גרגרי קפה בקפה! מה עושים?
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
שלום חברים..
לאחר שנה של שימוש רציף (וקפה לא רע בכלל) מכונת הCHROMEX שלי התחילה לפתח בעיה מוזרה.. משום מה גרגרי קפה גולשים לקפה.. וקניתי מכונת קפה בשביל לשתות אספרסו, לא קפה שחור..
אני לא חושש לפתוח אותה לבד, ואם מדובר בתיקון פשוט יחסית אין לי בעיה לבצע אותו בעצמי. במידה וזה דורש מעבדה הייתי שמח אם תוכלו להפנות אותו למקום הנכון בהקשר למכונה הזאת.
תודה
עמרי.
לאחר שנה של שימוש רציף (וקפה לא רע בכלל) מכונת הCHROMEX שלי התחילה לפתח בעיה מוזרה.. משום מה גרגרי קפה גולשים לקפה.. וקניתי מכונת קפה בשביל לשתות אספרסו, לא קפה שחור..
אני לא חושש לפתוח אותה לבד, ואם מדובר בתיקון פשוט יחסית אין לי בעיה לבצע אותו בעצמי. במידה וזה דורש מעבדה הייתי שמח אם תוכלו להפנות אותו למקום הנכון בהקשר למכונה הזאת.
תודה
עמרי.
מההודעה עולה שאתה חושד במכונה, האם הבעייה במכונה עצמה או אולי בסלסילה (חורי הסלסילה או נקיון הסלסילה) או בידית החליטה (נקיון המעברים).
נסה לבדוק אם המים יוצאים נקיים מראש המכונה (מה שלא נשמע כה הגיוני - הם יסוננו דרך מסת הקפה שבסלסילה) ואחר כך בדוק יחד עם ידית החליטה והסלסילה ללא קפה.
כיצד אתה טוחן את הקפה?
נסה ודווח...
בהצלחה
נסה לבדוק אם המים יוצאים נקיים מראש המכונה (מה שלא נשמע כה הגיוני - הם יסוננו דרך מסת הקפה שבסלסילה) ואחר כך בדוק יחד עם ידית החליטה והסלסילה ללא קפה.
כיצד אתה טוחן את הקפה?
נסה ודווח...
בהצלחה
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

ערכתי כבר ניקוי יסודי של הידית והבאסקט ושניהם מוציאים מים נקיים כאשר מעבירים אותם במכונה (את הידית לבד ואת הידית עם הבסקט אבל בלי קפה)..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

ייתכן.. למרות שלא שיניתי כלום.. אותו קפה מאותה מטחנה כבר שנה + וגם סוגים אחרים שניסיתי ממקומות שונים נתנו את אותה התוצאה 
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
הסלסלה של כרומקס היא מה שניקרא: Pressurized. כלומר יש תחתית כפולה כשבתחתית התחתונה יש רק חור קטן במרכז. (הם עשו "כאילו" חורים מסביבו, אבל אם תבדוק תגלה שיש רק חור עובר אחד). לכן לא יכולים לעבור שם גרגרי קפה.
אני מהמר על כך שאטם הסיליקון שאוטם את הידית לראש נקרע אצלך. אם הוא קרוע אז גרגרי קפה ומים מוצאים את דרכם מסביב לסלסלה לתוך הכוס. אל תשכח שהמכונה הזו מפעילה לחץ אדיר גדול מ15 באר.
להחליף פשוט מאוד - קונים אטם כזה - כמה עשרות שקלים, פותחים את הבורג המרכזי בצד התחתון של הראש - במרכז רשת הטוש שמוציאה את המים. ואז אתה מגיע לאטם. שים לב לכיוון - הוא לא סימטרי. אתה גם צריך מברג מתאים עם ידית קצרה כיוון שהמירווח שם קטן. עליך להזהר ולהשתמש במברג מתאים אחרת "תרצח" את הבורג.
אני החלפתי פעמיים את האטם הזה כשעוד הייתה לי כזו מכונה...
אני מהמר על כך שאטם הסיליקון שאוטם את הידית לראש נקרע אצלך. אם הוא קרוע אז גרגרי קפה ומים מוצאים את דרכם מסביב לסלסלה לתוך הכוס. אל תשכח שהמכונה הזו מפעילה לחץ אדיר גדול מ15 באר.
להחליף פשוט מאוד - קונים אטם כזה - כמה עשרות שקלים, פותחים את הבורג המרכזי בצד התחתון של הראש - במרכז רשת הטוש שמוציאה את המים. ואז אתה מגיע לאטם. שים לב לכיוון - הוא לא סימטרי. אתה גם צריך מברג מתאים עם ידית קצרה כיוון שהמירווח שם קטן. עליך להזהר ולהשתמש במברג מתאים אחרת "תרצח" את הבורג.
אני החלפתי פעמיים את האטם הזה כשעוד הייתה לי כזו מכונה...
אם המים יוצאים נקיים, ללא שימוש בקפה, נראה לי שהאשם הסביר הוא בעובי טחינה דק מדי או משהו שנובע מנקיון המטחנה - שאולי מוציאה חלקיקים קטנים מאוד שעוברים דרך המסננת. איזו מטחנה זו, דרך אגב.Tankpopper כתב:ערכתי כבר ניקוי יסודי של הידית והבאסקט ושניהם מוציאים מים נקיים כאשר מעבירים אותם במכונה (את הידית לבד ואת הידית עם הבסקט אבל בלי קפה).....
אופציה אחרת קשורה לקוטר חורי הסלסילה שאולי גדל במהלך השנה (מודה, נשמע פחות סביר). יש לך בטח שתי סלסילות, אחת (בודדת/כפולה) בה אני מניח שכמעט לא השתמשת במהלך השנה. נסה את זו שלא הייתה בשימוש ותראה אם יש שינוי לטובה. אם לא, נסה לנקות את המטחנה.
בהצלחה
במקרה כזה של חוסר אטימה לא יראו זליגה של מים+חלקיקי קפה מחוץ לידית?avramm כתב:הסלסלה של כרומקס היא מה שניקרא: Pressurized. כלומר יש תחתית כפולה כשבתחתית התחתונה יש רק חור קטן במרכז. (הם עשו "כאילו" חורים מסביבו, אבל אם תבדוק תגלה שיש רק חור עובר אחד). לכן לא יכולים לעבור שם גרגרי קפה.
אני החלפתי פעמיים את האטם הזה כשעוד הייתה לי כזו מכונה......
- avramm
- חבר פעיל מאוד

אכן כן. הוא כניראה לא שם לב - זה יכול להיות בצד הפנימי לכיוון המכונה. או שאני טועה... נדיר אבל קורה...מיץ_פטל כתב: במקרה כזה של חוסר אטימה לא יראו זליגה של מים+חלקיקי קפה מחוץ לידית?...
Tankpopper, אולי באמת תבדוק ביסודיות זליגה מחוץ לידית - תבדוק היטב מסביב.
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

בדקתי.. אין זליגה מסביב. אני אנסה לבדוק את מצב האטם.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

אוף... כשהדבר הנדיר הזה קורה לי זה מבאס...
אתה משתמש בסלסלה המקורית, זו שתארתי נכון?
כשאתה בודק, בדוק אם אין קרע קטן שיכול לגרום למים להכנס בין קצה הסלסלה לידית. זה לא חייב להיות ממש קרוע. אגב אם זה המצב. אפשר לתקן עם סרט טפלון.
כשאתה בודק, בדוק אם אין קרע קטן שיכול לגרום למים להכנס בין קצה הסלסלה לידית. זה לא חייב להיות ממש קרוע. אגב אם זה המצב. אפשר לתקן עם סרט טפלון.
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב.. במרכז הרשת יש בורג.. הממזר מסרב לזוז!! טיפה סגירה ופתיחה יש ואז הוא נתקע.. WD40 הוא מן הסתם לא אופציה :\ יש טעם בתמונות?
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

בתור חולה שידרוגיטיס בתחום הסטריאו... תשכח מזה! חשבון הבנק שלי עדין מדי
אני חושב שאני אתקן את זאת.. ואם לא תהיה ברירה פשוט אקנה אחת זהה לה - כי היא הייתה מאוד מוצלחת לטעמי.
אני חושב שאני אתקן את זאת.. ואם לא תהיה ברירה פשוט אקנה אחת זהה לה - כי היא הייתה מאוד מוצלחת לטעמי.
אני במקומך הייתי מחפש ביד2 משהו זול וטוב, הרבה אנשים מקבלים מכונות כאלא מתנה מהעבודה ובכלל לא אוהבים קפה...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il