השוואה בין כרטיס קול יעודי לכרטיס מסך + כרטיס קול מובנה בו.(שאלה- עזרה)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בחיבור HDMI האיכות זהה לחלוטין, כי מי שמפענח את ה-0-ים וה-1-ים העוברים בסיגנל הדיגיטלי הוא הרסיבר בלבד. לכרטיסים אין שום חלק בעניין מלבד העברת הנתונים בדומה לנתונים העוברים דרך כרטיס רשת.
אגב, אם אתה לא בעניין של משחקים כבדים, אז HD6970 מיותר לחלוטין, ואפשר להסתפק ב-HD6450 שייתן איכות זהה של ניגון תכני HD.
אגב, אם אתה לא בעניין של משחקים כבדים, אז HD6970 מיותר לחלוטין, ואפשר להסתפק ב-HD6450 שייתן איכות זהה של ניגון תכני HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לא הבנתי.
לי יש כבל HDMI שיוצא מכרטיס מסך במחשב אל הרסיבר, אם אני מתקין כרטיס קול חיצוני אז האיכות לא תהיה יותר טובה בחיבור OPTICAL ??
המפענח קול ב- X-FI Titanium לדוגמה הוא טוב יותר ממפענח שנמצא ברסיבר (pioneer 920) ?
תודה
לי יש כבל HDMI שיוצא מכרטיס מסך במחשב אל הרסיבר, אם אני מתקין כרטיס קול חיצוני אז האיכות לא תהיה יותר טובה בחיבור OPTICAL ??
המפענח קול ב- X-FI Titanium לדוגמה הוא טוב יותר ממפענח שנמצא ברסיבר (pioneer 920) ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
האיכות לא תהיה טובה יותר בחיבור אופטי. היא זהה לחלוטין.
למעשה, HDMI בכל מקרה עדיף כי באופטי אין תמיכה ב-DTS-HD וב-Dolby TrueHD, אלא רק ב-DTS ו-DD הישנים יותר.
וכמו שכתבתי קודם, בחיבור דיגיטלי לרסיבר (אופטי או HDMI) כרטיס הקול או המסך לא מפענחים שום דבר. מי שעושה את עבודת הפענוח זה הרסיבר בלבד.
למעשה, HDMI בכל מקרה עדיף כי באופטי אין תמיכה ב-DTS-HD וב-Dolby TrueHD, אלא רק ב-DTS ו-DD הישנים יותר.
וכמו שכתבתי קודם, בחיבור דיגיטלי לרסיבר (אופטי או HDMI) כרטיס הקול או המסך לא מפענחים שום דבר. מי שעושה את עבודת הפענוח זה הרסיבר בלבד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
חיבור HDMI יותר מתקדם מחיבור אופטי או קואקסיאלי, שגם הם חיבורים דיגיטליים וגם כאן זה לא משנה כי האות העובר הוא דיגיטלי.
ההבדלים באים לידי ביטוי כשמחברים את הכרטיסים באופן אנלוגי ואז מרגישים בהבדלים בין כרטיס לכרטיס.
אם אתה מחובר עם HDMI, אז עדיף לך להשאר במצב הזה, אלא אם יש לך כרטיס קול ברמה מאוד מאוד גבוהה.
ההבדלים באים לידי ביטוי כשמחברים את הכרטיסים באופן אנלוגי ואז מרגישים בהבדלים בין כרטיס לכרטיס.
אם אתה מחובר עם HDMI, אז עדיף לך להשאר במצב הזה, אלא אם יש לך כרטיס קול ברמה מאוד מאוד גבוהה.