אוזניות חדשות -עד 500 ש״ח

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם .

יש לי יום הולדת בקרוב ואחי החליט שבא לו לפנק אותי בזוג אוזניות חדש . יש לי koss porta pro כשנה וחצי שהן לא רעות . אשמח אם תוכלו לעזור :

1. הקבצים שאני שומע בד״כ באיכות 320k. לוסלס זה נחמד , אבל לוקח המון נפח שפשוט אין לי ויכול להיות שהייתי מוציא מאוזניות יותר , בפורמט כזה .
2.העדפה לאוזניות over the ear . יש לי ניסיון לא טוב עם אוזניות שיושבות על האוזן ( כאבים).
3.כנראה שאקנה בקילומבו ( אני גם רוצה לנסות אותן לפני כן ), כך שצריך להתחשב במגבלות ההיצע בארץ.
4.ohm - האוזנייה צריכה לסחוב אייפון 3GS ( לדעתי האייפון תומך ב-32 ohm ) . זה חשוב לי , כי אני לא ממש רוצה להשתמש במגבר ואני גם לא רוצה להגביר לווליום של 90% כדי לשמוע נורמאלי . אגב , בעתיד אשדרג לאייפון 5 , אם זה משנה ...
5. סגנון מוסיקה 95% מטאל על סוגיו , השאר בלוז , גא׳ז ופופ .

יש אפשרות לחרוג ב-50 ש״ח .

הערה : אשמח להסבר ממצא של מה המשמעות של ohm בדיוק ולפי מה בודקים אם נגן מסויים יכול לסחוב אוזניות עם ערך נמוך או גבוה . בנוסף , כשקניתי את koss porta pro ניסיתי לפחות עשר אוזניות שונות . לא רציתי לקנות koss porta pro , אבל הן הכי התקרבו למה שאני מחפש . כל השאר פשוט לא סחבו . ניסיתי HD228/438/428 ועוד כמה ...

התחלתי לבדוק קצת אוזניות ועל הפרק יש כמה :

Q460 - אני יודע שהן יושבות על האוזן , אבל משהו בהן קורץ לי . אני אוהב באסים ו-AKG דיי מאופיינים בזה.
Gardo SR80i - גם הן יושבות על האוזן אבל הבנתי שהן מעולות למטאל . אם תהיה לי אפשרות לבדוק אותם , אשקול ברצינות .
HD515 - חורגות במעט מהתקציב , אבל אפשרי . לפי הבנתי יש להם 50ohm , כלומר האייפון שלי לא ממש יסחוב אותם . אני צודק?
Reloop - אני לא מכיר את הדגמים שלהם אבל ראיתי שבקילומבו התחילו למכור אותם . שווים משהו בכלל ? מעולם לא ראיתי דגמים שלהם .

בבקשה לא להציע אוזניות כפתור או כאלה שיושבות בתוך האוזן . זה לא בשבילי .

תודה רבה וחג שמח .

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

שלום לכם

עשיתי כמה בדיקות :

חשבתי על HD515 . לא שמעתי אותן עדיין , אבל אגש לקילומבו בקרוב ולבדוק אותן . אני יודע שאלו הן אוזניות פתוחות , Over The Ear וזה מה שאני מחפש . אני גם מודע לכך שכדאי לחבר מגבר לאוזנייה הזו וזה סוג של חיסרון כי אני מתכוון להתנייד איתן , אבל בהנחה שאחבר מגבר Fiio e3 /5 , אני מאמין שאסתדר . אוכל להשתמש איתן גם ללא הגברה אבל חבל ף... שום דבר , כמובן , לא סגור מכיוון שאני צריך לודא שהן נוחות עבורי הן מבחינת התאמה למבנה האוזן והן מבחינת הצליל . אני שומע 95% מטאל והשאר , מכל הסוגים הנותרים . להבנתי יש להן באסים , אבל לא מדגשים מידי , וזה מה שאני צריך .

אשמח לכל הצעה .
שבת שלום !

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אולי בכל זאת ? ממש אשמח לעצות .
תודה וחג שמח

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עוד עדכונים :
הייתי בקילומבו היום וביקשתי לשמוע אוזנייה שמתאימה בעיקר למטאל . המוכר נתן לי לשמוע את zomo HD 1200 . מיד שאלתי ״??? אין לי מושג מי אלה״ . המוכר אמר שהם רק הגיעו. מבחינת צליל הופתעתי לטובה מהבאס שלהן. באס בעוצמה סבירה , לא בהגזמה. חיברתי אותן למגבר E11 אבל לא הבחנתי בשינוי משמעותי . למרות שהצליל היה לא רע , אני לא בטוח שהבחנתי בהבדל משמעותי לעומת ה-Porta Pro שיש לי . בכל אופן , לא קניתי משתי סיבות :
1.לא מכיר את החברה מספיק . צריך לעשות קצת בדיקה .
2.לא ניתן היה לנסות אותם עם הפדים שמכסים את כל האוזן אלא רק עם אלה שיושבים על האוזן , מה שלי אישית פחות נוח .
אסע לת״א בשבוע הבא ואבדוק אותה שוב + סוגים נוספים.
אשמח להצעות על אוזניות אידיאליות למטאל שמכסות את כל האוזן.
התקציב שלי עלה ל-640 ש״ח וחשבתי לבדוק את ה-HD518 . לצערי לא ניתן לשמוע אותם בסניף בחיפה .
אגב , ה-MDR-V700 נראות טוב , אבל מעבר לתקציב שלי .

gizzz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 740
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #5 

אני גם עם הפורטה פרו כבר 6 שנים כל פעם מסדר אותם במסגרת הביטוח (נותן לתיקון מביאים לי אותם עם פדים חדשים בנוסף).
לאחרונה חשבתי לשדרג ואני אומר בכל הכנות שמעתי אזניות עד 850 שח AKG , SKULLCANDY ואני יכול לאמר לך שאין למה לשדרג.
הפורטה פשוט מעולות,בס חם ופאנצי ,מידים מעולים והכל מאוזן כמו שצריך,הבעיה היחידה שפדיחה לצאת איתם מהבית בגלל הכיעור.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

gizzz כתב:אני גם עם הפורטה פרו כבר 6 שנים כל פעם מסדר אותם במסגרת הביטוח (נותן לתיקון מביאים לי אותם עם פדים חדשים בנוסף).
לאחרונה חשבתי לשדרג ואני אומר בכל הכנות שמעתי אזניות עד 850 שח AKG , SKULLCANDY ואני יכול לאמר לך שאין למה לשדרג.
הפורטה פשוט מעולות,בס חם ופאנצי ,מידים מעולים והכל מאוזן כמו שצריך,הבעיה היחידה שפדיחה לצאת איתם מהבית בגלל הכיעור.
...
אישית , אני ממש לא מתפדח לצאת איתם . מי שיש לו בעיה....
אנשים נועצים בי מבטים ברחוב וזה לא ממש מזיז לי ( אלא אם כן ממשיכים לנעוץ כאילו אין מחר).

לגבי השדרוג. הפורטה פרו באמת טובות . כשרכשתי אותם , לא הייתי בטוח שזו הבחירה הנכונה , אבל אחרי בדיקה של כעשר זוגות , החלטתי שהן הכי מתקרבות למה שחפשתי. עם הזמן התהבתי בסאונד שלהם יותר ויותר. מעבר לזה , הן נוחות מאוד. אפשר להסתובב איתן שעות מבלי להרגיש חוסר נוחות ועצם העובדה שזוהי אוזנייה פתוחה מהווה יתרון , מכיוון שכך אני לא מנותק מהסביבה .
אין ספק שבמחיר שלהן , הן אוזניות מנצחות , אבל מכיוון שיום הולדת יש פעם בשנה ואני נורא אוהב אוזניות , אחי שאל מה אני רוצה לכמובן שעניתי ״אוזניות״ . הדבר הראשון ששמתי עליו דגש הוא כבל נתיק. ממשתי פעם אחת את האחריות על הפורטה פרו , בגלל כבל וזה מאוד נחמד שמחזירים לך אוזנייה כמעט חדשה ( החליפו לי כמעט הכל ) , אבל ברגע שאני שולח את האוזנייה לתיקון , אין לי אוזנייה נוספת לשימוש. לא מזמן הכבל שוב החל לעשות בעיות וכמובן שאשלח לתיקון , אבל קצת נמאס שהכבל , שידוע כאחד מהרכיבים הכי מתבלאים , דורש תיקון במקום פשוט לנתק את הכבל הבעייתי ולהחליף באחר.

לגבי האוזנייה : שמעתי את ה-zomo HD1200 ובסך הכל היא בסדר . עם הפדים מעור , הבאס מודגש יותר. המידים והגבוהים נשארים קצת מאחור , כאילו הסאונד לא מאוזן , אבל אני לא חושב שזה מפריע לי כל כך . מבחינת נוחות , הן היו עליי בערך שעה ומלבד חום שנבע מהפדים עצמם , הרגשתי נוח איתן. הן לא היו כבדות ובסך הכל נוחות.

ניסיתי גם את HD515 והתברר לי שהן די חסרות ערך ללא הגברה. נשמעות ממש גרוע אם לא מחברים אליהן הגברה . חיברתי אליהן מגבר E11 והיה שיפור רציני . הסאונד היה יותר מאוזן מזה שב-zomo . הבאס , המידים והגבוהים נמצאים באותה סקאלה , פחות או יותר. הסיבות שהאוזנייה ירדה מהפרק הן :

1. דורשות הגברה . כאחד שמתנייד המון עם האוזניות , לא בא לי לקחת איתי מגבר לכל מקום.
2.הסאונד שלהן יותר מידי מאוזן. אני אוהב באס שהוא קצת מודגש וכאן הבאס לא דומיננטי בכלל. בפורטה פרו הבאס דומיננטי אבל המידים והגבוהים לא נשארים מאחור באופן רציני .

ניסיתי גם את HD449 / HD438 - למרות שמוצהר שהן מתאימות לנגני מוסיקה , הרגשתי שהאייפון לא סוחב אותן בכלל. הסאונד היה אנמי וכדי להגיע לרמה סבירה של סאונד הייתי צריך להגביר לאזור ה-80% ווליום.

בקיצור , כנראה שאלך על ה-zomo אבל הצעות יתקבלו בברכב .

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

אם האטימה ופקטור הגודל משניים לסאונד, יכול להמליץ מנסיון אישי על הCreative Aurvana Live. היה לי את הPP בעבר (גירסת ה25th) והייתי די מרוצה מהן יחסית אבל הקריאטיב פשוט ליגה אחרת, זה לא עניין של העדפה אפילו. מאוד נצילות, לא יהיו לך שום בעיות עם האעיפון.
אני לא יודע אם הן נמכרות עדיין בארץ למרות שמופיעות בזאפ אבל יש המון ביץורות ברשת (במיוחד הסקירה בinnerfidelity) וגם התייחסתי אליהן פה באתר, בין היתר. אם יש לך שאלות ספציפיות אני אשמח לענות.
נערך לאחרונה על ידי Ilyan ב 03/10/2012 22:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

gizzz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 740
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

מה לגבי הגראדו 60 הבנתי שהם מצויינות והם במסגרת התקציב

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

gizzz כתב:מה לגבי הגראדו 60 הבנתי שהם מצויינות והם במסגרת התקציב
...
לגבי הגארדו : נאמר לא פעם שהן לא נוחות כלל ואין לי אפשרות לנסות אותן לפני רכישה .
לגבי קריאייטיב , אבדוק , תודה רבה

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #10 

ממליץ לבדוק גם את האוזניות האלה - JVC HA-S500-B Black Carbon Nanotube. יש הרבה ביקורות טובות עליהן בפורומים הבינלאומיים והן בהחלט נכנסות לתקציב שלך ואולי אפילו ישאר קצת עודף.

קישור: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... c&LH_BIN=1

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

Nir1 כתב:ממליץ לבדוק גם את האוזניות האלה - JVC HA-S500-B Black Carbon Nanotube. יש הרבה ביקורות טובות עליהן בפורומים הבינלאומיים והן בהחלט נכנסות לתקציב שלך ואולי אפילו ישאר קצת עודף.

קישור: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... c&LH_BIN=1
...
תודה על ההמלצה אבל כל עוד מדובר באוזנייה שאין לי אפשרות לנסות , אני לא קונה. זו טעות לקנות בלי לשמוע ולכל אחד יש טעם אינדיבידואלי , כך שאני לא יכול להסתמך במאת האחוזים על מה שאומרים , בלי לשמוע...
יש חנויות בארץ שמאפשרות לשמוע אותן? בקילומבו אין אותן לדעתי.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #12 

אני מסכים עם הנחת היסוד שצריך להאזין לפני שקונים ציוד אודיו, אבל במקרה הזה מדובר באוזניות במחיר בסיס ולדעתי אם קבוצה גדולה של אנשים טוענת שהמוצר טוב ומספק איכות טובה, כנראה שיש בו משהו, אחרי הכל. במקרה "הכי גרוע" הפסדת 300 ש"ח, למרות שלא נראה לי שזה אכן המקרה.

מדובר בדגם חדש שלדעתי טרם הגיע לארץ. תריץ חיפוש ב - Head-Fi ותתרשם ממה שאומרים אנשים. בסופו של דבר המגוון האיכותי די מצומצם בטווח המחירים הזה. אם בכל זאת תחליט לרכוש בארץ, אני הייתי בוחר ב - Q460.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #13 

האזנה לפני קנייה זה אכן נחמד מאוד כשזה אפשרי, אבל מבחינתי זה לא deal-breaker כשלא, כל עוד יש רשמים עקביים, שלא לדבר על ביקורת מסודרת מאתר מוביל. קניתי כבר עשרות אוזניות עפ"י דיווחים זרים ורק לעיתיים רחוקות (כמעט אף פעם האמת) יצא שממש הופתעתי מסאונד ששונה דרמטית ממה שקראתי,
רק צריך לדעת לסנן את הפנינים מהבררה וללמוד איפה צריך לשים יותר תשומת לב, איפה פחות.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

Nir1 כתב:אני מסכים עם הנחת היסוד שצריך להאזין לפני שקונים ציוד אודיו, אבל במקרה הזה מדובר באוזניות במחיר בסיס ולדעתי אם קבוצה גדולה של אנשים טוענת שהמוצר טוב ומספק איכות טובה, כנראה שיש בו משהו, אחרי הכל. במקרה "הכי גרוע" הפסדת 300 ש"ח, למרות שלא נראה לי שזה אכן המקרה.

מדובר בדגם חדש שלדעתי טרם הגיע לארץ. תריץ חיפוש ב - Head-Fi ותתרשם ממה שאומרים אנשים. בסופו של דבר המגוון האיכותי די מצומצם בטווח המחירים הזה. אם בכל זאת תחליט לרכוש בארץ, אני הייתי בוחר ב - Q460.
...
Q460 היו אופציה , אבל יש לי ניסיון לא טוב עם אוזנייה של AKG ( k416p ) . אוזניות on the ear מכאיבות לי . הפורטה פרו הן לא דוגמא כי הן ממש קלילות , אבל הפדים של AKG פשוט לא נוחים ( ואני מת על הסאונד של AKG . זה מתאים לי בדיוק , אבל אם צריך להתפשר על סאונד בשביל נוחות ...) .

תודה.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה לכולם . לבסוף קניתי zomo HD1200 ואני מרוצה מהן .
שאלה אחת - מישהו יכול להמליץ על נרתיק קשיח עבורן? ראיתי בקילומבו אבל אני מעדיף להזמין מאיביי . אני זקוק לנרתיק שמתאים גם לדגם הזה וגם ל-Reloop RHP 10

חג שמח

AVILEV
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #16 

^
אני משתמש בנרתיקים הללו

http://www.ebay.com/itm/Headphone-Case- ... 3ccb2c5f50

יש לו נרתיקים בגדלים שונים.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

AVILEV כתב:^
אני משתמש בנרתיקים הללו

http://www.ebay.com/itm/Headphone-Case- ... 3ccb2c5f50

יש לו נרתיקים בגדלים שונים.
...
תודה , אבל 25$ לתיק ? יקר מידי . אני מחפש משהו זול יותר.

problem_child
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה #18 

לא משנה כי כבר קנית אבל אולי לשנה הבאה שווה לך לבדוק גראדו לא הייתי ממליץ עליהם לניידות ברמת אייפון אבל סאונד מצויין נהיות נוחות יותר עם הזמן סאונד אלוהי ואני קניתי את הSR80 ב500 ולא הצטערתי לרגע

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #19 

Zomo ?!

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד