התקן אחר? ואם כן, אולי זה דרך "מתאם C4" מיוחד שעולה עוד XXX ש"ח מיותרים, שהרי אפשר בקלות לחבר USB או מה שלא יהיה לבקר השליטה שהוא בסה"כ סוג של PC לרוב....

אתה לא קונה רשיון עצם העובדה שאתה רוכש בקר ושלט יש לך אפשרות כבר לבצע תרכישים כי אמורים לתת לך את הקומפוזר אולם אם אתה רוצה למשל לשלוט דרך האייפד/ איייפון אתה נדרש לשלם עבור "הרשיון" דבר שבעיני הוא לא נכון וצריך לתת אותו כחלק מובנה מהמערכת ואני לא בטוח שזו דרישה של היצרן כמו דרישה של היבואן. מעבר לכך אתה יכול לרכוש בחול מתגים וסוויצים עבור C4 במחיר שפוי יותר מאשר בארץ כי הם עובדים 110-220shayze כתב:arotman: מה עם תמיכה בסטרימרים אחרים, טלוויזיות, רסיברים וכו'? יש לכם תמיכה מובנית בהם? עדיין לא ברור לי כל הקטע הזה שצריך לקנות רשיון לתוכנה כלשהי רק כדי לייצר תרחישים. או לא יודע מה. נסה תוכנות כמו HomeVisu (כתבתי נכון?) או Home Planner שעובדות עם PLCBUS (טכנולגיה מתחרה), יש דרכים פשוטות ונוחות למשתמש הממוצע להגדיר ולשנות מה שהוא רוצה.
ורק לידיעתך, כשחיפשתי מידע על מערכות בית חכם, גיליתי שאמנם יש חברות כמו C4 שלא מוכנות לפרוייקטי DIY, מנגד יש חברות שאף מעודדות את זה, ומוכנות לתמוך בך (חלק בחינם, חלק ברכישת הסכם תמיכה כזה או אחר).
ובכלל, אם אני מרגיש בנוח למממש פרטוקולים, למה לא לאפשר בתוכנה שלכם הוספת Plugins כדי לאפשר הרחבות משתמשים לטכנולוגיות שאתם לא תומכים בהן? זה לא מאוד מסובך לאפשר תמיכה בזה...
לגבי יכולת קניה של כמה רכיבים, לזכרוני כשהתעניינתי, גם כשביקרתי אתכם בתא באחת התערוכות, נעניתי בשלילה. אולי שיניתם מדיניות מאז....

shayzeshayze כתב:arotman: מה עם תמיכה בסטרימרים אחרים, טלוויזיות, רסיברים וכו'? יש לכם תמיכה מובנית בהם? עדיין לא ברור לי כל הקטע הזה שצריך לקנות רשיון לתוכנה כלשהי רק כדי לייצר תרחישים. או לא יודע מה. נסה תוכנות כמו HomeVisu (כתבתי נכון?) או Home Planner שעובדות עם PLCBUS (טכנולגיה מתחרה), יש דרכים פשוטות ונוחות למשתמש הממוצע להגדיר ולשנות מה שהוא רוצה.
ורק לידיעתך, כשחיפשתי מידע על מערכות בית חכם, גיליתי שאמנם יש חברות כמו C4 שלא מוכנות לפרוייקטי DIY, מנגד יש חברות שאף מעודדות את זה, ומוכנות לתמוך בך (חלק בחינם, חלק ברכישת הסכם תמיכה כזה או אחר).
ובכלל, אם אני מרגיש בנוח למממש פרטוקולים, למה לא לאפשר בתוכנה שלכם הוספת Plugins כדי לאפשר הרחבות משתמשים לטכנולוגיות שאתם לא תומכים בהן? זה לא מאוד מסובך לאפשר תמיכה בזה...
לגבי יכולת קניה של כמה רכיבים, לזכרוני כשהתעניינתי, גם כשביקרתי אתכם בתא באחת התערוכות, נעניתי בשלילה. אולי שיניתם מדיניות מאז....

כלומר משתמש שמעוניין להוסיף תמיכה בציוד צד ג', או ציוד שהוא בנה לבד, אינו יכול (אחת הבעיות שציינתי)arotman כתב:לקבל את ערכת הפיתוח חייבים להיות משווקים או מפתחים מורשים של Control4 ולחתום על חוזה מול Control4....
אם כן אתם מחוייבים לשחרר את קוד המקור של הרכיבים הנ"ל. היכן אתם עושים זאת?arotman כתב:המערכת עצמה למעשה מבוססת Open Source בחלק מהמרכיבים....
זה בדיוק מה שמפריע לי. למה צריך עוד ציוד חישה או מה שלא יהיה? יש לך פרוטוקול שליטה אינטואיטיבי וברור דרך IP. למה צריך ציוד חישה כזה או אחר? מה שכן, אנחנו חוזרים לנקודה שאם C4 לא מממשים את התמיכה, אז לא ניתן להוסיפה לבד. גם אם מישהו אחר בקהילת הקוד הפתוח מימש מודול תמיכה גנרי.arotman כתב:לכל יצרן AV סביר יש בד"כ קודים דיסקרטים להפעלה וכיבוי והעברת כניסות של הציוד וגם אם אין תמיד ניתן להוסיף אביזרי חישת וידאו כדי לדעת את הסטאטוס של המכשיר....
פה אין ויכוח. אבל מבחינתי מדובר באחת הבעיות. היצרן מחפש איך להגדיל רווחים ע"ח הצרכן במקום לאפשר לצרכן לרכוש את הציוד שעונה הכי טוב לצרכיו.arotman כתב:לגבי פיתוח דרייברים הכול עניין של עלות, כל יבואן ויצרן של כל מערכת אוטומציה ישקול כדאיות של הכנת דרייבר בהתאם לשיקולים כלכליים גרידא...
ושוב השאלה שלי: כמה זה נפוץ וכמה אתם עוסקים במלאכה זאת? הניחוש שלי, מכיוון שאתם חברה עסקית שרוצה להפיק רווחים (זכותכם), תשקיעו את הכסף באפיקים שמכניסים כסף ולא בלקוחות שכבר רכשו.arotman כתב:במקרים מסוימים הדילר (לעיתים עם סיוע שלנו) יכתוב לך דרייבר...
אז מי שכתב את הדרייבר שבחנת לא כתב אותו נכון, כי יש פקודה אחת שמחזירה לך במכה תשובה על עד 16 מרכיבים ברשת בכל רגע נתון. זמן ביצוע הפקודה עד 800 מילישניות (בבתים עם חשמל תלת פאזי. בבתים עם חשמל חד פאזי, 400 מילישניות.) בנוסף, כמו שאמרתי, תראה לי מקום שסבל מרעשים ובעיות יציבות, ואראה לך בחזרה שהציוד שמותקן אצלו כנראה הוא X10 ולא PLCBUS. אתה כנראה לא מעודכן פשוט.בכל מקרה אני רק עונה לך על השאלה. לא העלתי את PLC בשביל להגיד שהטכנולוגיה טובה יותר משלכם. העלתי את הטכנולוגיה כדי להראות שיש דרכים אחרות להתמודד עם הצורך של לקוחות להתאים את המערכת לצרכיהם. אין טעם לגרור את הדיון ל"מי יותר טוב PLC או ZigBee", כי זה לא רלוונטי, ותלוי מאוד בצרכי כל לקוח ספציפי.arotman כתב:לגבי PLC לא ציינת על כמה מפסקים או דימרים אתה שולט וכמה זמן לוקח לך לבצע POLING של הסטאטוס ...
מניסיון אישי, מעל 10 מוצרים ייקח לך כ 15 עד 20 שניות לקבל סטאטוס מה שממש לא מתאים לתרחישים גדולים של בית המשתפים עשרות מוצרים, כמו כן הרעש ברשת החשמל הישראלית גורם לכך שבחלק מהמקומות למשל במערכות 3 פאזות אתה חייב מגשר אקטיבי (ולעיתים גם פילטר) המאט את התקשורת באופן משמעותי....
כן הבהרת את הנקודה. זאת האסטרטגיה העסקית שלכם וזוהי זכותכם לבחור בה כמו שזאת זכותי לציין את חסרונותיה.arotman כתב:מדובר במערכת שאינה DIY ומשווקת על ידי משווקים מורשים בלבד שעברו אצלנו הדרכה מסודרת וליווי מתאים בפרוייקטים הראשונים....
ולהבנתי (תקן אותי אם אני טועה) שימוש בתוכנה דורש: 1. הוצאה כספית על רישיון, 2. "הדרכה מסודרת" מC4.arotman כתב:תוכנת Composer הביתית מאפשרת ללקוח לייצר כל תרחיש אפשרי ללא התערבות תוכניתן שאגב יכול לסייע מרחוק ללקוח במקרה הצורך ללא צורך בהגעה לאתר....
חג שמח ושנה טובה גם לךarotman כתב:חג שמח ושנה טובה !
אריה...