המלצות לטיול באיטליה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ניצלתי את המבצע שאל-על עשו שבוע שעבר לטיסות מוזלות וקניתי כרטיסי טיסה לרומא. הטיול יהיה לקראת סוף אוקטובר, לשבועיים.

אנחנו (אשתי ואני) מתכננים טיול ברומא וטוסקנה, אולי עם שילוב קצר בעיר מעניינת בצפון איטליה לקראת הסוף.

התכנון הראשוני הוא נחיתה ברומא ושהיה במלון ל-3 לילות, כמובן עם טיול בכל המקומות העיקריים.
לאחר מכן, שכירת רכב לטוסקנה (או נסיעה ברכבת לטוסקנה ושם שכירת רכב), מציאת וילה נחמדה שתתאים לטיולי כוכב בטוסקנה, הרעיון הוא ל-6-7 לילות.
בסוף, לילה או שניים בעיר מעניינת בצפון (עוד לא יודע מה האפשרויות) וחזרה לרומא לטיסה הביתה.

אשמח להמלצות מתאימות או כל דבר שאתם חושבים שכדאי לי לדעת :-) ויש לי כמה שאלות:

1. האם חלוקת הזמן שכתבתי היא הגיונית ותמצה טוב את הטיול?
2. יש מלונות מומלצים ברומא? מקומות ספיציפיים שצריך לדאוג שהמלון יהיה קרוב אליהם?
3. איפה כדאי לשכור רכב? ברומא או בטוסקנה? לשכור מהארץ או במקום?
4. וילות מומלצות בטוסקנה לטיולי כוכב?
5. אילו ערים מומלצות בצפון לסיום הטיול? מעניין מבחינת אתרים, קניות, נקודות ציון?

מוזמנים לענות על שאלה או יותר או בכלל לא :-) גם סתם המלצות יתקבלו בברכה, תודה.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

אנחנו דחינו את רומא לסוף.
נחתנו ברומא לקחנו אוטו שהזמנו מראש (עדיף להזמין מראש) ונסענו ישר לצפון.
אנחנו עשינו טיול ממש גדול במשך חודש אבל גם התפזרנו לרוחב המדינה פורטופינו ובצד שני ונציה אבל נתרכז במה ששאלת.
במהלך הטיול מצאנו את הוילה הזאת שאני ממליץ עליה בחום,פשוט מקום מהים תקרא גם את הביקורות באתר
כדאי מאוד בשביל החוויה לאכול את הארוחה הקבוצתית שהם מציעים,גם אוכל טעים וגם הזדמנות להכיר אנשים ממדינות שונות.

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review ... scany.html

מפה אפשר לצאת לכל הערים הקרובות אם זה פירנצה,סן גמינינו יש הרבה כפרים יפים.
3 לילות ברומא מספיק ביותר. לגבי בתי מלון תלוי כמה רוצים לוציא יש טובים גם ב 150 יורו.

אם יש עוד שאלות אשמח לעזור.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

הייתי שם פעם אחרונה לפני 11 שנים, אז לא אוכל לתת טיפים עכשויים, אבל מכיוון שעשיתי משהו מאוד דומה, אז בכל זאת אתרום את חלקי:

1) כן, לפחות על פי ניסיוני. היינו שבוע בוילה בטוסקנה ואח"כ 3 או 4 ימים ברומא.
2) כמו בכל מקום, צריך להתפשר בין מיקום מרכזי למחיר. אנחנו היינו 4 ראשים, כך שמלון מרכזי לא בא בחשבון. לנו בהולידי אין בפרבר ונסענו באוטובוס העירה כל יום.
3) א) מציע לשכור ברומא. זה יאפשר לכם לעצור במקום או שניים מענינים בדרך ולא חסר. מזכרון ובלי לבדוק: מקומות כמו ספולטו, אורבייטו, מונפולצ'יאנו.
יש גם את טיבולי שזה ליד רומא ואף טיפה דרומית. תשקלו גם ליסוע מרומא צפונה עם עצירת לילה באמצע.
3) ב) כמעט חד משמעית לשכור מהארץ. זה נכון כמעט תמיד כי תקבל מחירים הרבה יותר טובים (שכוללים את כל הביטוחים), בתנאי שזה לשבוע לפחות.
בדוק הזמנת רכב למשל באתר של הרץ הישראלי מול הכללי. בדוק גם מחירים דרך ממס"י, לרוב יש להם הצעות טובות.
4) אנחנו לנו בוילה בחבל קיאנטי שהייתה כפרית לגמרי, אך כ20-30 דקות מפירנצה. היה בסיס מעולה גם לנסיעות לפירנצה, וגם לכיוון השני. שכרנו דרך האתר הזה: http://www.cuendet.com/ (אבל כאמור, זה היה מזמן)
5) זה היה סיבוב שני באיטליה בשבילי ולא הצפנו בפעם הזו. השאלה כמה זמן אתם רוצים להקדיש. חייבים להיות פעם בחיים בוונציה אבל היא מאוד רחוקה. כמו שכתבתי ב3)א) , יותר סביר להקדיש זמן בין רומא לפירנצה. ערים לכיוון צפון (+ הצידה) אבל יותר קרובות: ראוונה, סאן מארינו, לוקה (ליד פיזה). לוקה ופיזה זה גם טוסקנה למען הדיוק, אבל רחוקות מרוב המקומות שמן הסתם תהיה בהם.
משה

giladg1111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

הי
מלון מדהים בטוסקנה (סן ג'ימיניאנו): RELAIS CAPPUCINA מקום פשוט מדהים באזור מעולה לכוכב.
ברומא: HOTEL TRAIANO אם כן אז תבקש חדר בקומה גבוהה (נוף לפיאצה ונציה). מיקום מצוין וצוות נחמד מאוד.
לא מומלץ לנהוג בתוך רומא, בשם דוחות החניה שירדפו אותך אח"כ בארץ. כנ"ל בכל עיר גדולה כגון פיזה, פירנצה וכו..
לגבי הכוכב, שווה להרחיק על ליבורנו בנקודה המערבית ביותר ופירנצה דרך קיאנטי.

תהנה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

תומר, אתחיל דווקא בשאלה - את זה קראת?
אם לא, אני ממליץ לך לקרוא דווקא את הגרסה שכתבנו לאתר "למטייל", פה - http://www.lametayel.co.il/%D7%90%D7%A1 ... 7%99%D7%94

(ראה גילוי נאות למטה בנוגע לזה... :P).

אני מקנא בך, מדינה מדהימה :)
אנחנו התחלנו גם כן ברומא, 3 ימים (+ יום בטיבולי בתחבורה ציבורית, קל ונוח), ואז שכרנו רכב בתחנה של הרץ 5 דק' מהמלון (ליד וילה בורגזה) ועלינו צפונה.

אני מסכים עם ההמלצה לשכור את הרכב ברומא, יש הרבה מקומות יפים מאוד לעצור בדרך (ביניהם - עיירות הגבעות של טוסקנה: מונטפולצי'אנו ומונטלצ'ינו, העיר סיינה ועוד כמה אגמים (שדווקא בהם לא עצרנו מפאת קוצר הזמן).

טוסקנה מדהימה, בילינו שם מעט מדי אבל עוד נחזור.
מבחינת הצפון - כמה צפון את רוצה להגיע? על פירנצה אל תוותר אם אתה חובב אומנות (ואדריכלות מדהימה). ונציה מיוחדת מאוד אבל קצת רחוקה מטוסקנה, אולי שווה לשמור אותה לטיול צפוני יותר. כנ"ל מילאנו.

בנוסף למאמר, אתה יכול לקרוא הרבה טיפים שכתבנו על רומא ועוד באתר "למטייל" (אתה יכול להגיע ישירות לטיפים שלי בעמוד הבא).
אם בא לך לצ'פר אותי, תעשה לוגין לאתר למטייל לפני (אם ביוזר חדש או דרך חשבון פייסבוק) - אני מקבל קרדיט על צפיות בטיפים (הקרדיט = כסף לרכישה בחנות אונליין שלהם. מומלץ בחום אגב לפרסם שם טיפים ועוד יותר מזה מאמרים שלמים בממשק הבלוגים שלהם, זה מאוד משתלם).
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 11/09/2012 21:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #6 

הנה הטיפים שלי:
1. כשאתה מגיע לצפון אני ממליץ לא לפספס את הדולומיטים, הדרך מדהימה והנוף עוצר נשימה.
2. את הקניות כדאי לרכז בסופר מקומי שם תמצא מחירים זולים יותר.
3. כדאי לאכול במסעדות מקומיות ולא כאלו שנמצאות באיזורים מתוירים מדי.
4. אם החלום של אשתך לא כולל שיט בגונדולה - וותר על ונציה.

והכי חשוב, הזהר מכייסים.

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה בינתיים על התשובות, עוזר לי מאוד לשיעורי בית :) (לדעתי חלק שהוא כיף בפני עצמו)

שאלה כללית - האם יש עיר בצפון, או בדרך מטוסקנה לצפון שהיא יותר "עירונית"? שיש בה קניות (ולא בסופר.. :)..) כמו חנויות, קניונים וכו'?

נועם,
הוילה שכתבת עליה נראית מאוד נחמדה, רעיון הארוחה הקבוצתית מאוד מצא חן בעיני, אתה יודע אם זה כולל ארוחות בוקר? זה במיקום טוב לטיולי כוכב?
לגבי רומא, מלונות של 150-200 יורו ללילה הם בהחלט בתקציב, עבור 3 לילות.

גלעד,
RELAIS CAPPUCINA נראה יפה ברפרוף, אבל יותר כמו מלון ופחות כמו וילה, נכון? דווקא הרעיון של וילה כפרית (אבל מושקעת) מצא חן בעיננו, יותר להתקשר למקום.

אורי,
בזמן פרסום הכתבה קראתי אותה, אבל עכשיו יש סיבה לחזור אליה :)
הרעיון של לסוע מרומא ולעצור אפילו ללילה בדרך נשמע נחמד מאוד (תודה גם משה).
לגבי הטיפים - אי אפשר להיכנס דרך משתמש קיים?

drorgon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

מקום מאוד יפה שכדאי לבקר Cinque Terre

שליחה #8 

מספר כפרים על חוף הים, כאשר אין כניסה לרכבים לתוך הכפר,
יש שם נוף יפה מאוד והכפרים מאוד ציוריים.

מומלץ.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

תומר, אם יש לך משתמש זה מצוין - אין מה לפתוח משתמש חדש :)
(אגב, אם אתה logged in ממנו ואז נכנס דרך פייסבוק, זה כבר ישייך - בדיוק כמו פה בקבוצת HT... :P)

תודה! :)

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

tomer_h כתב:תודה בינתיים על התשובות, עוזר לי מאוד לשיעורי בית :) (לדעתי חלק שהוא כיף בפני עצמו)

שאלה כללית - האם יש עיר בצפון, או בדרך מטוסקנה לצפון שהיא יותר "עירונית"? שיש בה קניות (ולא בסופר.. :)..) כמו חנויות, קניונים וכו'?

נועם,
הוילה שכתבת עליה נראית מאוד נחמדה, רעיון הארוחה הקבוצתית מאוד מצא חן בעיני, אתה יודע אם זה כולל ארוחות בוקר? זה במיקום טוב לטיולי כוכב?
לגבי רומא, מלונות של 150-200 יורו ללילה הם בהחלט בתקציב, עבור 3 לילות.
...
רוב המרכזי קניות לא נמצאים בתוך העיר אלא בדרך, אפשר לשים לב לשלטי אוטלט
לפי מה שאני יודע האירוח לא כולל ארוחות בוקר, אתה מקבל חדר עם מטבח מאובזר ואתה מכין מה שאתה רוצה,גם חלק מהכיף (במידה ואתם אוהבים לבשל)
תראה לגבי הכוכב בכללית כן, תסתכל איפה הם נמצאים במפה. בכל מקרה יש הרבה נסיעות

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הי,
התאריך מתקרב ופחות או יותר אנחנו סגורים על המסלול, תודה על העצות (תודה אורי גם על המאמר :)..)

3 ימים ראשונים - רומא.
יום 4 - טיבולי.
ימים 5-12 (שבוע) - טוסקנה (וילה אחת לטיולי כוכב).
ימים 13-14 - מילאנו וציריך.
יום 14 - חזרה לרומא לטיסה בערב.

כמה שאלות -
1. האם טיבולי אכן מתאימה ליום שלם + מלון ללילה? או שכדאי לטייל בה ולהמשיך ישירות לוילה בטוסקנה בערב אותו היום?
2. אנחנו שוכרים רכב לטיול צפונה מרומא. האם כדאי לשכור אותו כבר ברומא, להמשיך איתו לטיבולי? (קשור גם לשאלה הקודמת, האם לקחת מלון ללילה שם).
3.למה ציריך ליום בקושי? יש סיבה טובה :) מאוד מפתה ללכת לקנות אייפון 5 במחיר הכי זול באירופה... האם מישהו קנה אייפון 5 בשוויץ בעבר ויכול לתת טיפים? :-)
4. מה הם מחירי הרכבות פחות או יותר? ממילאנו לציריך וחזרה? ממילאנו לרומא? אני שוקל האם להשאיר את הרכב השכור או יהיה קל וזול יותר להתנייד ברכבות.
5. דברים שאני צריך לדעת במעבר גבול כזה?

תודה לכולם.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #12 

מזיכרון קצת ישן:
1) מספיק חצי יום גם לוילה ד'אסטה וגם וילה אדריאנה. כדאי להמשיך משם צפונה וללון איפה שהוא בדרך.
2) כן
משה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #13 

נראה יופי של מסלול :)

1. לא יום שלם אבל כמעט, ותלוי מה בוחרים לעשות.
וילה ד'אסטה (גני המים) ווילה גריגוריאנה (המפלים הטבעיים והנחל) קרובים יחסית ונמצאים באותו איזור של טיבולי, כ-15 דק' הליכה. וילה אדריאנה (האחוזה של אדריאנוס קיסר, ארכיאולוגיה מדהימה ביופיה) נמצאת באיזור אחר של העיר (10 דק' באוטובוס).
אנחנו עשינו את זה ביום אחד, באוטובוסים (ד'אסטה + גריגוריאנה, ואז אדריאנה). זה היה מתיש, בפרט בעיקר שאדריאנה נמצאת בערך 1.5 ק"מ הליכה מתחנת האוטובוס. חזרנו גמורים לרומא בערך ב 19:00 (התחלנו מוקדם).

מצד שני, גם נהיגה ארוכה אחרי יום כזה יכולה להיות קצת מוגזמת. הייתי שוקל אולי לקחת מלון בנקודת ביניים בין טיבולי לטוסקנה, אולי ליד אחד האגמים הקטנים באזור ואז גם אפשר לדלג לטוסקנה מהר יותר (במיוחד אם הוילה היא באזור מרכז טוסקנה, סן ג'ימניאנו וכו', אז תוכלי לעבור דרך עיירות הגבעות כבר בדרך בבוקר).

2. שוב, תלוי בכם. אם אתם רוצים את שלושת הוילות, אולי זה רעיון טוב. אם אתם מוותרים על חלק - בהחלט אפשר לחזור ולהנות מעוד ערב ברומא.

3.4.5. - לא עשיתי.

תהנו!!

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

uriler כתב:נראה יופי של מסלול :)

1.
מצד שני, גם נהיגה ארוכה אחרי יום כזה יכולה להיות קצת מוגזמת. הייתי שוקל אולי לקחת מלון בנקודת ביניים בין טיבולי לטוסקנה, אולי ליד אחד האגמים הקטנים באזור ואז גם אפשר לדלג לטוסקנה מהר יותר (במיוחד אם הוילה היא באזור מרכז טוסקנה, סן ג'ימניאנו וכו', אז תוכלי לעבור דרך עיירות הגבעות כבר בדרך בבוקר).

תהנו!!
...
תודה רבה, זה נראה מעניין, איפה אני יכול לראות המלצות על מלונות בנקודת ביניים כאלה?

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

כבר בארץ ורציתי רק לעדכן ולהגיד תודות, יש גם תמונות :)

עשינו 3 ימים ברומא וביום הרביעי כבר יצאנו עם הרכב - מעט מדי לרומא, עשינו מרתון מטורף בשביל לראות כמה שיותר דברים, אם היה לנו עוד יום או יומיים היה טוב יותר.
ביום הרביעי נסענו לטיבולי לפי ההמלצות - זה יצא ביום שני ולכן עצה חשובה מאוד - יום שני הוא יום לא טוב... משום מה האיטלקים צריכים להמשיך לנוח מיום ראשון ולכן הכל סגור... וכך גם הוילות שהיו סגורות מה שייתר את כל הנסיעה לטיבולי כי חוץ מזה היא הייתה אפורה ומשעממת.

משם המשכנו לעצירה הראשונה, שהייתה עצה טובה, לנו באגם בראצ'יאנו, הנוף והאגם מדהים, מסביב אין ממש מה לעשות אבל בתור עצירת ביניים היה מצויין.

בבוקר החמישי נסענו לכיוון טוסקנה ובדרך עצרנו במונטפולצ'יאנו ומונטצ'ינו (תודה משה ואורי) שהיו יפות מאוד, במונטצ'ינו גם קנינו את היין המפורסם שלהם - ברונלו שהיה מצויין.
בתקופה של בערך 9 ימים לנו בשתי וילות, הוילה הראשונה הייתה מדהימה - וילה בלפוגיו וגם הוילה השניה - לה-טורי (תודה noam) הייתה מצויינת, במיוחד עם ארוחת הערב של כל הדיירים (היינו רק 4 זוגות אז זה גם היה אינטימי יחסית).
משם נסענו לכל המקומות החשובים שהוזכרו, כולל גיחה של יום לונציה היפה מאוד(היה קשה - 3 שעות הלוך ו-3 שעות חזור... אבל שווה), סיינה, פירנצה, פיזה ולוקה ועוד.
בסוף סיימנו במילאנו שאני חייב לציין שהיא עיר מדהימה, פחות מהבחינה התיירותית, שאין הרבה אטרקציות כמו ברומא (הדומו והכיכר המרכזית וזהו) אבל יותר מהבחינה של קניות ובילויים, עיר מודרנית ומאוד יפה.

תודה אחרונה לאורי, שהמדריך שלו (גם פה ובעיקר בלמטייל) היה מאוד מפורט ועזר בכל מיני מקומות.
לסיכום, כמה תמונות מייצגות פרסמתי בשרשור הזה, היה טיול מוצלח ביותר, תודה לכולם :)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #16 

נשמע כמו יופי של טיול, שמח שנהניתם ושהמדריכים עזרו :)

לגבי איטליה בימי שני - כן, גם אנחנו נתקלנו בקשיים בגלל הסופ"ש הארוך שלהם. הלקח (ככלל, נכון גם למדינות אחרות באירופה) הוא להכיר את הלו"ז מראש ולדעת מתי נוסעים לאן.

למשל, בירח דבש שעשינו לאחרונה (לונדון ופריז), הסתבר שהחלפת המשמר בארמון בקינגהם בחורף היא רק בימים זוגיים (ולא בכל יום, כמו בשאר העונות). זה דורש התאמות ללו"ז, וכדאי להכיר את זה מראש.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”