המלצה לתערובת
שלום חברים,
אני ירוק בתחום הקליה (חודש) ומשתמש בג'ין.
הציוד הבסיסי שלי הוא אניטה +3K.
מבקש מהחברים כאן המלצה לתערובת ל-אספרסו (לא שותה חלב) מהזנים הבאים:
גאוטמלה
ברזיל
PNG
קולומביה
אתיופיה
רובוסטה
ניסיתי מספר תערובות ויצא לא רע בכלל. משתף אתכם בשתי דוגמאות שאהבתי (באחוזים)
קליה 1:
קולומביה 22.5
גאוטמלה 22.5
ברזיל 40
רובוסטה 15
15.3 דקות בג'ין על 240 מעלות וקירור מאסיבי. יצא מעט בהיר לטעמי. אנסה לתקן בפעם הבאה.
קליה 2:
קולומביה 25
PNG 30
גאוטמלה 25
רובוסטה 20
16.5 דקות בג'ין על 240 מעלות וקירור בג'ין עצמו. קצת נסחפתי עם הזמן כי רציתי קלייה כהה יותר מהקודמת וכנראה חרגתי מדי. הקפה יצא "חזק" מאוד, מר וגוף מאסיבי. אהבתי וגם אותו אנסה לשפר.
תודה מראש ושנה טובה !
אני ירוק בתחום הקליה (חודש) ומשתמש בג'ין.
הציוד הבסיסי שלי הוא אניטה +3K.
מבקש מהחברים כאן המלצה לתערובת ל-אספרסו (לא שותה חלב) מהזנים הבאים:
גאוטמלה
ברזיל
PNG
קולומביה
אתיופיה
רובוסטה
ניסיתי מספר תערובות ויצא לא רע בכלל. משתף אתכם בשתי דוגמאות שאהבתי (באחוזים)
קליה 1:
קולומביה 22.5
גאוטמלה 22.5
ברזיל 40
רובוסטה 15
15.3 דקות בג'ין על 240 מעלות וקירור מאסיבי. יצא מעט בהיר לטעמי. אנסה לתקן בפעם הבאה.
קליה 2:
קולומביה 25
PNG 30
גאוטמלה 25
רובוסטה 20
16.5 דקות בג'ין על 240 מעלות וקירור בג'ין עצמו. קצת נסחפתי עם הזמן כי רציתי קלייה כהה יותר מהקודמת וכנראה חרגתי מדי. הקפה יצא "חזק" מאוד, מר וגוף מאסיבי. אהבתי וגם אותו אנסה לשפר.
תודה מראש ושנה טובה !
תערובות חביבות-אם כי אני בדרך כלל מוותר על הברזיל, לא בגלל היותו מברזיל, אלה בגלל הרמות הנמוכות שהגיעו לארץ בשנים האחרונות-יתכן ועכשיו זה יותר טוב,טרם ניסיתי.
לא צריך לדקדק בחצאי אחוזים-זה מיותר.
אני משתמש בקליה ללא רובוסטה,אלה רק במקרים נדירים-הרובוסאה בארץ לא מי יודע מה וחבל, כיוון שבעבר היתה רובוסטה מצויינת.
תמשיך ותהנה.
לא צריך לדקדק בחצאי אחוזים-זה מיותר.
אני משתמש בקליה ללא רובוסטה,אלה רק במקרים נדירים-הרובוסאה בארץ לא מי יודע מה וחבל, כיוון שבעבר היתה רובוסטה מצויינת.
תמשיך ותהנה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש גם ברזיל טוב בארץ.
למשל בורבון אורגני של דאדא.
לא יודע מה יש לנגרו אבל הוא מוציא מהברזיל את המקסימום של המקסימום.
למשל בורבון אורגני של דאדא.
לא יודע מה יש לנגרו אבל הוא מוציא מהברזיל את המקסימום של המקסימום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ניסיתי אתמול בערב וכמו שחשבתי אני צריך לטחון יותר גס מקפה שאני קולה.
לפי ההתחלה נראה קפה ממש ברמה - כל הכבוד.
לפי ההתחלה נראה קפה ממש ברמה - כל הכבוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
בכיף ושיהיה חג שמח ושנה טובה.
אשמח אם תכתוב גם אתה על הקיר.
ביקורת טובה ממך זו ברכה
http://negro.co.il/?page_id=2401
אשמח אם תכתוב גם אתה על הקיר.
ביקורת טובה ממך זו ברכה
http://negro.co.il/?page_id=2401
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני מציע דווקא לשתות כל זן בנפרד ולתרגל מספר קליות איתו כדי למצוא את דרגת הקליה המתאימה לזן.
כשקולים זן בודד נכון מתקבל קפה מעולה גם באספרסו ולעיתים לא צריך כלום מעבר ... כמובן שלא כל זן יתאים לכל חיך אבל זה בהחלט מפתיע ומיוחד יותר לטעום זנים בנפרד.
חוץ מזה אם תקלה מספר זנים בנפרד תוכל לערבב אחר כך כדי למצוא מה נכון יותר לערבב יחד ולפי הטעם שלך ולא תצטרך להתעסק בניחוש לגבי התערובות.
כשקולים זן בודד נכון מתקבל קפה מעולה גם באספרסו ולעיתים לא צריך כלום מעבר ... כמובן שלא כל זן יתאים לכל חיך אבל זה בהחלט מפתיע ומיוחד יותר לטעום זנים בנפרד.
חוץ מזה אם תקלה מספר זנים בנפרד תוכל לערבב אחר כך כדי למצוא מה נכון יותר לערבב יחד ולפי הטעם שלך ולא תצטרך להתעסק בניחוש לגבי התערובות.
ראשית WELCOME חסרת לנו.כפיר_ש כתב:אני מציע דווקא לשתות כל זן בנפרד ולתרגל מספר קליות איתו כדי למצוא את דרגת הקליה המתאימה לזן.
חוץ מזה אם תקלה מספר זנים בנפרד תוכל לערבב אחר כך כדי למצוא מה נכון יותר לערבב יחד ולפי הטעם שלך ולא תצטרך להתעסק בניחוש לגבי התערובות....
אם יש סבלנות לקליה של כל זן לחוד ( בתקופת השגעון שלי הייתי קולה כל זן לחוד ) זה הכי טוב.