התחדשתי! סאב ורסיבר חדשים, וגם סיפור
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
הכל התחיל בסביבות פברואר, כשהסאב (וורפידייל לא ידוע כלשהו) והרסיבר (סוני STR DG1200) הפסיקו לעבוד בפתאומיות. לקחתי אותם למעבדה ועוד באותו יום קיבלתי את התשובה הקשה - אין הרבה מה לעשות. הסאב כבר ישן כך שלתקן אותו לא ממש משתלם, ולרסיבר נשרף כרטיס הוידאו, ומכיוון שמדובר ברסיבר של סוני, וגרוע מזה - כזה שלא משווק בארץ, רכישת לוח חדש תעלה אי שם בין 2000 ו-3000 ש"ח, על פי התחזיות האופטימיות.
הוצאתי את הרסיבר הישן (Yamaha RX-V596) מהארון (למעשה, הוא לא היה בארון אלא אצל חבר בצפון, אבל אותו חבר לא השתמש בו בסופו של דבר, אז אף אחד לא נפגע), ופניתי לביטוח. מהביטוח ביקשו דו"ח נזק, בעל המעבדה אמר שהוא רוצה קודם כל לראות את השמאי ואז לכתוב דו"ח נזק. כל אחד מהצדדים התבצר בעמדותיו, ולי זה לא היה כל כך לחוץ, כי היה איזשהו רסיבר, אז לא לחצתי על העניין.
עד שלפני חודש בערך החלטתי שמספיק ואני רוצה רסיבר חדש עם כניסות HDMI, כי עם הרסיבר הישן רק הסטרימר חובר ב-HDMI, הפלייסטיישן חובר בקומפוננט, מה שהפך את החוויה ללא אידאלית (בעיקר כי בקומפוננט אין HDCP, אז אי אפשר לראות בלוריי ב-HD) והאקסבוקס לא היה מחובר בכלל!
התקשרתי למעבדה, אמרתי שאני יודע שזה לא לטובתי, אבל שיוציא דו"ח נזק בכל זאת. כעבור כמה ימים השמאי כבר הגיע לראות את המוצרים במעבדה, ובאמצע השבוע שעבר קיבלתי תשובה מהביטוח - הם ישלמו עבור סאב ורסיבר חדשים. האמת - בהתחשב בעובדה שמדובר בחברת ביטוח ישירה ולא בסוכן, הופתעתי. ציפיתי שינפנפו אותי וזהו.
וכך הלכתי ביום שישי בבוקר לפיוצ'ר ויצאתי משם עם אונקיו 515 ועם קבאס סנטורין 17. כן, אני יודע שמדובר בסאב קטן וחלש יחסית, אבל מכיוון שהייתי מרוצה למדי מהוורפידייל שקר כלשהו ההוא, הנחתי שגם עם סאב קטן שיעבור אישור הנהלה אני אהיה מרוצה, מה גם שהגודל הבא של סאבים של קבאס כבר חורג בגדול מהתקציב שהביטוח אישר.
בנוגע לאונקיו, גם הוא חורג די בגדול מהתקציב, אבל החלטתי שעדיף לי לנצל את התקציב, להוסיף קצת ולהשתדרג מאשר לא לנצל את התקציב עד הסוף ולקבל רסיבר שלפחות ברמת הפיצ'רים הוא פחות טוב מהקודם שהיה לי (ואחד הפיצ'רים שהייתי מאבד הוא RC, שחשוב מאוד לחסרי כל ידע בסיסי בכיול רמקולים כמוני).
בינתיים רק הרכבתי את הדברים, אפילו לא בצורה הסופית כי עוד אמורים להתבצע כמה שינויים במזנון שבסלון, אבל אפילו אחרי חיבור החוטים בלבד, בלי שום כיולים ומשחקים, אני מאוד מרוצה מהבחירות. הסאב בהחלט מספיק לי, בנוגע לרסיבר עדיין קשה לי לקבוע מה טוב יותר מבחינת סאונד, הוא או ה-Yamaha, אבל אין ספק שהוא יותר נח, וגם זה חשוב מאוד. בכל מקרה, האזניים שלי לא רגישות במיוחד, אז קשה לי להאמין שאני ארגיש בהבדל כלשהו.
למי שתוהה, הציוד הזה מצטרף לחמישיית קבאסים שכבר מותקנת בבית - שלושה IO2 מלפנים ושני EOLE מאחור. זאת הסיבה שבחרתי בסאב של קבאס. שקלתי לזמן מסויים גם ג'אמו או את הוולודיין הקטן, אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על תאימות עם הרמקולים, שצריכים סאב עם יכולות מאוד ספציפיות, ואין לי ספק שקבאס מייצרים סאבים מתאימים, בזמן שלג'אמו וולודיין אמנם יש סאבים קטנים ולבנים, אבל לא בטוח שעם אותן יכולות בקצה הגבוה של הסקאלה.
הוצאתי את הרסיבר הישן (Yamaha RX-V596) מהארון (למעשה, הוא לא היה בארון אלא אצל חבר בצפון, אבל אותו חבר לא השתמש בו בסופו של דבר, אז אף אחד לא נפגע), ופניתי לביטוח. מהביטוח ביקשו דו"ח נזק, בעל המעבדה אמר שהוא רוצה קודם כל לראות את השמאי ואז לכתוב דו"ח נזק. כל אחד מהצדדים התבצר בעמדותיו, ולי זה לא היה כל כך לחוץ, כי היה איזשהו רסיבר, אז לא לחצתי על העניין.
עד שלפני חודש בערך החלטתי שמספיק ואני רוצה רסיבר חדש עם כניסות HDMI, כי עם הרסיבר הישן רק הסטרימר חובר ב-HDMI, הפלייסטיישן חובר בקומפוננט, מה שהפך את החוויה ללא אידאלית (בעיקר כי בקומפוננט אין HDCP, אז אי אפשר לראות בלוריי ב-HD) והאקסבוקס לא היה מחובר בכלל!
התקשרתי למעבדה, אמרתי שאני יודע שזה לא לטובתי, אבל שיוציא דו"ח נזק בכל זאת. כעבור כמה ימים השמאי כבר הגיע לראות את המוצרים במעבדה, ובאמצע השבוע שעבר קיבלתי תשובה מהביטוח - הם ישלמו עבור סאב ורסיבר חדשים. האמת - בהתחשב בעובדה שמדובר בחברת ביטוח ישירה ולא בסוכן, הופתעתי. ציפיתי שינפנפו אותי וזהו.
וכך הלכתי ביום שישי בבוקר לפיוצ'ר ויצאתי משם עם אונקיו 515 ועם קבאס סנטורין 17. כן, אני יודע שמדובר בסאב קטן וחלש יחסית, אבל מכיוון שהייתי מרוצה למדי מהוורפידייל שקר כלשהו ההוא, הנחתי שגם עם סאב קטן שיעבור אישור הנהלה אני אהיה מרוצה, מה גם שהגודל הבא של סאבים של קבאס כבר חורג בגדול מהתקציב שהביטוח אישר.
בנוגע לאונקיו, גם הוא חורג די בגדול מהתקציב, אבל החלטתי שעדיף לי לנצל את התקציב, להוסיף קצת ולהשתדרג מאשר לא לנצל את התקציב עד הסוף ולקבל רסיבר שלפחות ברמת הפיצ'רים הוא פחות טוב מהקודם שהיה לי (ואחד הפיצ'רים שהייתי מאבד הוא RC, שחשוב מאוד לחסרי כל ידע בסיסי בכיול רמקולים כמוני).
בינתיים רק הרכבתי את הדברים, אפילו לא בצורה הסופית כי עוד אמורים להתבצע כמה שינויים במזנון שבסלון, אבל אפילו אחרי חיבור החוטים בלבד, בלי שום כיולים ומשחקים, אני מאוד מרוצה מהבחירות. הסאב בהחלט מספיק לי, בנוגע לרסיבר עדיין קשה לי לקבוע מה טוב יותר מבחינת סאונד, הוא או ה-Yamaha, אבל אין ספק שהוא יותר נח, וגם זה חשוב מאוד. בכל מקרה, האזניים שלי לא רגישות במיוחד, אז קשה לי להאמין שאני ארגיש בהבדל כלשהו.
למי שתוהה, הציוד הזה מצטרף לחמישיית קבאסים שכבר מותקנת בבית - שלושה IO2 מלפנים ושני EOLE מאחור. זאת הסיבה שבחרתי בסאב של קבאס. שקלתי לזמן מסויים גם ג'אמו או את הוולודיין הקטן, אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על תאימות עם הרמקולים, שצריכים סאב עם יכולות מאוד ספציפיות, ואין לי ספק שקבאס מייצרים סאבים מתאימים, בזמן שלג'אמו וולודיין אמנם יש סאבים קטנים ולבנים, אבל לא בטוח שעם אותן יכולות בקצה הגבוה של הסקאלה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תתחדש ותהנה
תמונות יתקבלו בברכה
תמונות יתקבלו בברכה
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אני לא בטוח אם הבאתי חברים, אבל שיהיה.
תמונות יגיעו מאוחר יותר, כי למרות שמאוד רציתי, לא לקחתי איתי את המערכת לעבודה
תמונות יגיעו מאוחר יותר, כי למרות שמאוד רציתי, לא לקחתי איתי את המערכת לעבודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אתה צריך לשאול את עצמך איך הלכת לעבודה, כשיש לך מערכת חדשה בבית???Malcontent כתב:אני לא בטוח אם הבאתי חברים, אבל שיהיה.
תמונות יגיעו מאוחר יותר, כי למרות שמאוד רציתי, לא לקחתי איתי את המערכת לעבודה...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תתחדש

- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
תתחדש ותהינהMalcontent כתב:הכל התחיל בסביבות פברואר, כשהסאב (וורפידייל לא ידוע כלשהו) והרסיבר (סוני STR DG1200) הפסיקו לעבוד בפתאומיות. לקחתי אותם למעבדה ועוד באותו יום קיבלתי את התשובה הקשה - אין הרבה מה לעשות. הסאב כבר ישן כך שלתקן אותו לא ממש משתלם, ולרסיבר נשרף כרטיס הוידאו, ומכיוון שמדובר ברסיבר של סוני, וגרוע מזה - כזה שלא משווק בארץ, רכישת לוח חדש תעלה אי שם בין 2000 ו-3000 ש"ח, על פי התחזיות האופטימיות.
למי שתוהה, הציוד הזה מצטרף לחמישיית קבאסים שכבר מותקנת בבית - שלושה IO2 מלפנים ושני EOLE מאחור. זאת הסיבה שבחרתי בסאב של קבאס. שקלתי לזמן מסויים גם ג'אמו או את הוולודיין הקטן, אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על תאימות עם הרמקולים, שצריכים סאב עם יכולות מאוד ספציפיות, ואין לי ספק שקבאס מייצרים סאבים מתאימים, בזמן שלג'אמו וולודיין אמנם יש סאבים קטנים ולבנים, אבל לא בטוח שעם אותן יכולות בקצה הגבוה של הסקאלה....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

לא הספקתי לצלם אתמול, אבל בסוף זה יקרה!
בנוגע לביטוח - ביטוח תכולה רגיל, אבל עקב העובדה שכמה מכשירים הפסיקו לעבוד ביחד (וגם אחת מכניסות ה-HDMI של הטלויזיה, אבל היא עדיין באחריות, אז לא תבעתי עליה), הוחלט שזה עקב מכת ברק, שאכן מכוסה, בניגוד לקילקול רגיל.
בנוגע לביטוח - ביטוח תכולה רגיל, אבל עקב העובדה שכמה מכשירים הפסיקו לעבוד ביחד (וגם אחת מכניסות ה-HDMI של הטלויזיה, אבל היא עדיין באחריות, אז לא תבעתי עליה), הוחלט שזה עקב מכת ברק, שאכן מכוסה, בניגוד לקילקול רגיל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
מזל טוב!
בדיוק גם אני התעניינתי, איזה ביטוח מאפשר החלפת מוצרים במקרה של קלקול?
אגב, אם כמה מוצרים התקלקלו ביחד, יש מצב שהיתה קפיצת חשמל שגרמה לזה. כדאי לבדוק אם זה המצב ואם כן, צריך לדרוש פיצוי גם מחברת החשמל.
בדיוק גם אני התעניינתי, איזה ביטוח מאפשר החלפת מוצרים במקרה של קלקול?
אגב, אם כמה מוצרים התקלקלו ביחד, יש מצב שהיתה קפיצת חשמל שגרמה לזה. כדאי לבדוק אם זה המצב ואם כן, צריך לדרוש פיצוי גם מחברת החשמל.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

בקשר לחברת חשמל - מישהו הצליח להוציא מהם פיצויים פעם? כי דיברתי על האופציה עם אבא שלי, שסיפר שהייתה פעם הפסקת חשמל והוא תבע פיצויים ולא קיבל כלום. בנוסף התקשרתי אליהם והם טענו שלא היו הפסקות חשמל באיזור שבו אני גר ביום שבו המוצרים התקלקלו.
ביטוח שיכסה כל קילקול - אני בספק אם יש דבר כזה, ואם יש הוא בטח יקר כל כך שזה פשוט לא משתלם.
ביטוח שיכסה כל קילקול - אני בספק אם יש דבר כזה, ואם יש הוא בטח יקר כל כך שזה פשוט לא משתלם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים