שדרוג מBezzera BZ99
-
danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
משעמם לי בתחום הקפה לאחרונה אז חשבתי לשדרג את המכונה שלי Bezzera BZ99 למשהו אחר.
האם elektra micro casa נראית לכם כשיפור כלשהו בתחום האספרסו?
אני מוציא מהמכונה רק אספרסו והקצפה עושה בנפרד, אז הקצפה איננה קריטית במכונה.
תקציב באיזור 4k, יבוא מחו"ל או יד 2 מתקבל בברכה.
http://www.lagondola.it/product.php~idx ... rass~.html
האם elektra micro casa נראית לכם כשיפור כלשהו בתחום האספרסו?
אני מוציא מהמכונה רק אספרסו והקצפה עושה בנפרד, אז הקצפה איננה קריטית במכונה.
תקציב באיזור 4k, יבוא מחו"ל או יד 2 מתקבל בברכה.
http://www.lagondola.it/product.php~idx ... rass~.html
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם מדובר על מכונה למספר קטן של כוסות בכל סבב ואתה אוהב להשקיע בתהליך ההכנה אז בהחלט אפשר לשקול מכונת מנוף כמו ה MCAL.
קח בחשבון שהמכונה הזו מדגישה יותר טעמים פירותיים על חשבון גוף ומעבר מה BZ99 אליה יגרום לקפה להיות שונה באופן מהותי ולא כל אחד יכול להתרגל לזה בקלות.
מעבר לכך צריך ללמוד היטב את רזי המכונה ולדעת לשלוט בטמפרטורה שלה (כולל כיבוי פה ושם כדי לא לגרום לה להתחמם מידי בין השוטים) וצריך המון סבלנות כי בהתחלה זה עלול לתסכל.
כאשר לומדים אז הקפה יוצא מעולה, מיוחד ושונה מכל מכונת משאבה, אני באופן אישי חושב שאולי המכונה הזו ספציפית לא תערוב לחיך של כל אחד והייתי ממליץ לך לשקול פונטה וקיו לוסו או לה פבוני כאשר הפונטה וקיו לוסו תוציא יותר גוף מהאלקטרה ופחות טעמים פירותיים ובנוסף היא יציבה מאוד ולא נוטה להתחמם יתר על המידה כאשר מכינים יותר מכמה שוטים ברצף היות ויש מנגנון תרמוסיפון שמזרים מים מהדוד אל הראש וככה הטמפ' נשארת אידיאלית.
לגבי הלה פבוני אני יכול לומר שהיא מאוד מפתיעה, היא הכי קשה לשליטה, הכי הארד קור אבל מתגמלת בשוטים מעולים, גוף מלא וסמיך, טעמים פירותיים מתונים בדומה לפונטה וקיו והפלוס הכי גדול בה הוא שאתה יכול להרכיב איזה פרופיל חליטה שתרצה כולל משחקי טמפ' ולחץ כגון לחץ נמוך יותר מאמצע השוט והלאה כמעין חיקוי של מנוף מסחרי.
פבוני יד שניה אפשר למצוא במחירים מגוכחים, הרבה אנשים מתייאשים מהר ממנה (שלא בצדק) "והיא הופכת ל"עציץ" ואז נמכרת במחירי רצפה.
אם אתה מחפש מנוף אידיאלי אז רק מנוף מסחרי כגון הסטרגה, הקפה שמימי ומדובר בתקציב כפול משלך אבל משם אין באמת לאן להמשיך ... בהצלחה.
קח בחשבון שהמכונה הזו מדגישה יותר טעמים פירותיים על חשבון גוף ומעבר מה BZ99 אליה יגרום לקפה להיות שונה באופן מהותי ולא כל אחד יכול להתרגל לזה בקלות.
מעבר לכך צריך ללמוד היטב את רזי המכונה ולדעת לשלוט בטמפרטורה שלה (כולל כיבוי פה ושם כדי לא לגרום לה להתחמם מידי בין השוטים) וצריך המון סבלנות כי בהתחלה זה עלול לתסכל.
כאשר לומדים אז הקפה יוצא מעולה, מיוחד ושונה מכל מכונת משאבה, אני באופן אישי חושב שאולי המכונה הזו ספציפית לא תערוב לחיך של כל אחד והייתי ממליץ לך לשקול פונטה וקיו לוסו או לה פבוני כאשר הפונטה וקיו לוסו תוציא יותר גוף מהאלקטרה ופחות טעמים פירותיים ובנוסף היא יציבה מאוד ולא נוטה להתחמם יתר על המידה כאשר מכינים יותר מכמה שוטים ברצף היות ויש מנגנון תרמוסיפון שמזרים מים מהדוד אל הראש וככה הטמפ' נשארת אידיאלית.
לגבי הלה פבוני אני יכול לומר שהיא מאוד מפתיעה, היא הכי קשה לשליטה, הכי הארד קור אבל מתגמלת בשוטים מעולים, גוף מלא וסמיך, טעמים פירותיים מתונים בדומה לפונטה וקיו והפלוס הכי גדול בה הוא שאתה יכול להרכיב איזה פרופיל חליטה שתרצה כולל משחקי טמפ' ולחץ כגון לחץ נמוך יותר מאמצע השוט והלאה כמעין חיקוי של מנוף מסחרי.
פבוני יד שניה אפשר למצוא במחירים מגוכחים, הרבה אנשים מתייאשים מהר ממנה (שלא בצדק) "והיא הופכת ל"עציץ" ואז נמכרת במחירי רצפה.
אם אתה מחפש מנוף אידיאלי אז רק מנוף מסחרי כגון הסטרגה, הקפה שמימי ומדובר בתקציב כפול משלך אבל משם אין באמת לאן להמשיך ... בהצלחה.
-
danimili
-
- חבר ותיק

תודה תודה! אין מילים בפי להעריך את הפוסט המושקע!
ממה שאתה אומר עלתה בי המחשבה להשאיר את הבצרה ואולי לקנות לה פבוני יד 2 בקצת יותר מאלף ש"ח כדי להתנסות בה כמה חודשים ולראות אם אני מצליח להוציא ממנה אספרסו טוב.
ממה שאתה אומר עלתה בי המחשבה להשאיר את הבצרה ואולי לקנות לה פבוני יד 2 בקצת יותר מאלף ש"ח כדי להתנסות בה כמה חודשים ולראות אם אני מצליח להוציא ממנה אספרסו טוב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אתה כבר בעיניניי בזרה אז לך על הסטרגה - לא תצטער ובאמת תקבל שדרוג בטעם של הקפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם תזמין מ la gondola זה ייצא יותר זול מאלקטרה מיקרוקאסה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
danimili
-
- חבר ותיק

מע"מ איטלקי אתה לא משלם במידה והמוכר יודע לעשות את כל הפרוצדורות.
משלוח אני חושב כמאה אירו.
מע"מ 17% על הכל.
מעל אלף דולר יש לבקש גם תעודה מהמוכר על כך שהמכונה מיוצרת באיטליה (מדינה מהגוש שיש לנו הסכם סחר איתה) כך תימנע גם ממכס.
יתכנו גם עמילויות מכס לידי חברת השילוח על השחרור מהמכס בגובה כמה מאות בודדות של שקלים.
משלוח אני חושב כמאה אירו.
מע"מ 17% על הכל.
מעל אלף דולר יש לבקש גם תעודה מהמוכר על כך שהמכונה מיוצרת באיטליה (מדינה מהגוש שיש לנו הסכם סחר איתה) כך תימנע גם ממכס.
יתכנו גם עמילויות מכס לידי חברת השילוח על השחרור מהמכס בגובה כמה מאות בודדות של שקלים.
- giladg1111
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 139
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
לפני שקניתי את הסטרגה מקדמה בדקתי עם לה גונדולה.
1400 יורו מתוכם מקוזז המעמ בסך של 21% ועלות משלוח עד הבית של 260 יורו.
על זה מוסיפים מעמ שלנו.
הם יודעים לספק את כל התעודות של היורו 1 וכו...
בסוף החלטתי ללכת עם קדמה בגלל השירות של אלון
1400 יורו מתוכם מקוזז המעמ בסך של 21% ועלות משלוח עד הבית של 260 יורו.
על זה מוסיפים מעמ שלנו.
הם יודעים לספק את כל התעודות של היורו 1 וכו...
בסוף החלטתי ללכת עם קדמה בגלל השירות של אלון
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

260 אירו זה מחיר מופרז למשלוח, אני לא מכיר עלויות כאלו מלה גונדולה.
ייתכן שזו הצעה ראשונית לפני הנחה או שהיה בחודשים האחרונים גל התייקרויות בעלות השילוח, אני מכיר עלות שילוח שהוא נותן עם FedEx בגובה 100 אירו עד 20 קילו ו 120 אירו עד 30 קילו.
מחיר המכונה שצוין מקודם הוא לדגם AL עם מיכל מים, כמכונה עקרית אני ממליץ בחום על דגם ה TOP שיש לו גם מיכל וגם חיבור ישיר כולל ניקוז ופרסוסטאט של SIRAI וזה דגם שלא מיובא לארץ.
ייתכן שזו הצעה ראשונית לפני הנחה או שהיה בחודשים האחרונים גל התייקרויות בעלות השילוח, אני מכיר עלות שילוח שהוא נותן עם FedEx בגובה 100 אירו עד 20 קילו ו 120 אירו עד 30 קילו.
מחיר המכונה שצוין מקודם הוא לדגם AL עם מיכל מים, כמכונה עקרית אני ממליץ בחום על דגם ה TOP שיש לו גם מיכל וגם חיבור ישיר כולל ניקוז ופרסוסטאט של SIRAI וזה דגם שלא מיובא לארץ.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אגב עוד חנות גרמנית נהדרת (צריך רק translator).
מנוהלת על ידי בחור מקסים בשם אנג'לו שפעיל ב kaffe-netz, מאוד שירותי, נעים ומוכר במחירים טובים כולל שילוח לישראל במחיר הוגן ...
מנוהלת על ידי בחור מקסים בשם אנג'לו שפעיל ב kaffe-netz, מאוד שירותי, נעים ומוכר במחירים טובים כולל שילוח לישראל במחיר הוגן ...
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
דניאל זהו ? היתה לך מכונה חודשיים ונשברת ? אני חושב שראיתי לה פבוני ביד שתיים באיזה 800 ש"ח
יש את זואתי
http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2_info.ph ... ID=6109750
יש את זואתי
http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2_info.ph ... ID=6109750
יום דבש
לה פבוני זה הארדקור ותכלס מכונה יותר פשוטה, גם לא מאוד נוחה לשימוש. ניסיתי כמה פעמים ופשוט לא הסתדרתי איתה. זה כמובן אני.
האלקטרה הרבה יותר קלה לתפעול וגם הפונטה וקיו, יחסית. שום מכונת מנוף ביתית לא באמת פשוטה לתפעול. הקפה משלשתן שונה לחלוטין. מומלץ להתנסות לפני שבוחרים.
אם מוצאים פבוני בזול זו מציאה, רק לקחת בחשבון שזו מכונה שעשתה למכונות המנוף יותר נזק מתועלת. היא כל כך מאתגרת שרוב מי שקנה אותה (לרוב בגלל איך שהיא נראית) סבל בעיקר מהמגרעות שלה - חוסר נוחות כללי ועקומת לימוד ארוכה. בגלל שהיא הנפוצה ביותר, הז'אנר כולו קיבל שם של "למקצוענים בלבד" וחבל. משאבה חשמלית היא לא התקדמות כשמדובר בתוצאה בכוס ומכונה כמו סטרגה במחיר סביר יחסית להיי-אנד ותפעול פשוט מוכיחה שאפשר גם אחרת.
האלקטרה הרבה יותר קלה לתפעול וגם הפונטה וקיו, יחסית. שום מכונת מנוף ביתית לא באמת פשוטה לתפעול. הקפה משלשתן שונה לחלוטין. מומלץ להתנסות לפני שבוחרים.
אם מוצאים פבוני בזול זו מציאה, רק לקחת בחשבון שזו מכונה שעשתה למכונות המנוף יותר נזק מתועלת. היא כל כך מאתגרת שרוב מי שקנה אותה (לרוב בגלל איך שהיא נראית) סבל בעיקר מהמגרעות שלה - חוסר נוחות כללי ועקומת לימוד ארוכה. בגלל שהיא הנפוצה ביותר, הז'אנר כולו קיבל שם של "למקצוענים בלבד" וחבל. משאבה חשמלית היא לא התקדמות כשמדובר בתוצאה בכוס ומכונה כמו סטרגה במחיר סביר יחסית להיי-אנד ותפעול פשוט מוכיחה שאפשר גם אחרת.
what's next?
-
danimili
-
- חבר ותיק

עדי הבצרה אצלי כבר למעלה מעשרה חודשים!
כנראה שהיא תישאר בינתיים.
תודה על הפוסט המושקע hosq! אני מסכים שכנראה עדיף להתנסות בכולן לפני שבוחרים.
נראה לכם דיל טוב לקנות מקדמה אלקטרה מחודשת ב2990?
http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... 356121334C}
תודה על הפוסט המושקע hosq! אני מסכים שכנראה עדיף להתנסות בכולן לפני שבוחרים.
נראה לכם דיל טוב לקנות מקדמה אלקטרה מחודשת ב2990?
http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... 356121334C}
נערך לאחרונה על ידי danimili ב 19/09/2012 20:51, נערך פעם 1 בסך הכל.