התחדשתי! סאב ורסיבר חדשים, וגם סיפור

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

הכל התחיל בסביבות פברואר, כשהסאב (וורפידייל לא ידוע כלשהו) והרסיבר (סוני STR DG1200) הפסיקו לעבוד בפתאומיות. לקחתי אותם למעבדה ועוד באותו יום קיבלתי את התשובה הקשה - אין הרבה מה לעשות. הסאב כבר ישן כך שלתקן אותו לא ממש משתלם, ולרסיבר נשרף כרטיס הוידאו, ומכיוון שמדובר ברסיבר של סוני, וגרוע מזה - כזה שלא משווק בארץ, רכישת לוח חדש תעלה אי שם בין 2000 ו-3000 ש"ח, על פי התחזיות האופטימיות.

הוצאתי את הרסיבר הישן (Yamaha RX-V596) מהארון (למעשה, הוא לא היה בארון אלא אצל חבר בצפון, אבל אותו חבר לא השתמש בו בסופו של דבר, אז אף אחד לא נפגע), ופניתי לביטוח. מהביטוח ביקשו דו"ח נזק, בעל המעבדה אמר שהוא רוצה קודם כל לראות את השמאי ואז לכתוב דו"ח נזק. כל אחד מהצדדים התבצר בעמדותיו, ולי זה לא היה כל כך לחוץ, כי היה איזשהו רסיבר, אז לא לחצתי על העניין.

עד שלפני חודש בערך החלטתי שמספיק ואני רוצה רסיבר חדש עם כניסות HDMI, כי עם הרסיבר הישן רק הסטרימר חובר ב-HDMI, הפלייסטיישן חובר בקומפוננט, מה שהפך את החוויה ללא אידאלית (בעיקר כי בקומפוננט אין HDCP, אז אי אפשר לראות בלוריי ב-HD) והאקסבוקס לא היה מחובר בכלל!

התקשרתי למעבדה, אמרתי שאני יודע שזה לא לטובתי, אבל שיוציא דו"ח נזק בכל זאת. כעבור כמה ימים השמאי כבר הגיע לראות את המוצרים במעבדה, ובאמצע השבוע שעבר קיבלתי תשובה מהביטוח - הם ישלמו עבור סאב ורסיבר חדשים. האמת - בהתחשב בעובדה שמדובר בחברת ביטוח ישירה ולא בסוכן, הופתעתי. ציפיתי שינפנפו אותי וזהו.

וכך הלכתי ביום שישי בבוקר לפיוצ'ר ויצאתי משם עם אונקיו 515 ועם קבאס סנטורין 17. כן, אני יודע שמדובר בסאב קטן וחלש יחסית, אבל מכיוון שהייתי מרוצה למדי מהוורפידייל שקר כלשהו ההוא, הנחתי שגם עם סאב קטן שיעבור אישור הנהלה אני אהיה מרוצה, מה גם שהגודל הבא של סאבים של קבאס כבר חורג בגדול מהתקציב שהביטוח אישר.
בנוגע לאונקיו, גם הוא חורג די בגדול מהתקציב, אבל החלטתי שעדיף לי לנצל את התקציב, להוסיף קצת ולהשתדרג מאשר לא לנצל את התקציב עד הסוף ולקבל רסיבר שלפחות ברמת הפיצ'רים הוא פחות טוב מהקודם שהיה לי (ואחד הפיצ'רים שהייתי מאבד הוא RC, שחשוב מאוד לחסרי כל ידע בסיסי בכיול רמקולים כמוני).

בינתיים רק הרכבתי את הדברים, אפילו לא בצורה הסופית כי עוד אמורים להתבצע כמה שינויים במזנון שבסלון, אבל אפילו אחרי חיבור החוטים בלבד, בלי שום כיולים ומשחקים, אני מאוד מרוצה מהבחירות. הסאב בהחלט מספיק לי, בנוגע לרסיבר עדיין קשה לי לקבוע מה טוב יותר מבחינת סאונד, הוא או ה-Yamaha, אבל אין ספק שהוא יותר נח, וגם זה חשוב מאוד. בכל מקרה, האזניים שלי לא רגישות במיוחד, אז קשה לי להאמין שאני ארגיש בהבדל כלשהו.

למי שתוהה, הציוד הזה מצטרף לחמישיית קבאסים שכבר מותקנת בבית - שלושה IO2 מלפנים ושני EOLE מאחור. זאת הסיבה שבחרתי בסאב של קבאס. שקלתי לזמן מסויים גם ג'אמו או את הוולודיין הקטן, אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על תאימות עם הרמקולים, שצריכים סאב עם יכולות מאוד ספציפיות, ואין לי ספק שקבאס מייצרים סאבים מתאימים, בזמן שלג'אמו וולודיין אמנם יש סאבים קטנים ולבנים, אבל לא בטוח שעם אותן יכולות בקצה הגבוה של הסקאלה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה (f) (Y)

תמונות יתקבלו בברכה :)

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

ת.ת.ת. (b)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #4 

תתחדש ותהנה מהשידרוגים .
עוד 2 הודעות אתה תוגדר כ"חבר מביא חבר" אז יאלה פנק אותנו בתמונות .... :wink: (Y)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני לא בטוח אם הבאתי חברים, אבל שיהיה.
תמונות יגיעו מאוחר יותר, כי למרות שמאוד רציתי, לא לקחתי איתי את המערכת לעבודה :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #6 

Malcontent כתב:אני לא בטוח אם הבאתי חברים, אבל שיהיה.
תמונות יגיעו מאוחר יותר, כי למרות שמאוד רציתי, לא לקחתי איתי את המערכת לעבודה :)
...
אתה צריך לשאול את עצמך איך הלכת לעבודה, כשיש לך מערכת חדשה בבית??? :lol: :lol: :lol:

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

תתחדש ותהנה ... ו תמונת כמובן (Y)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #8 

תתחדש (Y)
:?: :מצלמה:

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

Malcontent כתב:הכל התחיל בסביבות פברואר, כשהסאב (וורפידייל לא ידוע כלשהו) והרסיבר (סוני STR DG1200) הפסיקו לעבוד בפתאומיות. לקחתי אותם למעבדה ועוד באותו יום קיבלתי את התשובה הקשה - אין הרבה מה לעשות. הסאב כבר ישן כך שלתקן אותו לא ממש משתלם, ולרסיבר נשרף כרטיס הוידאו, ומכיוון שמדובר ברסיבר של סוני, וגרוע מזה - כזה שלא משווק בארץ, רכישת לוח חדש תעלה אי שם בין 2000 ו-3000 ש"ח, על פי התחזיות האופטימיות.

הוצאתי את הרסיבר הישן (Yamaha RX-V596) מהארון (למעשה, הוא לא היה בארון אלא אצל חבר בצפון, אבל אותו חבר לא השתמש בו בסופו של דבר, אז אף אחד לא נפגע), ופניתי לביטוח. מהביטוח ביקשו דו"ח נזק, בעל המעבדה אמר שהוא רוצה קודם כל לראות את השמאי ואז לכתוב דו"ח נזק. כל אחד מהצדדים התבצר בעמדותיו, ולי זה לא היה כל כך לחוץ, כי היה איזשהו רסיבר, אז לא לחצתי על העניין.

עד שלפני חודש בערך החלטתי שמספיק ואני רוצה רסיבר חדש עם כניסות HDMI, כי עם הרסיבר הישן רק הסטרימר חובר ב-HDMI, הפלייסטיישן חובר בקומפוננט, מה שהפך את החוויה ללא אידאלית (בעיקר כי בקומפוננט אין HDCP, אז אי אפשר לראות בלוריי ב-HD) והאקסבוקס לא היה מחובר בכלל!

התקשרתי למעבדה, אמרתי שאני יודע שזה לא לטובתי, אבל שיוציא דו"ח נזק בכל זאת. כעבור כמה ימים השמאי כבר הגיע לראות את המוצרים במעבדה, ובאמצע השבוע שעבר קיבלתי תשובה מהביטוח - הם ישלמו עבור סאב ורסיבר חדשים. האמת - בהתחשב בעובדה שמדובר בחברת ביטוח ישירה ולא בסוכן, הופתעתי. ציפיתי שינפנפו אותי וזהו.

וכך הלכתי ביום שישי בבוקר לפיוצ'ר ויצאתי משם עם אונקיו 515 ועם קבאס סנטורין 17. כן, אני יודע שמדובר בסאב קטן וחלש יחסית, אבל מכיוון שהייתי מרוצה למדי מהוורפידייל שקר כלשהו ההוא, הנחתי שגם עם סאב קטן שיעבור אישור הנהלה אני אהיה מרוצה, מה גם שהגודל הבא של סאבים של קבאס כבר חורג בגדול מהתקציב שהביטוח אישר.
בנוגע לאונקיו, גם הוא חורג די בגדול מהתקציב, אבל החלטתי שעדיף לי לנצל את התקציב, להוסיף קצת ולהשתדרג מאשר לא לנצל את התקציב עד הסוף ולקבל רסיבר שלפחות ברמת הפיצ'רים הוא פחות טוב מהקודם שהיה לי (ואחד הפיצ'רים שהייתי מאבד הוא RC, שחשוב מאוד לחסרי כל ידע בסיסי בכיול רמקולים כמוני).

בינתיים רק הרכבתי את הדברים, אפילו לא בצורה הסופית כי עוד אמורים להתבצע כמה שינויים במזנון שבסלון, אבל אפילו אחרי חיבור החוטים בלבד, בלי שום כיולים ומשחקים, אני מאוד מרוצה מהבחירות. הסאב בהחלט מספיק לי, בנוגע לרסיבר עדיין קשה לי לקבוע מה טוב יותר מבחינת סאונד, הוא או ה-Yamaha, אבל אין ספק שהוא יותר נח, וגם זה חשוב מאוד. בכל מקרה, האזניים שלי לא רגישות במיוחד, אז קשה לי להאמין שאני ארגיש בהבדל כלשהו.

למי שתוהה, הציוד הזה מצטרף לחמישיית קבאסים שכבר מותקנת בבית - שלושה IO2 מלפנים ושני EOLE מאחור. זאת הסיבה שבחרתי בסאב של קבאס. שקלתי לזמן מסויים גם ג'אמו או את הוולודיין הקטן, אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על תאימות עם הרמקולים, שצריכים סאב עם יכולות מאוד ספציפיות, ואין לי ספק שקבאס מייצרים סאבים מתאימים, בזמן שלג'אמו וולודיין אמנם יש סאבים קטנים ולבנים, אבל לא בטוח שעם אותן יכולות בקצה הגבוה של הסקאלה.
...
תתחדש ותהינה (f) ברוך הבא למשפחה ! מי יתן ואנשים ידעו שלא רק B&W קיימת יש טובים ממנה!! רק צריך ללכת והאזין ביי

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #10 

תתחדש ושאלה ...
איזה סוג ביטוח זה?
האם ביטוח תכולה מכסה גם קלקול ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #11 

תתחדש :אחלה:

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לא הספקתי לצלם אתמול, אבל בסוף זה יקרה!

בנוגע לביטוח - ביטוח תכולה רגיל, אבל עקב העובדה שכמה מכשירים הפסיקו לעבוד ביחד (וגם אחת מכניסות ה-HDMI של הטלויזיה, אבל היא עדיין באחריות, אז לא תבעתי עליה), הוחלט שזה עקב מכת ברק, שאכן מכוסה, בניגוד לקילקול רגיל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78817
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #13 

מזל טוב!

בדיוק גם אני התעניינתי, איזה ביטוח מאפשר החלפת מוצרים במקרה של קלקול?

אגב, אם כמה מוצרים התקלקלו ביחד, יש מצב שהיתה קפיצת חשמל שגרמה לזה. כדאי לבדוק אם זה המצב ואם כן, צריך לדרוש פיצוי גם מחברת החשמל.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #14 

תתחדש ותהנה (f) (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

בקשר לחברת חשמל - מישהו הצליח להוציא מהם פיצויים פעם? כי דיברתי על האופציה עם אבא שלי, שסיפר שהייתה פעם הפסקת חשמל והוא תבע פיצויים ולא קיבל כלום. בנוסף התקשרתי אליהם והם טענו שלא היו הפסקות חשמל באיזור שבו אני גר ביום שבו המוצרים התקלקלו.

ביטוח שיכסה כל קילקול - אני בספק אם יש דבר כזה, ואם יש הוא בטח יקר כל כך שזה פשוט לא משתלם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

תתחדש!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #17 

ת.ת.ת. (Y) 8)

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #18 

תתחדש ותהנה וספר קצת על חווית ההאזנה עם הסטאפ הנוכחי לעומת הקודם. שמעתי בעבר הרחוק את הקאבאסים יחד עם הסאנטורין 25 והם נשמעו נפלא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”