ביטול הד בחדר
אני משתמש בחדר הבטחון בביתי לסדנא שכוללת צעקות.
לבית כולו, כולל חדר הבטחון, תקרות בגובה 3 מטר - יחסית גבוה. הבית שכור.
נכון לרגע זה, בכל הבית, ובפרט בחדר הבטחון יש הד נוראי. בבקשה עזרו לי להפחית את ההד כמה שניתן.
כרגע החדר ריק. אני עומד להביא לחדר מזרונים ושטיחים שיצפו את רוב שטח הרצפה והקירות. (אני עושה את זה ללא קשר לאקוסטיקה, אבל מקווה לקבל מכך גם אפקט אקוסטי רצוי).
השאלה המרכזית מבחינתי, היא עד כמה חשוב שהחיפוי יהיה מלא? - התקרה לא מחופה כלל, רק שלושה מתוך 4 קירות יהיו מחופים, והם יהיו מחופים בערך שלושת רבעי מגובהם, הרבע העליון יישאר חשוף.
האם חיפוי ברמה כזו יתן לי את רוב האפקט הנדרש? או שמא כל עוד אין חיפוי מלא ימשיך להיות הד ניכר?
האם כל פיסת חיפוי שאני מוסיף מגדילה באופן פרופורציוני את רמת ספיגת ההד? או שאחרי מינימום מסוים, ההשפעה כבר קטנה יותר? או שמא להפך, אם אין חיפוי מלא, ההשפעה של החיפוי הקיים מוגבלת?
תודה
לבית כולו, כולל חדר הבטחון, תקרות בגובה 3 מטר - יחסית גבוה. הבית שכור.
נכון לרגע זה, בכל הבית, ובפרט בחדר הבטחון יש הד נוראי. בבקשה עזרו לי להפחית את ההד כמה שניתן.
כרגע החדר ריק. אני עומד להביא לחדר מזרונים ושטיחים שיצפו את רוב שטח הרצפה והקירות. (אני עושה את זה ללא קשר לאקוסטיקה, אבל מקווה לקבל מכך גם אפקט אקוסטי רצוי).
השאלה המרכזית מבחינתי, היא עד כמה חשוב שהחיפוי יהיה מלא? - התקרה לא מחופה כלל, רק שלושה מתוך 4 קירות יהיו מחופים, והם יהיו מחופים בערך שלושת רבעי מגובהם, הרבע העליון יישאר חשוף.
האם חיפוי ברמה כזו יתן לי את רוב האפקט הנדרש? או שמא כל עוד אין חיפוי מלא ימשיך להיות הד ניכר?
האם כל פיסת חיפוי שאני מוסיף מגדילה באופן פרופורציוני את רמת ספיגת ההד? או שאחרי מינימום מסוים, ההשפעה כבר קטנה יותר? או שמא להפך, אם אין חיפוי מלא, ההשפעה של החיפוי הקיים מוגבלת?
תודה
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
כמה שחדר יהיה מלא יותר כך הד ירד , זה מה שאני יודע 100% .
יותר מזה לא יכול לעזור .
יותר מזה לא יכול לעזור .
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שטיחים, וילונות, עציצים, ספות.
באופן עקרוני בד מונע החזרים רבים ובניגוד לקרטונים הוא גם יפה לעין.
באופן עקרוני בד מונע החזרים רבים ובניגוד לקרטונים הוא גם יפה לעין.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
אנו עובדים על פיתוח מוצר כזה אבל תקח בחשבון שאין כיום שום מוצר שממש מבטל לחלוטיןopi13 כתב:האם יש וילון שגם בולם רעש ? שלא יצא במלואו מחדר אודיו ?...