לא נראה לי שהחוק הזה יהיה רלוונטי אלי ואל עוד מליוני משתמשים.. מאז שנת 2000 הפסקתי לשלם בעד תכנים. אני לא קונה מוסיקה או סרטים בצורת דיסקים או באמצעי אלקטרוני... אני רק מוריד, כך שאין סיכוי שאי פעם אתקל בקובץ עם DRM... אין לי מנוי ליס או להוט.. אני מחובר לשיתוף לוייני.. הכרטיסים החכמים המשותפים הם של חבילות טלויזיה מחול בלבד... אם אני מבין נכון, החוק החדש אם יתקבל לא הולך לאלץ ספקיות אינטרנט לחסום שרטים ושירותים מסויימים.. אם כך, מה זה בכלל צריך לעניין אותנו הצרכנים הפירטיים?
עריכה:
המשפט האחרון מעניין: "אם בעבר לא ניתן היה למנוע מכירה בישראל של מוצרים שתפקידם היה לעקוף מנגנוני הגנה כאלה, לאחר אשרור החוק, הדבר כבר לא יהיה ניתן יותר. "
האם זה אומר שממיר לוויני כגון ה DREAMBOX שמשמש לצפיה בשידורי לויין באופן פירטי כבר יאסר למכירה בארץ? בסה"כ מדובר בממיר רגיל רק עם רשת, שזה לגיטימי, והוא מבוסס לינוקס בקוד פתוח שזה גם לגיטימי.. כיצד יהיה למנוע את מכירתו?
DREAMBOX זה לא דוגמא, זה בדיוק כמו להגיד שלא ימכרו מחשבים כי אפשר להוריד תוכן פיראטי.
אסור למשל למכור מכשיר שיוריד הצפנת HDCP או שיאפשר הקלטה של תוכן מHDMI שאמור להיות מוגן וכו'..
השאלה הגדולה בתחום - והשאלה אפילו דיי מעניינת היא אכיפה - האם האמנות מחייבות אכיפה. כי זה שאתה חותם על אמנה זה חביב ונחמד. אבל יש אמנות שאתה יכול לקבל קנסות כספיים אם לא תעמוד בדרישות הסף. אפילו אפשר לקבל בונוס על OVER DOIN (סוג של) - זה למשל למה יש מסחר בינלאומי בנקודות ירוקות שמקבלות מדינות.
אם היו רוצים לאכוף את זה לא חסר מיליון באסטות בכל חור שמוכרים דיסקים, סרטים ומשחקים בלי לדפוק חשבון, הכנסת שלנו אלופים בחוקים חדשים, אבל לא בלאכוף אותם ( או לפחות מה שלא מכניס להם מספיק כסף )
החוק מסוכן ורלוונטי מאוד
עפ"י החוק יעוברו שמות IP לישראל מכול העולם וישראל תצטרך להאשים ולשפוט אנשים
כל מי שיוריד באינטרנט יאושם בהפצת מידע כי הוא גם מוריד תוכן פיראטי וגם משדר תוכן פיראטי
ישראל תצטרך להוכיח שהיא נלחמת בפיראטיות
אתם מחמיצים את הנקודה , החוק אולי יעבור , את ה"שיניים" שלו יאכפו החברות הגדולות על ידי צעדים משפטיים .
לא יודע אם שמתם לב לפוסט שלי לגבי פרימיום בנטלואד , אבל שם (אם זה נכון), מתחילה הבעיה של אתרי שיתוף , הם פשוט ייבשו אותם , ואז לאף אחד לא יהיה תמריץ להריץ אתרים כאלו
לאן זה יגיע ?
לא יודע , אולי יעבור לאמצעים יותר מחתרתיים , אבל אם זה מה שיקרה, מאוד יתכן והפשע המאורגן יכנס לזה גם
ישנו גם חוק שאוסר לצפור בשטח עירוני...נראה לי שהוא עדיין תקף.
בפועל המון צופרים בשטח עירוני ולא נראה לי שנתנו דוח אחד על עבירה שכזו.
זה שיש חוק לא אומר שאוכפים אותו. הכל תלוי בסדר עדיפויות. כל עוד הביטחון והכלכלה בראש סדר העדיפויות
לא נראה שיאכפו.
לגבי הדרימבוקס והשיתוף הלוויני...לדעתי הפשע המאורגן נכנס חזק לתחום ואירגוני טרור גם כן עושים לא מעט כסף בתחום.
שלא לדבר על ערביי ישראל שרואים יס רק עם שיתוף. יהיה מעניין לראות את יס אוכפת את זה במגזר הערבי.