מילה טובה על תנובה - כשמגיע מגיע

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
r23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
רציתי לשתף בחוויה חיובית שהיתה לי עם חברת תנובה.
זה התחיל רע - קרטון חלב שאוכסן כראוי החמיץ 5 ימים לפני תאריך אחרון לשיווק. אף פעם לא פניתי בעבר להתלונן, אבל עיצבנה אותי העובדה שמדובר על 5 ימים שלמים.
פניתי לתנובה באינטרנט עם תיאור המצב - האישה אמרה שחבל לי על הזמן (או חלב לי על הזמן :o ).
תוך יום חזרו אלי בטלפון, שאלו פרטים ואמרו שיששלחו לי שובר פיצוי.
שלושה ימים אחרי כן השובר הגיע עם זיכוי לחלב, קוטג ו 2 יוגורטים - כמה פשוט - כמה הוגן.

זה לא דבר פשוט לצפות מחברה בישראל בימינו - אז הרגשתי צורך לשתף....

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #2 

אני לא אובייקטיבי, כי בעבר עבדתי כמהנדס בתנובה.
יחד עם זאת, שרות הלקוחות תמיד היה אפקטיבי.
דע לך שכל פנייה על פגם במוצר מגיעה היישר למנהל האיכות והטכנולוג הראשי הרלוונטיים למחלבה שייצרה את המוצר. עליו לבצע בדיקה ולדווח לממונים עליו על הממצאים.
הכלעובד דרך מערכת ממוחשבת של תלונות ותחקירים.

ד״א, למען ההגינות, התהליכים הללו הם נחלת הכלל של רוב יצרני המזון המובילים בארץ, שמחזיקים בתקן HACCP ( תקן לבטיחות מזון המחמיר בעולם).
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

זה נוהל ידוע של כל חברה(גדולה) בשוק.

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

אם התקן כל כך מחמיר, גם אם נתעלם מסיפור הסיליקון של לפני כמה שנים, איך אפשר להסביר את שחרור המוצרים עם סודה קאוסטית לחנויות לפני לא מעט זמן?
עד היום כל לגימה מהחלב מעלה אצלי שאלה "האם זה אמור להיות טעם של חלב או שאני חש במשהו סינטטי?". (רוב הזמן אני מעדיף אספרסו.)

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #5 

maladjusted כתב:אם התקן כל כך מחמיר, גם אם נתעלם מסיפור הסיליקון של לפני כמה שנים, איך אפשר להסביר את שחרור המוצרים עם סודה קאוסטית לחנויות לפני לא מעט זמן?
עד היום כל לגימה מהחלב מעלה אצלי שאלה "האם זה אמור להיות טעם של חלב או שאני חש במשהו סינטטי?". (רוב הזמן אני מעדיף אספרסו.)
...
השאלה הראשונה שלך מצויינת והיא השאלה שכל הזמן מתמודדים איתה בכל העולם בכל מה שקשור לבטחון במזון.
אני לא מכיר את המקרה הספציפי, אבל נתקלתי בו בעבר.
תחילה אציין שהתקן הוא אינו ערובה לכך שלא יהיו תקלות. תקלות תמיד היו ותמיד יהיו. השאלה היא באיזו תדירות באיזו חומרה ואיך לומדים משתפרים להבא, והכי חשוב איך מגיבים מול ציבור הצרכנים.
עצם כך שידעו מה התקלה, איזו אצווה נפגעה והעבירו את האינפורמציה לציבור מראה כי השיטה עובדת.

לגבי התקלה של הסודה קאוסטית, אקדים ואסביר שתהליך הניקיון של ציוד מזון בכל סוגי תעשיות המזון מבוסס על שיטת ניקיון שנקראת CIP - cleaning in process
ברוב תעשיית המזון הניקיון המתבצע בין אצווה לאצווה מתבצע - מבלי להכנס ליותר מידי פרטים, בעזרת סודה קאוסטית ועוד כמה חומרים, ומסתיימת בדכ בחיטוי.
קורה שברז כושל או שגומייה נקרעת ואז סודה דולפת לקו אחר שמכיל חלב.
שוב מבלי להכנס ליותר מידי פרטים, אין לי ספק שמדובר בכמויות מזעריות וזניחות.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #6 

כל הכבוד לחברת תנובה, ככה שומרים על לקוחות מרוצים והלוואי שכל חברה שמספקת בארץ שירות תשים דגש בנושא הזה יותר. (Y)

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #7 

הכי פשוט זה לגשת לחנות או לרשת הקרובה ולהחליף למוצר דומה טרי.אחרי זה להתלונן.
אבל רובינו מן הסתם לא טורחים להחליף ומשליכים לפח הקרוב, כי החניה ובזבוז הזמן עולה יותר.
לא נתקלתי מעולם בסירוב להחלפה למעט אם המוצר עבר את התאריך האחרון לשיווק,
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”